Nyheter 2014

Skrivet: 22 december 2014
Nyhetskategori:
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och 2012 års skyttekung, Aleksei Kangaskolkka återförenas. Det står klart efter att IFK och Kangaskolkka i dagarna enats om ett spelaravtal för Veikkausliigasäsongen 2015.   Aleksei Kangaskolkka kom till IFK inför säsongen 2011 och fick sitt definitiva genombrott året därpå då han gjorde 15-talet mål i ligan och cuperna. Efter genombrottet säsongen 2012 ville... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 december 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFKs kansli på Wiklöf Holding Arena håller julstängt 20.12.14-6.1.15, så passa på att komma in och skaffa julklapparna denna vecka. Säsongskort och supporterprylar finns också till försäljning på Tipsettan.
Skrivet: 16 december 2014
Nyhetskategori: Allmänt
En av ligans bättre defensiva mittfältare blir grönvit ligaspelare de kommande två åren. Det står klart efter att hela Ålands lag och Anthony Dafaa i dagarna skrivit på ett tvåårigt spelarkontrakt. Dafaa, som är född 1988, kommer närmast från VPS där han har spelat de två senaste säsongerna och matchats med ca 30 matcher per säsong. Före VPS har Dafaa hunnit representera några olika klubbar i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 december 2014
Nyhetskategori:
Backjätten Bobbie Friberg da Cruz har i dagarna förlängt sitt spelarkontrakt med IFK Mariehamn också över kommande säsong. Friberg da Cruz kom till IFK inför årets säsong med en gedigen meritlista bakom sig. Han var revanschsugen efter en säsong i IFK Norrköping med vissa skadebekymmer och ett icke-förlängt spelarkontrakt. Hos IFK visade han sig vara just den backklippan klubben hoppats på och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 november 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har förlängt spelarkontrakten med två av lagets mittfältare. Det är unga lovande Robin Sid som förlängt avtalet med IFK i ytterligare ett år och bolltrollaren Josef Ibrahim som skrivit på ett tvåårsavtal med grönvitt.Robin Sid kom till IFK inför årets säsong från farmarlaget Ekenäs IF. Sid fick under året göra Veikkausliigadebut och känna på fotboll på finsk... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 november 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Nu står det klart att även IFK Mariehamns 17-årige målvakt Marc Nordqvist kallas till granskningsläger i Eerikkilä 10-12 december. Nordqvist var senaste säsong en av de mest tongivande spelarna i a-juniorerna som tog sig vidare till ligakval. Under hösten skrev han på sitt första a-lagskontrakt med IFK. Marc får sällskap under lägret av lagkompisen Thomas Mäkinen.
Skrivet: 26 november 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Vid sidan av kontraktsförlängningarna av befintliga spelare kan nu Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, presentera sitt första nyförvärv för inkommande ligasäsong. FC Honkas målvakt Walter Viitala och IFK har kommit överens om ett spelarkontrakt som innebär att Viitala är grönvit ligaspelare åtminstone över nästa säsong. Viitala stod mellan Honkas stolar i nästan samtliga matcher säsongen 2013 med ett... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 november 2014
Nyhetskategori:
IFK Mariehamns 17-årige mittfältare Thomas Mäkinen har tagits ut till ett granskningsläger för 97:or som hålls i Eerikkilä 10-12 december. Under december håller Finlands U18-landslag två läger. Det första är ett landslagsläger som hålls 5-7 december, medan det andra, dit Mäkinen kallats, är ett granskningsläger där spelarna samtidigt fungerar som mallspelare i den UEFA tränarutbildning som FBF... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 november 2014
Nyhetskategori:
Säsongskorten för 2015 finns nu till försäljning. Kontakta IFKs kansli, beställ via IFK Shopen på hemsidan eller gå in till TipsEttan på Torggatan 12. Nytt är att korten säljs på TipsEttan, som också har IFK-souvenirer till försäljning. Samma priser som denna säsong, säsongskortet kostar för vuxna 165 euro och för Barn och ungdom (7-17 år) 65 euro, Guldkortet 265 euro och VIP kortet 585 euro.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 november 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Den mångåriga traditionen med träningsmatch mot allsvenska Gefle IF under vinteruppehållet fortsätter även denna vinter. Matchen spelas söndagen den 8 februari 2015 kl 15:00 i Eckeröhallen. I ligacupen spelar IFK denna vinter i en grupp bestående av IFK, Inter och Helsingfors IFK. Matchdagarna är inte klara ännu, men blir i slutet av januari och i februari.
Skrivet: 10 november 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna förlängt kontrakten med tre av sina nyckelspelare. Lagkaptenen och ledaren på och utanför planen, Jani Lyyski, har förlängt sitt kontrakt över de kommande två säsongerna. Den assisterande lagkaptenen, Tommy Wirtanen, har likaså skrivit på för ytterligare två år. Och därtill har Amos Ekhalie förlängt kontrakten ytterligare ett år. - Det är tre viktiga... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 november 2014
Nyhetskategori: Allmänt
När Agent 2014 summerades stod det klart att vinnare blev Bosse Eriksson, som därmed vann en resa för två personer (värde 1000 euro), sponsorerad av Ålands Penningautomatförening. På andra plats kom Johannes Dahlman, Sony Bravia TV från Kurts TV och tredje plats tog Peter Enberg som vann en Trek Mariehamn-cykel från Sportcenter. Tröstpriser finns att hämta IFK Mariehamns kansli för som kom på 4-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 november 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK-spelarna Otso Virtanen och Robin Sid finns med i den trupp som U20-landslagets tränare Tommi Kautonen tagit ut till årets sista U20-landskamp som spelas mot Ungern. Matchen spelas på Telki Sport Center i Budapest torsdagen den 13 november med avspark kl. 13:00.
Skrivet: 29 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
När säsongens sista "Månadens lag" i Veikkausliiga presenterades för oktober har vi Luis Solignac med som ende IFK-spelare. Good work, Luis! Laget i sin helhet: Henri Sillanpää (VPS)  Dani Hatakka (Honka) – Petri Pasanen (FC Lahti) – Ilja Vaganov (Jaro) – Tuomas Rannankari (KuPS)  Mika Ojala (Inter) – Anthony Annan (HJK) – Cheyne Fowler (VPS) – Sebastian Strandvall (VPS)  Simo Roiha (RoPS) – Luis... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 oktober 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – TPS 3-1 (2-0) Säsongens sista match i Veikkausliiga slutade med en klar hemmaseger för IFK. Slutresultatet blev 3-1. I Kuopio vann emellertid VPS vilket betyder att VPS blir fyra i ligan och IFK får nöja sig med en femteplacering. När matchen till följd av inställt färjeanlöp kom i gång fyrtiofem minuter för sent hade förre IFK:aren Sebastian Strandvall efter ett straffmål givit... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Innan årets sista match mellan IFK och TPS blåstes igång uppvaktade domarlegenden Anders Mattsson IFK:s lagkapten Jani Lyyski med ligans kanske finaste pris. Lyyski blev utnämnd till Årets gentlemannaspelare för sina insatser under år 2014. Priset delas ut av Elitdomareföreningen i Finland.  
Skrivet: 25 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Avspark för dagens match IFK-TPS blir först kl. 14:45. Detta p.g.a att domarna inte kunde komma i land i Långnäs i natt. Arenan öppnar som tidigare planerat kl 12:30.
