Nyheter 2015

Skrivet: 30 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
.Träningarna drar igång efter juluppehållet på måndag den 4 januari och första träningsmatchen är den 16 januari mot FC Åland kl 12.30 i Eckeröhallen. Så håll ut ett par veckor till så drar matchandet inför en ny, spännande fotbollssäsong igång igen och redan i början av april startar ligaspelet. Vi vet också att våra matcher i kvalomgång 1 till Europa League spelas den 30 juni och 7 juli,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFKs kansli på WHA kommer att vara stängt från och med måndagen den 21 december och vi öppnar igen torsdagen den 7 januari. Ett stort tack för den gångna säsongen och vi ser framåt mot en ny,rolig säsong med bl.a.spel i Europa League.  Vi önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Skrivet: 16 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Artisten och programledaren Lotta Engberg till Åland Den mångsidige schlagersångerskan, programledaren och media personligheten Lotta Engberg kommer till Mariehamn och Alandica för en unik konsert torsdagen den10 mars 2016. Lotta kommer att bjuda på ett intimt och avskalat framträdande där alla stora hits allsång och många roliga historier ingår från hela hennes karriär. Det börjar bli ett tag... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Idag släpptes spelprogrammet för vinterns ligacup. Upplägget är lite annorlunda i år med två 6-lagsgrupper där alla möts en gång och gruppsegrarna spelar final den 19 mars. IFK Mariehamns matcher i grundspelet: Lördag 30 januari   HJK-IFK i Talihallen kl 14.00 Onsdag 3 februari  HIFK-IFK i Talihallen kl 15.30 Måndag 8 februari  IFK-FC Inter i Eckeröhallen kl 19.00 Fredag 12 februari  FC Lahti-IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med ytterbacken Bobbie Friberg da Cruz för inkommande säsong. Bobbie Friberg da Cruz kom till IFK inför säsongen 2014 och i och med kontraktsförlängningen så blir Friberg da Cruz sejour i Grönvitt minst totalt treårig. - När vi tog hit Bobbie inför 2014 så var vi nog inte säkra på att han skulle spela hos oss i tre säsonger men de som följt Bobbie... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Kom in till oss på IFKs kansli på WHA och köp julklappar! Förutom alla supporterprylar, som ni kan se i IFK Shopen på hemsidan http://www.ifkfotboll.ax/om-klubben/ifk-shop, har vi också de olika säsongskorten. Ni kan numera betala era säsongskort också med friskvårdskuponger från Friskvård.ax. Vi säljer också de speciella frimärkena som gavs ut efter cupguldet i höstas, ett ark á 8 frimärken... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitt har nu fyra träningsmatcher klara under försäsongen, så pricka in följande datum för fotbollsunderhållning: Lördagen den 16 januari kl. 12.30 möts IFK och FC Åland i Eckeröhallen Söndagen den 24 januari kommer allsvenska Gefle IF för match kl 15.00 i Eckeröhallen Fredagen den 4 mars möter IFK Ekenäs IF (div.1) kl 19.00 i Eckeröhallen Lördagen den 19 mars åker IFK till Örebro för... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och Brian Span har i dagarna förlängt Spans kontrakt med IFK vilket innebär att Span är grönvit spelare också säsongen 2016. Brian Span som är född 1992 kom till IFK inför senaste säsong efter att under säsongerna 2012-2013 tillhört allsvenska Djurgårdens IF och under 2014 funnits i MLS-klubben FC Dallas organisation. Span slog sig snabbt in i IFKs startelva i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Säsongskorten för 2016 har redan en tid funnits till försäljning. Gå in och beställ dem via IFK Shopen på hemsidan, http://www.ifkfotboll.ax/om-klubben/sasongskort, eller kom in till oss på IFK-kansliet på WHA.  
Skrivet: 07 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och ytterbacken Albin Granlund har i dagarna kommit överens om en förlängning av Granlunds spelarkontrakt. I och med kontraktsförlängningen är Granlund IFK-spelare de två inkommande säsongerna. Albin Granlund kom till IFK inför säsongen 2014 och gjorde redan under sin premiärsäsong en mycket imponerande insats. Skulle det inte varit för en knäskada i slutet av... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Säsongen 2006 blev han älskad av publiken på Wiklöf Holding Arena. Därefter har han varit lika efterlängtad som saknad. De som följt IFK-supportrarnas kommentarer under varje "silly season" sedan 2006 har kunnat se samma önskedröm; "hoppas att han återvänder". Fram till nu har önskedrömmarna varit förgäves. Men de grönvita supportrarna behöver inte vänta och drömma längre. Idag satte sig... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 december 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vid ligaföreningen i Finlands årsmöte 30 november återvaldes Lasse Lehtinen till ordförande för 2016. Till styrelsens arbetsutskott återvaldes, förutom ordförande Lehtinen, också Ari Lehti från KuPS samt Aki Riihilahti från HJK och SJK,s Raimo Sarajärvi. Ny i arbetsutskottet är IFK Mariehamns Sverker Skogberg som efterträder FF Jaros Niklas Storbacka. Jag ser det som positivt att de mindre... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Mannen som vaktade IFK Mariehamns mål i den historiska cupbragden, Walter Viitala, och hela Ålands lag har kommit överens om en förlängning av Viitalas kontrakt också över inkommande säsong. Viitala kom till IFK inför senaste säsong från Honka och utmanande på allvar Otso Virtanen om platsen som förstemålvakt – i synnerhet under inledningen av säsongen. En bit in på säsongen utkristalliserades... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
I dagarna har hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och backklippan Kristian Kojola skrivit på ett nytt spelarkontrakt som innebär att Kojola spelar i Grönvitt åtminstone de inkommande två säsongerna. Kristian Kojola kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2011 som en i kvartetten spelare från TamU, klubben som degraderats från ligan efter en sorglig spelskandal. Han har under sammanlagt 3,5 säsonger i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och mittfältaren Amos Ekhalie har kommit överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över inkommande Veikkausliigasäsong. Den nu 26-årige Ekhalie har i och med detta gjort klart för sin nionde grönvita säsong. Jag betraktar Amos som i det närmaste en egen IFK-produkt och därför känns det bra att vi kunnat förlänga avtalet över inkommande säsong. Amos kom... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har gjort klart hur tränarstaben ser ut för laget inför inkommande säsong i Veikkausliiga som en följd av att Pekka Lyyski tidigare i höst meddelade att han avslutar sin tränarera i Grönvitt. Och det är ett nytt koncept som IFK Mariehamn nu väljer att pröva. Huvudtränarskapet nästa säsong blir ett delat huvudtränarskap mellan tidigare assisterande tränaren Peter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 18 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vår anfallare Dever Orgill fick hoppa in mot slutet av båda Jamaicas VM-kvalmatcher som nyligen spelats. Under fredagens match hemma på Jamaica mot Panama blev det förlust med 0-2 och Dever fick hoppa in i den 84:e minuten. Gårdagens match borta mot Haiti lyckades Jamaica vinna med 1-0 och Dever fick då komma in från avbytarbänken i den 85:e minuten. Således inte så många minuter och så stor... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har förlängt avtalen med målvaktstränaren Johan Sundman och fys- och rehabtränaren Kristoffer Weckström. I Johan Sundmans fall så sträcker sig kontraktet i och med förlängningen över nästa säsong. Kristoffer Weckström å sin sida har förlängt sitt avtal med Grönvitt i ytterligare två säsonger. Vi har haft ett bra samarbete med Johan som varit med oss under många... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Årets ligacup kommer att spelas med ett nytt upplägg, ligalagen delas upp i två "geografiska" grupper där lagen möter varandra en gång. Totalt får varje lag fem matcher. I IFKs grupp finns helsingforslagen HJK, HIFK, PK-35, FC Lahti och FC Inter. De tre lag i varje grupp som hade bäst ligaplacering säsongen 2015 får tre hemmamatcher, vilket betyder att IFK får två hemmamatcher då HJK, Inter och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har Grönvitt sin första träningsmatch för säsongen 2016 inbokad. Det blir den traditionella matchen mot allsvenska Gefle IF som kommer att spelas i Eckeröhallen söndagen den 24 januari kl. 15:00. .    
Skrivet: 05 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
  Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med yttermittfältaren Robin Sid för ytterligare en säsong. Sid kom till IFK från Ekenäs IF inför säsongen 2014 men debutsäsongen gav sparsamt med speltid i ligan. Däremot kom Robin Sids ligagenombrott på allvar under senaste säsong då han särskilt under första halvan av säsongen matchades flitigt och var mer eller mindre permanent startspelare i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Aleksei Kangaskolkka har enats om ett nytt spelarkontrakt som innebär att Kangaskolkka är grönvit anfallare för de kommande två säsongerna. Aleksei Kangaskolkka återvände till IFK Mariehamn inför senaste säsong men skadade oturligt knäet under försäsongen och återvände till matchspel sent på höstsäsongen. Trots detta så avslutade Kangaskolkka på bästa tänkbara... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Det är mycket på gång för vår duktige målvakt Otso Virtanen nu! Idag släpptes det finska U21-landslagets trupp till den viktiga EM-kvalmatchen mot Österrike och Otso finns med. Matchen spelas fredagen den 13 november på General Arena i Wien kl 19.00 finsk tid. Det är ett starkt Österrike Finland ställs mot, de har vunnit samtliga tre matcher i kvalet hittills och har ett antal spelare som är... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn vann Veikkausligans Fair Play-tävling 2015. Som pris betalar UEFA ut 10.000 euro, men från och med i år delas inte längre ut platser till Europa League-kvalet,utan UEFA belönar de bästa länderna med penningpriser för Fair Play. UEFAS Fair Play avgörs i maj då det bestäms vilka länder som tilldelas en extra penningpott. Så här slutade Veikkausligan Fair Play-tävling: IFK Mariehamn 8,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 november 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Tack vare sina fina insatser både för IFK och det finska U21-landslaget under säsongen har Otso Virtanen blivit inbjuden att provträna med den tyska storklubben Werder Bremen. Otso kommer att träna i Bremen från måndag till och med torsdag denna vecka. Vi önskar honom lycka till!  
Skrivet: 30 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På torsdagskvällen hölls Bollförbundets och Veikkausligans gemensamma avslutningsgala, Captain´s Ball, i Paasitorni i Helsingfors. Under galan delades en mängd priser ut till årets bästa fotbollsprestationer. Det enda priset med anknytning till IFK Mariehamn var ett specialpris som tilldelades Pekka Lyyski, en graverad klocka. Pekka fick priset för sin långvariga insats som fotbollstränare.i IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På torsdagseftermiddagen delades årets priser i agenttävlingen ut. Glada vinnare är från vänster på bilden, Bosse Eriksson som representerade segrarna i företagstävlingen Mariehamns Taxi som också får behålla vandringspokalen efter tre vinster i tävlingen. Bredvid honom tredjeprisvinnaren Joel Karlström med cykel från Sportcenter. I bakgrunden finns Kennet Berndtsson med sitt andra pris, en Sony... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn arrangerar en konsert med Svenska bluesstjärnan LOUISE HOFFSTEN med band på Alandica torsdagen den 12 november kl. 19.30 Biljetter till konserten köper Ni på www.alandica.ax  eller i Alandicas eller hotell Arkipelags receptioner. Middagen bokar Ni på tfn 24570 eller i Alandicas reception. Om Ni som IFK medlem eller säsongskortsinnehavare förbokar Er middag erbjuder Alandica 20 %... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Dever Orgill är uttagen i Jamicas landslagstrupp till VM-kvalmatcherna mot Panama och Haiti i mitten av november. Matchen mot Panama spelas på Jamaicas hemmaplan i Kingston den 13 november och efter det är det bortamatch i Port Au Prince på Haiti den 17 november. Dever har sen tidigare två landskamper i bagaget då han deltog i träningslandskamper för Jamaica år 2010. Stort grattis och lycka till... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Sista matchen för säsongen är spelad, vilket också innebär att Agent 2015 är avgjort. Det blev en händelserik sista omgång i spelet då samtliga Topp 3-platser skiftade. När sista bollen sparkats och alla poäng räknats ner visade det sig att vinnare av Agent 2015 blev laget Morsans Favoriter som komponerats ihop av HENRIK OCH TOBIAS STRÖMBERG. Vi gratulerar dem till en resa för 2 personer (värde 1... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Under söndagskvällens avslutningssupé på Hotel Arkipelag delades också priserna för säsongens bästa prestationer ut. DEVER ORGILL tilldelades två priser, Årets anfallare och Teboil-priset som Årets skyttekung. Årets mittfältare blev PETTERI FORSELL, Årets försvarare JANI LYYSKI och priset som "Mest effektive (nyttiga) spelare" gick i år till PHILIP MANTILLA. Under supén passade även IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 oktober 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – VPS 2-0 (0-0) Det blev en sjätteplats i årets Veikkausliiga efter att IFK Mariehamn slagit VPS med 2-0 inför 1.320 åskådare på Wiklöf Holding Arena. Hela matchen och alla detaljer kan man läsa mer om här.  IFK ägde matchen denna söndagseftermiddag, alldeles särskilt den första halvleken. Efter trettio spelade minuter hade hemmalaget radat upp minst tre skarpladdade chanser.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 oktober 2015
Nyhetskategori: Inför match
Aldrig, såvitt jag minns, har den avslutande omgången varit lika spännande som i år – både i toppen och i botten av tabellen. SJK, RoPS och HJK kan samtliga efter söndagen ståta som guld-, /silver- eller bronsmedaljörer. Stalltipset är SJK, det enda laget i trion som har hemmamatch och detta mot JARO; HJK och RoPS har det lite tuffare med bortamatcher mot KuPS respektive FC Lahti. I botten är det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 oktober 2015
Nyhetskategori:
Röstningen är nu avslutad. Vinnaren presenteras på IFK Mariehamns säsongsavslutning på Hotell Arkipelag inkommande söndag   RÖSTA PÅ SUPPORTRARNAS VAL 2015 Idag klockan 15.00 är sista möjligheten. Vi lottar ut ett säsongskort för säsongen 2016  bland alla som röstar Gör så här: Skicka ditt val som ett vanligt SMS. Du skickar det till 17240 Skriv: ÅT (mellanslag) IFK (mellanslag) tröjnummer på din... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På söndagen gjorde Joel Mattsson sin ligadebut när IFK mötte HJK på bortaplan. Joel hoppade in då sju minuter återstod av matchen, som slutade med en 4-0-seger för HJK. Joel torde samtidigt vara den yngste spelaren någonsin som spelat ligafotboll i IFK Mariehamn, då han vid debuten var 16 år, 7 månader och en dag. - Det var roligt att göra debut, säger Joel.  Att det var 6000 på läktaren och att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 18 oktober 2015
Nyhetskategori: Referat
HJK – IFK Mariehamn 4-0 (0-0) Nej, det gick inte vägen. Hemmalaget vann dagens match med 4-0 och IFK har fortfarande inte vunnit mot HJK i Helsingfors. IFK hade ett litet övertag i första halvleken men lyckades inte göra mål och i den andra blev HJK alldeles för starka och skottade in fyra mål. All matchstatistik finns att läsa här. IFK inledde dagens match mot HJK på Sonera Stadium helt utan... Läs hela nyheten »
Skrivet: 18 oktober 2015
Nyhetskategori: Inför match
Här är IFKs lag som ska knäcka HJK på deras hemmaplan om en dryg timme, avspark 14.00 : Otso Virtanen- Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Brian Span, Duarte Tammilehto, Diego Assis, Petteri Forsell- Dever Orgill, Aleksei Kangaskolkka Avbytare: Walter Viitala Tommy Wirtanen, Amos Ekhalie, Josef Ibrahim, Thomas Mäkinen och Joel Mattsson. På skadebänken har vi idag... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 oktober 2015
Nyhetskategori:
Än har det inte hänt men för varje match är IFK Mariehamn (såklart) närmare en seger mot HJK i Helsingfors och vad vore bättre än att göra det nu i IFK-tränaren Pekka Lyyskis sista match mot HJK! När lagen går ut på Sonera Stadion på söndag är läget skarpt och förutsättningarna kanske bättre än någonsin. HJK måste till vare pris vinna denna ligans nästsista match medan Finska Cup-mästarna IFK kan... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 oktober 2015
Nyhetskategori:
Torsdag 12 november kl.19.30 arrangerar IFK Mariehamn AB en konsert med Svenska bluesstjärnan LOUISE HOFFSTEN med sitt band, ROCKAROUNDS, på Alandica Kultur och Kongress stora scen. ALANDICA KULTUR & KONGRESS erbjuder följande meny före konserten: Handskalad räkmacka                     17,00€ Jägarsmörgås                                   17,00€ Varmrökt laxsallad med kräftkräm 17,00€... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Det finska U19-landslaget, med Thomas Mäkinen hela matchen på avbytarbänken, besegrade idag hemmanationen Makedonien med 2-1 i kvalspelet till U19 EM. Trots segern slutade Finland på en tredje plats i gruppen och endast den bästa grupptrean från de åtta kvalgrupperna går vidare. Ser inte så ljust ut, men möjligheten till avancemang finns ännu kvar..
