Nyheter 2016

Skrivet: 30 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har nu gjort klart med en ny anfallare.. Det handlar om Lucky Mkosana, en 29 årig anfallare från Zimbabwe som spelat i USA i nästan 10 år. Ytterligare information finns här; https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lucky_Mkosana Mkosana har spelat de senaste åren i NASL:s bästa lag som t.ex. Tampa Bay och här närmast i New York Cosmos (med spelare som t ex spanska ikonen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
God fortsättning! Vi här på kansliet håller som bäst på att förbereda inför presskonferensen som grönvitt ska hålla imorgon klockan 15. Vi kommer sända live från presskonferensen på facebook för dig som inte kan ta dig till WHA så håll dig nära facebook imorgon vid 15.00 !
Skrivet: 22 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag torsdag säljs boken Vi kallar det vinnarskap på maxinge. Vi på IFK är också på plats om du vill skaffa ett säsongskort eller köpa grönvitt halsduk. Vi finns på maxinge 16 -18. God jul
Skrivet: 20 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vi på kansliet gör som spelarna, går på julledigt och håller kansliet stängt från torsdagen den 22 december, så passa på att komma in och köpa era grönvita julklappar senast under onsdagen. Kansliet öppnar igen den 9 januari. Vi vill passa på att tacka alla som på något sätt under året hjälpt oss ta hem ligaguldet och ett speciellt tack till alla som byggde extra läktaren i samband med... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är det klart att Diego Assis lämnar Grönvitt för spel i Thai Honda Ladkrabang FC i den thailändska ligan. Diego har skrvit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år med Thai Honda, som är nykomlingar i Thailands högsta liga, Thai League. Vi tackar Diego för hans år i IFK Mariehamn och önskar honom och hans familj all lycka i framtiden.
Skrivet: 19 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Den nye förbundskapten för det finska A-landslaget Markku Kanerva har tagit ut sin första landslagstrupp inför landslagslägret i Abu Dhabi i januari. Från IFK Mariehamn finns Albin Granlund och Kristian Kojola med samt förra säsongens målvakt Walter Viitala, numera i Viborg. För Kristians del handlar det om debut i A-landslagssammanhang. Övrigt att notera är också att Petteri Forsell gör comeback... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 december 2016
Nyhetskategori:
Boken "Vi kallar det vinnarskap" finns nu hos oss på kansliet. Boken handlar om att få människor att växa och skapa ett vinnande beteende tillsammans. skriven av Anders Ingves och Tomas Lundberg. Boken kostar 18€. Säsongskort finns såklart till försäljning och är en perfekt julklapp till den som är fotbollsintresserad eller kanske kan bli! Och eftersom vintern brukar vara åt det längre hållet... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Finska mästarlaget och tillika hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med ett nyförvärv inför 2017 års ligasäsong i form av Aapo Mäenpää. Mäenpää är främst en ytterback som kan spela både till höger och till vänster. Under senaste säsong gjorde han 19 matcher för Haka i finska division ett (Ykkönen). Enligt scoutrapporteringen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
DAGS ATT ANMÄLA SIG TILL KICKOFF FESTEN 2017! Lördagen den 4.2 arrangeras den numera traditionella KICKOFF festen inför säsongen på Alandica i Mariehamn. Ta tillfället i akt och och träffa spelarna, ledarna och andra IFK supporters och umgås under fria former! Er anmälan om deltagande gör Ni till TIPSETTAN i Mariehamn där Ni samtidigt betalar Er deltagaravgift om 35 € - kontant betalning! Väl... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitt är nominerad till Årets Bragd 2016 som utses på den finlandssvenska idrottsgalan! som ordnas 4 februari i Helsingfors! Omröstningen till Bragdmedaljören öppnar på www.idrottsgalan.fi den 16 december och är öppen till 7 januari Gå gärna in och rösta ! Prisjuryn för Den finlandssvenska Idrottsgalan bestående av svenskspråkiga sportjournalister och idrottsentusiaster har utsett IFK till en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Imorgon fredag, med start ca 15.10, spelar IFK en internmatch där också veckans testspelare –  Marko Meerits,  Aapo Mäenpää och Filip Hlupik medverkar . Matchen spelas på WHA,s konstgräsplan.
Skrivet: 15 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är det klart att Walter Viitala lämnar IFK Mariehamn för spel i danska Superligalaget Viborg FF. Walter kommer där att i första hand konkurrera om målvaktsposten med Peter Friis Jensen som varit given förstemålvakt under de tre senaste säsongerna. Mer om detta från lokaltidningen Viborg Folkeblad här http://viborg-folkeblad.dk/viborgff/Ny-VFF-keepers-tidligere-klub-Vi-kun... Vi tackar "Wade"... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 december 2016
Nyhetskategori:
Mjuka paket är bäst på julafton! Speciellt om tomten kommer med en mössa, halsduk eller varför inte båda med ÄLSKA GRÖNVITT tema. De kostar 20€/st inklusive snygg presentask och finns att köpa på IFKs kansli eller på Tipsettan.
Skrivet: 13 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På ligalicenskommitténs möte under måndagen beslöts att samtliga 12 ligaklubbar beviljas licens att spela i Veikkausliigan för säsongen 2017. För vår del fick vi det även bekräftat per mail under gårdagskvällen.och kan nu fortsätta se framåt mot en spännande säsong.  
Skrivet: 13 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Tommy Wirtanen har efter en tids förhandlingar kommit överens om en förlängning av Wirtanens kontrakt vilket innebär att publiken på Wiklöf Holding Arena får se Wirtanen i Grönvitt också inkommande säsong. I och med förlängningen gör Tommy Wirtanen sin sextonde säsong i klubben. I och med det är han... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Josef tackar för sig och IFK önskar honom all lycka i framtiden - tack Josef! "Ett stort tack IFK Mariehamn för 4 fantastiska år och allt jag fått uppleva med klubben. Tack Gud för att jag fått äran att vinna allt som går att vinna med klubben med ett cupguld och ett historiskt ligaguld. Att ha fått avsluta på bästa möjliga sätt är jag väldigt ödmjuk över. Det känns bra att gå vidare i min... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Julklappstips till den som redan har allt. En julklapp som räcker hela säsongen 2017.
Skrivet: 01 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Sverker Skogberg fortsätter som IFK Mariehamns representant i Veikkausligans styrelse. Som ligastyrelsen ordförande fortsätter Lasse Lehtinen, åtminstone fram till våren 2017. Sverker fortsätter också sitt jobb i ligans arbetsutskott. Med i utskottet, som förbereder ärenden till ligastyrelsens möten, finns också ordförande Lasse Lehtinen, vice ordförande Ari Lahti (KuPS), Raimo Sarajärvi (SJK)... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 december 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Under torsdagen undertecknade IFK Mariehamn och Puma ett mångårigt samarbetsavtal. IFK och Puma inledde samarbetet 2005 och nu blir det alltså en förlängning i flera år framåt. Det innebär att IFK fortsätter att använda sig av Pumas breda sortiment som bland annat innehåller speldräkter, träningskläder, fritidskläder och mycket annat. Som part i samarbetet ingår även Sportcenter. - Både på... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har Guldsäsongskortet för 2017 börjat säljas. Med Guldkortet får du inträde och angiven sittplats på läktaren som du själv väljer i början av säsongen. Då har du alltid din egna fasta plats på alla IFK:s hemmamatcher i Veikkausliiga. Guldsäsongskortet kostar 298€ vilket betyder att du kan gå på fotboll för under 15€ per match vid köp av Guldsäsongskort. Guldsäsongskortet ger fritt inträde... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vinter och kallt!! Snart jul och julklappar ska införskaffas. Låt oss tipsa om Grönvita värmande klappar. Köp en mössa, halsduk eller varför inte båda med ÄLSKA GRÖNVITT tema. De kostar 20€/st inklusive snygg presentask och finns att köpa på IFKs kansli eller på Tipsettan.
Skrivet: 29 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har säsongskorten för 2017 börjat säljas. För en grönvit jul att ge bort eller köp till dig själv från IFKs kansli, Tipsettan eller på http://www.ifkfotboll.ax/om-klubben/sasongskort. Säsongskortet ger fritt inträde till hemmamatcher i Veikkausligan, Finska cupen samt träningsmatcher på försäsongen vilket betyder att du kan gå på fotboll för under 10€ per match vid köp av säsongskort.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är vinterns alla cup- och träningsmatcher fastställda.  IFKs spelprogram under försäsongen ser ut så här: Lördag 14.1.                                IFK – Ålands Öspelslag            kl. 15.30 i Eckeröhallen, träningsmatch Söndag 22.1                                IFK – FC Flora, Tallinn            kl. 18.00 i Eckeröhallen, träningsmatch Söndag 29.1                                IFK – FC... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Finska mästarna IFK Mariehamn och spelarna Petter Hemming och Rezgar Amani har kommit överens om spelarkontrakt vilket gör att Hemming och Amani är grönvita A-lagsspelare. I Hemmings fall rör det sig om ett tvåårskontrakt medan Amanis kontrakt sträcker sig över nästa säsong. Varken Hemming eller Amani är nya ansikten i IFK Mariehamns... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Idag har IFK Mariehamn gått ut med en annons i Ilta-Sanomat, se bild. Där erbjuder vi lovande, fotbollsspelande ungdomar från hela Finland att söka studieplats på Åland och samtidigt med studierna få träna med IFK Mariehamn på lämplig nivå ex. A-lag, A-juniorer, B-juniorer m.m. Från IFKs sida erbjuder vi högklassiga träningsmöjligheter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformationen från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och mittfältaren Amos Ekhalie har kommit överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över inkommande Veikkausliigasäsong. Den nu 28-årige Ekhalie har i och med detta gjort klart för sin tionde grönvita säsong. - Jag tycker att Amos under årets mästarsäsong gjort sin hittills bästa säsong i IFK.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag När Diego Assis slog in 2-1 målet mot Ilves och definitivt säkrade ligaguldet för Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, var det lätt att sätta etiketten hjälte på honom och de övriga spelarna på planen och avbytarbänken. Men bakom alla spelare och tränare, som vanligtvis får all medial uppmärksamhet, stod en annan hjälte. En hjälte som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På tisdagen debuterade vår mittfältare Amos Ekhalie i det kenyanska landslaget. Kenya besegrade Liberia på hemmaplan med 1-0 och Amos fick hoppa in i spel i den 74 minuten istället för målskytten Paul Were. Amos fanns också med på avbytarbänken i lördags då Mozambique besegrades med 1-0 men fick då ingen speltid. Läs mer om Amos landslagsdebut här http://www.soka.co.ke/news/item/ekhalie-out-to-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn och Brian Span har nu skrivit på en kontraktsförlängning som innebär att Span är grönvit spelare också inkommande säsong, 2017. Span gör med det sin tredje säsong i Finska mästarlaget och Hela Ålands lag. Yttermittfältaren Brian Span, som också kan användas som anfallsspelare, har under sina två säsonger hittills i IFK Mariehamn varit mer eller mindre given i startelvan och en av de... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Finska mästarlaget och tillika Hela Ålands lag har i dagarna gjort klart med en kontraktsförlängning med lagets assisterande tränare, Daniel Norrmén. Norrmén gjorde under årets mästarsäsong sin första säsong som assisterande tränare i A-laget och har haft ett mycket bra och framgångsrikt samarbete med de övriga i tränarstaben. Norrmeńs nya kontrakt sträcker sig över inkommande säsong, 2017. Det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 november 2016
Nyhetskategori:
Han väntade i nästan tre hela säsonger innan han gjorde sitt första ligamål för IFK Mariehamn, i årets sista match, den helt avgörande guldmatchen mot Ilves på hemmaplan på Wiklöf Holding Arena. Men det behöver inte ha varit hans sista mål i den grönvita dressen. I dagarna har nämligen Bobbie Friberg da Cruz och Finska mästarna och tillika Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, gjort klart att Bobbie... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Det blev ingen speltid för Albin Granlund och Walter Viitala när Finlands A-landslag förlorade med 1-0 mot Ukraina i Odessa i VM-kvalet. Mer framgångsrikt var det U20-landslaget som vann båda sina matcher under lägret i Spanien. I torsdags besegrades LaLiga-laget Malagas juniorlag med 2-1 efter mål av Elias Ahde och Ilmari Niskanen. Thomas Mäkinen spelade då från start och blev utbytt i den 57e... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vår huvudtränare Peter "Lundis" Lundberg finns med bland de tolv tränare som kommit med på den kommande UEFA Pro-utbildningen som startar den 5 december och avslutas i februari 2018. I och med att Lundis påbörjar utbildningen har han också behörighet att ensam träna ett Veikkausligalag, även i europaspel. Övriga åländska tränare som kommit in på utbildningen är Johan Carlsson och Steve Beeks från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Två nya år för Mantilla i IFK IFK Mariehamn och Philip Mantilla har i dagarna skrivit på en kontraktsförlängning som innebär att publiken på Wiklöf Holding Arena kan se fram emot att se Mantilla i den grönvita speldräkten också de inkommande två säsongerna, 2017 och 2018. Philip Mantilla kom till IFK Mariehamn från Djurgårdens IF inför säsongen 2015. Ursprungligen var Mantilla tilltänkt att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Att Dever Orgill lämnar Grönvitt har varit känt en längre tid för oss på IFK Mariehamn. Devers nya klubb är RC Pellets WAC (tidigare Wolfberger AC) och laget spelar i den österrikiska Bundesliga. Devers kontrakt sträcker sig över två och ett halvt år. Vi på IFK vill tacka Dever för tiden i Grönvitt och önska honom och hans familj stort lycka till. Dever har verkligen gjort avtryck i det åländska... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är programmet fastslaget för den nya versionen av Finlands Cup, där IFK spelar i grupp D Söndagen  29.1.2017 18:00 Eckeröhallen IFK Mariehamn - FC Legirus Inter Fr 3.2.2017 17:00 Kupittaa 5 KHT TPS - IFK Mariehamn Sö 12.2.2017 18:00 Eckeröhallen IFK Mariehamn -Gnistan Lö 18.2.2017 16:00 Tammisaari Keskuskenttä TN EIF - IFK Mariehamn On 1.3.2017 19:00 Eckeröhallen IFK Mariehamn - FC Inter Se ... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Godmorgon alla grönvita. Härlig måndagsmorgon, spelarna har semester och njuter av ledighet. Veikkausliga har gjort en sammanfattning av säsongen i videoformat, kan ses här: https://www.facebook.com/Veikkausliiga/videos/977764992351342/  
Skrivet: 04 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
 Igår var Grönvitts Dever Orgill till Saltvik och besökte Rangsby Skola. Där fick barnen i 4,5 och 6 träffa Dever och få autografer. Dever delade även ut IFK klistermärken. Spelarna i laget har semester, men att få besöka en skola kunde inte Dever motstå.