Skrivet: 24 oktober 2014
Nyhetskategori: Inför match
I morgon lördag kl 14.00 spelar IFK sista matchen i årets Veikkausliiga på Wiklöf Holding Arena. Det är tionde året i följd det spelas fotboll på den nivån. Förutsättningarna är klara. IFK måste vinna mot redan nedflyttningsklara TPS för att ha en chans på fjärdeplatsen. Samtidigt i Kuopio spelar KuPS mot VPS. Båda de lagen kan också, beroende på resultatet, nå fjärdeplatsen och en eventuell... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns stjärnmålvakt Simon Nurme har fattat beslutet att avsluta sin elitkarriär som målvakt i och med säsongens sista match mot TPS inkommande lördag. Simon Nurme som denna säsong gjort sin tredje säsong i klubben har allt sedan sitt andra år i IFK från och till dragits med skadebekymmer. Ifjol blev det endast ett fåtal matcher och också i år har Nurme varit skadad under stora delar av... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
I går, den 20 oktober, beslutade Finlands Bollförbund att det från och med säsongen 2015 kommer att spelas kval till Veikkausliiga. Kvalet spelas mellan laget som slutar elva i Veikkausliiga och tvåan i division ett. Detta för att det ska finnas mer att spela om på slutet av säsongen i de båda serierna och göra det mer spännande för publiken.
Skrivet: 18 oktober 2014
Nyhetskategori: Referat
FF Jaro-IFK Mariehamn 1-0 (0-0) Det blev hemmalaget FF Jaro som vann dagens match mot IFK Mariehamn. Resultatet blev 1-0 och spänningen inför säsongens sista match är olidlig. En vecka kvar... Inledningen av lördagens match blev både intensiv och händelserik. Målen uteblev i och för sig men det saknades absolut inte chanser. Det gavs och togs och det syntes tydligt att båda lagen gärna ville... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 oktober 2014
Nyhetskategori: Inför match
Inför de två sista omgångarna har spänningsmomenten i ligan reducerats till två – HJK har ju säkrat guldet och TPS åker ut om man inte vinner de två återstående matcherna, Honka förlorar sina bägge och TPS förbättrar sin målskillnad i förhållande till Honka med minst 10 mål. Det handlar alltså om vem som tar silver och brons; SJK eller Lahti och om vem som tar fjärde platsen med chans till... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Glöm inte att boka in Er till Sonja Aldéns konsert i Alandica onsdagen den 5 november kl 19:30. Passa på att lyssna till Sonjas vackra melodier och samtidigt stöda IFK. Biljettpris: 38 EUR inkl. serviceavgift Biljetter kan köpas på www.Alandica.ax samt över disk på Alandica eller i hotell Arkipelags reception.
Skrivet: 13 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
I helgen spelades två U20-landskamper mellan Finland och Sverige. I fredags lyckades de finska ungdomarna besegra Sverige med 1-0. Otso Virtanen stod i målet hela matchen och stod för ett par riktigt vassa räddningar på skott från nära håll. Lyckan vände däremot på söndagen då Sverige vann med 4-1. Otso fick då sitta på bänken och FC Honkas Daniel Kollar vaktade målet. Robin Sid fick på söndagen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna skrivit A-lagskontrakt med två tidigare akademispelare ur de egna leden; Marc Nordqvist och Thomas Mäkinen. Både Nordqvist och Mäkinen har funnits med i Grönvitts träningstrupp under hela säsongen och bägge har under året dessutom fått göra Veikkausligadebut som inhoppare. Mäkinen och Nordqvist har redan smakat på hur det är att vara kontrakterade A-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
När Veikkausliiga tog ut månadens lag kom Kristian Kojola som ende IFKare med i laget. Vi gratulerar Kristian.
Skrivet: 06 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Efter gårdagens huvudtrauma under matchen mot FC Lahti fördes Bobbie med ambulans till sjukhuset. Beskedet därifrån var att Bobbie fått en hjärnskakning. Han mår efter omständigheterna bra och reser under dagen tillbaka till Åland tillsammans med den övriga truppen. Han har däremot en axelskada som behöver undersökas vidare under veckan.
Skrivet: 05 oktober 2014
Nyhetskategori: Referat
FC Lahti – IFK Mariehamn 1-1 (0-0) Nej, IFK lyckades inte den här gången vinna i Lahtis. Resultatet blev 1-1 efter en dramatisk andra halvlek; IFK-ledning och sjukhusfärd för en medvetslös Bobbie Friberg da Cruz.  FC Lahti var storfavorit inför kvällens drabbning. IFK har på tio år i ligan aldrig vunnit i Lahtis och Veikkaus gav därför hemmalaget oddsen 1,65 vid seger. En bortaseger gav 4,6... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 oktober 2014
Nyhetskategori: Inför match
Inför FC Lahti - IFK Mariehamn, söndag 18.30 Bortamatch mot FC Lahti alltså. Då måste man konstatera att det är dags för ännu en mardrömsmatch. Jag är inte överdrivet negativ, men faktum är att grönvitt aldrig lämnat Lahtis med tre poäng i det berömda bagaget. FC Lahti ligger på tredjeplats i skrivande stund, endast två poäng bakom SJK på andra plats. Men trots den fina tabellplaceringen så har... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Både Otso Virtanen och Robin Sid har tagits ut till det finska U20-landslag som ska spela två träningsmatcher mot Sveriges U20. Matcherna spelas fredag den 10 oktober och söndag den 12 oktober på svensk mark. Däremot kom inte Petteri Forsell denna gång med i A-landslagets trupp för EM-kvalmatcherna mot Grekland, 11.10, och Rumänien, 14.10.
Skrivet: 01 oktober 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Vi gratulerar månadens Agent i september, BO GUSTAFSSON. Kom ihåg bytesperioden som nu pågår fram till 04.10 kl. 24:00
Skrivet: 30 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
I söndagens match mot KuPS skadade Albin knät i en närkampssituation. Morgonen efter undersöktes han av rehab/fystränare Kristoffer Weckström, vilket gav misstankar om en inre ledbandsskada. Idag utfördes en magnetröntgen som bekräftade skadan. - Albin har skadat sitt inre ledband i knät. Väldigt tråkigt för Albin och tyvärr innebär det att han missar de resterande tre matcherna. Det är dock en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 september 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – KuPS 3-1 (2-0) IFK stärkte greppet om fjärdeplatsen i årets Veikkausliiga efter en klar 3-1 seger på Wiklöf Holding Arena mot KuPS på söndagskvällen. Det finns matcher som inleds i ett ursinnigt tempo och sedan tilltar i styrka allt eftersom minut läggs till minut och mål till mål. Sådana har vi upplevt ett flertal under säsongen 2014. Söndagens match mellan IFK Mariehamn och KuPS... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 september 2014
Nyhetskategori: Inför match
Av Jörgen Pettersson   Skarpt läge för Europaspel Med fyra matcher kvar av årets Veikkausliiga är läget tuffare än någonsin. De tre första lagen får automatiskt en chans att spela Europa League. Eftersom risken är stor att HJK vinner såväl ligan som Finska Cupen är chansen stor att även en fjärdeplacering räcker för Europaspel. Den platsen är IFK ute efter; i så fall för tredje gången i rad.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 september 2014
Nyhetskategori: Inför match
Med fyra matcher kvar av årets Veikkausliiga är läget tuffare än någonsin. De tre första lagen får automatiskt en chans att spela Europa League. Eftersom chansen är stor att HJK vinner såväl ligan som Finska Cupen är chansen stor att även en fjärdeplacering räcker för Europaspel. Den platsen är IFK ute efter; i så fall för tredje gången i rad. Samma plats vill KuPS åt. Just nu har man en poäng... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Glöm inte att boka in Er till Sonja Aldéns konsert i Alandica onsdagen den 5 november kl 19:30. Det finns ännu platser, men de börjar minska... Biljettpris: 38 EUR inkl. serviceavgift Biljetter kan köpas på www.Alandica.ax samt över disk på Alandica eller i hotell Arkipelags reception.