Skrivet: 13 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Finlands U 21 landslag besegrade idag Azerbajdzjan i EM kvalet i Baku med 1 - 0 (0 - 0) efter att HIFK,s Fredrik Lassas gjort matchens enda mål i den 80:e minuten. IFK Mariehamns Otso Virtanen vaktade det finska målet hela matchen.
Skrivet: 12 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Pekka Lyyski har meddelat IFK Mariehamn att han inte kommer att förlänga sitt avtal som huvudtränare för klubben. Redan i somras bestämde sig Pekka för att årets säsong skulle bli hans sista i klubben. I juni fattade jag beslutet och meddelade då min närmaste familj. Efter många år i klubben kände jag att det var dags. Jag är stolt och nöjd över vad jag åstadkommit i klubben under mina år, säger... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På torsdagskvällen krigade det finska U19-landslaget till sig en poäng i kvalturneringen till EM efter 1-1 mot Italien. Matchen spelades under svåra förhållanden med kraftigt regn. Vår egen Thomas Mäkinen spelade hela matchen och försvarsspelet fick efter matchen mycket beröm av landslagstränaren Jarkko Wiss. Särskilt i andra halvleken satte Italien hård press på det finska försvaret och Markus... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Den förre IFK-målvakten Tommy Lundberg genomförde under sommaren ett forskningsprojekt om hur tätt matchande s.k. matchstockning påverkar den fysiska statusen hos spelarna. Tester gjordes vid två tillfällen, en gång efter en period med intensiv matchning och den andra testen gjordes efter en veckas normal matchning. Resultat och slutsatser från Tommys arbete kan ses under länken här nedan:
Skrivet: 08 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu finns firandet av cupguldet på torget i Mariehamn också som film på vår hemsida. Om ni klickar på texten "IFK Mariehamn firar guldet på torget" i bildspelet på startsidan kan ni se Jan Karlssons film från guldfirandet. Tack Janne! https://www.youtube.com/watch?v=-OHTBFTXsIY
Skrivet: 07 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Fyra av våra utländska spelare har börjat kursen "Svenska i arbete" i Medis regi. Dever Orgill, Anthony Dafaa Clement, Diego Assis och Brian Span kommer under hösten och vintern att delta i kursen som omfattar 36 lektioner á 45 minuter. Jobba på så snackar vi svenska nästa vår!
Skrivet: 07 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn arrangerar en konsert med den Svenska bluesdrottningen LOUISE HOFFSTEN på Alandica torsdagen den 12 november. Med sig har LOUISE sitt kompband ROCKAROUNDS.   LOUICE HOFFSTEN & ROCKAROUNDS ALANDICA KULTUR & KONGRESS Datum:          Torsdag 12 november 2015, kl. 19.30 Entré:            39 EUR Arrangör:      IFK Mariehamn AB  Sveriges största kvinnliga bluesartist besöker Åland... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 oktober 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – RoPS 1-0 (0-0) Tack vare ett succéinhopp av Aleksei Kangaskolkka var det IFK som inför 1.096 åskådare tog alla tre poäng i kvällens match mot RoPS. Efter bara två minuter på plan gjorde ”Allu” 1-0 i den åttiosjätte matchminuten! Det var inte det ”vanliga” IFK som inledde dagens match mot ligatvåan RoPS. Lagkapten Jani Lyyski stod över på grund av feber. Backkollegan Kristian... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 oktober 2015
Nyhetskategori: Inför match
Nu kan vi presentera kvällens startelva för IFK i matchen mot RoPS som har avspark kl 18.30 på Wiklöf Holding Arena. I målet står Otso Virtanen, fyrbackslinjen från höger Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Bobbie Friberg da Cruz, Albin Granlund, mittfältet består av Brian Span, Diego Assis, Anthony Dafaa och Amos Ekhalie. Anfallet är Petteri Forsell som "10a" lite bakom Dever Orgill. Avbytare... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 oktober 2015
Nyhetskategori: Inför match
Med tre matcher kvar att spela är varje vunnen bollduell viktig och varje löpning nödvändig. Gästerna RoPS jagar ligaguldet medan cupmästarna IFK Mariehamn behöver säkra en viktig sjätteplats i Veikkausliiga som ger fördelar inför nästa säsongs serieupplägg. Just nu är laget på torra land men det kommer flera andra lag underifrån och de vill alla samma sak. På spelarsidan är de flesta i form och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Posten Åland har hedrande nog givit ut ett specialfrimärke med anledning av IFKs guld i Finländska cupen. Frimärket blir exklusivt då det trycks upp i endast 10.000 exemplar mot normala 140.000 ex ! Frimärket kan köpas under IFKs resterande hemmamatcher i cafeterian på WHA och kan, förutom det, endast beställas via Posten Ålands webbshop. Märket säljs i ark om åtta stycken för 14,50 euro och en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 oktober 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Bernt Styrström på Kurts TV sponsorerar vanligtvis en Sony Bravia 32 tums TV till varje hemmamatch i ligan. Till ära av cupsegern i Valkeakoski hade Kurts TV vänligt nog sponsorerat en extra stor, 60 tums Sony Bravia Led Smart-TV till vårt TV-lotteri under torsdagskvällens match mot HJK.  Lotterna gick åt i rasande fart och lycklig vinnare blev Emilia Strandvik som efter matchen mottog TVn av... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 oktober 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – HJK 0-2 (0-1) Inför 1.143 personer blev det gästande HJK som tog alla tre poäng med sig till Helsingfors efter 0-2 på Wiklöf Holding Arena. Kvällens match började med att HJK:s lagledare Markku Peltoniemi överräckte blommor och en present till IFK Mariehamns tränare Pekka Lyyski för segern i finländska cupen. Det var en fin och hjärtlig uppvaktning av en prövad lagledare. HJK har... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 september 2015
Nyhetskategori: Inför match
Det är inte vilka lag som helst som möts på Wiklöf Holding Arena på torsdag. HJK som kommer besök är Finlands mesta mästarlag med otaliga cup- och ligaguld i bagaget. IFK är Finlands färskaste cupmästare. Inför torsdagens möte är förutsättningarna väldigt olika. IFK har dessvärre förlorat taget om eventuella medaljer i årets liga medan HJK plötsligt riskerar att inte alls komma ut i Europa tack... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vår målvakt Otso Virtanen är fortsättningsvis given i U21-landslagstruppen och är nu uttagen till EM-kvalmatcherna mot Tyskland i Essen den 9 oktober kl 18.00 och mot Azerbadjan i Baku den 13 oktober kl 19.00. U21-laget började ju kvalet med två snygga segrar mot Ryssland och Färöarna och Otso höll nollan i båda matcherna, så vi önskar fortsättningsvis god lycka till Otso och resten av landslaget... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
I guldyran blev det ett fel i matchannonsen inför torsdagens match mot HJK. Dunderdansarna uppträder INTE på torsdag, utan de kommer att bjuda på dans i pausen under MÅNDAGENS, 5 oktober, match mot RoPS. Vi beklagar.
Skrivet: 28 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
En dag som denna vill vi också passa på att uppmärksamma en av våra största privata investerare Sverker Sirén. Sverker har under de senaste sju åren hjälpt oss att varje säsong ta in två högklassiga förstärkningar till vår spelartrupp exempelvis cuphjältarna Diego Assis och Dever Orgill denna säsong. Hans stöd har också i stor grad bidragit till att vi nosat på medalj i ligan de senaste åren och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Det är en samlad men lycklig klubbdirektör Peter Mattsson och kansliansvarig Per-Ingmar Berglund som kom till IFK-kontoret i Wiklöf Holding Arena på måndagsmorgonen. Bakom sig har de en av de mest framgångsrika och omtumlande helger som IFK Mariehamn någonsin varit med om. IFK är finländska cupmästare, efter att i en match som hade allt, ha slagit FC Inter med 2-1 i Valkeakoski. Med till matchen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vilken dag, vilken match, vilka fans och vilket guld det blev igår! STORT TACK till alla som ligger bakom IFKs historiska guld igår, allt från de heroiska spelarna, ledare, styrelse, anställda inom föreningen, matchfunktionärer, sponsorer, fans både på plats och hemma framför TVn. Nu tog vi äntligen hem pokalen! Firandet fortsätter ikväll på torget, där festligheterna börjar kl 18.30. Välkomna!
Skrivet: 26 september 2015
Nyhetskategori: Referat
Finländska Cupen IFK Mariehamn – FC Inter 2-1 (1-0) IFK Mariehamn är vinnare av den finländska cupen efter en högdramatisk final i Valkeakoski. Trots en man mindre på plan besegrade IFK motståndarna FC Inter från Åbo och är nu klara för kval till Europa Leageu. I morgon kan alla hylla IFK på torget i Mariehamn! Det var ett IFK spänt till bristningsgränsen som steg ut på Fabriksplan i Valkeakoski... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 september 2015
Nyhetskategori: Inför match
På lördag möter IFK Mariehamn FC Inter i den finländska cupfinalen. Matchen spelas på Fabriksplan i Valkeakoski. IFK:s lagkapten Jani Lyyski har tillsammans med övrig ledning och hela laget jobbat hårt med mental träning under säsongen. De styrkorna plockade laget fram i ligan då till exempel RoPS kom på besök och fick återvända med förlust. Matchen var en uppvisning i mod och styrka. Nu är det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 september 2015
Nyhetskategori:
För Er som ännu inte uppdaterat Er med grönvita IFK prylar kan vi berätta att det kommer att gå bra att göra det på arenan i Valkeakoski. - IFK mössor 10 € - IFK kepsar 10 € - IFK t-skjortor 10 € - IFK flagga 10 € - IFK halsdukar 20 € - IFK spelarskjorta 30 € Kontant betalning är det som gäller
Skrivet: 22 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Thomas Mäkinen har fortsättningsvis gjort mycket bra ifrån sig i U19-landslaget och är nu uttagen till EM-kvalturneringen som spelas i Skopje, Makedonien den 8- 13.10. Finland har hamnat i en tuff grupp tillsammans med Italien, England och hemmanationen Makedonien. Enligt huvudtränare Jarkko Wiss är det en tuff uppgift som väntar om man ser vilka länder som finns i gruppen. Enligt Wiss passar... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Efter att gårdagens match, som var den sista i september, uppdaterats i Agent 2015 står det klart att Månadens agent i september är INGVAR ÖHMAN i Malax. Vi gratulerar Ingvar och han får som pris tre entrebiljetter till valfri hemmamatch under säsongen.
Skrivet: 21 september 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – FC Inter 0-2 (0-1) Det var FC Inter som ville mest i kvällens ligamatch och vann med 2-0 i ”generalrepetitionen” på Wiklöf Holding Arena inför lördagens cupfinal i Valkekoski. Visst är ligamatcherna viktiga men just den här veckan är det ändå lördagen som många väntar mest på. Då ska samma lag spela ligacupfinal i Valkeakoski och över 500 ålänningar och lika många åbobor är på väg... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 september 2015
Nyhetskategori: Inför match
Nu har vi fått startelvan till kvällens match mot FC Inter på WHA, matchstart 18.30: Walter Viitala- Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Thomas Mäkinen- Josef Ibrahim, Amos Ekhalie, Anthony Dafaa Clement, Petteri Forsell- Diego Assis- Dever Orgill. Avbytare: Marc Nordqvist, Philip Mantilla, Duarte Tammilehto, Brian Span, Aleksei Kangaskolkka, Joel Mattsson och Elias Eriksson.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Passa på att uppgradera Era supporterprylar inför cupfinalen nästa lördag. Nu på måndag i samband med matchen IFK - Inter på WHA kan Ni köpa alla IFK,s supporterprylar till halva priset! (Gäller inte halsdukar) Allt från bankkortshållare, musmattor och ölglas till spelskjortor, mössor, kepsar och T-skjortor. Försäljning inne i cafeterian.