Skrivet: 03 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Veikkausliiga har premierat de bästa prestationerna i oktober månad och där finns mycket Grönvitt ! Månadens Spelare blev JANI LYYSKI, till Månadens Tränare utsågs PETER LUNDBERG/KARI VIRTANEN och i Månadens Lag finns från IFK Mariehamn Albin Granlund, Kristian Kojola och Jani Lyyski. Se hela oktobers lag här: http://www.veikkausliiga.com/…/jani-lyyski-kuukauden-pelaaj…
Skrivet: 03 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Stor Agent ceremoni idag då vinnarna fick sina priser i Agent 2016. Filip Meklin vann årets upplaga av Agent och poserar här stolt tillsammans med PAFs Ludvig Winberg som överräcker resechecken på 1000€. På andra plats kom Alex Johansson som vann en Tv från Kurts TV butik på Skarpansvägen. Du ser Bernt Styrström från Kurts TV på bilden men Alex kunde inte närvara. Linda Joelsson kom trea i Agent... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Målvakter förlänger med Grönvitt Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har förlängt avtalen med andremålvakten Marc Nordqvist och med kombinerade reservmålvakten och målvaktstränaren Johan Sundman. Johan Sundmans nya kontrakt sträcker sig i och med förlängningen över nästa säsong medan Marc Nordqvist skrivit på för ytterligare två säsonger med Grönvitt.         Det är viktigt och bra att vi kan knyta... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har även Walter Viitala kommit in i den finska A-landslagstruppen till VM-kvalmatchen mot Ukraina lördagen den 12 november kl 21.45 i Odessa.  Sedan tidigare finns ju vår ytterback Albin Granlund med i truppen. "Wade" har blivit inkallad efter att Brighton-målvakten Niko Mäenpää tvingats tacka nej p.g.a. skada. Grattis och lycka till båda två!
Skrivet: 02 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitt i gårdagens Sportmagasinet. 17:17 in i klippet ser du det som handlar om vägen till det historiska guldet. https://svenska.yle.fi/program/sportmagasinet  
Skrivet: 01 november 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu när "ruset" efter ligaguldet börjar lägga sig och de flesta spelare har semester kommer ändå några grönvita lirare att hålla igång för fullt. Det är med glädje och stor stolthet vi kan berätta att vi har fyra spelare som utsetts till landslagsuppdrag i november: - ALBIN GRANLUND finns med i den finska A-landslagstruppen till VM-kvalmatchen mot Ukraina lördagen den 12 november kl 21.45 i Odessa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 31 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med yttermittfältaren Robin Sid för ytterligare två säsonger. Sid kom till IFK från Ekenäs IF inför säsongen 2014 och har under sin tredje säsong i IFK Mariehamn i år utvecklats till en spelare som inför varje match är aktuell som startspelare i IFKs startelva. - Robin har fortsatt sin fina utveckling i laget också under årets säsong. Som ni kanske... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Lite helglyssning. Grönvitt i BBC. Ca 11.10 in i klippet hör du bland annat ordförande Robert Söderdahl. http://www.bbc.co.uk/programmes/p04cnnq1
Skrivet: 28 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Trevlig helg alla grönvita vänner. Have a nice weekand all friends of IFK Mariehamn.  
Skrivet: 28 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här är några bilder från IFK-tårtkalaset i riksdagen i Helsingfors idag.På Mats Löfströms initiativ bjöds alla riksdagsmän på grön IFK-tårta efter lunchen, och det blev igen en massa positiv PR för Åland och IFK, då nästan alla riksdagsmän tittade in i kafferummet en stund före plenum började. Riksdagsman Pauli Kiuru (f.d topp-triathlon idrottare), Samlingspartiet, även aktiv inom Haka,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Så är då årets Captain´s Ball-gala över. Galan, där Finlands Bollförbund och Veikkausliiga belönar årets prestationer, hölls på Crowne Plaza i Helsingfors. Och vilken kväll det blev för IFK Mariehamn ! Veikkausliigas pris till bäste målvakt gick till WALTER VIITALA, bäste försvarare blev JANI LYYSKI och till bästa tränare utsågs vår duo PETER LUNDBERG/KARI VIRTANEN. Dessutom fick Lundberg/... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Respect Finlands Cup 2017 gruppindelning: Grupp A: RoPS, PS Kemi, AC Oulu, KPV, OPS, HauPa Grupp B: VPS, SJK, FC Jazz, FF Jaro, MuSa, P-Iirot Grupp C: HJK, HIFK, PK-35 Vantaa, KTP, GrIFK, Honka Grupp D: IFK Mariehamn, FC Inter, EIF, TPS, Gnistan, FC Legirus Grupp E: FC Lahti, Ilves, KuPS, Haka, JJK, MP  
Skrivet: 27 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är årets sista ligamatch, den historiska guldmatchen i söndags IFK-Ilves 2-1, uppdaterad i Agentspelet och vi har en slutställning. Vinnare av Agent 2016 blev FILIP MEKLIN. Vi gratulerar Filip till ett presentkort på en resa för 2 personer (värde 1.000€ ) som sponsoreras av PAF. Tvåa blev Alex Johansson som får en Sony Bravia TV från Kurts TV och tredjeplatsen togs av Linda Joelsson som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag fick vi Åland Posts snygga frimärke. Temat är IFK Mariehamn Finska mästare 2016. Nu kan du påminna vänner via brev var bucklan finns.
Skrivet: 25 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här alla grönvita vänner är något för oss stort. I Veikkausliga styrelsens mötesrum hänger nu vår matchtröja och en guldmedalj. Efter varje säsong hängs alla medaljörers matchtröjor upp i just det rummet och där hänger alltså tröjan fram till nästa år för alla som håller möten där att njuta av.
Skrivet: 25 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Stora utländsk media fortsätter uppmärksamma Grönvitt. Här är det Amerikanska ESPN FC som har reportage om Grönvitt. www.espnfc.com/blog/espn-fc-united/68/post/2980670/ifk-mariehamn-dubbed-...  
Skrivet: 25 oktober 2016
Nyhetskategori:
Grönvitt på många läppar! Engelska BBC hörde om det som hänt här på Åland och ville veta mera. Här i länken hör du Jani Lyyski prata med BBC radio från 23.45 in i klippet http://www.bbc.co.uk/programmes/p04d221v  
Skrivet: 24 oktober 2016
Nyhetskategori:
Grönvita vänner! Klockan 19.00 ikväll ska vi fira guldet tillsammans med laget på torget. Välkommen dit.
Skrivet: 23 oktober 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – Ilves 2-1 (1-1) För första gången någonsin vinner IFK Mariehamn Veikkausliiga. Efter seger med 2-1 i sista matchen hemma mot Ilves blir marginalen till tvåan HJK tre poäng och nu stundar kval till Champions League och nya tider för hela Ålands lag! Hela 4.335 åskådare kom till Wiklöf Holding Arena denna snålblåsiga söndagseftermiddag. Det är grovt räknat femton procent av alla som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 oktober 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – Ilves 2-1 (1-1) För första gången någonsin vinner IFK Mariehamn Veikkausliiga. Efter seger med 2-1 i sista matchen hemma mot Ilves blir marginalen till tvåan HJK tre poäng och nu stundar kval till Champions League och nya tider för hela Ålands lag! Hela 4.335 åskådare kom till Wiklöf Holding Arena denna snålblåsiga söndagseftermiddag. Det är grovt räknat femton procent av alla som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 oktober 2016
Nyhetskategori: Inför match
Idag klockan 15.00 börjar MATCHEN, IFK - Ilves. Vi vill be dig som kommer på match med bil tänka på att inte parkera så att räddningsvägar blockeras, parkera inte framför infarter och se till att trafik kan komma fram på vägar. Detta en som en hälsningar från räddningsverket.  
Skrivet: 23 oktober 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen IFK - Ilves idag söndag med avspark klockan 15.00: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Brian Span, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill - Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Robin Sid, Diego Assis, Thomas Mäkinen, Joel Mattsson... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 oktober 2016
Nyhetskategori: Inför match
Om nu någon skulle ha missat det... i morgon spelar IFK mot Ilves kl.15.00 på Wiklöf Holding Arena, en match där vi spelar om de ädlaste medaljerna i 2016 års Veikkausliga. Mer rafflande och underhållande än så blir det inte. Vi förväntar oss storpublik till matchen, hur många vet vi inte på förhand, men frivilliga händer bygger som bäst upp en extra läktare så att vi kan erbjuda fler sittplatser... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Äääntligen spelar vi om medaljerna, silvret är fixat och klart. Helt otroligt fantastiskt i sig, men det räcker inte, i morgon är det guldet som gäller. Guldet, vinnare av Veikkausliiga, bäst i Finland,  Champions League, ja nu ligger det helt och hållet i våra egna händer. Allt avgörs här och nu på hemmaplan Wiklöf Holding Arena inför våra fantastiska supportrar och sponsorer, vilken... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Domarna i Veikkausliiga delar varje år ut "Gentlemannapriser" till de spelare, tränare och lagledare de anser uppträtt mest gentlemannamässigt. Med glädje och stolthet kan vi meddela att två av dessa tre priser går till IFK Mariehamn. Årets Gentlemannaspelare är Albin Granlund och Gentlemannatränare är vår tränarduo Peter Lundberg/Kari Virtanen. Lagledarpriset gick till FC Inters lagledare Jani... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
EXTRA LÄKTARE PÅ WHA INFÖR SÖNDAGENS DRABBNING Tillstånden i ordning Arbetsledare införskaffad Läktaren tillgänglig   SAKNAS: Arbetskraft   Alla Ni som har möjlighet att ställa upp på lördag morgon vid 09-tiden för ett 4-5 timmars pass, kontakta: Sune tfn 0457 5244190 Basie tfn 040 5491603   Senast 22.00 ikväll behöver vi veta om Ni kommer med 
Skrivet: 19 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag är spelarna lediga. Några spelare åkte iväg och har fisketävling och det stod 9-11 mellan båtarna då Aftonbladets fotograf steg ombord på en av båtarna och skulle följa den spännande upplösningen på fisketävlingen. Spelarna ser fram emot söndagens match låter de hälsa! Välkommen till Wiklöf Holding Arena på söndag, 13.30 öppnar vi biljettluckorna.  
Skrivet: 18 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På söndag 15.00 spelar alltså Grönvitt sin historiska guldmatch på Wiklöf Holding Arena. Vi är jättestolta och ser fram emot matchen tillsammans med Er fans. Lite praktiska detaljer då trycket på biljetter är stort. Tänk på att det finns sittplats till de som kommer först, så kom i tid. Biljettkioskerna öppnar 13.30, VIP- och Guldkort har som vanligt sina reserverade platser. VIP-, Guld- och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 oktober 2016
Nyhetskategori: Referat
FC Lahti-IFK Mariehamn 0-2 (0-1) IFK Mariehamn har allt i egna händer inför söndagens sista ligaomgång. I dag besegrades FC Lahti på bortplan med siffrorna 0-2 efter mål av Dever Orgill och Jani Lyyski. I dag spelade årets hittills viktigaste match i Lahtis dit IFK Mariehamn drog för att ställas mot stadens stolthet FC Lahti. Det blev gasen i botten från början från grönvitts sida och den första... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här kommer laguppställningen till matchen FC Lahti-IFK idag måndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Amos Ekhalie, Anthony Dafaa Clement, Philip Mantilla, Robin Sid - Dever Orgill, Aleksei Kangaskolkka - Avbytare: Marc Nordqvist, Craig Wight, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Diego Assis, Thomas Mäkinen, Brian Span... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här får du lite söndagsläsning om Bobbie Friberg Da Cruz http://www.expressen.se/gt/sport/att-avsluta-karriaren-i-gais-hade-varit...    
Skrivet: 16 oktober 2016
Nyhetskategori: Inför match
Det har nu gått två dagar sedan bortamatchen mot HJK och intrycken är fortfarande många. IFK gör  en riktigt bra match, speciellt första halvlek, där laget verkligen visar att vi hör hemma i den absoluta toppen av ligan. Jag skall inte här i detalj gå in och berätta om alla de målchanser vi hade. Inte heller vill jag ödsla kraft och energi på att analysera avgörande domarbeslut, utan jag nöjer... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 oktober 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn vände underläge till 1-1 borta mot HJK tack vare en HJK-bjudning som Kangaskolkka var vaken på och han placerade in kvitteringen. Grönvitt behåller serieledningen med två omgångar kvar. - Nej, nej, vi ska inte snacka om nåt ligaguld, avstyrde IFK-målskytten Kangaskolkka när IS-kommentatorn ville tala om guldjakten efter slutsignalen. HJK - IFK 1-1 (1-0) Mål: 1-0 (27) Morelos (Alho... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
INFORMATION OM HJK – IFK MATCHEN IMORGON   Alla 352 biljetter som tilldelats IFK till matchen är nu slutsålda och vi kommer inte att få tillgång till flera biljetter till våra läktarsektioner. HJK meddelar att det fortfarande finns ströplatser kvar på andra sektioner och rekommenderar att de som vill se matchen på plats köper sin biljett på nätet. Det går bra att gå in på HJK.s hemsida – www.hjk.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 oktober 2016
Nyhetskategori: Inför match
På fredag möts två lag, HJK och IFK som uppvisar såväl likheter som olikheter. Likheten består främst, nästan endast, av att bägge ligger i tabelltoppen med goda chanser till guldet. Skillnaderna är fler. HJK opererar med en budget på en helt annan och mycket högre nivå än IFK. Detta är en återspegling av att man, i år igen, satsat på att rekrytera utländska spelare med potentiell stjärnstatus,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag tränar grönvitt speluppbyggnad och stabilitetstränar. Imorgon kväll åker laget till Helsingfors för att möta HJK i kampen om medaljerna tillsammans med ett stort antal fans. Matchen på fredag börjar 18.30 och kan ses på ISTV för dig som inte kan närvara. HJK själva tror att arenan blir fullsatt, vilket utan tvekan kommer bidra till en fantastisk stämning. Apropå fullsatt!! Du har väl... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
ANGÅENDE BILJETTER TILL HJK - IFK MATCHEN Just nu finns det 18 biljetter kvar till försäljning på TIPSETTAN i Mariehamn. Dessutom finns det ett antal biljetter kvar i Helsingfors till vårt förfogande. Om biljetterna tar slut i Mariehamn eller om Du inte har möjlighet att lösa ut dem i Mariehamn kan Ni beställa Era biljetter direkt från mig, Sune Eriksson, på Tfn 0457 5244190. Kom också ihåg att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här kan du se kvällens sportmagasin. Fokus på grönvitts kamp om medaljerna: http://arenan.yle.fi/1-3101891
Skrivet: 11 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag är spelarna lediga för att ladda inför slutspurten av ligan! Grönvitts Tommy Wirtanen kör konditionspass idag på biblioteket på en presskonferens om just läskonditioinspasset. Detta går ut på följande "Träning ger färdighet. I idrotts- och motionssammanhang är det en självklarhet. Med Läskonditionspasset vill biblioteken lyfta fram att detsamma gäller för läsning. Läsningen kan hela tiden... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
BILJETTER/BUSSRESA TILL LAHTI MATCHEN 17.10 Nu kan Ni förköpa biljetter till IFK sektionen på matchen i Lahtis mellan FC Lahti och IFK måndagen den 17.10 med avspark kl. 18.30. Pris: 15 € (normalpris 18,50). Platserna är på huvudläktaren. Dessutom kan Ni köpa plats på supporterbussen (som GMM ordnar). Bussen går från Helsingfors (järnvägsstationen) kl. 15.30 med retur efter matchen till... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Joel Mattsson är idag måndag med i startelvan i U18-landslagets match mot Polen. Matchen startar kl 18.00 och kan ses på Bollförbundets "Huuhkaja-TV"http://huuhkaja.tv/?huu=A1A4736C
Skrivet: 10 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitt uppmärksammas mycket i media nu! Imorgon kan du se grönvitt i Yle Fem 11.10.2016 kl. 21:00 i Sportmagasinet Här är grönvitt med i lördagens Urheiluruutu, 10 minuter fram i programmet kan du se reportaget: http://areena.yle.fi/1-3063929?autoplay=true  
Skrivet: 10 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Det var många IFK-spelare och f.d. IFKare i landslagssammanhang under helgen. Här är en sammanfattning över vad som hänt: - Albin Granlund får ännu vänta på sin landslagsdebut. Albin satt på bänken hela matchen under Finlands 0-1 hemmaförlust mot Kroatien. - Thomas Mäkinen fick i lördags spela hela matchen för U20-landslaget då de förlorade med 1-2 mot Sverige i miniturneringen i Eerikkilä. -... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
I morgon tisdag den 11 oktober kl 21.00 kommer det i YLE 5 "Sportmagasinet" ett reportage om IFK Mariehamn. De var här i månadsskiftet, före PK-35 matchen, och filmade träningen samt gjorde intervjuer. Så boka in i morgon kväll kl 21.00 för lite grönvit underhållning!