Skrivet: 21 september 2014
Nyhetskategori: Referat
Nej. Inte den här gången heller. Speciellt inte den här gången heller. Efter en stabil första halvlek gick allting snett i den andra. Vidare analyser är onödiga. Nu är det bara att se framåt. De inledande 42 minuterna av den första halvleken präglades främst av noggrant försvarsspel från bägge sidor. De chanser som skapades föranleddes allt som oftast av bollerövringar högt uppe i planen, eller... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 september 2014
Nyhetskategori: Inför match
IFKs ställer upp mot HJK med följande lag: Nurme-Granlund,Lyyski,Kojola, Friberg da Cruz-Forsell,Ramadingaye,Hradecky,Ibrahim-Assis,Solignac Avbytare:Otso Virtanen,Sid,Ribeiro,Mäkinen,Johan Sundman Östlind,Lundberg HJK: Eriksson-Lampi,Heikkinen,Heikkilä,Baah-Lod,Perovuo,Väyrynen,Savage-Zeneli,Bancé Avbytare:Doblas,Tainio,Jones,Viitikko,Annan,Porokara,Kandji
Skrivet: 20 september 2014
Nyhetskategori: Inför match
David mot Goliat, Rocky Balboa mot Ivan Drago, huvudstaden mot skärgården, mesta mästarna mot hela Ålands lag. Trettonde gången gillt? IFK Mariehamn har trots flera tappra försök aldrig lyckats besegra HJK i Helsingfors. Oddsen för att grönvitt skall lyckas den här gången ser däremot ut att vara lägre än på länge. IFK befinner sig i storslagen form och är obesegrade i åtta raka matcher. Mot SJK i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 september 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – SJK 2-2 (2-0) I sjuttio minuter stod starka IFK som segrare mot gästande SJK men under de tjugo sista minuterna lyckades ett välspelande SJK reducera och kvittera till 2-2. Men IFK:s förlustfria svit växte till åtta matcher. IFK Mariehamn bjöd upp till kvällens match med exakt samma elva som inledde andra halvleken i segermatchen mot FC Inter senaste helg, en vinnande uppställning... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 september 2014
Nyhetskategori: Inför match
Laguppställningarna i kvällens match: IFK MV- Simon Nurme Försvar- Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz MF- Josef Ibrahim, Duarte Tammilehto, David Ramadingaye, Petteri Forsell Anfall- Diego Assis, Luis Solignac Avbytare- Otso Virtanen, Robin Östlind, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Tomas Hradecky, Erik Lundberg, Bernardo Ribeiro SJK Mv-Luis Da Silva Försvar- Richard... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 september 2014
Nyhetskategori: Inför match
I morgon onsdag kommer SJK till Wiklöf Holding Arena. Förväntningarna är höga, med sju raka matcher (fem raka segrar) utan förlust i bagaget är det hemmalaget IFK som bär favoritskapet. Dessutom är de grönvita kämparna uppfyllda av en svår och uppmuntrande revanschlusta. Vid årets två möten i Seinäjoki har IFK förlorat bägge med 3-0 och blivit brutalt utspelade. IFK:s spelartrupp är i stort sett... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
En av Sveriges folkkäraste artister besöker Åland och Alandica SONJA ALDÉN Datum: Onsdag 5 november 2014, kl. 19.30   2007 öppnade hennes genombrottslåt ”För att du finns” dörren till de svenska folkhemmen.  I 26 veckor prenumererade ”För att du finns” på Svensktoppens förstaplats. Samma år fick Sonja en Rockbjörn för ”Årets kvinnliga artist” och blev därtill Grammisnominerad i samma genre. Hon... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 september 2014
Nyhetskategori: Referat
FC Inter-IFK MARIEHAMN 0-2 (0-0) IFK Mariehamns framfart i ligan fortsätter. Dagens bortamatch mot FC Inter slutade med tre poäng för IFK som i det mesta var överlägsna hemmalaget denna eftermiddag i Åbo. Solen stod högt i Åbo ovanför Veritas Stadion och förväntningarna på bortalaget var höga, IFK kom till match med sex förlustfria matcher bakom sig. FC Inter däremot är indraget i bottenstriden... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 september 2014
Nyhetskategori: Inför match
När FC Inter på lördag kl 16.00 tar emot IFK Mariehamn på Veritas Stadion i Åbo är det två skilda verkligheter som möts. IFK Mariehamn har efter en skakig inledning på säsongen fått igång maskineriet och är ute efter att förlänga den förlustfria sviten till sju matcher! IFK har inte förlorat sedan den 20 juli då RoPs var för svåra. IFK ligger också högst i formtoppen och femma i ligatabellen.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Det blev en riktig "Grand Slam" för IFK när månadens prestationer i Veikkausliiga för augusti utsågs. Månadens spelare är Petteri Forsell. I månadens lag ingår, förutom Petteri, också Jani Lyyski, Duarte Tammilehto och Diego Assis. Dessutom utsågs Pekka Lyyski till Månadens tränare. Facit för IFK under augusti var fem spelade matcher varav fyra vinster och en oavgjord match.
Skrivet: 10 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Glöm inte "Årets match" IFK-DUV i morgon torsdag kl 19.00 på WHA. Vi kan garantera en målrik och underhållande fotbollsmatch med mycket spänning och glädje!
Skrivet: 09 september 2014
Nyhetskategori:
Inkommande lördag, 13 september, möts IFK och FC Inter På Veritas stadion i Åbo. Har Ni planer på  att se matchen på plats så erbjudes Ni nu möjlighet att köpa entrébiljett till matchen för 10 € (Normalpris 16 €) och avser sittplats på huvudläktaren. Biljetterna måste förbokas senast fredag 12/9 kl. 14.00. Skicka ett mail till sunereriksson@hotmail.com Matchen börjar kl. 16.00  
Skrivet: 09 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är det bekräftat att Otso Virtanen kommer att vakta det finska målet i kvällens U21-landskamp. Ännu en orsak att besöka WHA ikväll, avspark 19.00
Skrivet: 08 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Händelserik vecka på WHA trots att IFK har hemmamatch först onsdag 17 september. I morgon, tisdag 9 september kl. 19.00, kval till U21 EM Finland-San Marino. Där finns ju vår målvakt Otso Virtanen med i finska truppen. På torsdag den 11 september 19.00 är det sedan dags för "Årets match", den traditionella matchen mellan IFK och DUV, så boka upp ett par kvällar denna vecka för underhållande... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
I söndags fick IFK-supportarna stifta bekantskap med ny spelare, då IFK besegrade Mypa med 3-1.  I slutet av matchen gjorde nämligen 17-årige Thomas Mäkinen sin ligadebut. Mäkinen, som är född 1997, är en egen produkt och började sin karriär som 6-åring i IFK:s fotbollslekis.  Thomas spelar vanligtvis i IFK:s a-juniorer, men har under sommaren varit sommarproffs och har då deltagit i a-lagets... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 september 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Vi gratulerar Jan-Erik Rask till titeln Månadens Agent för augusti 2014. Glöm inte att bytesperiod påbörjades idag 03.09.2014 och pågår till midnatt 10.09.2014. Lycka till alla agentspelare!
