0 - 0 mot FC Honka i cupen

ETT KOMPAKT OCH VÄLSPELANDE IFK ORDNADE POÄNG MOT HONKA

Ett skade och förkylnings drabbat Grönvitt tog i går kväll nattbåten till Helsingfors med vetskapen om att en seger i dagens match mot FC Honka kunde innebära avancemang till slutspelet i Finska cupen 2019. Nu blev det ju inte riktigt så när HJK lyckades vinna sin sista match (mot FC Lahti med 4 – 1) och när inte IFK heller lyckades med att vinna över FC Honka. Däremot innebär den poäng IFK krigade sig till i dagens match att man fortfarande har allt i egna händer där allt kommer att avgöras i gruppspelets allra sista match – IFK mot HIFK nästa söndag i Eckeröhallen.

Matchen i Esport Arena i Esbo började annars avvaktande med ett visst bollövertag för hemmalaget. Efter ca 30 minuter blixtrade det till ett par gånger där lagen bytte ett par målchanser med varandra utan att ändå skapa några större farligheter.  

Grönvitt kom in till andra halvlek med ny energi och skapade ett par halvchanser de första 10 minuterna men efter det åt sig Honka in i matchen och behöll spelövertaget matchen ut. IFK var dock välregisserade och Honkas bollinnehav mynnade inte ut i några större farligheter, bortsett från två bra möjligheter laget hade i 65´ och 67´ minuten men då var IFK målvakten på sin vakt och kunde avstyra. Ett skott från 20 meter, efter 87 minuter, som träffade överliggaren på IFK målet var annars det närmsta Honka kom i denna match.

Slutet av matchen blev en gastkramning för alla IFK fans men samspelet i försvarslinjen – med nykomponerade Nederländska mittbacksparet Rick Ketting/Robin Buwalda – visade klass och kyla och lyckades, tillsammans med laget, hålla Honka borta från påhälsning i IFK kassen. På övertid stod Oskari Forsman rätt och räddade en nick efter en hörna före domaren, Joni Hyytiä, blåste av matchen.

 

Nästa match för IFK är alltså söndag 3 mars mot HIFK och spelas i Eckeröhallen med avspark kl. 18.00.

IFK,s startelva:

Oskari Forsman

 
Lassi Järvenpää (ut 88 in Scott Beeks)

Robin Buwalda

Rick Ketting

Aapo Mäenpää

Joel Karlström (ut 79 in Petter Hemming)

Robbie Crawford (ut 58 in Tarik Hamza)

Dylan Murnane

 
Hampus Lönn

Aristote Mboma

Riku Sjöroos.