Skrivet: 20 september 2015
Nyhetskategori: Inför match
Oj, vilken vecka som väntar! Fotbollsfebern har aldrig härjat lika vilt på Åland som just nu. Det börjar på måndag då FC Inter kommer på besök till Wiklöf Holding Arena. Det är ett förspel som heter duga. På lördag väntar säsongens i särklass viktigaste match för de två lagen: cupfinalen i Valkeakoski dit mer än 500 ålänningar och IFK-supportrar är på väg! IFK är laddade och redo och har fått... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 september 2015
Nyhetskategori: Referat
FF Jaro – IFK Mariehamn 0-0 (0-0) Trots mängder av farliga chanser i den andra halvleken och en dramatisk utvisning av IFK:s målvakt Otso Virtanen blev det oavgjort mellan FF Jaro och IFK Mariehamn på torsdagskvällen. Det var två försiktiga lag som klev in på plan i Jakobstad. Första halvleken blev därför till största delen en odramatisk historia där Jaro hade spelet men IFK stod för kontringarna... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 september 2015
Nyhetskategori: Inför match
FF JARO går mot en för laget obehagligt klassisk höst där bottenstriden är ständigt närvarande. Man kämpar med kniven mot strupen för att undvika nedflyttning eller kvalspel. Fortfarande har man två lag bakom sig. VPS som ligger sist med lika många matcher spelade och tre poäng mindre samt KTP på samma poäng som JARO men en match mer spelad. Visst finns det poäng kvar att spela om (max 18-21) men... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
11 DAGAR TILL CUPFINALEN Det finns ett fåtal restplatser kvar av resepaketet till cupfinalen i Valkeakoski. Kostar 50 € och inkluderar buss från Helsingfors,matchbiljett, buss till Åbo, Viking Grace till Åland och buss från Långnäs till Mariehamn. Dom finns att lösa ut på TipsEttan i Mariehamn eller genom mail till sunereriksson@hotmail.com Först till kvarn är det som gäller.... Enbart... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 september 2015
Nyhetskategori: Referat
Ilves – IFK Mariehamn 1-3 (1-0) IFK är tillbaka på banan! I dag lyckades målskyttet igen och Hela Ålands lag tog med sig alla tre poäng hem från Tammerfors efter att slagit Ilves med siffrorna 1-3. Det blev en intensiv matchinledning i Tammerfors på söndagskvällen inför 3.284 åskådare. Redan i den andra minuten skapade IFK första målchansen på en frispark efter hands strax utanför Ilves... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 september 2015
Nyhetskategori: Inför match
Efter torsdagens sköna hemmaseger mot Helsingfors IFK väntar bortamatch i Tammerfors mot Ilves under söndagskvällen, avspark 18:30. IFK har fortfarande skador på Tommy Wirtanen (lår), Thomas Mäkinen (höft) och Robin Sid som har en skada i handen. Dagens startuppställning: Otso Virtanen- Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Brian Span, Duarte Tammilehto, Anthony Dafaa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 september 2015
Nyhetskategori: Referat
Kamratmötet mot HIFK vanns med 1-0 I dagens drabbning möttes de två lag som spelade flest oavgjorda matcher i serien, hela 11 stycken. HIFK hade med sig närmare 150 supportrar, det var kul att konstatera att inga större incidenter inträffade mellan fansen. IFK inledde matchen starkt och hade två halvchanser innan det gått tre minuter av matchen. Först kom Dever Orgill till avslut men skottet smet... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 september 2015
Nyhetskategori: Inför match
Ligans två IFK-klubbar möts på Wiklöf Holding Arena i dag med avspark kl 18:30. Nykomlingen Helsingfors IFK (grundad 1897) kommer till Mariehamn med 29 poäng i bagaget på 23 matcher. IFK Mariehamn (grundat 1919) som tidigare i somras var inblandat i tätstriden har 32 poäng på 25 matcher. Helsingforsklubben har alltså knappat in i rask takt på IFK Mariehamn som har gått trögt i ligan. De senaste... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 september 2015
Nyhetskategori: Referat
För tionde året i följd blev DUV för tuffa för IFK Mariehamn. När domaren Stefan Skogberg blåste av en dramatisk och stenhård uppgörelse stod det 26-19 till Ålands just nu starkaste fotbollsspelare. ”Det är såklart mycket ledsamt och nedbrytande men ibland måste man bara konstatera att motståndet är övermäktigt. Så var det i kväll”, kommenterar IFK:s lagkapten Jani Lyyski efter matchen. Finlands... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn förlorade idag "årets match"  mot DUV laget från Åland. För tionde året i rad gick "årets match" till straffar efter 12 - 12 i full tid.  DUV spelarna var klart kyligare i straffläggningen  och vann matchen med förkrossande 29 - 19. - IFK,s tränarstab är nöjda med spelet under ordinarie tid men säger att laget var helt under isen när man kom fram till straffavgörandet - det här... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
I kväll tisdag 8 september spelas den klassiska matchen mellan DUV och IFK Mariehamns a-lag på Wiklöf Holding Arena. Matchen, som börjar kl 19, är en av årets höjdpunkter och alla intäkter går oavkortat till DUV:s verksamhet. I år spelas även några interna förmatcher, där de allra yngsta spelarna i IFK deltar. Programmet är enligt följande: Kl 18:15 P09 Kl 18:30 P08 kl 18:40 F06/07 kl 19:00 DUV-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 september 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Det är väldigt trevligt att ha hela tre Grönvita spelare inblandade i landslagsuppdrag senaste och inkommande vecka! Efter en tids uppehåll finns återigen Petteri Forsell med i den finska A-landslagstruppen då Finland i EM-kvalet tar emot Färöarna på hemmaplan. Petteri kallades in till truppen, tillsammans med Tim Väyrynen, efter Greklandsmatchen. Matchen spelas på Olympiastadion i Helsingfors i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 augusti 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn åkte på en ny tung förlust i den finländska fotbollsligan mot SJK i Seinäjoki. SJK vann med klara 4-0 (1-0). IFK Mariehamn är inne i en djup formsvacka och stor måltorka. På söndagen kom femte matchen i rad utan att Grönvitt gjort mål i ligan och sjätte utan seger. Förlusten mot SJK innebär samtidigt att medaljjakten är över. I stället får IFK se till att säkra ligakontraktet med... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 augusti 2015
Nyhetskategori: Inför match
På söndag spelar IFK borta mot ligatrean SJK och gör det med fyra raka ligamatcher utan mål i ryggsäcken. Dessutom är SJK ligans försvarsmässigt starkaste lag med bara 18 insläppta mål. Det är alltså ett perfekt läge för både revansch och målfest samtidigt! Fotboll är det möjligas konst, vilket IFK visade i 5-1 matchen mot HJK i cupsemifinalen häromveckan. Av lätt insedda skäl har IFK haft mycket... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 augusti 2015
Nyhetskategori:
En hel del ändringar har skett i spelprogrammet i ligan för IFK Mariehamns del. Här är det uppdaterade spelprogrammet för resten av säsongen SJK - IFK Mariehamn            Söndag 30.08 kl. 18.30 IFK Mariehamn - HIFK          Torsdag 10.09 kl. 18.30 Ilves - IFK Mariehamn          Söndag 13.09 kl. 18.30 FF Jaro - IFK Mariehamn       Torsdag 17.09 kl. 18.30 IFK Mariehamn - Inter          Måndag 21.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
32 dagar till cupfinalen! Nu finns rese- och matchbiljetterna att lösa ut på TIPSETTAN i Mariehamn. På supporterresan kommer det att finnas en speciell buss för familjer med barn och ungdomar – bokas på TIPSETTAN KOM OCKSÅ IHÅG ATT BOKA DIN RESA/HYTT MELLAN MARIEHAMN OCH HELSINGFORS DIREKT HOS VIKING LINE www.vikingline .ax
Skrivet: 25 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vår grönvite målvakt Otso Virtanen får fortsatt förtroende i U21-landslaget. Han gjorde senast en strålande match mot Sverige, och nu är han uttagen till landskamper mot Ryssland den 4 september i Kotka kl 18:30 och Färöarna i Vanda den 8 september kl 18:30. Lycka till Otso!
Skrivet: 25 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu börjar vi få hela spelartruppen skadefri och efter söndagens bortamatch i Seinäjoki mot SJK inleds en bytesperiod för Agent 2015. Du kan då byta en spelare under perioden tisdag 01.09 kl. 00.00 till torsdag den 03.09 kl 24.00. Passa på att "modifiera" ditt agentlag inför höstens drabbningar! 
Skrivet: 24 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Det är med stolthet vi kan berätta att IFKs egna ungdomsspelare Thomas Mäkinen igen finns med i U19-landslagets trupp, nu till landskamperna mot Tjeckien i början av september. Den första landskampen spelas fredagen den 4 september kl. 17:30 på Tammela Stadion i Tampere och andra matchen spelas söndagen den 6 september redan kl 11:00 på Eerikkilä Areena i Eerikkilä. Lycka till Thomas!
Skrivet: 23 augusti 2015
Nyhetskategori: Referat
Gästande FC Lahti vann med 2-0 mot ett blekt IFK Mariehamn inför 1.214 åskådare på Wiklöf Holding Arena. IFK Mariehamn – FC Lahti 0-2 (0-1) Alla matchens händelser kan man läsa mer om här. Matchen började mycket lovande med flera farliga anfall åt bägge håll och ytterst lite spel på mittfältet. I den sjätte minuten kom den första hörnan som gick till FC Lahti och spelat böljade fram och tillbaka... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 augusti 2015
Nyhetskategori: Inför match
I dag kl 18.30 är det match igen. FC Lahti kommer på besök till Wiklöf Holding Arena. IFK Mariehamn har blandat lysande föreställningar med lite otur denna säsong. Sent ska vi glömma Petteri Forsells frisparkskanon mot KuPS som var över linjen vilket alla utom tyvärr domarna såg. Fast då var då och nu är nu. Senaste matchen som IFK spelade på Wiklöf Holding Arena var målexplosionen i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
INFORMATION OM SUPPORTERRESAN:                       FINLANDS CUP 2015                       FINAL                                Lördag 26.9 kl. 14.45                       IFK – INTER                       Fabriksplan, Valkeakoski   I samarbete med Viking Line har vi tagit fram följande alternativ: Avresa från Mariehamn med Viking Line fredag 25/9 kl. 23.45 OBS VAR OCH EN BOKAR OCH BETALAR SIN... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 augusti 2015
Nyhetskategori: Referat
KuPS – IFK Mariehamn 0-0 (0-0) Hela 2.907 åskådare i Kuopio fick se en högdramatisk match där hemmalaget hade största delen av spelet. Matchen slutade 0-0 trots Petteri Forsells frispark som var över mållinjen. Första allvarligt menade anfallet kom redan i den fjärde minuten då IFK:s Duarte Tammilehto sånär spelade fri Brian Span men KuPS-målvakten Maanoja gjorde ett rådigt ingripande och hann... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 augusti 2015
Nyhetskategori: Inför match
Ligafemman IFK befinner sig i dag i Kuopio för att möta hemmalaget och ligasjuan KuPS i en match som båda lagen borde vinna för att hänga med i toppskiktet. IFK går till match med 5-1 krossen mot HJK i färskt minne medan KuPS senast i ligan fick till 2-2 mot VPS och sedan föll på straffar i cupsemifinalen mot FC Inter. Det är alltså klar fördel IFK! På spelarsidan är Dever Orgill avstängd efter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Här finns höjdpunkterna från gårdagens fantastiska semifinal i Finlands Cup där IFK kossade HJK med 5-1 http://www.hjk.fi/#hjktv från HJK Tv. Nu väntar final mot FC Inter i Valkeakoski lördagen den 26 september.
Skrivet: 15 augusti 2015
Nyhetskategori: Referat
Finska Cupen, semifinal, Wiklöf Holding Arena IFK Mariehamn – HJK 5-1 (2-0) I något som måste betraktas som en av de bästa fotbollsmatcherna som spelats på Åland besegrade IFK Mariehamn i dag finska mästarna HJK med hela 5-1. Därmed väntar en historisk cupfinal i Valkeakoski för Hela Ålands lag. Vilken fotbollseftermiddag som publiken på Wiklöf Holding Arena fick uppleva! Det tog bara tre minuter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 augusti 2015
Nyhetskategori: Inför match
Semifinal i Finska Cupen, lördag 15 augusti kl 15.00 På lördag är det dags för årets hittills viktigaste match då finländska mästarna HJK kommer till Wiklöf Holding Arena för semifinal i Finska Cupen mot Hela Ålands lag IFK Mariehamn. Det är naturligtvis en Davids kamp mot jätten Goliat men den vet vi alla hur slutade. David vann på knockout! Det är också, mer bildligt talat, den finländska... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
TA MINITÅGET TILL CUPSEMIN IFK - HJK imorgon, lördag med avspark kl. 15.00 på WHA UPPDATERAD TURLISTA: ... Från norra staden: Örtvägen --- 13.20 Backeberg --- 13.25 Ålandsbanken, Strandnäs --- 13.30 ST 1/Rundbergs --- 13.35 Arkipelag/Alandica --- 13.40 Park Hotell --- 13.45 WHA --- 13.55 Från södra staden: Gröna Udden --- 14.10 Övernäsgården --- 14.15 Lillängen --- 14.20 Solhems avfarten --- 14.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
 Vi hade på onsdagen den stora äran att ha president Sauli Niinistö på besök på Wiklöf Holding Arena för att se matchen mot FC KTP. Han välkomnades av ordförande Robert Söderdahl och klubbdirektör Peter Mattsson. På presidentens egen begäran träffade han också Petteri Forsell efter matchen. Foton: Sverker Skogberg
Skrivet: 12 augusti 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – FC KTP 0-1 (0-0) Det är fortsatt tungt för IFK Mariehamn som föll hemma med 0-1 (straff) mot gästande FC KTP trots numerärt överläge i andra halvlek. Det började bra denna onsdagskväll i Mariehamn. 1.302 personer kom till Wiklöf Holding Arena för att se ligafotboll och uppleva stolthet, kamratskap och underhållning. I publiken fanns även Finlands president Sauli Niinistö efter att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Efter en skadefylld vårsäsong börjar det nu se ljusare ut. Här är senaste nytt från rehab- och fystränare Kristoffer "Kricke" Weckström: Efter drygt 6 månaders rehabilitering för sin knäskada var Aleksei Kangaskolkka i början av veckan på kontroll hos ortoped Sarimo på NEO-sjukhuset i Åbo. Beskedet därifrån var positivt – Allu kan nu medverka i lagträning och kontaktspel. Givetvis ett steg i rätt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 augusti 2015
Nyhetskategori: Inför match
På onsdag är det dags igen. Matchdag och det står mycket på spel för båda lagen, precis som det ska vara när det gäller fotboll! Vi har att göra med en ny ”måstematch” för IFK när FC KTP från Kotka kommer till Wiklöf Holding Arena. Bortalaget slåss för sin överlevnad i ligan medan IFK fortsättningsvis kämpar om en plats bland de tre främsta. När lagen möttes i Kotka i juni vann IFK med 2-0 efter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 augusti 2015
Nyhetskategori: Referat
VPS – IFK Mariehamn 1-0 (0-0)     IFK Mariehamn lyckades inte rå på hemmalaget VPS i Vasa på söndagskvällen. Ett olyckligt självmål i början av andra halvleken blev enda målet i matchen som VPS vann med 1-0. Det blev en tämligen intetsägande första halvlek med få målchanser, där dock Grönvitt var det klart dominerande laget. IFK skapade också ett par halvfarliga målchanser då Bobbie Friberg da... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 augusti 2015
Nyhetskategori: Inför match
Ligafemman IFK Mariehamn behöver ännu fler poäng för att hänga med i kampen om medaljerna i årets Veikkausliiga. VPS är piskat att vinna för att inte stanna kvar på sistaplatsen. Det är alltså bäddat för stor dramatik när lagen möts i Vasa på söndag kl 16.00. För IFK:s vidkommande ser det mesta hyggligt ut. Alla utom de långtidsskadade är med och laget har fått vila de senaste två veckorna; med... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 augusti 2015
Nyhetskategori: Referat
FC Åland – IFK Mariehamn 1-5 (0-1) IFK Mariehamn vann ÅM-finalen i fotboll för femtionde gången genom att besegra FC Åland med 5-1 på den klassiska fotbollsplanen Sportkila i Sund. 348 åskådare var på plats för att se ligalaget IFK Mariehamn ta sig an FC Åland som just nu finns i toppen av division tre. Med fyrtionio ÅM-titlar i ryggen var IFK storfavorit men FC Åland kämpade väl och bjöd på en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
RÖDE ORM,s minitåg kommer också att köra Er till ligamatchen mot KTP onsdagen den 12 augusti. Ni kan åka till matchen på WHA från både norra och södra staden. Nedan följer tidtabellerna. Det är bara att stoppa tåget och hoppa på - och dessutom är det gratis att åka med. Observera att det inte går några returresor. Arrangemanget är ett samarbete mellan Green Mean Machine, IFK Mariehamn och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Thomas Mäkinen har återigen tagits ut till ett landslagsläger. Denna gång är det U19-landslaget som samlas i Eerikkilä den 18-20 augusti. 25 spelare är kallade till lägret och av dem kommer sedan en trupp på 16+2 spelare att tas ut till dubbellandskamp mot Tjeckien i Eerikkilä den 4 och 6 september. Efter landskamperna tas sedan den slutliga truppen ut till U19EM-kvalspelet i Makedonien 5-14... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vi gratulerar Kristian Kojola och Brian Span som ingår i Veikkausligas månadens lag i juli. Hela laget (4-2-3-1) Mika Hilander (Ilves) Tommi Vesala (HIFK) - Kristian Kojola (IFK Mariehamn) - Faith Friday Obilor (RoPS) - Mikko Hauhia (FC Lahti) Aleksi Paananen (FC Lahti) - Antti Okkonen (RoPS) Matheus Alves (FC Lahti) - Moshtagh Yaghoubi (RoPS) - Brian Span (IFK Mariehamn) Akseli Pelvas (SJK)... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 augusti 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Till cupsemifinalen på WHA mellan IFK Mariehamn och HJK lördagen den 15 augusti med avspark kl. 15.00  kan Ni ta minitåget RÖDE ORM till matchen. Det är bara att stoppa tåget och hoppa på. Och dessutom helt gratis. Arrangemanget är ett samarbete mellan Green Mean Machine, IFK Mariehamn och transportbolaget RÖDE ORM Här är tidtabellerna   Från norra staden: Örtvägen --- 13.10 Backeberg --- 13.15... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 juli 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På grund av problem med uppdateringen av IFK-RoPS skjuts bytesperioden fram ett dygn och börjar istället onsdag 29 juli kl 00.01 och pågår till lördag 1 augusti kl 24.00. Uppdateringen som gjordes i dag på morgonen innehåller fel angående IS-stjärnorna och kommer att korrigeras under morgondagen.