Skrivet: 31 augusti 2014
Nyhetskategori: Referat
Segertåget IFK fortsätter rulla i Veikkausliiga. Med siffrorna 3-1 inkasserade IFK sin sjätte match utan förlust efter att på i stort sett alla plan ha utmanövrerat gästande MyPa. IFK kom till match med fem raka matcher utan förlust. MyPa hade en betydligt sämre serie bakom sig men lyckades ändå förra helgen nå oavgjort på övertid mot KuPS. Den här kvällen var det dock IFK som skulle komma att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 augusti 2014
Nyhetskategori: Inför match
Inför IFK-MyPa, nu siktar IFK uppåt! Formstarka IFK bär favoritskapet i söndagens hemmamatch mot MyPa. Fem raka matcher utan förlust talar sitt tydliga språk, formen är god och humöret gott. Målet är en bättre placering än den femteplats som laget just nu parkerar på. ”Framgångarna kommer såklart inte automatiskt, vi måsta jobba hårt men min uppfattning är att spelarna är redo. Det har varit bra... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Förtydligande från IFK Mariehamn Ab angående skattegranskningen.  IFK Mariehamn vill klargöra att Pekka Lyyski och hans företag har betalat skatter under den tid han har arbetat på konsultbasis som huvudtränare för IFK Mariehamn.  Lyyskis företag har betalat 24% moms på konsultarvodet, samt inkomstskatt. Sedan har företaget stått för Pekka Lyyskis lön samt alla lagstadgade socialavgifter och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFKs Petteri Forsell har blivit uttagen i Finlands A-landslag till EM-kvalmatchen mot Färöarna. Matchen spelas söndagen den 7 september kl 19.45 lokal tid i Torshavn. Petteri har tidigare spelat två landskamper och gjort ett mål i landslaget.
Skrivet: 27 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
~~Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och mittfältsdirigenten Diego Assis har kommit överens om ett nytt tvåårsavtal som innebär att Assis spelar i grönvitt åtminstone till och med säsongen 2016. - Otroligt skönt att få kontraktsförlängningen med Assis på plats. Han har fått många samtal från andra klubbar så vi hade hård konkurrens om att få honom att stanna hos oss, kommenterar klubbdirektör Peter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFKs målvakt Otso Virtanen har återigen belönats för sina fina insatser med att bli uttagen till Finlands U-21 landslag. Denna gång gäller det U-21 landslagets EM-kval mot Wales på Veritas stadion i Åbo den 5 september kl 19.00 och mot San Marino på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn den 9 september kl 19.00.    
Skrivet: 25 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
~~Dever Orgill stannar i IFK i ytterligare två år   Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och anfallaren Dever Orgill har i dagarna kommit överens om en kontraktsförlängning som innebär att Orgill stannar åtminstone ytterligare två år i IFK.   - Det känns riktigt bra att vi kunnat säkra upp att Dever är med oss i ytterligare två säsonger. Han har ju under sina två första år här visat vilken hög klass... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 augusti 2014
Nyhetskategori: Referat
Ett stabilt spelande IFK besegrade RoPS på bortaplan med 3-1. Efter en lite trevande inledning från båda lagen tog IFK mer och mer tag i taktpinnen. 1-0 kom redan i den 13:e minuten då Luis Solignac nickskarvade ett långt inkast från Bobbie Friberg da Cruz, och Amos Ekhalie dyker upp mellan två RoPS försvarare och nickar in bollen vid första stolpen. I den 30:e minuten tar Petteri Forsell en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 augusti 2014
Nyhetskategori: Inför match
På söndag är det dags för IFK Mariehamn att spela Rovaniemi mot stadens stolthet RoPS. Själva resan börjar på lördagseftermiddagen till Åbo för att därifrån fortsätta med nattåget till Finlands nordligaste ligastad. Allt talar för att en riktigt bra match väntar. IFK har haft flyt en lång period och flera segrar i bagaget, med undantag från cupsemifinalen mot HJK förra veckan. ”Som vi spelade där... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 augusti 2014
Nyhetskategori: Referat
Det blev förhandsfavoriten och finländska mästarna HJK som vann lördagens semifinal i Finska cupen mot hemmalaget IFK Mariehamn på Wiklöf Holding Arena.  Slutresultatet blev 1-2 (0-1). IFK inledde starkast och visade ingen som helst respekt gentemot namnstarkare och favorittippade HJK. Redan efter två minuter fick hemmalaget sin första hörna efter ett vasst skott av Petteri Forsell som HJK-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 augusti 2014
Nyhetskategori: Inför match
På lördag den 16 augusti klockan 19.00 är det dags för Årets match på Wiklöf Holding Arena. Finländska mästarna, och landets över tid bästa lag, HJK kommer till Mariehamn för att möta IFK i semifinalen i Finska Cupen. I den andra semifinalen möts FC Lahti och FC Inter. Under de tio år som IFK spelat i ligan är det bara två gånger som IFK lyckats vinna över HJK. Den senaste segern var för två år... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 augusti 2014
Nyhetskategori: Referat
För tredje gången denna säsong (på plan) vann IFK Mariehamn mot VPS, för andra gången i en spännande match på hemmaplan i Mariehamn. Segermålet kom i första halvlek medan andra blev mållös. Matchens första hörna gick till IFK redan i den tredje minuten och i Petteri Forsells frånvaro var det Josef Ibrahim som lade en listig medelkort variant som en hårt uppvaktad Albin Granlund inte lyckades... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 augusti 2014
Nyhetskategori: Inför match
VPS kommer till Mariehamn med en tung svit i bagaget. Av de senaste fyra matcherna har man förlorat tre och tagit blott ett poäng i en 0-0 match mot ligajumbon TPS. Målskillnaden i dessa fyra matcher 3-9 signalerar att man har svårt att göra mål, men framför allt att det som varit VPS styrka, ett stabilt försvar som hållit tätt nu börjar darra ordentligt. Lite kan detta bero på målvaktsproblem,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 augusti 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – FC HONKA 4-1 (0-0)Hemmalaget IFK Mariehamn gjorde allt rätt denna söndag och kunde efter en mållös första halvlek starta målproduktionen i den andra och till sist vinna med klara 4-1! Bland vadhållningsbolagen var IFK Mariehamn storfavoriter i söndagens hemmamatch mot FC Honka. Det var man emellertid också förra veckan då mötet lagen emellan i Esbo slutade 1-1 efter rejält övertag... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns tidigare stjärnback Kristian Kojola och IFK har i dagarna kommit överens om ett spelarkontrakt som innebär att Kojola återvänder till IFK. Kojola är spelklar omgående. - Krisu är en kanonvärvning för oss. Vi tror han igen kan bli en av ligans bästa försvarare och hans ledarkaraktär är precis det vi behöver ytterligare av till laget. Han var en mycket uppskattad spelare under sina... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