Skrivet: 07 oktober 2016
Nyhetskategori:
Trevlig helg!! Ett tips när du ska gå på "MATCHEN" IFK-Ilves söndag 23e oktober klockan 15.00: Handla för minst 20 euro på Sparhallen och köp biljetten hos Sparhallen för 8 euro. Passa på att boka bord och ät god mat före matchen "mat före matchen" för endast 19€ då får du varmröktlaxsallad till förrätt och Ryggbiff black&white med vitlökspotatis till varmrätt. bokas via http://www.ifkfotboll... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här kommer en liten uppdatering gällande våra duktiga landslagsspelare. Albin Granlund fick inte göra sin landslagsdebut under den snöpliga 2-3 förlusten för det finska A-landslaget på Island. Nästa chans är redan på söndag då Finland möter Kroatien på hemmaplan i Tammerfors kl 19.00. Thomas Mäkinen fick hoppa in i den 66e minuten när U20-landslaget mötte Danmark och förlorade med 1-3 i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
ÖVER 150 BILJETTER SÅLDA! Entré biljetterna till IFK sektionen (120 – 122) till matchen mellan HJK och IFK på Sonera stadion i Helsingfors fredagen den 14.10 kl. 18.30 finns nu till försäljning på TIPSETTAN i Mariehamn och dom kostar 10 € / styck. Vi rekommenderar följande resealternativ: Från Mariehamn med Viking Line till Helsingfors torsdag 13.10 kl. 23.30 och retur från Åbo till Mariehamn på... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Det blev ingen speltid för IFKs Amos Ekhalie då Kenyas landslag mötte DR Kongo i Kinshasa i tisdags. Matchen vanns av Kenya med 1-0 efter mål av Djurgårdsanfallaren Michael Olunga. Ikväll, torsdag är två av våra spelare aktuella i landslagssammanhang då Thomas Mäkinen i U20-landslaget har match mot Danmark kl 18.00 i Eerikkilä och senare på kvällen, kl 21.45, finns Albin Granlund med i A-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Söndagen den 23e Oktober dukar vi upp för sista hemma matchen för säsongen då Ilves kommer på besök klockan 15.00 börjar matchen.. Dagen till ära ordnar vi med extra god mat, vad sägs om Varmröktlaxsallad till förrätt och Ryggbiff black&white med vitlökspotatis till varmrätt. Kostar endast 19€ inklusive kaffe på maten. Bokas via: http://www.ifkfotboll.ax/boka-mat Så kom i tid till arenan,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag denna blåsiga tisdag tränar grönvitt och filar formen inför den spännande slutspurten av ligan. Laget tränar även imorgon men sen är hela laget ledigt i 3 hela dagar för att ladda batterier. Fredag 14e oktober åker vi till Helsingfors för att möta HJK i striden om medaljerna. Vi vill här bjuda på lite underbara bilder från söndagens drabbning mot PK-35.  Fotona av Janis mål, Bobbie och Albin... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
I samband med Åland Uniteds hemmamatch mot FC Honka i lördags delade Ålands Fotbollförbund ut priser för 2016 års främsta prestationer. Det blev en hel del pristagare från IFK, samtliga priser enligt följande: - Adelina Engman Kopparbergs/Göteborg FC, guldbollen damer. - Isabella Mattsson Åland United, silverbollen flickor. - Thomas Mäkinen IFK Mariehamn, silverbollen pojkar. - Peter Lundberg och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Mittfältsmotorn Anthony Dafaa Clement och Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med en kontraktsförlängning som sträcker sig över nästa års Veikkausliigasäsong. I och med det kan publiken på Wiklöf Holding Arena se fram emot Anthony Dafaa Clements tredje säsong i Grönvitt. Alla som följt Dafaa i IFK vet att han hade en litet trevande start på sin tid i klubben men att han under andra... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitts framfart i Veikkausliiga uppmärksammas mer och mer. Amos Ekhalie är nu uttagen i Kenyas landslag till en träningslandskamp mot DR Congo på bortaplan i Kinshasa. Matchen spelas i morgon, tisdag den 4 oktober med avspark kl 13.00 finsk tid. Lycka till Amos!  
Skrivet: 02 oktober 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – PK-35 4-2 (1-1) Det blev IFK Mariehamn som inför 1.501 åskådare tog ledningen i årets liga genom att besegra PK-35 med 4-2 på Wiklöf Holding Arena. Förutsättningarna var tydliga, allt annat än seger mot redan division ett-klara seriejumbon PK-35 fanns inte på kartan. Vill man vinna ligan måste sådana här matcher vinnas. Fast helt solklart blev det inte och först efter att Josef... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 oktober 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen IFK-PK-35 idag söndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz- Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Philip Mantilla,Robin Sid- Dever Orgill , Aleksei Kangaskolkka - Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Amos Ekhalie, Thomas Mäkninen Saknas från dagens laguppställning... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 oktober 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Fotbollsväder idag!!! Svaga vindar och solsken utlovas tills ikväll då PK-35 kommer på besök till Wiklöf Holding Arena klockan 18.30. Vi hoppas på fullsatt av "den 12e spelaren" på läktaren ikväll då Grönvitt fightas om medaljerna. 14.30 får du laguppställningen här inför matchen.  
Skrivet: 30 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu finns entré biljetterna till IFK sektionen (120 – 122) till matchen mellan HJK och IFK på Sonera stadion i Helsingfors fredagen den 14.10 kl. 18.30 till försäljning på TIPSETTAN i Mariehamn. Dom kostar 10 €.
Skrivet: 30 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Nu är det bara fyra omgångar kvar av ligan och vi är nog ganska många som känner pirrandet i magen  och en spänning som det bokstavligen går att ta på. Vi vet redan nu att vårt Grönvitt genomfört en av sina bästa säsonger någonsin, och om vi tar tre poäng i dagens match ligger vi oerhört nära att på nytt ha säkrat en plats i Europa-kvalet nästa år, med allt vad det innebär för motivation och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns lagkapten och lagets stora ledare, Jani Lyyski, har i dagarna förlängt sitt spelarkontrakt med Grönvitt till att omfatta också nästa säsong. Jani Lyyskis nuvarande kontrakt med Hela Ålands lag skulle annars löpt ut efter innevarande säsong. Det är ju förstås en otroligt rolig nyhet att kunna gå ut med att vi förlängt kontraktet med Jani också över nästa säsong. Han är lagets stora... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Gabriel Petrovic fick kliva av i matchen mot RoPS i söndags, detta på grund av en vadskada. Han har nu undersökts vidare och enligt fystränare Kricke Weckström håller skadan Gabbe borta från spel mellan 2-3 veckor.
Skrivet: 28 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
En vecka sen FC Intermatchen hemma. Idag tränar laget för fullt inför söndagens match då PK-35 kommer på besök Till Wiklöf Holding arena 18.30. En match som gäller mycket för Grönvitt då vi fightas om ligamedaljer. Här lite bilder (foto: Juhani Roiha) från FC Intermathen. Vi hoppas verkligen den 12e Spelaren är med och avgör matchen, alltså just du, nu på söndag 18.30!
Skrivet: 28 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Inför den spännande ligaavslutningen närmar sig också den sista bytesperioden i agentspelet. Från torsdag den 29 september kl 00.01 till avspark på söndag den 2.10 kl 18.30 har du möjlighet att byta ut en spelare i ditt agentlag. Lycka till under slutspurten av Agent 2016!
Skrivet: 27 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitt goes Ninja! Idag tränar Grönvitt efter att igår kommit hem från Rovaniemi med en poäng. Laget siktar tydligt på 3 poäng i söndagens viktiga hemmamatch mot PK-35 klockan 18.30 då en plats i ”Europa” står på spel. På söndag spelas alltså en av säsongens viktigaste matcher, vi hoppas den 12e spelaren kommer och stöder laget, dvs. du!  
Skrivet: 27 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Efter att ytterbacken Jere Uronen tvingats tacka nej p.g.a skada har glädjande nog vår egen Albin Granlund åter blivit inkallad på landslagsuppdrag. Denna gång gäller det VM-kvalmatcherna mot Island i Reykjavik torsdagen den 6 oktober kl 21.45 finsk tid och hemma mot Kroatien på Ratina-stadion i Tammerfors söndagen den 9 oktober kl 19.00. Efter att också kompletteras med mittfältaren Sakari... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 september 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK fick en drömstart uppe i Rovaniemi då Diego Assis placerade in bollen i RoPS-målet efter en minut och tolv sekunder(!). Det var början på en händelserik och fartfylld första halvlek, där nästa stora målchans kom redan i den sjätte minuten då Walter Viitala tappade ett inlägg från höger, lyckligtvis fanns Kristian Kojola på plats på mållinjen för att täcka Jarkko Lahdenmäkis skott. Efter drygt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan RoPS - IFK idag söndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Philip Mantilla, Bobbie Friberg Da Cruz-  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Diego Assis- Dever Orgill , Aleksei Kangaskolkka - Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Amos Ekhalie, Robin Sid, Saknas från dagens... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
På söndag är det dags för ytterligare en av säsongens allra viktigaste matcher, faktiskt den allra viktigaste så här långt. IFK åker till RoPS i Rovaniemi där man, över tid, sällan förlorat. Bortsett från en cupmatch år 2014 har Grönvitt inte torskat i ligan i Rovaniemi sedan år 2008 om all information stämmer. Samtidigt är fotboll färskvara, det som varit har ingenting med framtiden att göra.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Joel Mattsson får återigen äran att delta i Finlands U18-landslag och deras träningsmatcher mot Polen den 8 resp. 10 oktober. Träningsmatcherna är ett led i uppladdningen inför EM-slutspelet för U19-landslag som spelas på hemmaplan i Finland under 2018. Laget tränas av idel kända finska fotbollsprofiler med Kimmo Lipponen som huvudtränare, assisterad av Mika Nurmela, Jari Litmanen och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Thomas Mäkinen har blivit uttagen till Finlands U20-landslag som möter Sverige och Danmark i trenationsturnering i Eerikkilä. Turneringen är en förberedelse för det nya U21-landslaget som inleder EM-kvalet nästa år. Finland spelar enligt följande i turneringen i Eerikkilä: Torsdag 6/10 kl 18:00 Finland - Danmark Lördag 8/10 kl 14:00 Finland - Sverige Se hela truppen här: https://www.palloliitto.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 september 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn-FC Inter 1-1 (1-1) Trots högvis med lägen, mest för hemmalaget IFK, slutade kvällens match 1-1. Det bjöds på stor underhållning som kunde resulterat i många fler mål men tack vare en storspelande Jukka Lehtovaara i Intermålet fick gästerna från Åbo ett poäng med sig hem. FC Inters tränare Shefki Kuqi var både nöjd och missnöjd efter matchen: ”Jag är hemskt glad över ett poäng och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan IFK - FC Inter idag onsdag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Dever Orgill , Aleksei Kangaskolkka - Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen,Thomas Mäkinen, Josef Ibrahim, Diego Assis, Robin Sid, Anthony... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
18.30! Dit är det 6,5 timmar och solen stålar ner på Wiklöf Holding Arena då vi förbereder inför matchen. 17.00! Då öppnar vi dörrarna till arenan. Välkommen hit i god tid före, gräddstuvad pyttipanna, kylda drycker och kaffe finns såklart. 14.30! Släpper vi laguppställningen här och på facebook för hur grönvitt idag ska ställa upp mot FC Inter. Vädret för kvällen är vind nära noll m/s, växlande... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
FC Inter har haft minst sagt en motig säsong. Laget såg väldigt bra ut tidigt på säsongen och många tippade dem på medaljplats innan säsongen. Efter en tung inledning på säsongen fick den mångårige tränaren, holländaren Job Dragtsma gå. Han ersattes inledningsvis av andre tränaren Jami Wallenius, som relativt snabbt fick John Allen som assisterande vid sin sida. Från och med början av augusti har... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 september 2016
Nyhetskategori: Referat
Det blev SJK som tog hem alla poäng efter matchen  i Seinäjoki i kväll. Spelet var jämnt men tack vare en påpasslig nick i 85:e minuten av Jussi Vasara stannade alla poäng i Seinäjoki. Det var två lag som ville väldigt mycket, SJK vill upp i tabellen från nuvarande sjundeplats medan IFK såklart hellre är serieledare än tvåa. I kväll var SJK starkast och producerade de farligaste målchanserna. Att... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här är laguppställningen till matchen mellan SJK och IFK idag lördag i Seinäjoki med avspark klockan 16.00: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund - Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Dever Orgill, Aleksei Kangaskolkka - Avbytare: Craig Wight, Tommy Wirtanen, Bobbie Friberg Da Cruz, Diego Assis, Robin Sid Saknas från dagens... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Från Ålands Radios hemsida: Ålands Radio direktsänder IFK:s guldjakt Fotboll: I morgon, lördag, ungefär kvart i fyra på eftermiddagen är det hög tid att ratta in Ålands Radio för då direktsänder vi från Seinäjoki där IFK Mariehamn gästar SJK i Tipsligan. Avspark sker klockan 16.00 och hela matchen kommenteras av Hasse Persson-Bru som dessutom snackar upp tillställningen för den sparkar igång och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Det återstår sju matcher av årets Veikkausliiga och IFK har ett slagläge vi aldrig tidigare haft med guldstriden i antågande. Det är stort på oerhört många sätt. Eller vad sägs om följande jämförelse. Lördagens motståndare är SJK från Seinäjoki. Förr i världen fanns även det svenska namnet Östermyra men det används inte längre. I Seinäjoki med omnejd bor över 60.000 personer, dubbelt fler än på... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 september 2016
Nyhetskategori:
Sune Eriksson fick Respect priset och ett Respect stipendium på 500€ som han valde ge till Green Mean Machine. Stort grattis till Sune, det är han väl värd.