Skrivet: 27 juli 2015
Nyhetskategori: Allmänt
När sista matchen i juli månad spelats kan vi konstatera att mest agentpoäng under månaden har Tony Karlströms lag Tonys Offensiva skrapat ihop. Vi gratulerar och Tony får, förutom den stora äran, 3 st entrébiljetter till valfri hemmamatch.
Skrivet: 27 juli 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är det snart dags för bytesperiod igen i agentspelet. Från och med i morgon tisdag 28 juli kl 00.01 till fredag den 31 juli kl 24.00 kan ni passa på att byta en spelare i ert agentlag.  Vi har nästan hela IFK-truppen skadefri, endast Aleksei Kangaskolkka och Tommy Wirtanen är skadade men de kan båda förhoppningsvis komma till spel någon gång under augusti månad. Nästa match är borta i Vasa mot... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 juli 2015
Nyhetskategori: Referat
RoPS – IFK Mariehamn 1-1 (0-1) IFK Mariehamn fick oavgjort borta mot RoPS efter att ha lett hela matchen, till den sista övertidsminuten. Inför 3.021 åskådare i Rovaniemi fick IFK sitt tionde oavgjorda resultat, flest av alla i årets liga. Toppmötet i ett ösregnigt Rovaniemi mellan hemmalaget RoPS och gästande IFK Mariehamn började i högsta växeln. RoPS stod för första (resultatlösa) anfallet och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 juli 2015
Nyhetskategori: Inför match
På söndag tar RoPS emot IFK Mariehamn i den nyrenoverade stadionbyggnaden i Rovaniemi. Det gör de antagligen med viss bävan. IFK innebär vanligtvis dåliga nyheter för RoPS. RoPS har bara besegrat IFK två gånger på sin hemmaplan i sin ligahistoria (2005 och 2008). Det har blivit några oavgjorda men flest IFK-segrar! Samma trend finns överlag mellan de två lagen. IFK har oftast vunnit. Tag bara... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 juli 2015
Nyhetskategori: Referat
Laguppställningar, byten och matchhändelser finns här. IFK Mariehamn – FF Jaro 4-3 (3-1) IFK utlovade fotbollsfest och det blev det! I årets hittills mest händelserika match fick 1.664 åskådare på Wiklöf Holding Arena se hemmalaget IFK Mariehamn ta hem alla tre poäng mot gästande FF Jaro. Det började i matchens allra första sekunder då Dever Orgill på egen hand genomförde en attack som i vart... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 juli 2015
Nyhetskategori: Inför match
I ljuset av ligatabellen har FF JARO inlett denna säsong trögt. Efter 17 matcher noterar man bara 3 segrar, hela 8 förluster och 4 kryss. Men i själva verket har laget inte blivit utskåpat av andra än av HJK mot vilka man förlorat två gånger med sammanlagt 0-7. Av de 8 förlusterna är nämligen hela sex stycken uddamålsförluster där man de facto många gånger haft möjlighet till minst ett kryss.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 juli 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har vi tagit årets lagfoto. I övre raden finns från vänster Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Philip Mantilla, Duarte Tammilehto, Tommy Wirtanen, Robin Sid, Diego Assis Figueiredo och Kristoffer Weckström (fys- och rehabtränare). Mellersta raden: Pekka Lyyski (tränare), Peter Mattsson (VD), Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka, Thomas Mäkinen, Jani Lyyski, Brian Span, Anthony Dafaa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 juli 2015
Nyhetskategori: Referat
FC Inter – IFK Mariehamn 1-1 (1-0) Över etthundra IFK-supportrar hängde med sitt IFK till Veritas Stadion i Åbo denna måndagskväll. IFK anfördes den här dagen av Kristian Kojola sedan ordinarie kapten Jani Lyyski är avstängd till följd av fyra varningar. Det började riktigt illa för gästande IFK Mariehamn. Efter mindre än tre minuter gjorde Hämäläinen 1-0 till FC Inter efter en frisparkssituation... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 juli 2015
Nyhetskategori: Inför match
Om en knapp timme, kl 18:30, är det avspark på Veritasstadion i Åbo mellan FC Inter och IFK. Det är ett starkt Inter som Grönvitt ställs mot, i sin senaste hemmamatch besegrade man HJK med klara 3-0. Därefter har också Inter hunnit vara upp till Vasa och spelat 0-0 mot seriejumbon VPS. Beträffande IFK kan vi glädja oss åt att skadeläget börjat lätta och Petteri Forsell finns återigen med i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 juli 2015
Nyhetskategori: Referat
Grönvitts ineffektivitet bakom två förlorade poäng IFK MARIEHAMN – ILVES  0-0 IFK Mariehamn gjorde allt rätt. Förutom på en punkt. Målen. Grönvitt var ineffektiva på sina tio klara målchanser medan Ilves-målvakten Mika Hilander var rena rama väggen både med tur och skicklighet. Det märktes direkt från start att IFK:s Petteri Forsell var tillbaka på plan. Allt kretsade kring den lille... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 juli 2015
Nyhetskategori: Inför match
Nya tag mot Ilves I dag liksom alla andra dagar är det bara segrar som räknas när det handlar om fotboll. Vi idrottar för att ha skoj, känna gemenskap och stolthet – och för att vinna! Dagens motståndare Ilves under ledning av Keith Armstrong hör till de svagare lagen i årets Veikkausliiga. På fjorton matcher har man vunnit bara tre och återfinns nästsist i tabellen. Allt kan såklart hända men... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 juli 2015
Nyhetskategori: Allmänt
SUPPORTERRESA INTER - IFK  MÅNDAG  13 JULI  kl.18.30 VERITAS STADION, ÅBO 59 platser bokade, 21 platser kvar. Sista bokningsdag är inkommande måndag 6.7   Avresa från bussplan i Mariehamn måndag 13/7 kl. 10.45 och vi åker via norra skärgårdsvägen till Åbo. Vi är på arenan ca 17.45 och matchen har avspark kl. 18.30. Direkt efter slutsignalen åker vi ner till Åbo hamn och hemresa med Viking Line... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Under måndagen var Petteri Forssell på Neo Sairaala i Åbo för kontroll av sin knäskada. Allt såg bra ut, Petteri blev "friskskriven" och kan bli aktuell för spel redan till söndagens match mot Ilves! Glädjande nyheter är också att skadeläget börjar lätta även på andra håll, Albin Granlund och Bobbie Friberg da Cruz kan också de vara aktuella för spel på söndag.
Skrivet: 29 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Efter att resultatet av agentspelet uppdaterats sedan söndagens match mot Helsingfors IFK står det klart att månadens agent är Regina Andersson. Förutom äran får också Regina tre entrebiljetter till valfri hemmamatch i ligan eller cupen. Vi gratulerar! Se aktuella ställningen i agentspelet här: http://agent.alandstidningen.ax/aktuell_stallning Glöm inte heller att det är bytesperiod på gång i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 juni 2015
Nyhetskategori: Referat
Ett hårt kämpande IFK spelar för tredje matchen i rad oavgjort och denna gång är det Helsingfors IFK som stod för motståndet i matchen som spelades på Sonera Stadion i Helsingfors. Första halvleken bjöd stundtals på underhållande spel där halvchanserna avlöste varandra. Närmast ett ledningsmål var hemmalaget i samband med en tilltrasslad situation framför IFK målet men IFK keepern Otso Virtanen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn ställer upp med följande lag mot Helsingfors IFK idag:   Otso Virtanen - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski(C), Thomas Mäkinen - Brian Span, Duarte Tammilehto, Anthony Dafaa Clement, Robin Sid , Amos Ekhalie - Dever Orgill Avbytare: Josef Ibrahim, Bobbie Friberg de Cruz, Joel Mattsson, Christoffer Svahnström. Petter Hemming och  målvakten Anton Axberg som är inlånad från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
I kväll tar hela Ålands lag kvällsfärjan till huvudstaden för att i morgon, söndag, möta årets nykomlingar i ligan Helsingfors IFK, på Sonera Stadion i Helsingfors. Ett HIFK, som efter en stark slutspurt i fjolårets ettan, lyckades passera KTP i den sista omgången och knipa direktplatsen till årets Veikkausliga har under säsongens första hälft visat att man med råge var värd denna framgång. Man... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Snart är det dags för bytesperiod i Agent 2015. Från och med tisdag den 30 juni kl 00:00 och fram till torsdag den 2 juli kl 24:00 kan ni byta en spelare i ert agentlag.
Skrivet: 25 juni 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – SJK 1-1 (1-0) IFK Mariehamn tog ledningen efter 17 sekunder, spelade stundtals ut SJK men en straff för SJK innebar 1-1. Det kändes som att IFK var värda mer än en poäng. Lagens bägge tränare var dock nöjda med en poäng vardera. Ligafyran IFK Mariehamn satte fart från start och chockade gästande ligatrean SJK från Seinäjoki. Efter bara 17 sekunder (!) tog hemmalaget ledningen när... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Dagens laguppställning mot SJK, matchstart kl 18:30 på WHA:  Otso Virtanen- Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Brian Span, Duarte Tammilehto, Anthony Dafaa Clement, Robin Sid- Diego Assis- Dever Orgill Avbytare: Walter Viitala, Thomas Mäkinen, Elias Eriksson, Joel Mattsson och Christoffer Svahnström.  Vi börjar alltså med samma lag som I Lahtis senast förutom... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
IFK Mariehamn gjorde på nytt en gedigen insats i måndagens bortamatch mot erkänt svårslagna FC Lahti. Den mållösa matchen var synnerligen underhållande. Lahti hade ett större bollinnehav och IFK-bekantingen Pekka Lagerblom var närmast mål med ett ribbskott. Men IFK försvarade sig kompakt samtidigt som IFK-målvakten Otso Virtanen storspelade mellan stolparna. Och med en gnutta kyla i avsluten hade... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn och Karolinska Institutet i unikt forskningsprojekt om prestation och återhämtning i samband med tätt matchande IFK Mariehamns herrlag ska under juli månad genomgå fysiska prestationstester och blodprover som en del av ett unikt forskningsprojekt som initierats i samarbete med forskare vid Karolinska Institutet. Projektet förväntas bidra med ny kunskap om hur elitfotbollsspelares... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 juni 2015
Nyhetskategori: Referat
FC Lahti – IFK Mariehamn 0-0 (0-0) Diego Assis fick med sig tre stjärnor hem från bortamötet mot FC Lahti på måndagskvällen. Matchen slutade 0-0 och vardera lag fick ett poäng. IFK har sin målvakt Otso Virtanen att tacka för det. Bortalaget IFK Mariehamn började starkast och radade upp chanser redan från start. Fast inte utan motstånd. Otso Virtanen levererade sin första kanonräddning redan efter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Årets "Respect-match" spelades i onsdags mot KuPS. Varje år utser IFK Mariehamn en pristagare till Respectpriset som, på ett eller annat sätt, gjort stor nytta inom föreningen. Strax före matchstart fick årets pristagare, eldsjälen och entusiasten Olle Fonsell sitt "minnesdiplom" med följande motivering: "Olle Fonsell är mariehamnaren som sällan eller aldrig missar en match där IFK Mariehamn är... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
På måndag kväll klockan halv sju är det avspark i Lahtis där hemmalaget FC Lahti tar emot IFK Mariehamn. Enligt Veikkaus är FC Lahti favorit och ger 1,93 gånger pengarna vid seger. IFK-vinst ger 3,95 gånger insatsen och oavgjort 3,20. Men spel är spel och verklighet något annat. Förra drabbningen i Lahtis (23 april) vann till exempel IFK med 1-0 efter mål av Dever Orgill. Och han är sugen på att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 juni 2015
Nyhetskategori: Referat
KuPS effektivitet sänkte IFK IFK MARIEHAMN – KUPS 2-3 (1-2) KuPS hade tre målchanser och gjorde tre mål. "Vårt försvarsspel fungerade inte som tidigare, i dag räckte vi inte till", konstaterar IFK-tränaren Pekka Lyyski efter matchen. Ligafyran IFK Mariehamn satte fart från start och lagkapten Jani Lyyski kunde ha varit tvåmålsskytt redan efter sex minuters spel. Gästande KuPS fick mest slå ifrån... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
Här är IFKs laguppställning till kvällens match mot KuPS på Wiklöf Holding Arena kl 18.30:  Walter Viitala- Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Duarte Tammilehto, Robin Sid- Diego Assis- Dever Orgill Avbytare: Marc Nordqvist, Josef Ibrahim, Elias Eriksson, Amos Ekhalie, Thomas Mäkinen, Joel Mattsson.  I början av veckan fick... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Finlands U18-landslag spelade på måndagskvällen oavgjort 0-0 mot Lettland i Baltic Cup som spelas i Estland. Thomas Mäkinen spelade alla 90 minuter som högerback i matchen som spelades i ett blåsigt Otepää. Efter matchen återvände Thomas hem till Åland och finns med i IFKs trupp till kvällens match mot KuPS.  