I söndagens match mot Honka råkade Dever Orgill ut för en tuff tackling där han haltandes fick lämna planen i matchens slutskede. Efter röntgen tidigare idag framgick det att ett av benen i foten gått av. Nu väntar två veckor med kryckor innan han kan börja belasta foten igen.  – I samband med smällen gick ett av Devers mellanfotsben av. Det har varit ett tufft år för Dever, han har kämpat... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 augusti 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och målvakten Vladimir ” Vlado” Sudar har i dagarna kommit överens om ett korttidsavtal som innebär att Sudar spelar med IFK från augusti till och med sista oktober. - Orsaken till att vi väljer att ta in Vlado nu är att Simon Nurme ännu inte på en tid beräknas vara helt återställd från sin skada så vi har bedömt att vi måste ta in en målvakt till för resten av... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 augusti 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn var på väg att på klassiskt manér försvara sig till en 1-0 seger borta mot FC Honka. Men en hörna i den 89:e minuten gav hemmalaget en kvittering som ledde till delad poäng i Esbo. 45 minuter, så länge tog det innan Honka skapade en farlighet framför Otso Virtanen. Fram till dess var det IFK för hela slanten. Grönvitt kunde också gå till halvtidsvila med en rättvis 1-0 ledning.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 augusti 2014
Nyhetskategori: Inför match
IFK segertippade mot FC Honka Det är en segerviss tränare Pekka Lyyski som från spelarbussen i Helsingfors ger sin syn på dagens IFK-utmaning, bortamatchen mot FC Honka. Den goda smaken efter segermatchen mot VPS förra helgen sitter fortfarande kvar och stämningen har varit god i truppen och på träningarna under den gångna veckan. ”Vi har tränat mycket på fasta situationer både defensivt och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 juli 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Tidigare i sommar så hölls en riktigt spännande straffparkstävling mellan Eva Ericsson, reporter för programmet Gomorron på Ålands Radio och IFK:s Petteri Forsell. I mål stod Otso Virtanen och som reporter för Ålands Radio vikarerade IFK:s tränare Pekka Lyyski. Hur det gick kan ni se här Straffsparkstävling 
Skrivet: 27 juli 2014
Nyhetskategori: Referat
En skön trepoängare blev det efter att IFK bortabesegrat VPS i en match som bjöd på mer kamp än skönspel.  Man hade ju givetvis hoppats att dagens match hade varit viktig i jakten på de absoluta topplaceringarna, tyvärr så är den bistra verkligheten sådan att en seger idag skulle innebära andrum i kampen om att undvika jumboplatsen. IFK Mariehamn har ju som bekant inte levt upp till de... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 juli 2014
Nyhetskategori: Inför match
En match som kommer att handla väldigt mycket om prestige och känslor. Ingen har glömt de tre poängen som bollförbundet tog från IFK och gav till VPS på grund av obetalda spelpass i premiärmatchen som IFK vann matchen med 1-0. Vem som slutligen kommer att få poängen är inte klart ännu, eftersom IFK fört ärendet vidare till Idrottens rättssäkerhetsnämnd, beslutet väntas komma inom augusti månad.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 juli 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn har valt att ge Respektpriset till styrelsemedlemmen och evenemangsansvarige Robert Mann som i år gör sin sista säsong på Wiklöf Holding Arena. MOTIVERING: Robert Mann är skotten som för 41 år sedan anlände som en stormvind till Åland och IFK Mariehamn. Robbie som han kallas av alla har under sina år varit en outsinlig källa till entusiasm, kamratskap och det ordningssinne som krävs... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 juli 2014
Nyhetskategori: Referat
Ett reservbetonat IFK besegrade FC Åland med siffrorna 3-2 i gårdagens möte på Vikingavallen. Pekka och Lundis hade gett ledigt åt flera spelare från startelvan bl.a. så saknades hela ordinarie backlinjen med Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz, Albin Granlund och Tommy Wirtanen ytterligare så fick Tomas Hradecky, Petteri Forsell, Luis Solignac, Dever Orgill och Otso Virtanen se matchen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 juli 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Idag avgörs Åländska mästerskapet i fotboll på Vikingavallen i Jomala. I finalen för damer möts IFK Mariehamn – Åland United, matchen startar kl.18:00 och i herrarnas final möts FC Åland – IFK Mariehamn, den matchen startar kl.20:00
Skrivet: 21 juli 2014
Nyhetskategori:
Det blev gästande RoPS som tog med sig alla tre poängen hem till Rovaniemi denna soliga söndagskväll i Mariehamn. Med hjälp av stor effektivitet i anfallen och kämpaanda i försvaret lyckades gästerna förminska hemmalaget och öka pressen inför framtiden. Ryktena före matchen var många beträffande RoPS startelva. Laget är fortfarande med i Europa Leaugue och har liksom IFK hade i fjol ett... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 juli 2014
Nyhetskategori:
Fotboll skapar känslor och engagerar,det såg vi minst i VM i Brasilien, speciellt när man tänker på förväntningarna som Brasiliens landslag ställdes inför med VM på hemmaplan. Att de sen inte förmådde leverera och lämnades utan medalj var nog en enorm besvikelse för många. Samtidigt kunde man också se hur otroligt mycket vissa spelare betyder för ett lag, och vilka konsekvenser skador eller... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 juli 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK fortsätter att ha stora problem på bortaplan. Under söndagskvällen var det ligans formsvagaste lag, MYPA, som slog tillbaka grönvitt med 3-0. Samtliga mål gjordes i den andra halvleken. Detta efter att IFK visat fina intentioner och varit det bättre laget i första halvlek. Den första halvleken mellan IFK och MYPA blev en jämn historia i makligt tempo. Bägge lagen bjöd dock på rätt så fin... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 juli 2014
Nyhetskategori: Inför match
Drygt tio minuter in i premiären av Veikkausliiga fick Josef Ibrahim en tackling mot axeln, yttermittfältaren föll och landade så illa på axeln att nyckelbenet gick av. På söndag är det på dagen tre månader sedan händelsen och när IFK Mariehamn åker iväg för att möta MYPA är Ibrahim tillbaka i truppen. - Jag såg inte han som tacklade mig så jag kunde inte sätta emot, därför föll jag och det var... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 juli 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Idag har vi anställt en ny person till kansliet som kansliansvarig, Per – Ingmar(Perra) Berglund, han börjar sin nya tjänst 18.8-14. Perra har jobbat över 30 år på Nordea Bank och har själv spelat fotboll i unga år med IF Fram och IFFK. Han har även varit aktiv inom dessa klubbar i 10 år tid med olika sysslor som ass. tränare, lagledare m.m. 