Skrivet: 14 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Härliga soliga onsdag. Om du undrar vad schemat för laget är idag är det enkelt att redogöra för, de är lediga. Imorgon fortsätter uppladdningen för SJK matchen på lördag dit supportrar är på väg också för att stöda grönvitt! Lite blilder från PS-Kemi matchen (foto Johani Roiha) tänker vi bjuda på, samt en bild på RespectSune på besök hos GMM.  
Skrivet: 12 september 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK tog tre välförtjänta poäng hemma i dagens ligamatch mot PS Kemi och vann med 1-0 inför 1.608 åskådare. Matchvinnaren hette Brian Span, som avgjorde 12 minuter in i första halvlek. Siffrorna borde med tanke på alla målchanser som IFK skapade varit mycket större och det var länge sedan vi fick se så många klara IFK-chanser i en match. För övrigt gick resultaten helt IFK:s väg i kväll med tanke... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan IFK - PS Kemi idag måndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz-  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic,Robin Sid - Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill - Avbytare: Marc Norqvist, Tommy Wirtanen,Thomas Mäkinen, Albin Granlund, Josef Ibrahim, Diego Assis, Amos... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Finland och Tjeckiens P18 landslag (födda 1999) möttes i lördags för andra gången på tre dagar. Den här gången var det Tjeckien som drog det längsta strået och vann med 2-1, för övrigt samma siffror som Finland vann med i torsdags. I Finlands öppningselva fanns den här gången IFK Mariehamns Joel Mattsson. Han spelade i 58 minuter för att sedan bytas ut mot Nikolas Saira. På Finlands Bollförbunds... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
I teorin borde IFK Mariehamn vinna mot PS Kemi (Kings) som hälsar på i dag. Kemi har förlorat storstjärnan Billy Ion till SJK och Aliu ”Kaby” Djalo till brittiska division tvålaget Crawley Town FC. Dessutom har Pereira Roque Muller lämnat Kemi som till följd av allt detta tvingats till omfattande förändringar i lagbygget. Fast som bekant bor framgång granne med kris och Kemi har lyckats vända... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 september 2016
Nyhetskategori: Referat
Grönvitt inkasserade sin tredje förlust mot KuPS denna säsong, då man på fredagskvällen förlorade med 2-1 på bortaplan. Det var en jämn match med två ansikten, den första halvleken var båda lagen mycket måna om sin defensiv och lät motståndaren rulla bollen på mittplan. KuPS försökte sig på snabba omställningar, med ensamme spetsen Gbolahan Salami som ett ständigt orosmoment för det grönvita... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På torsdagen gjorde Joel Mattsson debut i Finlands U18-landslag, när Finland besegrade Tjeckien på bortaplan med 2-1. Joel började på bänken, men hoppade in i den 70.minuten. Tjeckien tog ledningen i den 30.minuten, men Finland kvitterade i den 43. minuten genom West Bromwich-spelaren Marcus Forss. I den andra halvlekens första minut kom segermålet då Everton-spelaren Miko Virtanen spelade fram... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
IFK Mariehamn åker till Kuopio för att på fredag möta ligafyran KuPS på deras hemmaplan. Enligt Veikkaus är KuPS favoriter men IFK är redo och sugna på fler poäng. Alla grönvita spelare är intakta och Dever Orgill kommer direkt från landslagsspel liksom Albin Granlund som var med i den finländska truppen mot Kosovo. Granlund är även uttagen till Månadens lag i augusti. IFK kommer till match som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
När augusti månad sammanfattats i Agent 2016 visar det sig att NIKLAS WIKLUND skrapade ihop flest poäng och därför är Månadens Agent. Niklas får vår åtråvärda T-shirt med texten "Jag är Månadens agent" på ryggen. Grattis Niklas!
Skrivet: 07 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Veikkausliiga har presenterat "Månadens lag" för augusti månad. Månadens spelare blev PS Kemis Erik Törnros och månadens tränare Jari Åhman, också han från PS Kemi. Från IFK Mariehamn finns denna gång Albin Granlund med i Månadens lag. Här är augustis lag i sin helhet: Johannes Kreidl (KuPS) Albin Granlund (IFK M) – Marc Vales (SJK) - Babacar Diallo (KuPS) – Zeljko Savic (PS Kemi) Mikael Soisalo... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 september 2016
Nyhetskategori: Referat
DUV - IFK, även kallad året match kunde inte heller i år avgöras på ordinarie matchtid. Efter 2x15 minuter stod ställningen 12-12 och straffar var ett faktum. Straffläggningen bjöd på rafflande spänning med alldeles för lite skärpa från IFK och DUV hade kirurgisk precision i straffläggningen så DUV gick segrande ut striden och vann med hela 24-18. Tack alla för en rolig kväll och en spännande... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 september 2016
Nyhetskategori: Inför match
Grövitt tränade lätt idag för att kunna göra en bra prestation i årets match, IFK-DUV med avpark klockan 19.00 idag tisdag. Välkommen till Wiklöf Holding Arena, det kommer bli fantastisk stämning på läktaren och fyrverkerier efter matchen.
Skrivet: 04 september 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Glöm inte bort bytesperioden i Agent 2016 som börjar den 5.9 kl 00.01 och slutar den 9.9 kl 18.30. Under bytesperioden har ni möjlighet att byta en spelare i ert agentlag. Lycka till !
Skrivet: 28 augusti 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK och VPS spelade 0-0 i dagens match på WHA. Resultatet får anses vara rättvist, för det var en händelsefattig och temposvag match som vi fick se på WHA idag. Den mjuka planen gjorde inte heller förutsättningarna bättre. HJK vann samtidigt sin match mot KuPS med 1-0  och gick upp i serieledning. HJK har dock spelat en match mera än IFK. På den efterföljande presskonferensen var båda tränarna... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan IFK - VPS idag söndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Diego Assis, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill - Avbytare: Marc Norqvist, Tommy Wirtanen,Thomas Mäkinen, Joel Matsson, Josef Ibrahim Saknas från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
För andra gången på två veckor möts IFK och VPS i kamp om toppositioner. I Vasa tog IFK 3 poäng med ett mycket strong försvar och mål av Kristian K och Tomas M! Med 10 matcher kvar skiljer det 8 poäng till vår fördel. Hemmaseger och vi har en 11 poängs skillnad, förlust så skiljer det bara 5. Så även om alla 10 resterande matcher är lika viktiga och segrar alltid ger 3 poäng så gäller det idag... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns Joel Mattsson (född 1999) har blivit uttagen i Finlands U18-landslag som möter Tjeckien i en dubbellandskamp i Tjeckien 8 och 10 september. Totalt är 18 spelare uttagna till träningslandskamperna. Joel har tidigare varit med på några läger, men det är första gången han tas ut i landslaget. Joel har i år gjort ett inhopp i ligan för IFK, men har istället spelat nästan alla matcher... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vår ytterback Albin Granlund finns med i Hasse Backes landslagstrupp inför träningsmatchen mot Tyskland den 31.8 kl 21.45 finsk tid i Mönchengladbach och till den första matchen i det kommande VM-kvalet mot Kosovo den 5.9 kl 21.45 i Åbo. Även vår målvakt Walter Viitala fanns med i diskussionen, men lyckades inte denna gång få plats i den slutliga truppen. Hasse Backe motiverar uttagningen av... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Härlig seger igår! Låt oss här bjuda på en bildserie för att pigga upp måndagsmorgonen! Hoppas vi ses på söndag. Då tar vi emot VPS. Boka mat före match för endast 19€ får du 2 rätters middag. boka på http://www.ifkfotboll.ax/boka-mat. På söndag bjuds det på Matjesillmoussé på salladsbädd Rökmarinerad högrevsbiff, salsa, klyftpotatis Välkommen  
Skrivet: 21 augusti 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK tog revansch på HIFK IFK Mariehamn tog revansch på HIFK genom att vinna med 1-0 hemma mot HIFK, som vann med 5-2 i Mariehamn för två veckor sedan. IFK-HIFK 1-0 (0-0) Mål: 1-0 (47) Kangaskolkka (straff). IFK (4-4-2): Viitala - Granlund, Kojola, Lyyski,  Da Cruz - Span, Mantilla, Petrovic (75. Mäkinen), Ekhalie - Kanagskolkka (72. Assis), Orgill (v). Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan IFK - HIFK idag söndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Brian Span, Gabriel Petrovic, Philip Mantilla, Amos Ekhalie - Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill - Avbytare: Diego Assis, Robin Sid, Marc Norqvist, Tommy Wirtanen,Thomas Mäkinen, Joel Matsson, Josef Ibrahim... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
Det är bara två veckor sedan som IFK släppte in hela fem mål mot dagens gäster Helsingfors IFK, förlust med 2-5 hemma på WHA, platt fall! Fram till den matchen hade IFK släppt in endast 10 mål och spelat ett otroligt noggrant och disciplinerat försvarsspel. Vart tog det vägen?  Tack vare Veikkausliigans speciella spelprogram erbjuds nu hemmaspelarna i IFK världens chans till en snabb revansch och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
En liten kort ledighet för spelarna denna vecka. Före ledigheten passade grönvitt på att ha teambuilding och hade enligt uppgift en fantastisk dag och kväll ute på Larssons Vattensport. Det bjöds på karaoke, paintball och jacuzzi. Vi bjuder på några bilder från dagen där man tydligt kan se vem som gillar att sjunga dansband bland annat. På söndag är HIFK varmt välkomna hit för att möta grönvitt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 augusti 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK tog tre blytunga poäng i bortamatchen mot formstarka VPS och vann med 2-0, efter mål av Kristian Kojola och Thomas Mäkinen. Detta var också VPS första förlust på sin nya hemmaplan! Om jag skulle sammanfatta matchen med två ord, så skulle jag säga ”äckligt disciplinerat” om IFK:s insats (citatet kommer från en finsk ishockeytränare). Jag säger det också med en positiv klang, eftersom jag är... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan VPS - IFK idag söndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Brian Span, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Diego Assis, Dever Orgill - Avbytare: Craig Wight, Aleksei Kangaskolkka, Robin Sid, Tommy Wirtanen,Thomas Mäkinen Saknas från laguppställningen gör... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Supporterresa till SJK – IFK OmaSp Arena, Seinäjoki lördag 17/9   Reseprogram Fredag 16/9 Kl. 23.45 Avresa från Mariehamn med Viking Line till Helsingfors (OBS. Var och en bokar och betalar sin egen resa till Helsingfors)   Lördag 17/9 Kl. 10.30 Avresa med Viking Line Buss från Helsingfors hamn. Lunchpaus på vägen upp till Seinäjoki Kl. 15.00 anländer vi till arenan Kl. 16.00 match Direkt efter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 augusti 2016
Nyhetskategori:
På söndag tar VPS emot IFK i Vasa. Detta på den nya, urhäftiga nya ELISA-Stadion, en otroligt tät arena där publikmängden nu ofta uppgått till närmare 6.000 (fullsålt!) åskådare! Även om jag hoppas att våra killar fokuserar på matchen som en i raden så är den för oss fans en 6-poängsmatch med stora bokstäver. VPS skuggar IFK i tabellen; lika många spelade matcher och de ligger bara 3 pinnar efter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 augusti 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn drabbades av en feldömd straff emot sig och åkte på sin andra raka ligaförlust när KuPS vann med 1-0 i Kuopio. - Jag kan inte förstå hur Antamo dömde straff. Det var absolut ingen straff, sade IFK-kaptenen Jani Lyyski efter matchen till IS-TV. KuPS - IFK 1-0 (1-0) Mål: 1-0 (32) Salami (straff), IFK: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan KuPS - IFK idag onsdag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Josef Ibrahim, Thomas Mäkinen, Gabriel Petrovic, Robin Sid - Dever Orgill, Aleksei Kangaskolkka - Avbytare: Marc Nordqvist, Amos Ekhalie, Diego Assis, Philip Mantilla, Brian Span Saknas från laguppställningen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
På onsdag möter de grönvita KuPS på bortaplan i Kuopio. Vårens hemmaförlust med 3-0 mot KuPS gör att vi har ett revanschsuget IFK som reser norrut.  KuPS har dalat lite i tabellen och huserar för tillfället på en sjunde plats i ligan. Noterbart är att Sasa Jovovic som debuterade senaste lördag mot SJK nu gör sin hemmadebut.  För IFKs del gäller det att hitta tillbaka till det fina försvarsspel... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Om en timme reser grönvitt till Kuopio för att på onsdag möta KuPS. Nu gäller det att se framåt och lägga HIFK matchen bakom sig och ha is i magen. Och mycket is verkar Rehab- och fystränaren Kristoffer Weckström packa inför resan som du ser bildbevis på. Hoppas även Dever får skäl att volta i Kuopio som på bilden! Matchen börjar 18.30 på onsdag och kan ses på ISTV.
Skrivet: 07 augusti 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn-Helsingfors IFK 2-5 (2-2) 1.462 åskådare bevittnade en händelserik och spännande fotbollsmatch på söndagskvällen men poängen reste tyvärr hem tillsammans med Helsingfors IFK som vann med 5-2 efter strålande spel från i första hand anfallaren och tremålsskytten Pekka Sihvola som hade en stor kväll på Wiklöf Holding Arena. På förhand var hemmalaget IFK Mariehamn favoriter till segern... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan IFK - HIFK idag söndag med avspark klockan 18.30: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Brian Span, Gabriel Petrovic, Philip Mantilla, Amos Ekhalie- Diego Assis, Dever Orgill Avbytare: Marc Nordqvist, Josef Ibrahim,Robin Sid, Thomas Mäkinen, Joel Mattsson Saknas från laguppställningen gör Anthony... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 augusti 2016
Nyhetskategori: Inför match
Hösten 2014 såg det mer eller mindre klart ut att KTP skulle stiga till ligan men man snubblade på målstrecket och HIFK blev, lite sensationellt, laget som kom in i finrummet. Frågetecknen kring HIFKs möjligheter i ligan var många; var hitta en tillräckligt stark spelartrupp, hur fixa finanserna, får man en egen trogen publik? Spelare lyckades man få, om än inte de stora, dyra stjärnorna och 2015... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 augusti 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn tog på onsdagskvällen hem Åländska Mästerskapet i fotboll genom att besegra IFKs A-juniorer med 4-0 (0 - 0) i finalen på Hammarvallen.Detta var Grönvitts femtioförsta ÅM-seger genom tiderna. IFK:s lag bestod av de spelare som inte deltog i söndagens bortamatch mot Lahtis, kompletterat med klubbens B-juniorer. Motståndet, A-juniorlaget,  bestod av spelare från Jomala IK och en del FC... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Månadens spelare i Veikkausligan blev Pyry Soiri från VPS och månadens tränare blev, även han från VPS, Petri Vuorinen. IFK fick med Albin Granlund och Amos Ekhalie i laget. Här hela laget: Evgeny Kobozev (VPS) Albin Granlund (IFK M) - Timi Lahti (VPS) - Azubuike Egwuekwe (KuPS) - Veli Lampi (VPS) Pyry Soiri (VPS) - Robert Taylor (RoPS) - Eetu Muinonen (RoPS) - Amos Ekhalie (IFK M) - Odu (HJK)... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
I morgon, onsdag 3.8 kl 00.01, startar en ny bytesperiod i Agent 2016. Fram till avspark för söndagens match mot HIFK kl 18.30 har du möjlighet att byta ut en spelare i ditt agentlag. På skadelistan just nu finns bara Anthony Dafaa Clement (lårskada) och Tommy Wirtanen (ljumske), dessutom tvingas Aleksei Kangaskolkka stå över söndagens match p.g.a. avstängning eftersom varningskontot blev fullt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På onsdag avgörs ÅM-finalerna på Hammarvallen i Hammarland. I herrfinalen blir det en mixad kompott av spelare i de två finallagen medan damfinalen spelas mellan Åland United och IFK Mariehamn. I herrfinalen spelar officiellt IFK:s ligalag mot IFK:s A-juniorer, eftersom varken FC Åland eller Jomala IK inte anmälde sig till årets ÅM i fotboll. - Det innebär att det blir en mixad kompott av spelare... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 augusti 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu när juli månad är över passar vi på att gratulera FILIP MEKLIN som skrapade ihop flest poäng i Agent 2016 under juli och får den exklusiva Månadens Agent T-skjortan. Grattis Filip!