Skrivet: 16 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
​IFK-KuPS onsdag kl 18.30 Det är bara att gratulera KuPS , som för andra gången på två år får spela mot IFK inför läktare fullsatta med finländsk fotbolls framtid. Jag syftar då förstås på alla Alandia Cup juniorer som på onsdag kväll bänkar sig på WHA för att se en match i landets högsta liga,  en liga som dessa juniorer ser upp till och drömmer om att spela i. Jag satt själv på läktaren i juni... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Som många kanske redan sett i olika media kommer HJK att spela träningsmatch mot Liverpool lördagen den 1 augusti kl. 19:30. Detta innebär att vår hemmamatch mot HJK, som var utsatt samma datum, skjuts fram till senare under hösten. Ingen datum är ännu bestämd beroende på bl.a. hur HJK klarar sig i kvalen till de europeiska cuperna.  
Skrivet: 08 juni 2015
Nyhetskategori: Referat
FC KTP – IFK Mariehamn 0-2 (0-0) IFK Mariehamn gjorde vad som förväntades och tog med sig alla tre poäng hem från Kotka där FC KTP inte räckte till. Planens bäste spelare var Brian Span! IFK Mariehamn gick in på konstgräsplanen i Kotka iklädda den vackra blåa bortadräkten, ny för säsongen. Anfallaren Dever Orgill var inte med på planen. Han var på en sedan länge tillbaka inplanerad resa till... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
Drygt två timmar till avspark i Kotka kl 18.30. IFK möter KTP med följande startuppställning: Otso Virtanen- Thomas Mäkinen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Robin Sid, Philip Mantilla, Duarte Tammilehto, Josef Ibrahim- Diego Assis- Brian Span. Avbytare idag är Marc Nordqvist, Anthony Dafaa, Elias Eriksson, Joel Mattsson och Edward Fonsell. Matchen kan ses direkt på ISTV,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
På måndag klockan 18.30 möter IFK Mariehamn FC KTP på bortaplan i Korka. Matchen kan ses på Ilta Sanomat TV. Det är inte första gången lagen möts i år, förra gången tog IFK alla tre poängen! Det var den åttonde maj som IFK Mariehamn visade att gammal är äldst då nykomlingen FC KTP kom till Mariehamn och Wiklöf Holding Arena och fick återvända med noll poäng och en 2-1-förlust i packningen. I... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 juni 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – SJK 0-3 (0-1  Efter den tveksamma straffen vid ställningen 0-1 i andra halvlek var toppmötet i Mariehamn avgjort. Akseli Pelvas satte först straffen och fastställde därefter slutresultatet till 0-3. "SJK var det bättre laget och vann rättvist", konstaterar IFK Mariehamns tränare Pekka Lyyski. Toppmötet i ligan mellan trean IFK Mariehamn och tvåan SJK från Seinäjoki böljade fram... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
Nu kan vi presentera dagens startelva i matchen mot SJK kl 18:30 hemma på Wiklöf Holding Arena: Otso Virtanen- Thomas Mäkinen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Brian Span, Duarte Tammilehto, Philip Mantilla, Amos Ekhalie- Diego Assis- Dever Orgill. Avbytare är: Walter Viitala, Robin Sid, Josef Ibrahim, Elias Eriksson och Anthony Dafaa Clement.  Tommy Wirtanen har ännu några... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Veikkausligan presenterade i dag Månadens lag för maj 2015. Vi har återigen anledning att vara stolta över våra grönvita krigare då vi lyckats få med två spelare i laget, mittbacken Jani Lyyski och offensive mittfältaren Diego Assis. Vi gratulerar och ser fram emot morgondagens toppmatch mot SJK hemma på Wiklöf Holding Arena kl 18:30. Se hela Månadens lag här: http://www.veikkausliiga.com/uutiset... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 juni 2015
Nyhetskategori: Inför match
Toppmötet mellan IFK Mariehamn och SJK har alla förutsättningar att bli en såväl mål- som händelserik match. Det är ett starkt och friskt IFK som tar emot Seinäjokiklubben SJK på Wiklöf Holding Arena. SJK och IFK är två lag som kämpar om att vara med i toppen av årets Veikkausliiga och båda har hittills motsvarat förväntningarna – tillsammans har de gjort tjugosju mål! SJK ligger tvåa i ligan,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitts målvakt Otso Virtanen finns med i Finlands U-21-landslagstrupp som presenterades i dag. U21-landslaget möter Sverige i en jubileumslandskamp på Bollplan i Helsingfors. Bollplan firar 100 år i samband med landskampen som spelas lördagen den 13 juni kl. 15:00.
Skrivet: 01 juni 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns Thomas Mäkinen har på nytt tagits ut i den finländska U18-landslaget. Den här gången gäller det Baltic Cup som spelas 15-18 juni i Estland och matcher mot Estland, Lettland och Litauen. Thomas debuterade så sent som i maj i landslaget då han spelade två matcher mot Grekland.
Skrivet: 29 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Här är senaste nytt från  Rehab- och Fystränare "Kricke" Weckström om hur läget i truppen ser ut just nu med tanke på de skador vi drabbats av: I början av veckan genomförde Albin Granlund en magnetkameraundersökning på NEO i Åbo, i samråd med ortoped Janne Sarimo. Misstankarna om en bristning i hamstringmuskulaturen kunde bekräftas och skadan håller Albin borta från spel i 4-8 veckor. Petteri... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Korrigering av gårdagens info om inkommande bytesperiod i Agentspelet! Bytesperioden börjar, som nämndes, torsdag 28 maj kl 00.01, men sluttiden är tisdag 2 juni kl 23.59.  
Skrivet: 26 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Torsdag den 28 maj kl 00.01 börjar bytesperiod nummer två i Agent 2015. Med tanke på alla skador vi haft finns det säkert många bland er Agenter som funderar kring byten... Byte av spelare kan göras fram till måndagen den 1 juni kl. 23.59.  Lycka till!
Skrivet: 25 maj 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK fick med sig en poäng efter 1-1 i bortamatchen i Åbo mot FC Inter. Inter tog ledningen redan i den sjätte minuten då Guy Gnabouyou slog ett högt inlägg som gick över hela IFK-försvaret och landade hos Joni Aho som dundrade in bollen från 20 meter i en chanslös Walter Viitalas vänstar kryss. Efter 27 minuter kommer Grönvitt undan med "hjärtat i halsgropen" då Inters anfallare Philip Njoku får... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
Om drygt två timmar, kl. 18:30, är det avspark på Veritas-stadion i Åbo och matchen FC Inter- IFK. Skadeläget har lättat en aning och både Dever Orgill och Philip Mantilla finns med i Grönvitts startelva. Däremot ådrog sig Amos Ekhalie en mindre sträckning i baklåret under träning i helgen och kan inte spela denna match. IFK ställer upp med följande lag: Walter Viitala- Thomas Mäkinen, Philip... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
Stor och fin plan, gott självförtroende och anfallsglada motståndare. Det är kalasfotboll att vänta på måndag kväll då IFK Mariehamn möter FC Inter i Åbo. ”Inter har börjat bra och gjort mycket mål. Det är riggat för offensiv fotboll”, kommenterar IFK:s andretränare Peter Lundberg inför matchen. IFK åker till Helsingfors på söndagskvällen och tar sedan buss till Åbo. Stämningen i laget är på topp... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands Lag, IFK Mariehamn, fortsätter också denna sommar med sitt ”sommarproffs”-upplägg för lovande egna ungdomsspelare. Det betyder att två Akademispelare får A-lagskontrakt över sommaren. Under sommarmånaderna juni-augusti kommer de egna produkterna och tillika Akademispelarna Elias Eriksson och Joel Mattsson att träna och spela under A-lagskontrakt. - Redan idag deltar ju Joel och Elias... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 maj 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn vann mot RoPS med 1-0 efter ett påpassligt mål av lagets ledare, kaptenen Jani Lyyski. Milde himmel vilken match denna onsdagskväll bjöd på på Wiklöf Holding Arena. Vilken lag! Vilken match! Vilken lagmoral! Vilken kapten! IFK Mariehamns lagkapten Jani Lyyski tog sitt lag till seger mot ”Finlands hetaste fotbollsklubb”, RoPS. Den här segern ska ses mot bakgrund av ett skadedrabbat... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
I kvällens match mot RoPS kl 18:30 på Wiklöf Holding Arena ställer Grönvitt upp med följande startelva: Walter Viitala- Thomas Mäkinen, Bobbie Friberg da Cruz, Jani Lyyski, Albin Granlund- Amos Ekhalie, Duarte Tammilehto, Anthony Dafaa Clement, Robin Sid- Diego Assis- Brian Span. Som avbytare finns Otso Virtanen, Josef Ibrahim, Elias Eriksson och Samuel Nordberg som båda lyfts upp från A-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns lagkapten Jani Lyyski tycker inte alls det är något ”vingklippt” IFK som går till match mot RoPS i morgon kväll, vilket undertecknad skrev i en förhandstext tidigare. ”Absolut inte! Vi är vinnare och behöver inga ursäkter!”, lyder lagkaptenens enkla uppmaning som han vidareutvecklar så här: ”Vi gör alltid vårt bästa, i alla lägen, till 100 procent. Detta gäller både individerna och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
Onsdag 18.30 Wiklöf Holding Arena IFK MARIEHAMN – RoPS IFK går in på Wiklöf Holding Arena på onsdag som trea i en jämn liga och med klart häng på serietoppen. Hittills i år har IFK bjudit på såväl konstmål som kampanda och välspelade och spännande matcher. Spelschemat är intensivt och IFK aningen vingklippt efter senaste segermatchen mot Ilves. Det är än så länge oklart om Duarte Tammilehto och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 18 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Här nedan en länk till Urheilulehtis intervju med Duarte Tammilehto, där han berättar om livet som fotbollsspelare i Mariehamn, hur han blev mottagen när han kom till Åland och om framtidsplaner. Intervjun är finskspråkig men filmen innehåller mycket bilder från Mariehamn och Wiklöf Holding Arena. http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/tassa-veikkausliiga-seurassa-taysi...    