Skrivet: 06 juli 2014
Nyhetskategori: Referat
Med hypereffektivt spel i första halvlek punkterade IFK matchen för besökande FC Inter. Det blev till sist 3-1 för hemmalaget men det kunde blivit mycket mer! Det är rättvist att säga att publiken som kom till Wiklöf Holding Arena i dag hade fjärilar i magen med tanke på de senaste matcherna där IFK-spelet inte riktigt imponerat, för att uttrycka det försiktigt. Men vilken fotbollsfest det blev!... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 juli 2014
Nyhetskategori: Inför match
Matcherna duggar tätt i Veikkausliiga och efter förlusten i Seinäjoki är nog spelarna i IFK Mariehamn rejält revanschsugna inför kvällens hemmadrabbning mot FC Inter. - Vi föll ihop totalt, allt var dåligt. Förhoppningsvis var det här den sämsta prestationen som vi gör den här säsongen, säger assisterande tränaren Peter Lundberg. Han menar på att det är skönt med en ny match tätt inpå SJK-matchen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 juli 2014
Nyhetskategori:
IFK fortsätter att blanda och ge. Efter flera fina insatser var kvällens 0-3 förlust mot – ett förvisso formstarkt – SJK, ett riktigt bottennapp. 3-0-målet sattes redan i den 32:a minuten och efter det var det aldrig något snack om saken. Matchen mot SJK blev den näst sista i den månadslånga, och oerhört tuffa period, som IFK befinner sig i just nu. Match var tredje, eller var fjärde dag och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 juli 2014
Nyhetskategori: Inför match
Ny match i Veikkausliiga och IFK Mariehamn beger sig till Seinjäjoki för andra gången i årets liga möta nykomlingarna SJK på onsdag. Senaste mötet slutade 3-0 till SJK så IFK har rejäl revansch att utkräva. - Jag missade den matchen men vi kan väl förmoda att SJK kommer att pressa oss högt. Under den perioden spelade vi lite väl smånätt och kanske det är en förklaring till resultatet. Nu gäller... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 juli 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn kommer att gå vidare till Idrottens rättsskyddsnämnd beträffande våra tre tappade poäng i matchen IFK – VPS den 13.4-14
Skrivet: 27 juni 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK fick inte med sig något från fredagens match mot HJK på WHA. Precis som när lagen möttes i Helsingfors i våras så avgjorde HJK i matchens absoluta slutskede. Hos spelbolag och experter är serieledarna HJK favoriter oavsett motstånd och oavsett om man spelar hemma eller borta. Mot IFK på Wiklöf Holding Arena råder inget undantag. HJK kommer till Mariehamn med elva raka matcher utan förlust,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 juni 2014
Nyhetskategori: Inför match
Efter den sköna vändningen i Kuopio i söndags kom de grönvita spelarna och ledarna tillbaka till Wiklöf Holding Arena på tisdagseftermiddagen. En del trötta ögon och kroppar syntes men hemresan blev betydligt lättare efter segern. - Det är besvärligt naturligtvis, vissa av spelarna sov inte förrän vi kom till Åbo mitt i natten. Vi tränade lätt i tisdags och sen fick spelarna ledigt i onsdags,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 juni 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn tog en imponerande seger när svårslagna KuPS besegrades på bortaplan under måndagskvällen. KuPS skapade en hel del chanser, men ett stabilt försvarsspel och två briljanta aktioner av Petteri Forsell gjorde att IFK tog tre välförtjänta, och ack så välbehövliga poäng. IFK gick in i matchen mot KuPS i stort poängbehov. Den efterlängtade segern mot Jaro för en dryg vecka sedan följdes... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 juni 2014
Nyhetskategori: Inför match
Dag för revansch i Kuopio i kväll. Senaste mötet i Kuopio slutade med 0- 4 förlust för våra grönvita hjältar. Men nu är det ny match och därmed chans till revansch. Det kommer att bli intressant att se om tränarstaben väljer 4-4-2 nu när Dever Orgill är tillbaka i laget, eller kommer man att fortsätta 4-2-3-1 och ändå bara spela med en man på topp. På skadelistan har IFK förutom långtidsskadade... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 juni 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn och korttidskontrakterade Juho Mäkelä har kommit överens om att avsluta kortidsavtalet redan nu. Avtalet sträckte sig ursprungligen ytterligare 1,5 månad till början av augusti. Huvudorsaken är att IFKs ordinarie anfallsbesättning nu åter är komplett med Dever Orgill i fullt spelskick. - Skälet till att vi tog in Juho på ett korttidskontrakt var ju risken för att Luis Solignac... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 juni 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Kansliansvarig Vi söker nu en ny medarbetare till vårt kansli för att sköta klubbens administrativa uppgifter. Som kansliansvarig är du en viktig person i klubbens elitverksamhet. Vi söker dig som vill vara med och utveckla IFK och fotbollen på Åland. Du är noggrann och har en förmåga att arbeta strukturerat. Du har lätt för att skapa relationer, är flexibel och kan ha "många bollar i luften"... Läs hela nyheten »
Skrivet: 18 juni 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK kammade noll mot FC Lahti. Efter en dålig första halvlek där motståndarna gjorde matchens enda mål, förmådde inte ett frenetiskt kämpande "grönvitt" att vända på steken i den andra.  Söndagens grönvita seger mot FF Jaro betydde inte bara tre poäng och slutet på en sju matcher lång segertorka. Det var också matchen där glädjen och det vägvinnande spelat var tillbaka. Det var matchen där... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 juni 2014
Nyhetskategori: Inför match
Stärkt av söndagens insats så är det dags för IFK att ta sig an FC Lahti. Jag tror inte att det fanns någon besviken IFK fans efter segern senaste söndag, mot tabelltvåan Jaro. Det har pratats mycket om passion och att jobba tillsammans som ett lag. I söndags var det passion och det var stolthet och det var länge sen jag sett en sån vilja i vårt grönvita lag. Kan IFK fortsätta med att plocka fram... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 juni 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK-spelarna visade stolthet, hjärta och passion i kväll och kom tillbaka två gånger från underläge mot ligatvåan FF Jaro från Jakobstad. När sista signalen ljöd stod det 4-2 till IFK efter fantastiska frisparksmål och en målkungs återkomst! Bland de tydligaste förändringarna i hemmalaget IFK fanns rockaden mellan Albin Granlund som gick ner på högerbacken medan Tommy Wirtanen tog steget upp på ... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 juni 2014
Nyhetskategori: Inför match
Den krassa verkligheten för vårt lag är den följande: inte en seger sedan den 4 maj då IFK i en euforisk match hemma besegrade MyPa med 2-1. Efter det sju (!) matcher där resultatet är tre kryss och fyra förluster. Och bara ynka tre poäng ned till nedflyttningsplats. En djup suck! Men visst, vi kan vända på saken: vi har ännu 21 matcher kvar att spela, tabellen är ganska jämn och skulle vi vinna... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 juni 2014
Nyhetskategori: Referat
Tabelljumbon TPS blev för svåra för gästande IFK Mariehamn på onsdagskvällen. Efter en målrik första halvlek blev den andra mer händelselös och slutresultatet 3-1 till TPS som därmed knaoppade in på IFK i bottenstriden. Den hägrande tabelltoppen är för medaljtippade IFK Mariehamn alltmer avlägsen. I kväll kom sjunde raka matchen utan seger efter att tabelljumbon TPS med ett offensivt och modigt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 juni 2014
Nyhetskategori: Inför match