Skrivet: 31 juli 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn: Walter Viitala – Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz – Brian Span, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie – Diego Assis, Dever Orgill. Avbytare: Marc Nordqvist, Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka, Robin Sid och Thomas Mäkinen. Saknas gör Anthony Dafaa Clement (lår), Tommy Wirtanen (ljumske) och Joel Mattsson som spelade med FC Åland igår.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 31 juli 2016
Nyhetskategori: Inför match
I söndagskvällens match mot FC Lahti, med avspark kl 18.30, ställer IFK upp med följande lag: Walter Viitala- Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Brian Span, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie- Diego Assis, Dever Orgill. Avbytare är Marc Nordqvist, Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka, Robin Sid och Thomas Mäkinen. Saknas gör Anthony Dafaa Clement (... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 juli 2016
Nyhetskategori: Inför match
FC Lahti är söndagens Veikkausliigamotståndare för grönvitt. Lahtislaget har inte vunnit på fyra matcher i ligan och dalat till en nionde plats i ligan. Trots det är det en tuff uppgift som väntar. FC Lahti är traditionellt ett starkt hemmalag och har tagit 17 av sina 20 poäng på hemmaplan. – Vi är förberedda på en tuff match, vi möter ett starkt Lahtis som vi vet är duktiga på hemmaplan och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
FINNS DET INTRESSE FÖR EN SUPPORTERRESA TILL MATCHEN MOT SJK LÖRDAGEN DEN 17.9? Preliminärt reseprogram: - från Mariehamn med Viking Line fredag 23.45 - från Helsingfors till Seinäjoki med buss ca 10.30 - MATCH 16.00 - Buss från Seinäjoki till Nådendal - Hemresa med Finnlines, avgång från Nådendal 22.45 - Ankomst till Långnäs 03.45 - Buss till Mariehamn Pris ca 60 - 80 € beroende på antalet... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 juli 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – FC Inter 0-0 (0-0) Nej, det blev inga mål på Wiklöf Holding Arena denna i väderhänseende formidabla måndagskväll inför 1.607 åskådare. Spelet på plan var dessvärre inte lika bländande. Det var mycket ställningskrig och stabilt försvarsspel. På förhand sett och i teorins fotbollsvärld var IFK det starkare laget och FC Inter nederlagstippat. I verkligheten var det annorlunda. Inte... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 juli 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – FC Inter 0-0 (0-0) Nej, det blev inga mål på Wiklöf Holding Arena denna i väderhänseende formidabla måndagskväll inför 1.607 åskådare. Spelet på plan var dessvärre inte lika bländande. Det var mycket ställningskrig och stabilt försvarsspel. På förhand sett och i teorins fotbollsvärld var IFK det starkare laget och FC Inter nederlagstippat. I verkligheten var det annorlunda. Inte... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 juli 2016
Nyhetskategori: Inför match
IFK går in till måndagens match mot FC Inter från Åbo i en väldigt ovan situation. IFK är serieledare efter 17 spelade matcher! Ärligt talat alla grönvita vänner, vem hade trott det när ligan drog igång i början av april? Det är väldigt intressant att läsa IFK-tränaren Peter Lundbergs kommentarer kring den här situationen och hur man från tränarstaben resonerar. Så här säger Lundis i en intervju... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 juli 2016
Nyhetskategori: Referat
PK-35 – IFK Mariehamn 0-2 (0-2) IFK Mariehamn gick till ensam serieledning i dag efter en säker men dramatisk 2-0 seger borta mot PK-35 samtidigt som HJK förlorade mot Ilves. Redan från första minuten blev detta en match det sprakade om. I den femte minuten avlossade Philip Sparrdal Mantilla en kanon som träffade ribban hos PK-35 och vidare till en påpasslig Dever Orgill som satte ledningsmålet.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 juli 2016
Nyhetskategori: Inför match
Idag söndag möter grönvitt PK-35 från Vanda på bortaplan. Matchen börjar 18.30 och kan följas på ISTV. Här kommer laguppställningen: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Philip Mantilla, Diego Assis, Josef Ibrahim - Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Joel Mattsson... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 juli 2016
Nyhetskategori: Inför match
På söndag 17.7 möter våra grönvita kämpar PK-35 från Vanda på bortaplan. Matchen börjar 18.30 och kan följas på ISTV.  Efter uppehållet har PK-35 spelat två matcher och förlorat båda knappt. Mot SJK missade man en straff på övertid och förlorade med 3-2, och mot VPS inkasserades en knapp 2-1 förlust. Trots att laget ligger sist i Veikkausliiga har dom kvalitet i laget och IFK som är ligans bästa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 juli 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK MARIEHAMN – ILVES 3-1 (1-1) Stjärnspelare 3: Dever Orgill. 2: Albin Granlund. 1: Jani Lyyski. Upplägget var perfekt inför kvällens match mellan IFK Mariehamn och ligatrean Ilves. Skinande sol, ingen vind och välskött gräsplan. IFK tog vara på chansen och vann hyggligt enkelt med 3-1 efter en straff och två snygga nickmål. 1.256 åskådare kom till Wiklöf Holding Arena denna söndagskväll och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 juli 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen till matchen mellan IFK - Ilves idag söndag med avspark klockan 17.00 Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Amos Ekhalie, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Robin Sid - Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Thomas Mäkinen, Brian Span, Diego Assis. Saknas från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 juli 2016
Nyhetskategori: Inför match
Trots två formidabla insatser mot norska ligatvåan Odd är IFK borta från kvalet till Europa League. Nu riktar laget med kapten Jani Lyyski i spetsen all uppmärksamhet på ligan som fortsätter på söndag då Ilves kommer på besök till Wiklöf Holding Arena. Jani Lyyski lovar nya poäng och understryker hur viktigt det är att snabbt komma in i matchen igen, bildligt uttryckt: – Direkt efter... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här är fysio- rehabtränare "Kricke" Weckströms uttalande kring Anthonys skada: "Anthony Dafaa var under onsdagen på MR-undersökning i Neo Sairaala i Åbo. Efter analys konstaterades att Dafaa ådragit sig en mer omfattande senskada i låret. Ingen operation är nödvändig i dagsläget men rehabiliteringstiden förväntas bli mellan 2-4 månader."
Skrivet: 08 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Här kommer en lagbild från gårdagens IFK - ODDs BK match. Vi ses väl på söndag då 3e placerade Ilves ska få träffa på grönvitt som är 2a i tabellen. Matchen börjar 17.00 och allt är som det brukar, dvs. god gräddstuvad pyttipanna billigt på Norra altan, kalla drycker och sol och svaga vindar utlovas! Trevlig helg!  
Skrivet: 07 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
INFORMATION TILL ALLA SOM SKALL PÅ MATCHEN IKVÄLL Europa League kval IFK - Odds BK (Norge) Vi rekommenderar IFK anhängarna att använda den södra entrén till arenan. Odd´s supportrarna är hänvisade till den norra entrén. Ett fåtal kvarvarande biljetter kommer att säljas vid båda entréerna till Er som ännu inte köpt Er biljett på förköp. Endast numrerade sittplatser är tillgängliga. Caféet är... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
1 dag kvar till Europa League returmötet i första kvalomgången mot Norska ODD. Samtidigt som ODD anlände till Mariehamn idag försökte några gör mål på Grönvitts målvakt Walter Viitala. Du kan se ett videoklipp på vår facebook sida, och där ser du att Walter inte accepterar mål så gärna ! Hoppas vi ses imorgon på Wiklöf Holding Arena. Avspark klockan 19.00.
Skrivet: 05 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Mitt i all "Europa League-yra" är det också dags för en bytesperiod i Agent 2016. Från och med onsdag den 6.7 kl 00.01 till söndag den 10.7. kl 17.00 har du möjlighet att byta en spelare i ditt agentlag. Lycka till!
Skrivet: 05 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
2 dagar kvar till Europa League returmötet i första kvalomgången mot Norska ODD. Idag kör Grönvitt bollek före träningen. Det kommer bjudas på fantastiks fotbollsunderhållning på Wiklöf Holding Arena på torsdag. Biljetter finns fortfarande kvar men det börjar fyllas på rejält, så härlig stämning väntas. Missar man i bolleken får man någon form av bestraffning i all enkelhet som du ser på bilden!... Läs hela nyheten »
Skrivet: 05 juli 2016
Nyhetskategori: Allmänt
TRE IFK:are I MÅNADENS LAG I Veikkausligans junimånads lag hittar vi Walter Viitala, Philip Mantilla och Diego Assis. Hela laget: Walter Viitala (IFK) Philip Sparrdal Mantilla (IFK) – Timi Lahti (VPS) – Juuso Hämäläinen (RoPS) – Teemu Penninkangas (SJK) – Taye Taiwo (HJK) Lucas Kaufmann (PK-35 Vantaa) – Robert Taylor (RoPS) – Emile Paul Tendeng (Ilves) Roope Riski (SJK) – Diego Assis (IFK)... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 juli 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn förlorade den första kvalmatchen till Europa League mot norska Odds BK med 2 – 0 (0-0). IFK gjorde en klart godkänd förstahalvlek där man höll jämna steg med hemmalaget. Försvarsspelet var kompakt och gav inte hemmalaget något större utrymme varken på kanterna eller i mittförsvaret. IFK skapade också ett par lägen efter snabba omställningar men Odds målvakt, Sondre Rossbach,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
En och en halv timme kvar till avspark i Europa League kvalmatchen på Skagerak Arena i Skien, Norge, mellan Odds BK - IFK idag torsdag kl.19.00 lokal tid. (20.00 vår tid) Här kommer IFK,s laguppställning: Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Diego Assis, Dever Orgill Avbytare:... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
IFK-kaptenen Jani Lyyski är redo för kamp. I morgon är det dags för kvalet till Europa League på bortaplan i Norge. Detta gör Lyyski inspirerad och förväntansfull, det är de stora matcherna som ger den extra tändningen. Som i fjol när Lyyski ledde sitt lag till seger i Finska cupen! – Jag känner enorm stolthet och hjärta för Grönvitt och vi åker till Norge för att vinna, lovar han. Jani Lyyski... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
ODDS BK meddelar att man sålt TV rättigheterna i Finland (vilket I inkluderar Åland) till Veikkaus TV. Detta innebär att matchen på torsdag mellan ODDS BK och IFK Mariehamn inte kommer att sändas i någon vanlig TV kanal utan kan följas via Veikkaus TV. För att se matchen behöver man registrera sig hos Veikkaus. Se deras hemsida för mera information om detta.
Skrivet: 27 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
KÖP DIN BILJETT TILL HEMMAMATCHEN I EUROPA LEAGUE KVALET Biljettförsäljning på Wiklöf Holding Arena Denna vecka - måndag, tisdag och onsdag kl. 12.00 - 16.00  Nästa vecka - måndag, tisdag och onsdag kl. 12.00 - 16.00  Numrerade platser - först till kvarn har tillgång till de bästa platserna Pris: 40 € VIP biljetter inkl. mat och dryck säljes även på Wiklöf Holding Arenan Pris: 100 € (exkl. moms)
Skrivet: 23 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Bussresan arrangeras enlig planen och om någon fortsättningsvis är intresserad att komma med går det bra att kontakta VIKING LINE BUSS (med reservation för att det finns lediga hotellrum) Kontakta VIKING LINE BUSS via besök på kontoret på Storagatan eller på tfn 018 26311
Skrivet: 23 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Förberedelserna för Europa League kvalomgång 1 håller på för fullt. Har du inte möjlighet att åka med till Norge kommer Ålands Radio att direktsända IFK Mariehamns bortamatch mot Odds BK.. Matchen spelas torsdag 30 juni och börjar klockan 20.00 och sändningen från Skien startar 15 minuter före.
Skrivet: 21 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
SUPPORTERRESAN TILL EUROPA LEAGUE KVALET MOT ODDS BK   Pris: 258 € / person (55 € i tillägg för enkelrum) Matchbiljett tillkommer (ca 16 €)   BINDANDE ANMÄLNINGAR TILL VIKING LINE BUSS senast TORSDAG 23/6 kl. 15.00 Antingen via personligt besök på deras kontor på Storagatan eller per telefon till 018-26337/Sara Sundqvist   OBS Det måste vara minst 20 personer för att resan skall bli av  ... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
** MÅNADENS AGENT ** Månadens Agent i Agent 2016 blev Johannes Dahlman. Grattis!! Som månadens agent får man en Älska grönvitt "jag är månadens agent" T-shirt. aktuell ställning på http://agent.alandstidningen.ax/  
Skrivet: 20 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
I dag kom beskedet att IFK Mariehamns motståndare i kvalet mot framtida Europa League är Odds BK från Skien i Norgen, inte så hemskt långt från Oslo. Det är en kanonlottning, om man själv väljer att se det så. Norsk fotboll är kulturmässigt väldigt lika den finländska och Odds BK ligger i dag tvåa i norska ligan, något sämre än IFK som ligger delad etta. Vi har alltså en mycket spännande... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
I samarbete med VIKING LINE BUSS planerar vi för en bussresa till matchen mot Odds BK från Skien i Norge. Matchen spelas alltså torsdagen den 30.6 med avspark Kl. 19.00 (20.00 vår tid) på Skagerak Arena med plats för 12.590 personer.   Preliminära reseprogrammet ser ut som följer: - Avresa från Mariehamn med Rosella onsdag 29.6 kl. 18.30 - Övernattning i Sverige (ej klart med exempelvis i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är lottningen för andra omgången i Europa League kvalet gjord. Grönvitt möter PAS Giannina F.C. om vi går vidare till den 2a omgången (på Grekiska: ΠAE ΠΑΣ Γιάννινα 1966), deras fullständiga namn är Panepirotikos Athlitikos Syllogos Giannina (Grekiska: Πανηπειρωτικός Αθλητικός Σύλλογος Γιάννινα, Panepirotic Athletic Club Giannina) det är en Grekisk fotbolls klubb från staden Ioannina,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Matchtider för första omgången i Europa League kvalet är satta. Båda matcherna börjar klockan 19.00 lokala tider.
Skrivet: 20 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är lottningen för första omgången i Europa League kvalet gjord. Grönvitt möter Odds BK från Skien i Norge. Dom ligger just nu 2a i Norska ligan efter 13 spelade omgångar. Matcherna spelas så att det är bortamatch den 30 juni och hemmamatchen spelas således Torsdagen den 7e Juli. Vi återkommer senare med matchtider. På bilden spelarna samlade för lottningen idag.