Skrivet: 17 maj 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – ILVES 2-0 (0-0)   Efter en mållös första och en lite halvslarvig andra halvlek började målen rulla in i slutet av matchen och IFK vann till sist med 2-0 mot gästande Ilves. I dag var dagen då Mariehamnssonen Thomas Mäkinen, 18, för första gången var med från start i en ligamatch. Han gick in som högerback bredvid Kristian Kojola, Jani Lyyski och Albin Granlund. Debuten kom inte... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
Matchdags på Wiklöf Holding Arena IFK-Ilves så småningom, avspark kl. 17.00. IFK startar med följande elva: Otso Virtanen- Thomas Mäkinen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Amos Ekhalie, Anthony Dafaa Clement, Duarte Tammilehto, Robin Sid- Diego Assis- Brian Span. Avbytare: Philip Mantilla, Josef Ibrahim, Elias Eriksson, Bobbie Friberg da Cruz och Walter Viitala. Ett par noteringar... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
På söndag kl 17.00 (OBS TIDEN!) kommer Ilves på besök till Wiklöf Holding Arena.  För IFK:s vidkommande gäller det att komma tillbaka efter en väl genomförd HJK-match som ändå slutade i förlust. ”Alla spelare var självklart besvikna men nu väntar nya utmaningar igen, sådan är fotbollen”, säger Pekka Lyyski. Ilves som är en nykomling i årets liga får finna sig i att inte vara favorit på Wiklöf... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 maj 2015
Nyhetskategori: Referat
HJK – IFK Mariehamn 1-0 (0-0) Trots en gedigen kämpainsats och farliga målchanser lyckades inte IFK rå på hemmalaget och serieledande HJK som vann med 1-0 i Helsingfors i dag. Över trehundra ålänningar var på plats i Helsingfors för att stödja Hela Ålands lag i kampen för den första segern någonsin mot HJK på Sonera Stadion. Det var HJK som inledde matchen mest aggressivt och räknade hem första... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
Dagens grönvita laguppställning på Sonera Stadion mot HJK kl. 14.00 blir enligt följande: Otso Virtanen- Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Amos Ekhalie, Duarte Tammilehto, Anthony Dafaa Clement, Josef Ibrahim- Diego Assis- Brian Span och avbytare är Walter Viitala, Robin Sid, Thomas Mäkinen samt Elias Eriksson och Samuel Nordberg som båda flyttats upp från A-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nästan 300 grönvita supporters har nu bokat  sin biljett till matchen mot HJK imorgon, torsdag,  på Sonera stadion i Helsingfors. Om Ni fortfarande inte har någon biljett till IFK  sektionen så finns det ännu möjlighet för Er att  ordna det. Boka Er biljett på tfn 0457 5244190
Skrivet: 12 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
IFK Mariehamn åker till Helsingfors och torsdagens match mot HJK som ligans enda just nu obesegrade lag. HJK leder ligan före SJK med IFK på tredjeplats. Det är bara ett lag, dock, som är obesegrat! När det kommer till Helsingfors och HJK är det dessvärre ett faktum att IFK ännu inte vunnit där. Det har varit många och spännande matcher, flera oavgjorda men ingen bortasegar. ”Det är dags nu”,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 maj 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – FC KTP 2-1 (2-1) Det började lite skakigt men efter hand tog sig IFK Mariehamn samman och kunde till sist vinna med säkra 2-1 mot Kotkalaget FC KTP. Liganykomlingen FC KTP visade ingen som helst respekt mot det etablerade hemmalaget IFK. Efter bara tre minuter hade bortalaget tagit ledningen med 1-0 efter något som bara kan beskrivas som en målvaktstabbe av normalt sett och senare... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
Det är ett IFK Mariehamn helt utan förluster som tar emot FC KTP på Wiklöf Holding Arena på fredag kl 18.30. Med nio poäng, efter två segrar och tre oavgjorda matcher, återfinns IFK på en fjärdeplats i ligan. IFK är storfavoriter enligt Veikkaus. Hemmaseger ger 1,7 gånger pengarna medan en bortadito ger 4,6 gånger insatsen. Nu behöver sådana odds inte betyda något men en slags fingervisning ger... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 maj 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitts fina start på ligasäsongen bekräftas nu också genom att vi har tre spelare med i april månads lag för Veikkausligan. Kristian Kojola, Diego Assis och Dever Orgill finns med i elvan. Månadens spelare blev Vahid Hambo från FC Inter vilkas tränare Job Dragtsma utsågs till månadens tränare. Hela månadens lag finns under länken http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2015/05/06/vahid-hambo-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 maj 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN- KuPS 1-1 (1-0) IFK Mariehamn dominerade stort denna kväll men lyckades ändå inte vinna. KuPS kvitterade till 1-1 med två minuter kvar och det blev också slutresultatet. IFK är fortfarande obesegrat i årets liga. Redan efter tre minuter hade IFK två vassa chanser. Först ett hårfint offsidemål av Diego Assis och sedan en nick som nästan snuddade ribban av Dever Orgill. Matchen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
Nu kan vi presentera Grönvitts startelva till dagens match mot KuPS: Otso Virtanen- Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Amos Ekhalie, Duarte Tammilehto, Philip Mantilla, Brian Span- Diego Assis- Dever Orgill. Avbytare: Walter Viitala, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Anthony Dafaa Clement.  Vi startar alltså med samma elva som senast i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 maj 2015
Nyhetskategori: Inför match
På söndag kl 16.00 är det dags för ny match för IFK Mariehamn, hittills obesegrade i årets liga. Motståndarna KuPS har spelat två matcher och vunnit båda – först hemma mot VPS med 1-0 och sedan borta mot KTP med 1-0. KuPS stod dessutom för årets värvning i finländsk fotboll då man för bara en dryg månad sedan gjorde klart med Freddy Adu, den amerikanske mittfältaren som fjorton år gammal blev... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 april 2015
Nyhetskategori: Referat
VPS-IFK Mariehamn 0-1 (0-0) Det är konstsparkarnas år i år. IFK tog med sig alla tre poäng hem från VPS och Vasa sedan Diego Assis med en bicycleta avgjort en händelserik match i den sjuttioförsta minuten. Om det var ett trögstartat IFK som gick in till match i cupkvarten på hemmaplan mot AC Oulu i söndags var det något helt annat som dök i i Vasa på onsdagskvällen. Brian Span, Dever Orgill,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Onsdagens match är den andra för VPS i årets liga. Den första sköts upp på grund av dåliga planförhållanden och i den andra förlorade man 0-1 borta mot KuPS. Trots förlusten var tränaren Olli Huttunen nöjd med spelet och speciellt försvaret. Inte helt överraskande meddelar han nu att det mesta hålls intakt från den första matchen. Om det gäller spelsystemet eller laguppställningen lämnar han... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Semifinalerna i Finlands Cup är nu lottade. IFK kommer att möta HJK på Wiklöf Holding Arena lördagen den 15 augusti. I den andra semin, som spelas samma dag, spelar Inter hemma mot KuPS .
Skrivet: 26 april 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn-AC Oulu 4-1 (1-1) IFK Mariehamn var i stort sett bättre på allt denna vacka vårkväll på Wiklöf Holding Arena. När sista signalen ljöd var det 4-1 till hemmalaget som därmed är klara för semifinal i Finska Cupen. Det var AC Oulu från Uleåborg som tog kommandot i den första halvleken. Uppstickaren från divison ett visade absolut ingen respekt alls utan tog ledningen efter tjugo... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 april 2015
Nyhetskategori: Referat
Efter en spelmässigt jämn första halvlek där AC Oulu tog ledningen i den19:e minuten genom Toni Tahvanainen lyckades Dever Orgill med halvlekens sista spark kvittera till 1-1. IFK gjorde sen en riktigt bra andra halvlek och målen trillade in. Dever gjorde sitt andra mål för dagen (och det tionde i cupen !) i den 63:e minuten, Jani Lyyski nickade in en hörna från Duarte Tammilehto i den 79:e... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Dags för kvartsfinal i Finlands Cup idag då division I-laget AC Oulu från Uleåborg kommer på besök. IFK startar med följande laguppställning: Walter Viitala- Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Robin Sid, Duarte Tammilehto, Amos Ekhalie, Josef Ibrahim- Diego Assis- Dever Orgill. Avbytare idag är Otso Virtanen, Brian Span, Philip Mantilla och Elias Eriksson. Som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
På söndag kl 16.00 på Wiklöf Holding Arena är det dags igen. Ny match, nya möjligheter och ny motståndare. Det gäller kvartsfinal i Finska Cupen och AC Oulu kommer från Uleåborg till Mariehamn. ”Det är ett bra läge att ta sig till Europa League och jag är glad att det blev en hemmamatch så vi slipper en resa”, säger tränaren Pekka Lyyski. I AC Oulu som åren 2007 och 2010 spelade i Veikkausliiga... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
ÄNTLIGEN, seger i Lahtis!  IFK vann med 1-0 efter att Dever Orgill avgjort matchen i den 55:e minuten på passning av Bobbie Friberg da Cruz. En riktig välförtjänt "arbetsseger" efter ett mycket säkert försvarspel samtidigt som ett flertal målchanser skapades framåt  
Skrivet: 23 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Med drygt två timmar till avspark kan vi presentera Grönvitts startelva i kvällens match mot FC Lahti. I målet startar Otso Virtanen, backlinjen består av Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Jani Lyyski och Albin Granlund, på mittfältet krigar Amos Ekhalie, Duarte Tammilehto, Philip Mantilla och Brian Span, som "tia" bakom spetsen Dever Orgill finns Diego Assis. Avbytare är Walter Viitala,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Torsdagens bortamatch mot FC Lahti kan ses på Ilta-Sanomats webb-TV, IS Extra http://www.iltasanomat.fi/extra/, som visar samtliga 198 ligamatcher denna säsong mot en kostnad på 9,90 euro/månad. Matchstart 18.30.  
Skrivet: 21 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns 18-årige mittfältare Thomas Mäkinen har blivit uttagen till landslaget för första gången. Det handlar om Finlands U18-landslag (födda 1997) som möter Grekland i en dubbellandskamp 28 och 30 april i Argos. I Finlands lag ingår bland annat spelare från Queens Park Rangers, Atalanta och Twente, så Mäkinen är i väldigt gott sällskap. Thomas debuterade förra säsong i ligan och skrev... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Det är de oavgjorda matchernas säsong i år. IFK Mariehamn reser till torsdagens bortamatch mot FC Lahti med två 1-1 matcher i bagaget och FC Lahti tar emot med exakt samma ligainledning. I premiären mot FC KTP blev det 1-1 och i söndags blev resultatet samma mot HJK på bortaplan i Helsingfors. ”Vi ställer upp samma lag som vi spelade med mot HIFK i söndags”, säger IFK-tränaren Pekka Lyyski. Det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
OBS!!! Matchstarten för IFKs nästa hemmamatch söndagen den 3 maj har ändrats gentemot det ursprungliga serieprogrammet till kl. 16:00.
Skrivet: 20 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På lördagen höll IFK Mariehamn Ab bolagsstämma i Wiklöf Holding Arena. Den sittande styrelsen omvaldes och består fortsättningsvis av Robert Söderdahl, ordförande, Dan Mikkola, vice ordförande, Björn Wennström, Tom Pussinen, Jonas Henriksson, Daniel Norrmén och Christer Björkman. Under mötet presenterade också Tom Pussinen IFK Mariehamns nya varumärkesplattform, som började utvecklas hösten 2014... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitts farmarlag FC Åland tog en säker seger i sin säsongpremiär i division III. Åbolaget TuWe besegrades på Wiklöf Holding Arenas konstgräsplan med siffrorna 5-0 efter 1-0 i halvtid. Målskyttar var Rezgar Amani 2, André Karring, Jimmy Sundman och Elias Eriksson. Från IFKs A-lagstrupp deltog målvakten Marc Nordqvist i matchen och höll nollan.
Skrivet: 19 april 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – HIFK 1-1 (1-0) Ett drömmål och en avslagen andra halvlek. Så kan man sammanfatta årets första hemmamatch på Wiklöf Holding Arena. Matchen slutade 1-1. Första halvleken hade allt, i vart fall sett ur IFK Mariehamns synvinkel. Spelet flöt modigt och kreativt ändå från den första minuten. Efter bara fyra minuter hade hemmalaget redan skapat två hörnor och visade tydligt nykomlingarna... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Med en och en halvtimme till avspark kan vi presentera IFKs laguppställning i hemmapremiären: Otso Virtanen- Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Brian Span, Duarte Tammilehto, Amos Ekhalie, Josef Ibrahim- Diego Assis- Dever Orgill. Avbytare är: Walter Viitala, Bobbie Friberg da Cruz, Thomas Mäkinen, Anthony Dafaa Clement, Elias Eriksson. Helsingfors IFKs startelva: Mika... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Gräset är aldrig lika grönt som när årets första ligamatch ska spelas. Möjligheterna är oändliga och optimismen obruten. Till IFK:s första hemmamatch i dag har vi det stora nöjet att välkomna Helsingfors IFK som äntligen är tillbaka i landets högsta liga. Vi har alltså att njuta av en drabbing mellan två IFK-föreningar vilket på många sätt definierar idrott, konkurrens och entusiasm. Vi ägnar oss... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Kvartsfinalerna i Finlands Cup lottades idag och Grönvitt får äntligen visa upp sig på hemmaplan i cupen. Lotten föll på division 1-laget AC Oulu från Uleåborg. Matchen spelas söndagen den 26 april kl 16:00 på WHA.
Skrivet: 16 april 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK besegrade Ilves på bortaplan med 2-0 i Finlands Cups 6:e omgång. Första målet gjordes av Brian Span i den 17:e minuten då han kom helt fri med målvakten efter en passning av Albin Granlund som Dever Orgill hoppade över och gav Brian fritt läge med målvakten. På övertid avgjorde sedan Dever Orgill till 2-0 när även han kom helt fri med Ilves-målvakten Mika Hilander. Grönvitt gjorde en stabil,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Idag kl 16.00 är avspark i Finlands Cups 6:e omgång mellan Ilves och IFK. Matchen spelas i Valkeakoski och IFK startar medan följande elva: Walter Viitala- Thomas Mäkinen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Robin Sid, Duarte Tammilehto, Anthony Dafaa, Josef Ibrahim- Brian Span- Dever Orgill. På avbytarbänken finns Otso Virtanen, Amos Ekhalie, Philip Mantilla samt uppflyttade A-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Det mångåriga samarbetet mellan Hotell Arkipelag Ab och IFK Mariehamn fortsätter så som det gjort många år tidigare. – Jag har förstått att IFK:s lag ser lovande ut i år, och som sponsor är det ju extra värdefullt om man är med i toppen och krigar, säger Kommerserådet Anders Wiklöf. – Att vårt fina samarbete fortsätter ser jag som oerhört viktigt för klubben, säger IFK Mariehamns vd Peter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vår rehab- och fystränare Kristoffer " Kricke" Weckström ger följande utlåtande angående skadan Petteri Forsell ådrog sig i gårdagens match mot Jaro: "Petteri fick igår utgå från ligamatchen mot Jaro med en befarad knäskada. Efter en magnetkameraundersökning av ortoped Janne Sarimo på Sjukhus NEO i Åbo tidigare idag konstaterades att han ådragit sig en yttre ledbandsskada. Skadan kommer att hålla... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 april 2015
Nyhetskategori: Referat
FF Jaro – IFK Mariehamn 1-1 (1-0) IFK lyckades bärga en poäng i ligapremiären mot FF Jaro efter drömmål av Duarte Tammilehto i åttioåttonde minuten. Det mest dramatiska i början av matchen var att Dever Orgill fick ett gult kort efter sjutton minuter. Båda lagen började trevande och lite blygt, delvis till följd av den förhållandevis lilla planen och delvis till följd av premiärnerver. Det var... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Nu kan vi presentera dagens startelva i ligapremiären mot Jaro: Otso Virtanen- Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Amos Ekhalie, Duarte Tammilehto, Philip Mantilla, Brian Span- Petteri Forsell- Dever Orgill. Avbytare är Walter Viitala, Josef Ibrahim, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Anthony Dafaa och Bobbie Friberg da Cruz. Glädjande nog finns alltså både Duarte och Bobbie med... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitts seriepremiär mot Jaro i Jakobstad i morgon, söndag, kl 17:00 kan följas på radio, TV och på nätet. Ålands Radio sänder matchen med Owe Sjöblom som kommentator. På TV sänder Yle2 under sitt nya koncept "Futiskierros" med en huvudmatch, denna gång FC Inter-SJK, och inslag från dagens övriga matcher när något viktigt händer. Förutom detta sänder också Ilta-Sanomats webb-TV, IS Extra http... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är det bara knappt två dygn till Grönvitts seriepremiär i Jakobstad. Gå in till Agenttävlingen längst ner till höger här på hemsidan och anmäl ett eller flera lag så blir IFKs ligasäsong ännu mer spännande! Fina priser till de bästa agenterna utlovas: 1:a pris: Resa för 2 personer (värde 1000€) sponsorerad av PAF 2:a pris: Sony Bravia TV från Kurts TV 3:e pris: Cykel "TREK Mariehamn 3-växlad"... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
2 DAGAR TILL SERIEPREMIÄREN  Jaro - IFK  Söndag 12.4 kl.17.00  Några av supportrarnas tankar inför säsongen MATS WAHLSTRÖM, Svenska fans IFK Mariehamn  Hur tror Du det går för IFK i årets liga?  Jag tror på en riktigt bra säsong. Truppen nästan densamma  som förra året, kryddad med intressanta nyförvärv. Nyckelspelarna friska och krya. Haft tid att spela samman  truppen då den blev klar tidigt.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Jaro- IFK Mariehamn söndag 12 april kl 17.00 kan ses direkt via tidningen Ilta-Sanomats TV, ISTV.  ISTV gör en stor satsning och kommer att sända samtliga 198 matcher i ligan direkt med (finskspråkig) kommentator och med 4-5 kameror på varje match för en månadskostnad på 9,90e/månad. Gå in via länken  http://www.iltasanomat.fi/extra och registrera er så kan ni se mängder av finländsk ligafotboll... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
IFK möter i sin första match för i år JARO på konstgräset i Jakobstad där centralplanen fortfarande väntar på den vårvärme som Veikkausliiga tydligen tror att kommer redan i mars. Vid ligans upptaktsträff tippade såväl Veikkaus i sina odds som Urheilusanomats expertpanel - igen! -att JARO blir sist och faller ur ligan. Personligen är jag beredd att sätta en hundring på att så inte sker i år –... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
3 DAGAR TILL SERIEPREMIÄREN  Jaro - IFK  Söndag 12.4 kl.17.00  Så här tycker och tror några gamla IFK profiler om årets säsong SIMON NURME  Hur tror Du det går för IFK i årets liga?  Som vanligt handlar det om hur det går med skador, men tycker  utifrån den trupp som finns nu så finns det riktigt bra back-up på  varje plats. I och med den starka defensiva uppställningen som  IFK kan ställa upp... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
4 DAGAR TILL SERIEPREMIÄREN  Jaro - IFK  Söndag 12.4 kl.17.00  Några väl valda ord från lagkapten JANI LYYSKI inför säsongen Bara några dagar kvar nu så sparkar årets ligasäsong  igång – hur tycker Du att årets försäsong varit?  Den har på många sätt varit annorlunda än vad jag tidigare  upplevt med IFK. Dels har truppen varit klar ganska länge,  vilket givetvis borde vara en fördel. Sedan har... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
 DAGAR TILL SERIEPREMIÄREN  Jaro - IFK  Söndag 12.4 kl.17.00  Så här ser IFK,s backjätte KRISTIAN KOJOLA på Årets säsong: Bara några dagar kvar nu så sparkar årets ligasäsong igång – hur tycker Du att årets försäsong varit?  Försäsong har varit bra i sin helhet. Ligacupen gick inte  resultatmässigt så som vi ville, men vi kunde utveckla vår spel  hela tiden. Lägret i Turkiet var jättebra och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 april 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn spelade 0-0 mot Inter i Åbo i genrepet inför seriestarten. I en relativt chansfattig match var oavgjort ett rättvist resultat enligt assisterande tränare Peter Lundberg, som också gläds åt att försvaret återigen höll nollan bakåt. Grönvitt gjorde en bra första halvlek och skapade några "halvchanser" medan hemmalaget Inter hade lite större bollinnehav i andra halvleken. Lite... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 april 2015
Nyhetskategori: Inför match
Grönvitt spelar idag sin sista träningsmatch inför ligapremiären mot Jaro i Jakobstad på söndag. Matchen spelas mot FC Inter på Kuppis konstgräs och har avspark kl. 17:00. Startelvan: Otso Virtanen- Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Brian Span, Amos Ekhalie, Philip Mantilla, Petteri Forsell- Diego Assis- Dever Orgill. Avbytare: Walter Viitala, Josef Ibrahim, Robin Sid... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
7 DAGAR TILL SERIEPREMIÄREN Jaro - IFK Söndag 12.4 kl.17.00 Lite funderingar och tankar från Petteri Forsell En vecka kvar nu Petteri, så sparkar årets ligasäsong igång – hur tycker Du att årets försäsong varit? . Den har varit bra. Vi har gjort mål i matcherna och vi har fått träna bra och vi är nästan alla i bra fysisk skick Några nyförvärv har tillkommit under försäsongen till en annars ganska... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 april 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK önskar er alla en riktigt Glad Påsk och hoppas ni får chans till några dagars vila och samvaro med familj o vänner. För det grönvita A-laget blir vilan inte så lång då träning väntar på söndag och därefter bortamatch i Åbo mot FC Inter på måndag den 6 april . Matchen spelas på Kuppis 5ans konstgräsplan och har avspark kl 17.00.  