I dag spelar IFK Mariehamn borta mot TPS, en ödesmatch som kan dra med IFK i nedflyttningsstriden. Vem hade trott när säsongen startade, att vi med en tredjedel av säsongen spelad, skulle ligga på en tionde plats. Laget som av många var tippade som en av medaljkandidaterna, har så här långt i serien underpresterat. Till Åbo åker man utan båda sina målvakter, Simon Nurme skadad och Otso Virtanen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 juni 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Följande matcher har nya speltider Omgång 13 sö 15.6. IFK Mariehamn - FF Jaro   18:30 Omgång 19 sö 13.7. MYPA - IFK Mariehamn 18:30 Omgång 27 lö 13.9. FC Inter - IFK Mariehamn   16:00 Omgång 28 on 17.9. IFK Mariehamn - SJK   18:30 Omgång 29 sö 21.9. HJK - IFK Mariehamn   18:30 Omgång 30 sö 28.9. TPS - HJK * 18:30 sö 28.9. RoPS - MYPA * 18:30 sö 28.9. IFK Mariehamn - KuPS * 18:30 sö 28.9. VPS - FC... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 juni 2014
Nyhetskategori:
Efter en fullkomligt nattsvart första halvlek kunde IFK inte förmå sig att snygga till siffrorna i den andra. Motståndarna KuPS kunde under hela matchen, utan några som helst problem, avfärda de grönvita anfallsförsöken. IFK:s försvarsspel hade heller inget motgift mot KuPS anfallsspel i allmänhet, eller kontringar i synnerhet. Även om det fanns tveksamheter i domararbetet vid några avgörande... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 juni 2014
Nyhetskategori: Inför match
Efter ett välbehövligt speluppehåll där några av spelarna valde att åka bort på semester, och några valde att bara stanna hemma och vila, så är det dags för match igen. Senaste matchen spelades 26:e maj men spelarna var tillbaka på träningen redan i söndags, så någon längre vila blev det inte, men man har ändå kunnat se på träningen att pausen var välbehövlig. Trots uppehållet, så finns det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 juni 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Tidpunkten för semifinalmatcherna i Finska Cupen är fastställda och IFK Mariehamn - HJK spelas på Wiklöf Holding Arena lördagen den 16.8.2014 kl.19:00 Den andra semifinalmatchen FC Lahti - FC Inter spelas samma dag med matchstart kl.16:00  
Skrivet: 27 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Rezgar Amani har idag kommit överens om att bryta avtalet, detta efter Amanis eget önskemål om att få bryta kontraktet. IFK och Amani hade ursprungligen överenskommit om ett spelaravtal till och med 31 juli.  - Det är Rezzes eget initiativ och önskemål att få bryta avtalet i förtid och vi har efter diskussion med honom och sedan internt i klubb- och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mareihamn lottade i gårdagens match mot FC Lahti ut två matchbiljetter till Finlands EM-kval match mot Grekland den 11 oktober. I priset ingick även övernattning för två personer i Helsingfors. För den fina vinsten stod sponsorn ONE TOUCH TRAVEL. Den lyckliga vinnaren blev Joel Karlström, som här ses ta emot vinsten av One Touch Travels VD Per Netzell One Touch Travel är specialiserade på... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN - FC Lahti 0-0 (0-0) Oavgjort och mållöst blev det mellan IFK och FC Lahti denna blåsiga kväll i Mariehamn. Spelet var omväxlande och absolut inte ofarligt men målvakterna i vardera lagen var omutliga och tog också hem bästemansprisen. Det kunde ha blivit 1-0 redan i den tredje matchminuten men Diego Assis’ skott från straffområdeslinjen gick rakt på ett försvarsknä och studsade... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
Stärkta av en bra insats i bortamatchen mot FC Honka i fredags är det nu dags för IFK att ta sig an FC Lahti. Det gäller att fortsätta på det fina samspelet från den senaste matchen och med att hålla ihop laget på det föredömliga sättet som man gjorde i den matchen. Diego Assis är tillbaka från sin skada och spelade hela matchen mot Honka, utöver 1-1 målet som han gjorde, så är han en väldigt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK kryssade borta mot FC Honka i Esbo. Efter att ha legat under två gånger, så hämtade man upp försprånget och kunde få med sig en poäng hem. Trots att IFK startade bra var det Honka som tog ledningen efter en situation som såg ganska ofarlig ut tills Ilari Äjälä tilläts vända runt i straffområdet med bollen, och utan ansats så placerade han bollen i bortre gaveln utom räckhåll för IFK keepern... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
Inför FC Honka - IFK Mariehamn den 26.5.2014 Efter senaste match mot SJK var huvudtränare Pekka Lyyski inte nöjd. Årets sämsta prestation och vi kom inte upp till vår egen nivå medan SJK spelade bra, konstaterade Pekka efter matchen. För att få ett bra resultat mot Honka på fredag gäller det att IFK jobbar som ett lag, och att samtliga spelare följer spelplanen. Det duger inte att nästan alla i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 maj 2014
Nyhetskategori:
Semifinalmatcherna i Finska Cupen är lottade och IFK Mariehamn får besök av HJK, matchen spelas den 16 augusti 2014. Senaste vinsten hemma på Wiklöf Holding Arena mot HJK kom i juni 2012 då Helsingforslaget besegrades med 2-0. Vilken tid matchen kommer att spelas är ännu inte fastställt. I den andra semifinalmatchen möts FC Lahti och FC Inter.  
Skrivet: 17 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
Hemmalaget SJK visade ingen pardon när IFK kom på besök. Seinäjokilaget spelade disciplinerat och kunde vinna med klara 3-0 efter att IFK fått David Ramadingaye utvisad i början av andra halvlek. Spelbolaget Veikkaus hade nykomlingen och storsatsande SJK från Seinäjoki som favorit när IFK Mariehamn kom på besök denna lördagseftermiddag. En satsad euro gav 2,30 i retur medan en IFK-seger var 2,95... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
Fredag eftermiddag påbörjar IFK Mariehamn sin resa till järnvägsknutpunkten Seinäjoki, för att på lördag stifta bekantskap med nykomlingen SJK (Seinäjoen Jalkapallokerho) matchstart kl.16:00. IFK:s senaste match mot FC Inter kändes kanske direkt efter matchen för många som en förlust, trots att slutresultatet blev oavgjort 2-2. Och det är klart att man har rätt att vara besviken, eftersom man... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK:s målvakt Otso Virtanen är uttagen att representera Finland i U21 EM kvalet 1 Juni 2014 mot Moldavien.  Hela laget finns här
Skrivet: 12 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
Matchen mellan Åbolaget FC Inter och hemmalaget IFK Mariehamn slutade 2-2 efter en tät tillställning där IFK förde mycket av spelet men inte lyckades förvalta sina målchanser. Förutsättningarna var de allra bästa på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn denna måndagskväll. Solen sken och blåsten som ibland kan ställa till det höll sig borta. FC Inter kom till Mariehamn efter en säsongsinledning som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 maj 2014
Nyhetskategori:
Petteri Forsells fina start på i Veikkausliiga har inte undgått landslagstränaren Mixu Paatelainen som tagit med Petteri Forsell i den trupp som möter Tjekien i Helsingfors den 21.5.2014. Matchen streamas på http://huuhkaja.tv/
Skrivet: 11 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
Det intensiva matchtempot fortsätter, nionde matchen på en månad. På måndag är det FC Inter som står för motståndet. IFK Mariehamn har i veckan gjort en riktigt kanonförstärkning i och med att man värvat den fyrfaldige finske mästaren och dubbla skyttekungen i finska ligan, Juho Mäkelä. Juho som kommer direkt från Sweitziska FC St Gallen är spelklar för IFK i måndagens drabbning, och det troliga... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
Det finns hedersamma förluster, och så finns det förluster som den IFK åkte på mot HJK under torsdagskvällen. IFK, som efter bländade fotboll i första halvlek, och storhjärtat försvarsspel i andra, hade HJK på fallrepet, förlorade den ihop-kämpade poängen när HJK, 7 minuter och 40 sekunder in i förlängningen satte bollen i nät. Tolv matcher - ingen seger. Att HJK var storfavoriter innan matchen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Adlon Pizzeria & Sportsbar visar HJK - IFK Mariehamn live ikväll, match kör igång kl.18:30 så kom i tid!