Skrivet: 20 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Seedningsgrupperna är nu klara för Europa Leaguelottningen kl 14 idag och något av följande fem lag kommer Grönvitt att lottas mot: 1 AIK Solna (SWE), 2 Shakhtyor Soligorsk (BLR), 3 Odds (NOR), 4 Differdange (LUX), 5 Breidablik (ISL). Se alla grupper här http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/news/newsid=2379000.html Här är länk direkt till livestream http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 juni 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – PS Kemi Kings 2-0 (1-0) IFK Mariehamn höll nollan för elfte matchen i årets liga och gjorde samtidigt två mål vilket innebar ytterligare en seger på Wiklöf Holding Arena. PS Kemi Kings huvudtränare Jari Åhman var besviken efter matchen vid den efterföljande presskonferensen: ”Ettnoll-målet gjorde väldigt mycket, spelmässigt inledde IFK bättre men sedan kom vi tillbaka och hittade... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, IFK - PSKemi idag söndag klockan 18.30: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund - Brian Span, Thomas Mäkinen, Amos Ekhalie, Robin Sid - Diego Assis, Dever Orgill Avbytare: Marc Nordqvist, Bobbie Friberg Da Cruz, Aleksei Kangaskolkka Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Joel Mattsson Saknas från laguppställningen gör Anthony Dafaa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 18 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
Den bästa nyheten kommer först. IFK-forwarden Dever Orgill är tillbaka efter sitt landslagsäventyr för Jamaica. Förväntningarna är självklart höga och själv tror jag Orgill tar tillbaka förstaplatsen i skyttetoppen efter söndagens match.  IFK kommer till match som serietvåa efter förra veckans hemmaseger mot formstarka SJK som i dag lördag möter HJK på hemmaplan i Seinäjoki och förhoppningsvis... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn fotbollsskola pågår för fullt även i regn. Såklart är grönvitt A lags spelare där och hjälper till. Gruppbild hann de ställa upp på och även ville de se vem som hoppar högst!
Skrivet: 14 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vi tänker hänga upp lite reklam så att alla grönvita vänner vet om att man kan uppleva ligafotboll i staden! Think BIG!! Vi ses väl på söndag 18.30 då PS Kemi kommer på besök.
Skrivet: 13 juni 2016
Nyhetskategori:
Härliga soliga måndag!! Här bjuder vi på en bild som visar Diego och det som resulterade i 1-0 igår. Underbar bild. Vill du boka mat till nästa match som är söndagen den 19 juni går du bara in på vår hemsida www.ifkfotboll.ax/boka-mat så kan du boka plats i vårt mysiga cafe och få 2 rätters middag för endast 19€/person. Fotograf Juhani Roiha
Skrivet: 12 juni 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden av Tipsligan då regerande finska mästarna SJK besegrades hemma på Wiklöf Holdig Arena med 1-0. Målet var ett riktigt klassmål av dagens överlägset bästa spelare, Diego Assis, fint framspelad av Alksei Kangaskolkka. IFK hade gjort några förändringar i laguppställningen jämfört med startelvan i senaste matchen mot RoPS. Jani Lyyski, Thomas Mäkinen och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, IFK - SJK idag söndag klockan 13.30. OBS tiden 13.30: Walter Viitala - Philip Mantilla,Kristian Kojola, Jani Lyyski, Albin Granlund - Brian Span, Thomas Mäkinen, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Diego Assis, Aleksei Kangaskolkka Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Robin Sid, Joel Mattsson Saknas från laguppställningen gör Dever Orgill (Copa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
I år är det IFK:s tur att vinna SJK från Seinäjoki har fram till denna säsong varit en tuff nöt att knäcka. Av sju ligamatcher är det bara årets bortadrabbning som IFK vunnit. Då, den fjortonde april, blev det 0-1 efter mål av Dever Orgill. Matcherna mellan IFK och SJK har dessutom varit målrika, dessvärre åt fel håll… Men det var förr det ! I dag är den grönvita försvarslinjen fruktad över hela... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 juni 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK fick med sig en poäng hem från bortamatchen mot RoPS i ett regnigt Rovaniemi. Vädret samt en blöt konstgräsplan bjöd inte in till något skönspel men åtminstone i den första halvleken försökte båda lagen hålla bollen på marken. För Grönvitts del var det främst Aleksei Kangaskolkka som höll sig framme och skapade halvchanser mot RoPS-målet och målvakten Ricardo. Den vassaste målchansen hade "... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, RoPS - IFK idag torsdag klockan 18.30 Walter Viitala - Albin Granlund, Kristian Kojola, Philip Mantilla, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Robin Sid - Diego Assis, Aleksei Kangaskolkka Avbytare:Marc Nordqvist, Thomas Mäkinen, Amos Ekhalie, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim Saknas från laguppställningen gör Dever Orgill (Copa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är årets lagfoto taget på ett soligt Wiklöf Holding Arena. Saknas gör Dever Orgill, Brian Span och Kari Virtane
Skrivet: 08 juni 2016
Nyhetskategori: Inför match
Tuff bortamatch väntar för IFK Tipsligan gör en nystart efter en och en halv veckas uppehåll. För IFK väntar en riktigt tuff bortamatch, då laget på torsdag (09.06) åker till Rovaniemi för att möta fjolårets stora överraskning och silverlag, RoPS. Inför säsongen 2016 tappade RoPS tre viktiga spelare, som starkt bidrog till fjolårets succé. Målvakten Tomer Chencinski flyttade till Helsingborgs IF... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Inför matchen på söndag klockan 13.30 mot SJK har vi piffat upp chipsflaket med 2 nyheter. Numera ingår även Herrgårds Potatischips i sortimentet. Som vanligt, 3 påsar + 3 dipp för endast 6€!! Välkommen!!!
Skrivet: 06 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har du möjlighet att byta en spelare i ditt agentlag. Bytesperioden startade inatt kl 00.01 och pågår fram till avspark i Rovaniemi mot RoPS på torsdag den 9.6 kl 18:30.
Skrivet: 01 juni 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nästa hemmamatch är ju 12 juni klockan 13.30 mot SJK. Varför inte passa på att "ta långlunch" då och kom på vårt koncept "mat före match" så får du njuta av både mat och fotbollsunderhållning? För 19€ får du 2 rätters middag och kaffe. Menyn för 12 juni är Siktartar på hemveteknapp, Filégryta Marco polo, potatis. Boka på www.ifkfotboll.ax/boka-mat VÄLKOMMEN !  
Skrivet: 31 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Dever Orgill kom som ende IFK-spelare med i Tipsligans "Månadens lag" för maj 2016. HJKs vänsterback Taye Taiwo utsågs till månadens spelare. Laget i sin helhet (4-3-3) : Johannes Kreidl (KuPS) Jarkko Hurme (SJK) – Abdoulaye Meite (SJK) – Babacar Diallo (KuPS) – Taye Taiwo (HJK) Pyry Soiri (VPS) – Medo (HJK) – Emile Paul Tendeng (Ilves) Dever Orgill (IFK Mariehamn) – Roope Riski (SJK) – Billy... Läs hela nyheten »
Skrivet: 31 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Grönvitt först på plats eller bara vi där ? Kom till Wiklöf Holding Arena och köp din Europa League biljett vardagar 12-16. Årets match närmar sig (spelas 30 juni eller 7 juli)!
Skrivet: 30 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Denna vecka är spelarna på en kort ledighet för att ladda batterierna. Vi passar på att tvätta borddukar och planskötarna underhåller gräset, så här är förberedelserna i full gång inför Europa League. Du vet väl att du kan köpa din biljett till Europa League här på Wiklöf Holdig arena till årets match som spelas 30 juni eller 7 juli (lottningen sker 20 juni). Biljetter säljs vardagar 12-16 här... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vi gratulerar Edvin Strandfält som blev månadens agent för maj 2016. Edvin får som pris en stilig "Älska Grönvitt" T-shirt med texten "Jag är månadens agent" på ryggen. Stort grattis Edvin!
Skrivet: 29 maj 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK-VPS 2-2 (2-0) Det som länge såg ut som en bekväm IFK-seger slutade till sist 2-2 efter ett ohyggligt snöpligt kvitteringsmål på övertid. Inte så underligt var VPS-tränaren Petri Vuorinen rätt nöjd efter matchen mot IFK Mariehamn som slutade 2-2 efter ett mål på övertid. Jag tycker vi hade en bra plan för vårt spel när vi kom och den lyckades till största delen. Att få två mål mot oss i första... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, IFK - VPS idag söndag klockan 18.30 Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Robin Sid - Diego Assis, Aleksei Kangaskolkka Avbytare: Craig Wight, Albin Granlund, Thomas Mäkinen, Amos Ekhalie, Tommy Wirtanen, Joel Mattsson, Josef Ibrahim Saknas från laguppställningen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamns anfallare, Dever Orgill, spelade från start i träningslandskampen inför Copa America mellan Chile och Jamaica natten mot lördagen, vår tid.  "Raggae Boyz" vann marchen med 2 - 1 efter 1 - 0 i halvtid. Dever byttes ut efter 45 minuter. 1 - 0 36´ Clayton Donaldson 2 - 0 53´ Simon Dawkins (som Dever bytte med i halvlek)  2 - 1 82´ Nicolas Castillo Jamaicas matcher i gruppspelet i Copa... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Varje år annordnar Ytternäs skola en gårdsfest. Även i år var grönvitt med och spelade fotboll med barnen. Robin Sid och Tommy Wirtanen var där och spelade fotboll och passade på att lära ut några tricks och se till att barnen fick en rolig fotbollsstund. Tack Ytternäs skola för att vi fick komma !
Skrivet: 27 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Grönvitt möter VPS hemma på Wiklöf Holding Arena på söndag kväll kl 18.30. Här är Göran Djupsunds tankar inför matchen: Årets upplaga av VPS skiljer sig dramatiskt i ambition från fjolårets då laget i stort sett hela säsongen såg ut att sakna en spelidé vid sidan av att försöka få in bollen i straffområdet åt Juho Mäkelä som i stort sett stod för lagets mål. I år har tränaren Petri Vuorinen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 maj 2016
Nyhetskategori: Referat
KuPS-effektivitet sänkte IFK Mariehamn KuPS skapade fyra målchanser och gjorde tre mål, snacka om effektivitet! - 0-3 talar sitt tydliga språk, KuPS vann välförtjänt. Vi fick inte igång vårt kantspel och var ineffektiva framför mål, förklarade IFK-tränaren Peter Lundberg förlusten. IFK - KuPS 0-3 (0-2) IFK (4-4-2): Viitala; Wirtanen (60. Mantilla (v)) , Kojola, Lyyski, Da Cruz; Span, Dafaa,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, IFK - KuPS idag onsdag klockan 18.30 Walter Viitala - Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Diego Assis,Aleksei Kangaskolkka Avbytare: Marc Nordqvist,Thomas Mäkinen, Robin Sid, Philip Mantilla, Joel Mattsson, Josef Ibrahim Saknas från laguppställningen gör skadade... Läs hela nyheten »
Skrivet: 25 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Trygghet och mod i starkt IFK Det kan inte ha undgått någon med vilket lugn IFK Mariehamn möter sina motståndare i årets liga. I takt med att segrarna radat upp sig har känslan av trygghet och god stämning vuxit. IFK har inför onsdagens match, som startar kl 18:30 på WHA, nio raka matcher utan förlust; sju segrar och två kryss. IFK möter KuPS med elva gjorda mål och bara tre insläppta. De sex... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
JA !! Såklart säljer vi biljetter till hemmamatchen i Europa Leauge imorgon onsdag på KuPS matchen och på söndag på VPS matchen. Skaffa biljett till årets match(er) (eventuell omgång 2 och 3 köps biljetter separat). Vid köp av biljett har du förtur till eventuell omgång 2 och omgång 3 du får samma sittplats. Vi får inte ha stående publik så allt vi kan sälja är sittplatser på läktaren, så ju... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Dever Orgill finns med i Jamaicas slutliga 23-mannatrupp till Copa Americas 100-års jubileumsturnering i USA, Copa America Centenario. Devers framfart i finska Tipsligan har inte gått obemärkt för Jamiacas tyske huvudtränare Winfried Schäfer. Schäfer uttalade sig nyligen att vår grönvite anfallare är den anfallare han siktar på att bygga sin offensiv kring då Darren Mattocks skadat sig. Det är en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 maj 2016
Nyhetskategori: Referat
Helsingfors IFK-IFK Mariehamn 0-1 (0-0) IFK Mariehamn håller nollan för sjätte matchen i följd och tar med sig alla tre poäng hem från mötet mot Helsingfors IFK efter seger med 0-1. Diego Assis gjorde målet. Det tog inte ens två minuter innan IFK-keepern Walter Viitalas fem matcher långa mållösa svit utmanades av HIFK som efter ett listigt framspel dirigerat av HIFK:s måltjuv och tvåan i ligans... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Laguppställningen, HIFK - IFK idag fredag klockan 18.30 Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Diego Assis, Dever Orgill - Avbytare: Marc Nordqvist, Aleksei Kangaskolkka,Thomas Mäkinen, Robin Sid, Tommy Wirtanen Saknas från laguppställningen gör skadade Albin Granlund (lår), Joel... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
IFK Mariehamns Dever Orgill leder årets skytteliga med sex gjorda mål före Helsingfors IFK:s Juho Mäkelä med fem. På fredag kl 18.30 möts de två på Sonera Stadion då Helsingfors IFK tar emot IFK Mariehamn. IFK åker till huvudstaden med intakt lag och starkt självförtroende. Senaste hemmamatchen mot FC Lahti har ytterligare stärkt spelarna som trots storm och regn enkelt vann med 3-0. IFK har bara... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
ÄNTLIGEN! Om en vecka släpps biljetterna till Europa League omgång 1. Begränsat antal numrerade platser, endast sittplatser. Ingen stående publik är tillåten. Biljetterna kostar 40€. Matchen i den första omgången lottas 20 juni och matchen hemma spelas antingen 30 juni eller 7 juli. Biljetterna köper du på Wiklöf Holding Arena. Biljetter kan inte bokas via telefon eller e-post. Se grönvitt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 maj 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn-FC Lahti 3-0 (2-0) I tuff nordan och hällande regn bjöds det på rejäl kamp på Wiklöf Holding Arena denna söndagskväll. 766 tappra åskådare fick se IFK spela ut gästande FC Lahti och till sist vinna med 3-0 och för femte matchen i rad hålla nollan! Det tog bara tio minuter innan kvällens första mål borrade in sig under FC Lahti-keepern Tomi Maanoja. Skottet kom strax utanför... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, IFK - FC Lahti idag söndag klockan 18.30 Walter Viitala - Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Diego Assis, Dever Orgill - Avbytare: Marc Nordqvist,Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka,Thomas Mäkinen, Robin Sid, Philip Mantilla, Joel Mattsson Saknas från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Det är dags för ny hemmamatch, i morgon söndag kl 18.30 på Wiklöf Holding Arena. IFK Mariehamn har inlett årets liga på ett formidabelt vis och delar förstaplatsen med HJK. Laget har klarat sig i stort sett helt utan skador och kommer till match efter en uppvisning i Åbo då FC Inter besegrades med 2-0. I en längre intervju i Ålands radio pratar Peter Lundberg om de små marginalerna i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 maj 2016
Nyhetskategori:
Inte bara vackert väder och svaga vindar bjuder denna fredag på! Det är golftävling ute i Kastelholm då grönvitt annordnar golftävling mellan företag. Anmälda i år är Sire Securety, Dental Center, Mariehamns Tryckeri/Ålands golf&skyttehall, SC Captital, Andelsbanken, Klingbergs Elektriska, Arkipelag, ST1, Crosskey, Ömsen , Vikingline och Paf. Dessutom har IFK spelarna ett lag också. Några... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Det här gänget är beredda att försvara Andelsbanken för Ålands färger under IFK Mariehamns sponsorgolf. Från vänster: Robin Dahla, Alexander Clemes, Desiree Karlsson och Jens Polviander Kundlöfte Vi finns till för våra kunder. Det är Andelsbanken för Ålands kundlöfte. Genom att vara ägarkund är du dessutom en del av din bank och har möjlighet att dra nytta av våra bästa förmåner. Du kan få... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu på söndag den 15 maj får vi besök till Wiklöf Holding Arena av Finlands A-landslagstränare Hasse Backe och U21-landslagets tränare Tommi Kautonen. Hasse kommer under eftermiddagen, kl. 15.00-15.45, att hålla ett föredrag på i WHAs café med temat "Internationella erfarenheter" till vilket ungdomsledare och tränare blivit inbjudna. Efter matchen kommer han sedan att ha ett enskilt möte med hela... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu kan du bli sommarfräsch med keps och t-shirt från IFK med "Älska Grönvitt" tema. 20€ kostar de per styck och finns i shoppen på Wiklöf Holding Arena. Varför inte passa på nu på söndag då IFK möter FC Lahti klockan 18.30.