Skrivet: 31 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Rehab- och fystränare Kristoffer Weckström ger en uppdatering om skadeläget i truppen en och en halv vecka före seriepremiären Duarte Tammilehto Efter att Duarte upplevt magsmärtor under måndagsmorgonen kunde det senare under dagen konstateras att en blindtarmsinflammation var orsaken till besvären. Han opererades framgångsrikt samma kväll och vi räknar med att ha Duarte tillbaka i träning om ett... Läs hela nyheten »
Skrivet: 31 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Åttondelsfinalerna lottade i Finlands Cup, för IFKs del föll lotten på bortamatch i Tammerfors mot nyblivna ligalaget Ilves. Preliminärt speldatum torsdagen den 16 april.  
Skrivet: 30 mars 2015
Nyhetskategori:
På onsdag den 1 april är IFKs kansli stängt p.g.a. resa. Ungdomsansvarige Thomas Fonsell finns som vanligt på plats "en våning upp".  
Skrivet: 29 mars 2015
Nyhetskategori: Referat
Det blev Grönvit storseger i matchen mot EsPa i Esbo. Slutsiffrorna skrevs till 5-0 efter stor show av duon Dever Orgill-Petteri Forsell. Dever stod för fyra av målen, Petteri spelade fram till alla fyra. Det femte målet gjordes av Amos Ekhalie och även där var Petteri inblandad i förspelet till målet. Lottningen till nästa omgång av Finlands Cup, 6e omgången, sker på tisdag den 31 mars och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 mars 2015
Nyhetskategori: Inför match
IFK ställer upp med följande lag i cupmatchen mot EsPa idag: Walter Viitala- Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund- Brian Span, Philip Mantilla, Duarte Tammilehto, Petteri Forsell- Diego Assis- Dever Orgill Avbytare: Marc Nordqvist, Amos Ekhalie, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Anthony Dafaa. Vi försöker ge löpande matchrapportering via IFKs facebooksida.
Skrivet: 27 mars 2015
Nyhetskategori: Inför match
På söndag fortsätter Grönvitts cupäventyr med bortamatch i Esbo mot div 3-laget EsPa, Etelä-Espoon Pallo. Matchen ingår i Finlands Cups 5:e omgång och spelas på Matinkylän Urheilupuisto. För segraren väntar åttondelsfinal i mitten av april. EsPa kom ifjol på tredje plats i division 3 och är ett lag som de senaste åren "pendlat" mellan division 2 och 3. Laget har även en bred juniorsverksamhet och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Finska U21-landslaget vann igår över Kazakstan med 3-0 i Talihallen i Helsingfors. Vår egen, grönvita Otso Virtanen vaktade målet hela matchen. Målskyttar var Inters Vahid Hambo 2 och nyblivna HIFKaren Fredrik Lassas 1  
Skrivet: 25 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Otso Virtanen kommer idag att starta i målet under Finlands U21-landskamp mot Kazakstan i Helsingfors. Matchen startar 14:30 och kan ses live på Finska Bollförbundets "Huuhkaja-TV" http://huuhkaja.tv/?huu=F42CAA81  
Skrivet: 23 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Passa på att registrera ett, eller flera lag, före seriepremiären söndagen den 12 april kl. 17:00. Då sparkar säsongen igång med bortamatch mot FF Jaro i Jakobstad. Registreringen kan göras via vår hemsida http://agent.alandstidningen.ax/ eller genom att lämna in papperskuponger till IFK:s kansli på Wiklöf Holding Arena eller till Ålandstidningens reception. För Dig som spelat tidigare kan vi... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 mars 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK lyckades till slut besegra ett bollskickligt och välspelande Ekenäs IF med 3-2. Vårt senaste nyförvärv Brian Span avgjorde matchen en knapp minut före domare Stefan Skogberg blåste av matchen. Nyblivna division ett-laget Ekenäs tog ledningen med 2-0 inom första halvtimmen efter mål av lovande U17-landslagsmannen Benjamin Källman och Juuso Aalto. Petteri Forsell reducerade sedan underläget... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 mars 2015
Nyhetskategori: Inför match
IFKs laguppställning i matchen mot Ekenäs idag: Otso Virtanen- Bobbie Friberg da Cruz, Kristian Kojola, Philip Mantilla, Albin Granlund- Amos Ekhalie, Thomas Mäkinen, Anthony Dafaa, Robin Sid- Petteri Forsell- Dever Orgill Avbytare Walter Viitala, Duarte Tammilehto, Josef Ibrahim, Brian Span, Elias Eriksson, Joel Mattsson och Diego Assis. Avspark 13:00 i Eckeröhallen.
Skrivet: 20 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
I morgon, lördag, är det dags för träningsmatch mot för oss välbekanta Ekenäs IF. Matchen spelas i Eckeröhallen med start kl 13:00. Entreavgift vuxna 10e, studerande 5e, årskortsinnehavare gratis entré. Passa på att se Grönvitts sista träningsmatch på hemmaplan inför ligastarten!
Skrivet: 20 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn kommer att åka till Åbo och spela träningsmatch mot FC Inter måndagen den 6 april ,annandag påsk. Avspark blir kl. 17:00 men spelplats är ännu oklar då det finns vissa förhoppningar om att kunna spela matchen på naturgräs.
Skrivet: 20 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Efter gårdagens storseger med 12-0 mot TamU-K i Finlands Cup är nu också matchen i nästa omgång, 5:e omgången, mot Etelä-Espoon Pallo, EsPa, inprickad. Matchen kommer att spelas söndagen den 29 mars kl. 15:00 Matinkylän Urheilupuisto i Esbo.
Skrivet: 19 mars 2015
Nyhetskategori: Referat
Det var enorm klasskillnad, som sig bör, mellan IFK och division fyra-laget TamU-K. Efter ledning med 5-0 i halvtid höll TamU-K emot bra i början av andra halvlek, men när IFK gick upp till 6-0 i den 69:e minuten gick proppen helt ur och målen trillade in i god takt. Målskyttar för Grönvitt denna kväll var Dever Orgill 3, Petteri Forsell 3, Kristian Kojola 2, Brian Span, Jani Lyyski, Diego Assis... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Ikväll, torsdag, kl. 19:00 möter IFK Mariehamn tammerforslaget TamU-K i den finska cupens 4:e omgång. TamU-K spelar i division fyra, men var ifjol snubblande nära avancemang till division tre då man föll på straffar i kvalspelet.Föreningen grundades 2009 som stöd till dåvarande ligalaget Tampere United som hade stora ekonomiska problem. Tanken var att stöda laget samt försöka samla in pengar och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Idag presenterades de finska landslagstrupperna inför kommande landskamper i slutet av mars. Glädjande nog får vår målvakt Otso Virtanen fortsättningsvis förtroende i U21-landslaget, som förbereder sig inför höstens EM-kval med träningslandskamper mot Kazakstan och Luxemburg. Matchen mot Kazakstan spelas i Talihallen i Helsingfors onsdagen den 25 mars med avspark kl. 14:30, därefter reser U21-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 mars 2015
Nyhetskategori: Referat
Grönvitt tog hem segern mot Utsikten med 1-0. Målet nickades in i den 37:e minuten av Philip "Sparris" Mantilla på en hörna från Petteri Forsell. IFK tog en stabil seger efter att ha fört spelet största delen av matchen, Utsikten hade exempelvis sitt första skott mot mål i den 65:e minuten och lyckades först i slutet av andra halvleken skapa några få målchanser. Försvarsspelet fungerade bra och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 mars 2015
Nyhetskategori: Inför match
Idag kl 17:00 är det dags för Grönvitts första och enda träningsmatch under träningslägret i Belek, Turkiet. Matchen spelas på "hemmaplan" vid Sentido Zeynep Golf & Spa, anläggningen där IFK befunnit sig sedan i tisdags. Motståndare är Utsiktens BK, i folkmuh i Göteborg kallat "Kiken", som är nykomlingar i Superettan. Kiken har gjort en stark försäsong hittills med bl.a. en vinst över... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Vi bor fint på Sentido Zeynep Hotel i Belek, med fotbollsplanen alldeles  intill hotellet.  Vädret har vart soligt och fint, även om morgondagen ser ut att kunna  bjuda på en del regn. Vi har haft två ganska späckade dagar, med dubbla fotbollsträningar samt lite teori och video på kvällen.  Imorgon väntar en lite mer återhämtande dag, med endast en förmiddagsträning (fokus fasta situationer) och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Ligasäsongen närmar sig, kom ihåg att skaffa IFKs säsongskort som kostar 165 euro. Med kortet ser du Grönvitts alla 17 hemmamatcher i ligan samt dessutom alla cup- och träningsmatcher under hela säsongen. Köp kortet via IFK Shopen på vår hemsida, gå in till Tipsettan eller kontakta IFKs kansli.  
Skrivet: 05 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn fotboll har tecknat avtal med Friskvård.ax vilket gör att du kan gå på ligafotboll och betala med dina friskvårdskuponger. Förutsättningen är att de är aktiverade för kultur. Du kan köpa både engångsbiljetter vid entrén och säsongskorten med dina kuponger. Tänk dock på att det är enbart dig själv du kan betala för och att du kan behöva visa legitimation för att IFK ska kunna se att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har datum och tid för cupmatchen mot TamU-K fastställts. Matchen spelas torsdagen den 19 mars kl. 19:00 i Pirkkahalli i Tammerfors.  
Skrivet: 02 mars 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Lottningen till fjärde omgången i finska cupen genomfördes idag och för Grönvitts del föll lotten på TamU-K från Tammerfors. Laget startades 2009 av Tampere Uniteds supportrar och kom ifjol på andra plats i division 4 vilket ledde till kval till division 3. I kvalet föll man dock till slut på straffar mot FC Rauma . Matchen kommer med största säkerhet att spelas redan inkommande helg, före IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn och FC Åland har i dagarna enats om att inleda ett formellt farmaravtal. Det är resultatet av de diskussioner som pågått en tid och som nu kunnat slutföras med ett för åländsk fotboll mycket bra resultat. I och med det åländska farmaravtalet så avslutas Grönvitts samarbete med Ekenäs IF som vi har haft ett avtal med de två senaste säsongerna. - Det  här känns jättebra. Grundtanken... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 februari 2015
Nyhetskategori: Referat
I en chansfattig match spelade IFK och Kalev oavgjort 0-0 i Eckeröhallen. Grönvitt förde spelet stora delar av matchen, men lyckades inte skapa de riktigt vassa chanserna. De enda noteringarna i matchprotokollet var några byten och ett par varningar för vardera lag i en match med i övrigt rent och schysst spel. För IFKs del gick Petteri och Bobbie ut i halvtid och ersattes av Diego Assis och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 februari 2015
Nyhetskategori: Inför match
I kväll, onsdag, kl. 20:00 spelar IFK träningsmatch mot estniska JK Sillamäe Kalev i Eckeröhallen. Kalev kom ifjol på andra plats i estniska Meistriliiga och är därmed kvaliferade för kvalspel till Europa League. I söndags spelade Kalev oavgjort 3-3 mot ett förstärkt FC Åland-lag. Grönvitts tränarteam prövar lite nya tankar i dagens laguppställning och kommer till start med följande elva: Walter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Tisdagen den 10 mars åker IFK Mariehamns A-lag iväg på en veckas träningsläger i Turkiet, och kommer hem igen den 17 mars. Träningslägret hålls i Belek i närheten av Antalya, samma plats förra årets läger. En träningsmatch är inbokad söndagen den 15:e kl 17:00 mot  göteborgsklubben Utsiktens BK som detta år är nykomlingar i svenska Superettan.