Skrivet: 07 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Juho Mäkelä klar för IFK IFK Mariehamn har kommit överens om ett korttidsavtal med anfallaren Juho Mäkelä. Mäkelä ansluter till IFK denna vecka och avtalet sträcker sig en vecka in i augusti i år. Den nu 30-årige Mäkelä har en gedigen meritlista i finska mått mätt. Han har fyra finska mästerskapstitlar och har vunnit finska ligans skytteliga två gånger. Landslagsdressen har han burit i åtta... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
Det är ett IFK med gott självförtroende som tar nattbåten till Helsingfors på onsdag kväll. På torsdag väntar fjolårsmästarna HJK på Sonera Stadion men IFK-tränaren Pekka Lyyski är inte orolig. ”Får vi vårt passningsspel att stämma kan vad som helst hända”, säger han. IFK åker till Helsingfors stärkta av senaste söndags lagprestation på Wiklöf Holding Arena då MyPa besegrades med 2-1 efter en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn har idag lämnat in ett överklagande till Protestnämnden (Vastalauselalautakunta) med anledning av Finlands Bollförbunds beslut att ändra slutresultatet i matchen IFK Mariehamn – VPS. I överklagandet yrkar IFK att nämnden upphäver Bollförbundets beslut samt att nämnden konstaterar att slutresultatet i den aktuella matchen inte ändras. Och att nämnden, om detta anses nödvändigt,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
Det började med en försvarsmiss men slutade i triumf för skadedrabbade hemmalaget IFK som målmedvetet vände och vann mot serieledarna MyPa efter hemmasäsongens snabbaste och modigaste passningsspel. Flest ögonpar vilade rätt naturligt på Mariehamnssonen Erik Lundberg, 20, för dagen mittback i Jani Lyyskis frånvaro. Lundberg spelade för första gången i karriären från start i Veikkausliiga och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
Två IFK spelare i månadens lag, Albin Granlund och Petteri Forsell Månadens lag i april 2014 Uppställning: (3-4-3) Målvakt: Henri Sillanpää (VPS) Backar: Keithy Simpson (VPS) - Ville Koskimaa (VPS) - Albin Granlund (IFK) Mittfält: Tommi Vesala (MYPA) - Hendrik Helmke (Jaro) - Denis Abdulahi (MYPA) - Petteri Forsell (IFK) Anfall: Drilon Shala (Lahti) - Roni Porokara (Honka) - Ariel Ngueukam (Lahti... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
IFK Mariehamn möter söndagen den 4 maj kl.18:30 formstarka Mypa. IFK har bakom sig en turbulent vecka på många sätt. Och vi får hoppas att spelarna kunnat hitta tillbaka till fotbollen och med fokus på kommande match. Skador hör till fotbollen och skadelistan som för ett tag sedan såg ganska ljus ut, har fått lite fler spelare, den senaste är Jani Lyyski som förväntas vara borta 1-2 veckor. Under... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn besegrade JJK i kvartsfinalen i Finska Cupen. IFK gjorde det som behövdes för att besegra Jyväskylälaget och trots att man inte spelade alltför övertygande så var det aldrig något snack om vilket lag som var det bättre laget och slutsiffrorna skrevs till IFK med 2-0 efter mål av Robin Sid i den 30:e minuten och Bernardo Ribeiro i den 68:e minuten, båda målen assisterades av Luis... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
På Valborgsmässoafton kl 17.00 tar IFK Mariehamn emot JJK från Jyväskylä för kvartsfinal i Finska Cupen. Seger då och semifinal väntar och i förlängningen en hägrande plats till Europa Leauge! Fast en match i taget... JJK är en gammal bekanting för IFK. Lagen har mötts många gånger i Veikkausliiga och väldigt ofta har det producerats många mål och spännande matcher. Båda lagen spelar... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
Gästande FF Jaro blev för svåra för serieledande IFK och vann söndagens möte på Wiklöf Holding Arena med 1-3 efter mål av bland andra tidigare IFK-spelarna Hendrik Helmke och Jonas Emet. FF Jaro är det andra huvudsakligen svenskspråkiga ligalaget i Finland, vid sidan av IFK. I laget spelar även många spelare som tidigare uppträtt för IFK, till exempel David ”Tulle” Carlsson, Jonas Emet och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
Dagens motståndare Årets JARO kan tveklöst beskrivas som ett klart snäpp vassare än fjolårets. Backlinjen har dels mer rutin än ifjol då stora delar av linjen var ganska ny på liganivå. Dessutom förstärks försvaret av att Vagonov nu är tillbaka i mittförsvaret och ena kanten handhas av David Aubrey (Trinidad) som även tillför offensiv kvalitet. Men en blick på truppen ger intrycket av att det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 maj 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn kommer att överklaga Finlands Bollförbunds beslut att ändra matchresultatet i matchen IFK Mariehamn - VPS, eftersom man anser att konsekvenserna är orimliga i relation till misstaget.
Skrivet: 02 maj 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn fortsätter att vinna. TPS kunde – trots mängder av chanser i början av matchen – inte få hål på Nurme i IFK-målet. Janis Lyyskis mål efter timmen spelad blev matchens enda och IFK är därmed serieledare.   Fjärde matchen på elva dagar. Det är tätt mellan bataljerna för IFK så här i inledningen av säsongen. Efter två raka ligasegrar på WHA, var det på onsdagskvällen dags att spela... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 maj 2014
Nyhetskategori: Inför match
Det är i många avseenden två skilda världar som möts när TPS och IFK drabbar samman på onsdag. IFK har tagit maximala sex poäng och har dessutom fredat det egna målet oklanderligt under de två första omgångarna. TPS å sin sida har det tveksamma nöjet att vara det ända lag som inte lyckats göra mål i årets upplaga av Veikkausliiga Två 0-1-förluster har det blivit för nye tränaren Mika Laurikainen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 april 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK tog en stabil trepoängare när RoPS avfärdades med 2-0 under lördagen. Efter en halvdan första halvlek tog IFK tag i händelserna ordentligt i inledningen av den andra. Två vackra mål, och en solid defensiv insats senare, så står Grönvitt på fulla 6 poäng med nollan fortfarande intakt. Förutsättningarna för bra fotboll blir inte mycket bättre än de som bjöds under påskaftonen på WHA. Strålande... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 april 2014
Nyhetskategori: Allmänt
FK Mariehamn har under våren jobbat med att få igång livestreamingen på nätet och inkommande lördag 19.4 kl. 16:00 kör vi igång. Vår tanke är att livestreama alla våra hemmamatcher. Det nya avtalet mellan Veikkausliiga och Veikkaus möjliggör för Veikkausliiga lagen att streama sina hemmamatcher. Vi vill med detta ge en möjlighet för våra egna fans och även motståndarlagens fans att se IFK:s... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 april 2014
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn möter division-1 laget JJK från Jyväskylä i kvartsfinalen i Finska Cupen. Matchen spelas valborgsmässoafton den 30.4 kl.17:00 på Wiklöf Holding Arena.
Skrivet: 17 april 2014
Nyhetskategori: Referat
IFK tog sig under onsdagskvällen vidare till kvartsfinal i Finska Cupen genom att bortaslå division 2-laget FC Hämenlinna med 4-2. Luis Solignac stod för två mål och Petteri Forsell gjorde ett. Däremellan hann FC Hämenlinna med ett självmål. IFK:s tränarstab ändrade en del i startelvan jämfört med premiärsegern mot VPS i söndags. Otso Virtanen fick ställa sig mellan stolparna istället för Simon... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 april 2014
Nyhetskategori: Inför match
IFK Mariehamn möter division-2 laget FC Hämeenlinna i Finska Cupens sjätte omgång på onsdag kl. 18:30 i Tavastehus, på Pulleri konstgräsplan. FC Hämeenlinna slutad fyra i fjol i division-2 västra. Årets serie har ännu inte startat men däremot så har det gått bra för laget i Finska Cupen där man redan hunnit spela tre matcher, första vann man med 0-2 borta mot VG-62, följande omgång slog man hemma... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 april 2014
Nyhetskategori: Referat
Efter en jämn match avgjorde IFK med en snygg frispark och en dito nick i den nittionde minuten. Tiomas Hradecky och Petteri Forsell fixade seger i hemmapremiären mot fjolårets bronslag VPS! Inför den tionde säsongen i finländska Veikkausliiga är IFK Mariehamn tippat som silverlag av flera tongivande media och andra experter. Det innebär såklart att förväntningarna liksom pressen på laget, med... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 april 2014
Nyhetskategori: Inför match
Dagens motståndare ”Spöket kommer” – kunde man kanske säga. VPS bortastatistik på WHA är närmast skrämmande; de gånger IFK vunnit hemma är lätträknade. Borta i Vasa har läget varit ett helt annat. VPS inledde ligaspelet förra helgen med att bortaslå RoPS med 2-0. De snabba spelarna – Morrissey, Seabrook, Stewart – som jag varnade för inför cupsemifinalen, avgjorde inte matchen trots 2-3 riktigt... Läs hela nyheten »