Skrivet: 11 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Boka mat före match till söndagens match mot FC Lahti klockan 18.30. Menyn består av Rökt getost tapas med fikonmarmelad, Ölmarinerad kycklingfilé, cidersås och honungsgrillade rotsaker för endast 19€. Kom och njut av god mat och se uppvärmingen ute på plan innifrån cafét, boka mat före match och få 2 rätters middag och kaffe för endast 19€. Boka via www.ifkfotboll.ax/boka-mat Bokning måste ske... Läs hela nyheten »
Skrivet: 10 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Ikväll, tisdag, kl 17.00 kan den som lyssnar på Ålands Radios Sporthörna få höra Totte Vesterlund intervjua vår tränare Peter "Lundis" Lundberg. Programmet sänds i repris kl 20.00 på tisdagskvällen.
Skrivet: 10 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands Lag, IFK Mariehamn, fortsätter sitt årligen återkommande koncept med ”sommarproffs”-upplägg för lovande egna ungdomsspelare. I år innebär det att akademispelarem Petter Hemming får chansen till ett A-lagskontrakt över sommaren. Under sommarmånaderna juni-augusti kommer Hemming att träna med A-lagskontrakt. Petter har redan fått pröva på försäsongsspel med A-laget i och med att han var... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 maj 2016
Nyhetskategori: Referat
Dever Orgill var på målhumör när han med sina två mål såg till att IFK vann med 2-0 (1-0) i Åbo. Inter - IFK 0-2 (0-1) 0-1 (29) Orgill, 0-2 (52) Orgill. Viitala; Wirtanen (81. Mäkinen), Kojola, Lyyski, Da Cruz; Span, Petrovic (70. Sid), Dafaa, Ekhalie; Assis, Orgill (80. Kangaskolkka). Hemmalaget Inter hade visst bollinnehav i första halvlek med det svartblårandiga Åbolaget hade oerhörda problem... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, FC Inter - IFK idag måndag klockan 18.00 Walter Viitala - Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz -  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie - Diego Assis, Dever Orgill - Avbytare: Marc Nordqvist,Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka,Thomas Mäkinen, Robin Sid
Skrivet: 09 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Tack till alla Er som deltog i lördagens öppna träning. Det var mycket lyckat och vi hoppas kunna göra det igen! Våra målvakter fick extra träning inför kvällens match mot FC Inter med start klockan 18 då de slogs straffar av intresserade på plats som du ser på bilden!
Skrivet: 08 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vi har nåtts av sorgliga nyheter idag. Bernardo Ribeiro som under säsongerna 2013-14 spelade för Grönvitt, har hastigt avlidit vid en ålder av 26 år hemma i Brasilien efter en match med hans klubb Friburguense. Våra tankar är med hans fru Katie och hans anhöriga. Tack för allt och vila i frid Bernardo! We have received sad news today. Bernardo Ribeiro, who played for IFK during 2013 and 2014, has... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
IFK:s nästa match är mot FC Inter på Veritas Stadium på måndag kväll, matchen startar 18.00. OBS matchtiden! IFK:s finalmotståndare i finska cupen i fjol är tippat att vara med i toppstriden den här säsongen. Inledningen har varit sådär, två vinster, två oavgjorda och två förluster är saldot så här långt. Laget har försvarat bra men inte riktigt lyckats med anfallsspelet. Job Dragtsma lotsar... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Öppen träning på plan, vi bjuder på gräddstuvad pytt i panna. Kom och mingla med spelarna och ledarna efter 13. Öppet till 14 idag. Välkommen.
Skrivet: 06 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK är mycket stolta över att våra spelare engagerar sig i olika saker i samhället. Här är det Jani Lyyski som är med i Hero Homerun
Skrivet: 06 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Imorgon lördag från klockan 12 till 14 är det "öppen träning" här på Wiklöf Holding Arena! Vi bjuder på Pytt i panna och dryck och du kan se träningen nere på planen. Efter klockan 13 kommer spelarna upp och minglar och du kan ta selfies, ställa frågor och om du vill slå straffar på målvakterna. Välkommen på öppen träning, imorgon lördag från klockan 12 till 14.
Skrivet: 04 maj 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – PK-35 0-0 (0-0) För andra matchen i rad blev det mållöst på Wiklöf Holding Arena. Varken gästande PK-35 eller hemmalaget lyckades göra mål. 1.215 persner kom till Wiklöf Holding Arena denna onsdagskväll för att se IFK Mariehamn ta emot liganykomlingarna PK-35 från Vanda. Från allra första början var det inte helt enkelt att avgöra vilket av lagen som ville mest. Det handlade om... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 maj 2016
Nyhetskategori: Inför match
Ska man tro ligatabellen borde hemmalaget IFK Mariehamn ha rätt stor fördel gentemot liganykomlingen PK-35. IFK leder ligan med elva poäng på sina sex matcher medan PK-35 har bara fyra poäng på lika många matcher. Men i fotboll lever teori och praktik som bekant skilda liv. IFK är i dag ett harmoniskt lag med ett stabilt försvar och anfallskapacitet som både rör om och överraskar. När till... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK DOMINANS i MÅNADENS LAG Till månadens tränare har utsetts IFK duon Peter Lundberg /Kari Virtanen. Månadens spelare blev IFK målvakten Walter Viitala och i månadens lag hittar vi IFK spelarna Bobbie Friberg Da Cruz, Dever Orgill och Kristian Kojola. Imorgon - med avspark kl. 18.30 - på Wiklöf Holding Arena kan Ni se hela IFK laget när PK - 35 kommer på besök.  
Skrivet: 02 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Välkommen på ”Öppen träning” lördagen den 7 maj mellan kl. 12.00- 14.00. Förutom att du kan se A-laget träna på gräsplanen bjuder vi på förtäring. Efter träningen kan du också mingla med spelare, tränare och IFKs ledning i caféet. Mer info finns i infobladet. Varmt välkommen! IFK Mariehamn Ab  
Skrivet: 02 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Årets första "Månadens Agent" blev Ulf Karlsson som samlade mest poäng i Agent 2016 under april månad. Vi gratulerar och Ulf får som pris vår nya Älska Grönvitt T-skjorta med specialtexten " Jag är Månadens Agent" på ryggen.
Skrivet: 02 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt, Inför match
2 DAGAR TILL NÄSTA HEMMAMATCH! På onsdag kväll - med avspark kl. 18.30 - kommer Vandalaget PK-35 till Åland för att möta serieledande IFK Mariehamn på Wiklöf Holding Arena, Alla upp, som Putte brukar säga! På onsdag ses vi på WHA!
Skrivet: 01 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
3 DAGAR TILL NÄSTA HEMMAMATCH! På onsdag är det hemmamatch för serieledande IFK när nykomlingarna PK-35 kommer på besök till WHA. Ett ypperligt tillfälle för alla att visa sin uppskattning över vad killarna i IFK har presterar så här långt i året liga! Kung Bore har abdikerat och ett strålande väder utlovas så ta med dig dina vänner och bekanta så skapar vi den där "magiska" stämningen på... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 maj 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu närmar sig första bytesperioden i Agent 2016. Från natten mot måndag den 2.5 kl 00.01 och fram till onsdag 4.5 kl 18.30 då vår hemmamatch mot PK-35 börjar har du läge att byta en spelare ur ditt lag inför fortsättningen av spelet. Lycka till alla agenter!
Skrivet: 29 april 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK:s och matchens bäste spelare Anthony Dafaas volleymål var kanske årets mål och tack vare 1-0-segern leder IFK ligan. Därmed åker Ilves på sin första förlust i ligan. IFK Mariehamn hade stora bekymmer med att få något eget spel under hela matchen. Ilves hade två raka segrar i rad med målskillnad 3-0 och med facit i hand finns det förståelse för deras framgång. Det var Ilves som hade hand om... Läs hela nyheten »
Skrivet: 29 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Förutom segern med 1-0 mot Ilves i Tammerfors ikväll kan vi också glädja oss inför Valborgshelgen med att vi idag fick besked via Bollförbundet att IFK Mariehamns UEFA-licensansökan godkänts. Det har gjorts en noggrann genomgång av ekonomi, stadion, ungdomsverksamheten m.m. och vi har alltså allt i skick för att delta i sommarens Europa League spel. Trevlig Valborg!
Skrivet: 29 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, Ilves - IFK idag fredag klockan 18.30 på Tammela stadion i Tammerfors: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz-  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Diego Assis- Dever Orgill, Aleksei Kangaskolkka - Avbytare: Marc Nordqvist, Josef Ibrahim, Tommy Wirtanen,Thomas Mäkinen, Johan Sundman. Albin Granlund... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
På fredag 18.30 spelar IFK Mariehamn borta mot Ilves som då spelar sin första hemmamatch på vinterdrabbade hemmaarenan Tammela. IFK åker till Tammerfors med ett intakt lag sånär som Albin Granlund. Efter en stark start i årets liga är tränaren Peter Lundberg optimistisk: – Ilves har också börjat bra och är ett stenhårt jobbande lag som spelar en aktivare fotboll i år än i fjol. Det är viktigt för... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Med matchen mellan IFK och HJK på näthinnan bjuder vi här på bilder på Brian Spans målchans från matchen. Foto: Juhani Roiha På fredag åker grönvitt över och möter Ilves på bortaplan klockan 18.30. Matchen kan ses på IS tv. Nästa hemmamatch är mot PK-35 den 4 maj klockan 18.30, det är perfekt tid för middag på WHA! Gå in på www.ifkfotboll.ax/boka-mat och boka plats och få 2 rätters middag för... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 april 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn: Walter Viitala – Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz – Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Robin Sid – Dever Orgill, Diego Assis. Avbytare: Marc Nordqvist, Aleksei Kangaskolkka, Amos Ekhalie, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Thomas Mäkinen Joel Mattsson. IFK Mariehamn-HJK 0-0 (0-0) Efter nittio intensiva fotbollsminuter var det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, IFK - HJK idag söndag klockan 16.30: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz-  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Robin Sid- Dever Orgill, Diego Assis - Avbytare: Marc Nordqvist, Aleksei Kangaskolkka, Amos Ekhalie, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim,Thomas Mäkinen Joel Mattsson. Albin Granlund saknas från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 23 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
I morgon söndag är det matchdag igen. Klockan 16.30, observera tiden! Ligaettan HJK kommer till Wiklöf Holding Arena för att ta sig an hemmalaget IFK Mariehamn, tvåa i ligan och med två raka bortasegrar i ryggen (jepp, cupförlusten är redan glömd). Trots att det är bara drygt tre veckor sedan lagen möttes i Helsingfors har mycket hänt i april månad. HJK har spelat fyra matcher och är alltjämt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 april 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamns laguppställning: Walter Viitala – Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz –  Josef Ibrahim, Thomas Mäkinen, Gabriel Petrovic, Diego Assis – Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill. Avbytare: Marc Nordqvist, Robin Sid, Amos Ekhalie, Tommy Wirtanen, Brian Span, Anthony Dafaa Clement och Joel Mattsson. Albin Granlund saknas från laguppställningen pga av skada... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, IFK - FC Lahti idag torsdag klockan 18.30: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz-  Josef Ibrahim, Thomas Mäkinen, Gabriel Petrovic, Diego Assis- Aleksei Kangaskolkka, Dever Orgill - Avbytare: Marc Nordqvist, Robin Sid, Amos Ekhalie, Tommy Wirtanen,Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Joel Mattsson Albin Granlund saknas... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Laget laddar inför åttondelsfinal i Finska Cupen imorgon torsdag klockan 18.30 här på Wiklöf Holding Arena! Vi tog lite bilder från träningen där du kan se uppladdningen. Laguppställningen får du naturligtvis under morgondagen direkt då den blir offentlig. Välkommen på fotboll och tuff drabbning mellan IFK och FC Lahti imorgon torsdag klockan 18.30.