Skrivet: 17 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Lördagen den 21 mars kommer IFK att spela träningsmatch mot nyblivna division 1-laget Ekenäs IF. Matchen spelas i Eckeröhallen med avspark kl. 13:00.
Skrivet: 15 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har gjort klart med en ersättare för långtidsskadade Aleksei Kangaskolkka. Det blir amerikanen Brian Span som under en tid varit hos IFK på testspel. Avtalet mellan Grönvitt och Span är ettårigt. Brian Span är född 1992 och har en bakgrund där han tillhört allsvenska Djurgårdens IF under två säsonger. Bland annat var han samtidigt i Djurgårdstruppen som Louis... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 februari 2015
Nyhetskategori: Inför match
IFK möter idag, fredag,  FC Inter i årets sista ligacupmatch för Grönvitts del. Avspark kl 14.00 i Javenture Areena i Åbo.  FC Inter har ännu chans att vinna gruppen med en seger idag medan IFKs chanser till avancemang försvann i och med hemmaförlusten mot Helsingfors IFK i senaste matchen. Vi har samtliga spelare i truppen tillgängliga, förutom långtidsskadade Aleksei Kangaskolkka. Den... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Kom ihåg att skaffa IFKs säsongskort som kostar 165 euro. Med kortet ser du Grönvitts alla 17 hemmamatcher i ligan samt dessutom alla cup- och träningsmatcher under hela säsongen. Köp kortet via IFK Shopen på vår hemsida, gå in till Tipsettan eller kontakta IFKs kansli.  
Skrivet: 12 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Den 14 Maj är det återigen dags för matchen med stort M, nämligen HJK borta på Kristihimmelsfärds dagen. Redan nu går det bra att boka sin resa till huvudstaden   HJK – IFK Torsdag 14.5 Sonera Stadion kl. 14.00 Båtresa med hyttplats från 21,75 € / person   Viking Lines rese/logi erbjudande: Avresa från Mariehamn 13.5 kl. 23.45 Avresa från Helsingfors 14.5 kl. 17.30 C4 hytt 87 € (21,75 € / person... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Den amerikanske anfallaren/offensive yttermittfältaren Brian Span (född 1992) kommer, om allt går som planerat, som testspelare till IFK Mariehamn från och med onsdag den 11 februari. Brian tillhörde senaste säsong FC Dallas organisation i MLS i USA, men har också spelat med Djurgårdens IF i allsvenskan säsongerna 2012-2013.
Skrivet: 09 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Det blev Philip Sparrdal Mantilla som tog den sista öppna försvarsplatsen i årets trupp i Hela Ålands lag, IFK Mariehamn. Det står klart efter att parterna i dagarna kommit överens om ett tvåårskontrakt. Philip Sparrdal Mantilla har varit på provspel hos IFK under några veckors tid i vinter och avsikten var att han skulle delta i den inställda Gefle-matchen i söndags. Sparrdal Mantilla är 21 år... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På grund av att färjan som skulle ta Gefle till Åland inte går idag är matchen tyvärr inställd. Gefle IF har sedan ett späckat program med svenska cupen m.m. så vi får knappast se dem på Åland denna försäsong.
Skrivet: 07 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Träningsmatchen den onsdagen den 25 februari spelas mot JK Sillamäe Kalev och inget annat. Sillamäe Kalev blev ifjol tvåa i den estniska ligan och kommer att spela Europa League denna säsong. Matchstart i Eckeröhallen 20:00.
Skrivet: 07 februari 2015
Nyhetskategori: Inför match
I morgon söndag väntar allsvenskt motstånd, Gefle IF, för Grönvitt i Eckeröhallen med avspark kl 15:00. Gefle IF lyckades ifjol hålla sig kvar i allsvenskan efter kvalspel mot Ljungskile och har kvar en hel del kända Gefle-profiler i sin trupp såsom exempelvis Johan Oremo, Jonas Lantto och Anders Wikström. För IFKs del står Bobbie och Anthony Dafaa ännu över denna match, men väntas snart vara... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Barnens Dag i morgon söndag är INSTÄLLD p.g.a. av allvarlig olycka inom artisternas familj. Förköpta biljetter återinlöses till fulla inköpspriset där Ni köpt dem..  
Skrivet: 06 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Onsdagen den 25 februari kommer IFK Mariehamn att spela träningsmatch mot estniska Kalev från Tallinn. Kalev spelade ifjol i den högsta ligan i Estland, Meistriliiga, men hamnade på 10:e plats och degraderades till andra ligan. Matchen spelas i Eckeröhallen och startar kl 20:00.
Skrivet: 05 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn fotboll har nu tecknat avtal med Friskvård.ax vilket gör att du kan gå på ligafotboll och betala med dina friskvårdskuponger. Förutsättningen är att de är aktiverade för kultur. Du kan köpa både engångsbiljetter vid entrén och säsongskorten med dina kuponger. Tänk dock på att det är enbart dig själv du kan betala för och att du kan behöva visa legitimation för att IFK ska kunna se... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 februari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har Veikkausliiga släppt det officiella serieprogrammet för Veikkausliiga 2015, IFK startar borta mot Jaro söndagen den 12 april och första hemmamatchen är följande söndag den 19 april mot Helsingfors IFK. Se hela programmet under länken http://www.veikkausliiga.com/News.aspx?id=57666    
Skrivet: 03 februari 2015
Nyhetskategori: Referat
I en ganska medioker match från IFK Mariehamns sida förlorade vi hemma i Eckeröhallen mot Helsingfors IFK med 1-3 i ligacupen Resultatet innebär att IFK inte längre har chans att avancera till kvartsfinal, eftersom inbördes möte avgör om två lag hamnar på samma poäng. I den 32:a minuten tar HIFK en rättvis ledning genom Jani Bäckman som omarkerad kan nicka in 0-1 på en hörna. Vi hamnade sedan... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 februari 2015
Nyhetskategori: Inför match
IFK Mariehamn möter i kväll, måndag, kl 19:00 i Eckeröhallen Helsingfors IFK i ligacupen i en mycket viktig match vad det gäller avancemang till kvartsfinal. Vid seger är kvartsfinalplatsen klar, men vid oavgjort eller förlust kommer sista matchen borta mot FC Inter den 13 februari att vara avgörande. Vi har redan mött HIFK en gång i ligacupen, på bortaplan i Talihallen. Matchen slutatde 1-1... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
På tisdagen den 27 januari var tio av IFKs A-lagsspelare på ett mycket uppskattat besök hos årskurs sex i Källbo skola i Godby. Iklädda matchtröjor deltog spelarna i en lektion som "Läsande förebilder" för att inspirera eleverna med prat kring böcker och läsning.
Skrivet: 30 januari 2015
Nyhetskategori: Referat
~~ IFK- FC Inter 1-2 (0-1)     FC Inter lyckades på torsdagskvällen besegra IFK Mariehamn med 2-1 i Eckeröhallen. För att vara i säsongsupptakten var det en mycket fartfylld och händelserik match där de flesta på läktaren trodde att IFK tagit ledningen i den 7:e matchminuten när Dever Orgill nickade in bollen i mål. Målet dömdes dock bort för en knuff i ryggen på motståndaren. Istället fick Inter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Lördagen den 14 februari 2015 klockan 18.00 På ALANDICA KULTUR & KONGRESS Härmed inbjudes alla IFK Mariehamn supporters till en gemensam kväll med spelarna och ledarna i 2015 års trupp.  Ett urval ur programmet: Traditionsenlig 3 rätters middag Presentation av spelartruppen 2015 Info om ”läget i laget” – Pekka Lyyski Info om ”läget på kontoret” – Peter Mattsson Tävling - ÅRETS SUPPORTER 2015... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 januari 2015
Nyhetskategori: Inför match
Ikväll, torsdag,  kl. 19:00 spelar IFK sin första hemmamatch i ligacupen mot FC Inter från Åbo. Båda lagen har inlett ligacupen med att möta Helsingfors IFK. Inter vann hemma med 3-2 över HIFK medan IFK spelade oavgjort borta, 1-1. Inter kommer att visa upp två testspelare i Eckeröhallen, dels den fraskse mittbacken Maxime Josse och unge, 18-årige, nigerianska anfallsspelaren Philip Njoku. De har... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Under ligacupmatchen mot HIFK i lördags vred Allu knät i närkamp med motståndaren. Under måndagen utfördes en magnetröntgen i Åbo där det konstaterades att korsbandet gått av. Nu väntar operation och sedan en lång rehabiliteringsperiod för anfallaren. - Allu fick ett vridvåld mot knät och i sådana situationer finns alltid risken att skadan är av den allvarligare sorten, säger rehab/fystränare... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 januari 2015
Nyhetskategori: Referat
IFK spelade på lördagen 1 - 1 (0 - 0) mot Helsingfors IFK i ligacupen. HIFK tog ledningen i den 74:e minuten genom Eero Peltonen, men kort därefter, i minut 77, kunde Dever Orgill  kvittera. IFK Mariehamn spelade stundtals bra fotboll och skapade en hel del målchanser, men emellanåt tappades bollen lite för lätt i fel lägen. Lite oroväckande var att Aleksei Kangaskolkka i den 37:e minuten... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 januari 2015
Nyhetskategori: Inför match
I morgon lördag spelar IFK sin första tävlingsmatch för säsongen när vi möter liganykomlingen Helsingfors IFK. Matchen har avspark kl 14:30 och spelas i Tali Hallen i Helsingfors. HIFK är ett intressant tillskott till ligafotbollen och har en hel del spännande nyförvärv i truppen. För vår del är det ju också trevligt med en annan svenskspråkig "Kamratförening" att mäta krafterna mot. IFK åker... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 januari 2015
Nyhetskategori:
I februari åker IFK:s målvakt Marc Nordqvist till Watford för en veckas träning med klubbens U18-akademi. Watfords målvaktstränare besökte Åland tidigare i höstas och passade då på att träna några av IFK:s unga målvakter och Marc gjorde så pass bra ifrån sig att han nu bjudits in till klubben. Marc, som tidgare i vintras skrev sitt första a-lagskontrakt med IFK, säger så här om den utmaning han... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Den spanske backen Ramon Soria Alonso kommer till IFK Mariehamn som testspelare 22-29 januari. Ramon har senast spelat för Ottawa Fury i amerikanska NASL, där han var klubbkamrat med IFK-bekante Mason Trafford. Den 25-årige, vänsterfotade, försvarsspelaren har meriter från spanska ungdomslandslag och är fostrad i storklubben Villareal där han också spelat i reservlaget. Förutom träningar kommer... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 januari 2015
Nyhetskategori: Referat
Så var säsongens första träningsmatch spelad. IFK ägde bollen stora delar av matchen och hade ett antal fina kombinationer, men även FC Åland hade, särskilt i första halvlek, ett par riktigt vassa anfall. I andra halvlek tog IFK över matchen och lyckades också göra två mål. Det ena nickade "Allu" Kangaskolkka in och det andra var ett självmål efter inspel av Dever Orgill, men Allu var igen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Veikkausliiga har nu släppt det officiella ligacupprogrammet. IFK Mariehamns matcher enligt följande: 24.01  HIFK-IFK Mariehamn  kl 14.30 Tali Hallen i Hfors. 29.01  IFK Mariehamn-Inter  kl 19.00 i Eckeröhallen 02.02  IFK Mariehamn-HIFK kl 19.00 i Eckeröhallen 13.02  Inter-IFK Mariehamn kl 14.00 i Javenture Areena, Åbo Däremellan har vi också en träningsmatch mot Gefle IF den 8 februari kl 15.00... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Försvararen Philip Sparrdal Mantilla, född 1993 och med förflutet i allsvenska Djurgårdens IF, kommer till IFK Mariehamn för testspel under tiden 21 januari- 30 januari. Han kommer då, förutom träningar, också att delta i ligacupmatcher. Philip har tillhört Djurgården sedan 2008 och har också spelat fem matcher i allsvenskan.
Skrivet: 14 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn AB arrangerar ”Barnens dag” på Idrottsgården i Mariehamn söndagen den 8 februari mellan kl. 14.00 och 16.00. Förutom uppträdandet från scenen – ”En musikalisk resa i Astrid Lindgrens fantastisk sagovärld” - kommer det också, i samarbete med Lekia, att finnas hoppslott för barnen och dessutom kommer Ålandstidningens fotograf att vara på plats och fotografera ”Ålands häftigaste Pippi... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFK spelar i morgon, torsdag 15:e januari, en träningsmatch mot FC Åland i Eckeröhallen med avspark 17:00. Matchen spelas 2 x 35 minuter och är en första matchträning på full plan inför ligacupen. Det här ger intresserade supportrar en första chans att se våra nyförvärv "in action" och hur laget i övrigt ser ut.  Ligacupen börjar i slutet av januari, men vi har ännu inte fått programmet bekräftat... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Idag presenterades den finska landslagstruppen som reser till Abu Dhabi om en dryg vecka. Glädjande nog har vi IFKs Petteri Forsell med i landslaget igen. Landslaget spelar mot Sverige den 19 januari med avspark 20.00 finsk tid och mot Sudan den 22 januari kl 16.00. Hela truppen finns i länken : http://www.veikkausliiga.com/News.aspx?type=1&ID=57414
Skrivet: 07 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
IFKs målvakt Otso Virtanen har återigen blivit uttagen i det finska U-21 landslaget. Denna gång gäller det turneringen Commonwealth Cup, som spelas i St. Petersburg. Finland möter i sitt gruppspel den 16.01 Estland, den 17.01 Turkmenistan och den 19.01 Vitryssland.  
Skrivet: 05 januari 2015
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och mittfältaren Duarte Tammilehto har förlängt Tammilehtos spelarkontrakt med grönvitt till att gälla också inkommande säsong i Veikkausliiga. Duarte Tammilehto kom till IFK från TPS inför säsongen 2014 efter att fått stora delar av säsongen 2013 förstörd av en knäskada. Han lyckades etablera sig som en av de ordinarie innermittfältarna i laget. Särskilt under... Läs hela nyheten »