11:e säsongen för Hotell Arkipelag som huvudsponsor för IFK Mariehamn

IFK Mariehamn står i år inför en generationsväxling och stora delar av spelartruppen är ny. En sak som dock består även den här säsongen är Hotell Arkipelags engagemang som huvudsponsor.

Jag följer ju med vad som händer och har förstått att det är många nya spelare i laget. Jag hoppas att huvudtränare Peter Lundberg får dom att spela som ett lag så snabbt som möjligt, men lite tid kan det ju ta innan allting fungerar som det ska, säger Kommerserådet Anders Wiklöf.

Ålands mest kända hotell, Arkipelag Ab har under många år verkat som huvudsponsor till hela Ålands fotbollslag, IFK Mariehamn. Som tidigare är det en gemensam värdegrund samt ligalagets och Arkipelags betydelse för det åländska samhället som ligger till grund för sponsorskapet.

IFK Mariehamn är känt utanför Åland

På hotell Arkipelag har man noterat att många av gästerna känner till att Mariehamn har ett lag i Veikkausliiga. Efter det otroliga ligaguldet 2016 verkar det vara än fler som kommenterar det.

I tio säsonger har Arken syns på den bästa marknadsplatsen på IFK:s speldräkt.

Arkens turkosa logga är nog rätt känd i fotbollsfinland numera, säger Arkipelag Ab:s vd Ann-Louise Djupsund.

Peter Mattsson optimistisk inför säsongen

Grönvitt står inför en säsong där nästan halva spelartruppen är ny. En utmaning som IFK:s vd Peter Mattsson trots allt tror att klubben kommer att klara bra.

Det är egentligen ingen direkt ny situation för oss, vi har under några säsonger haft i stort sett samma trupp men vi har även tidigare stått inför samma situation, säger Peter.

IFK Mariehamn Ab:s nyvalde ordförande Dan Mikkola är glad och tacksam över hotell Arkipelags långvariga huvudsponsorskap.

Sponsringen är ju en av våra viktigaste inkomstkällor, då förstår man också att huvudsponsorn är väldigt viktig. Det känns tryggt för mig att vi har Hotell Arkipelag i ryggen, säger Dan.

Wiklöf Holding Arena blir en fotbollsarena

Mariehamns Stad har fattat ett beslut om att göra Wiklöf Holding Arena till en renodlad fotbollsarena.

Det blir nog bra, med en arena enkom för fotboll. Men se nu till att göra det så miljövänligt som möjligt. Miljön och speciellt Östersjön är viktig för mig, det tror jag att hela Åland vet, säger Anders bestämt.

 

På bilden nedan från vänster Hotell  Arkipelags VD Ann-Louise Djupsund, IFK Mariehamns VD Peter Mattsson och Kommerserådet Anders Wiklöf.

Foto: Ålandstidningen