Skrivet: 20 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Det är dags för åttondelsfinal i Finska Cupen och FC Lahti kommer på besök till Wiklöf Holding Arena på torsdag. Det är alltså läge att minnas fjolårets semifinal mot HJK i Mariehamn och bragden i Valkeakoski som ledde till ett historiskt cupguld! Sådana minnen ska man vårda. Torsdagens match som börjar 18.30 blir en tuff drabbning för båda lag. IFK har två raka segrar i ryggen och starkt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 april 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK:s laguppställning: Walter Viitala – Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz –  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Robin Sid – Diego Assis, Dever Orgill. Avbytare: Marc Nordqvist, Amos Ekhalie, Philip Mantilla, Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka, Thomas Mäkinen. Albin Granlund saknas från laguppställningen pga av skada. PS Kemi – IFK Mariehamn 1-... Läs hela nyheten »
Skrivet: 17 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, PS Kemi- IFK idag söndag klockan 15.00: Walter Viitala - Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz- Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Robin Sid- Diego Assis, Dever Orgill - Avbytare: Marc Nordqvist, Amos Ekhalie, Philip Mantilla, Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka, Thomas Mäkinen. Albin Granlund saknas från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 16 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Slutsignalen har knappt tystnat efter torsdagens succéseger mot SJK i Seinäjoki förrän det är dags för ny match. På söndag kl 15.00 är det avspark i Rovaniemi där nykomlingen PS Kemi just nu spelar sina hemmamatcher. IFK går till start som ligatvåa efter två raka segrar medan Kemi bara spelat en match, förlust med 0-2 mot SJK. IFK går till match med i stort sett intakt lag, Albin Granlund är dock... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vill du som oss se mera Tifo'n på WHA?  Hjälp oss då genom att bli medlem i Green Mean Machine alla pengar vi får in går till olika tifoinköp Medlemsavgiften är 10€ /person och betalas in på vårt konto  FI68 1630 3500 2298 77 Betalar ni in för flera personer skriv då gärna namnen på alla ni betalat för. Tack för Ert stöd
Skrivet: 14 april 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn vann en historisk seger borta mot SJK i Seinäjoki på torsdagskvällen. Dever Orgill blev matchhjälte för andra matchen i rad med matchens enda mål. SJK - IFK 0-1 (0-1) IFK (4-4-1-1): Viitala; Sparrdal, Kojola, Lyyski, Da Cruz; Span, Dafaa, Petrovic, Sid (72. Ekhalie); Assis; Orgill (91. Kangaskolkka). Mål: 25. Dever Orgill 1-0. Publik: 2115. IFK Mariehamn spelade ut regerande... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen, SJK - IFK idag torsdag klockan 18.30: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz-  Brian Span, Anthony Dafaa Clement, Gabriel Petrovic, Robin Sid- Diego Assis, Dever Orgill - Avbytare: Marc Nordqvist, Amos Ekhalie, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Aleksei Kangaskolkka, Thomas Mäkinen. Albin Granlund saknas från... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
IFK måste vända trenden i Seinäjoki I kväll är det dags för IFK Mariehamn att möta de regerande finländska mästarna SJK uppe i Seinäjoki. Nu är det dags för Grönvitt att vända den negativa trenden. IFK har mötte SJK tre gånger i Seinäjoki med de mindre smickrande siffrorna för IFK:s del. SJK har vunnit alla tre ligamatcher med serien 3-0, 3-0 och 4-0! Grönvitt har alltså inte gjort mål i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 13 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Albin reste i början av veckan till Stockholm tillsammans med rehab- och fystränare Kristoffer Weckström där de träffade en specialist inom området hamstringproblematik. ”Det var ett konstruktivt möte, bra diskussioner och vi fortsätter med en plan för fyra veckor framåt”, säger Kricke. Albin är inte tillgänglig för spel under dessa fyra veckor.  
Skrivet: 09 april 2016
Nyhetskategori: Referat
IFK Mariehamn – RoPS 1-0 (0-0) Dever Orgill blev stor matchhjälte när IFK Mariehamn vann hemmapremiären mot RoPS med matchens enda mål. - Jag har aldrig sett ett så bra IFK som i dag, konststerade RoPS tränare Juha Malinen efter matchen. Det var utmärkta förutsättningar inför hemmapremiären. Det gar en svag vind, solsken och en utmärkt grön gräsmatta. Matchen då? I första halvlek skapade... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Inget går upp mot säsongens första hemmamatch. Förväntningarna är höga. Wiklöf Holding Arena är laddad med nyheter och spelarna står redo för att visa vem som bestämmer på Åland. Första matchen slutade i och för sig med förlust borta mot HJK (2-0) men det är redan glömt. ”Spelarna, jag och alla andra är grymt revanschsugna”, lovar tränaren Peter Lundberg. Jag ser därmed fram mot att se Gabriel... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn Ab Håller bolagstämma tisdagen den 12 april 2016 klockan 18.30 på Wiklöf Holdig Arena i Mariehamn. Välkommen
Skrivet: 07 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Torsdagen den 21 april spelas den 6e omgången i Finlands Cup på Wiklöf Holdig Arena då IFK möter FC Lahtis klockan 18.30.
Skrivet: 06 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK möter FC Lahtis på hemmaplan i den 6,e omgången  i Finlands Cup 2016. Matchdatum är ännu inte bestämt  men den skall spelas mellan 19 - 22.4 Så här utföll hela lottningen: FC Kajaani - HJK IFK - FC Lahtis FC Inter - PK-35 VPS - SJK JäPS - KuPS JJK - FC Jazz Haka - RoPS KPV - Honka
Skrivet: 06 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vi har jobbat under vintern på att ge dig som publik en bra matchupplevelse på grönvitts hemmamatcher. Vi vill att man ska känna ingen sig på arenan, men även se att vi hela tiden jobbar med att förbättra upplevelsen vid match. Nytt för i år är att Green Mean Machine flyttar från den norra sidan av läktaren till den södra. Detta görs för att då sitter GMM på rätt sida om hemmabänken. Detta... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 april 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På lördag är det hemmapremiär då RoPs kommer på besök här på Wiklöf Holding Arena klockan 16.00. Idag tas vintertäcket bort från planen och som du kan se så finns det fint grönt gräs under täcket. Vi har många nyheter på arenan denna säsong, några har vi berättat om redan, och några kommer vi berätta om senare idag. Välkommen på hemmapremiär på lördag, klockan 16.00.
Skrivet: 02 april 2016
Nyhetskategori: Referat
HJK – IFK Mariehamn 2-0 (0-0) Hemmalaget HJK blev för starka för gästande IFK Mariehamn i dagens ligapremiär. IFK har fortfarande kvar att vinna mot HJK i Helsingfors. Inför 5.251 åskådare blev det 2-0 efter två mål av Atomu Tanaka. Matchen gick i strålande Helsingforssol och började hyggligt jämnt med visst övertag för HJK. Ändå dröjde det till 26:e minuten innan matchens första hörna kom, till... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 april 2016
Nyhetskategori: Inför match
Äntligen dags för ligapremiär. HJK tar emot grönvitt i ett soligt Helsingfors och det är utmärkt fotbollsväder! Klockan 14.00 är det avspark och matchen sänds i Ålands Radio. Dagens laguppställning: Walter Viitala - Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Tommy Wirtanen - Josef Ibrahim, Amos Ekhalie, Gabriel Petrovic, Brian Span - Aleksei Kangaskolkka, Diego Asiss Dagens avbytare: Marc... Läs hela nyheten »
Skrivet: 31 mars 2016
Nyhetskategori: Inför match
”Vi är bättre förberedda, mer samspelta och mycket poänghungriga!” IFK Mariehamns succékapten och finska cupmästaren Jani Lyyski är taggad inför lördagens ligapremiär mot HJK i Helsingfors. Det bådar gott. Kapten Lyyski har vid upprepade tillfällen lett sitt lag till sensationella och minnesvärda segrar. Till exempel mot RoPS i fjol, mot HJK i semifinalen i cupen och inte att förglömma bragden i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 31 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Hotell Arkipelag och IFK Mariehamn fortsätter det sedan tidigare redan mångåriga samarbetet ytterligare än säsong. Det står klart i och med att parterna nyligen kom överens om att Arkipelag pryder IFK spelarnas framsida på tröjorna också säsongen 2016 i Veikkausligan. Det känns skoj att vi har nästan samma fina lag i år som vann finska cupen ifjol och roligt att flera åländska spelare får chansen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Om bara 3 dagar är det seriepremiär borta mot HJK. Du är väl med i Agent? Ett spännande spel där du kan visa upp dina fotbollstalanger utanför planen och samtidigt vara med och tävla om fantastiska priser. Gå in på http://agent.alandstidningen.ax  och anmäl ditt lag redan idag !
Skrivet: 29 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
4 dagar kvar till seriepremiär och 11 dagar kvar till hemmapremiär för grönvitt! Nyhet för i år är att du kan boka mat via vår hemsidawww.ifkfotboll.ax.  För endast 19€ får du 2 rätters och kaffe. Och du, köper du vårt säsongskort kostar inträdet bara 10€/match. Välkommen på matchfest!
Skrivet: 26 mars 2016
Nyhetskategori: Referat
Det var dock FC Legirus Inter som tog ledningen i 62a minuten och IFK kvitterade genom Robin Sid med ordinarie matchtids sista spark 6 minuter in på övertiden. Aleksei Kangaskolkka gjorde grönvitts andra mål på straff i 103e minuten och Bobbie Friberg Da Cruz gjorde 3e målet i slutet av andra förlängningskvarten. Robin Sid ersatte Josef Ibrahim i 67 minuten och Tommy Wirtanen som byttes ut mot... Läs hela nyheten »
Skrivet: 26 mars 2016
Nyhetskategori: Inför match
Om 3 timmar är det dags för mötet mellan FC Legirus Inter - IFK. Legirus gick genom division 4 som en raket och skall idag klockan 15.00 ta sig an Grönvitt som är titelförsvarare i Finlands cup 2016 i den 5,e omgången. Matchen livestreamas från Legirus hemsida. Adressen till Legirus Inter hemsida är: http://www.fc-legirusinter.com Dagens laguppställning: Walter Viitala - Thomas Mäkinen, Kristian... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Glad Påsk ! Påsken är ju en mathögtid och då passar vi på att idag öppna bokningen för våra matpaket på hemmamatcherna. Vi har ett paket som kostar 19€ för 2 rätters middag och kaffe. Ett VIP paket för företag som kostar 59€/person + moms och då får man 2 rätters middag, dryck, inträde, egen plats på läktaren, kaffe och kaka i pausen och presentation av någon från ledarstaben. Bokas på www.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Se cupmatchen mot Legirus Inter hemma på datorn! Legirus Inter meddelar att allt nu är klart med livestreamningen  från cupmatchen på lördag mellan Legirus Inter och IFK Matchen har avspark kl. 15.00 och här är adressen till deras hemsida: http://www.fc-legirusinter.com/
Skrivet: 23 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
I måndags åkte vår anfallare Dever Orgill iväg på landslagsuppdrag för sitt hemland Jamaica. Det jamaikanska footbollslandslaget ," The Reggae Boyz", möter Costa Rica i två VM-kvalmatcher, hemma på Jamaica den 25 mars och i Costa Rica den 29 mars. För Jamaicas landslag två mycket viktiga kvalmatcher, se tabellen nedan.  1  Costa Rica 2 2 0 0 3-1 +2 6   2  Panama     2 1 0 1 3-2 +1 3 3  Jamaica... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 mars 2016
Nyhetskategori: Referat
Det blev en målrik, trevlig tillställning på Behrn Arena i Örebro under lördagseftermiddagen. Hemmalaget Örebro SK besegrade till slut grönvitt med 3-2 efter att ha haft ledningen med 2-1 i halvtid. ÖSK kom ut och spelade en snabb, kombinationsrik fotboll i början av matchen och pressade ner IFK mot det egna straffområdet. Redan i den andra minuten gjorde Kalle Holmberg 1-0 för Örebro och i den... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 mars 2016
Nyhetskategori: Inför match
Grönvitt ställer upp med följande lag idag mot Örebro SK: Walter Viitala- Philip Mantilla, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Josef Ibrahim, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie, Brian Span- Diego Assis och Aleksei Kangaskolkka. Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Anthony Dafaa Clement, Robin Sid, Dever Orgill, Joel Mattsson, Thomas Mäkinen. Endast Albin Granlund med skada i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Denna morgon tar IFK morgonfärjan till Sverige för att åka till Örebro för en träningsmatch mot allsvenska Örebro Sport Klubb. ÖSK, som ifjol blev 2,a i Svenska cupen efter förlust i finalen mot IFK Göteborg med 2 – 1 och som slutade på en 9,e plats i allsvenskan 2015, har till årets säsong som målsättning att vara med och kriga om medaljerna i årets seriespel.  Lite Ålandsanknytning finns det... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu är tid och plats spikad för cupmatchen mot FC Legirus Inter. Matchen kommer att spelas lördagen den 26 mars kl 15.00 i Legirus Inters egen fotbollsarena Legirus Areena i Vanda.
Skrivet: 14 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag lottades omgång 5 i Finska cupen. Grönvitt får möta FC Legirus Inter från Vanda. Legirus moderförening fins i Sankt Petersburg och därför finns i truppen tex. 7 ryska spelare samt 4 spanjorer. De spelade förra säsongen i division 4 där de hade makalösa 132-9 i målskillnad och steg till division 3. Våra källor säger att laget håller god klass, kanske till och med division 1 klass. I cupen har... Läs hela nyheten »
Skrivet: 14 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
ÄNTLIGEN ! Nu hur har Agent 2016 startat. Tävla om fina priser och hög prestige. Första pris är en resa för 2 personer värde 1000€ sponsorerad av PAF, 2a pris är en Sony Bravia TV från Kurts TV och 3e pris är en Trek Neko cykel från Sportcenter. Dessutom tröstpriser fram till 10e plats. Nytt för i år är "månadens agent" t-skjorta så bekantskapskretsen ser att du är just månadens agent! För dig... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 mars 2016
Nyhetskategori: Referat
Träningsmatchen mellan IFK och Varbergs BoIS är slut. Matchen slutade 0-2 (0-0). Matchen var jämn men Varberg var effektivare. Första 30 ägde Varberg matchen men mot slutet av första så kommer IFK tillbaka och i andra halvlekens första hälft gör IFK en bra match. Första målet (65 minuter) kommer efter en snabb omställning efter att Grönvitt slår bort bollen, stolpe in turligt. 0-2 (80 minuten)... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 mars 2016
Nyhetskategori: Inför match
Grönvitt möter idag Varbergs BoIS in en träningsmatch i Turkiet där lagen befinner sig. Varberg slutade 5a i superettan i fjol. Matchen börjar 15.00. Här kommer laguppställningen för matchen: Walter Viitala - Tommy Wirtanen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg Da Cruz - Josef Ibrahim, Philip Mantilla, Gabriel Petrovic, Brian Span - Diego Assis, Aleksei Kangaskolkka På avbytarbänken... Läs hela nyheten »
Skrivet: 09 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
I Lördags var några spelare från truppen på barnens lördag i Sittkoff gallerian. Spelade lite fotboll med barnen och passade på att dela ut flyers med lite nyheter inför säsongen. Nytt för i år är ju att man kan boka god mat före match via vår hemsida och så delar vi ut flyers som ger innehavaren gräddstuvad pyttipanna för endast 1€. Spelarna kommer vara ute och dyka upp lite här och var både... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Hälsningar från träningslägret i Turkiet. Flyget blev fyra timmar försenat och laget var framme på hotellet först kl 02.00, så måndagens träningar blev lite framskjutna. Väl framme är allt perfekt, god mat, bra hotell, fina träningsplaner och mycket sol hälsar Peter "Lundis" Lundberg. Alla spelare tränar för fullt utom Robin Sid, som väntas vara tillbaka i träning nästa vecka efter sin lårskada,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 mars 2016
Nyhetskategori: Referat
Det blev Ekenäs IF som tog hem segern i träningsmatchen i Eckeröhallen på fredagskvällen. Efter 30 minuter skar EIFs vänstermittfältare Mamadou Konate in från kanten och sköt från ca 20 meter in ett välplacerat skott vid IFK-målvakten Craig Wights stolpe, 0-1. I den 59 minuten fastställde sedan tidigare IFK-spelaren Tamas Gruborovics slutresultatet till 2-0 för Ekenäs. Grönvitt hade denna kväll... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 mars 2016
Nyhetskategori: Inför match
Ikväll, fredag, är det dags för hela Ålands lag, IFK Mariehamn, att spela sin sista träningsmatch på hemmaplan inför ligastarten om knappt en månad. Det är division ett laget Ekenäs IF som står för motståndet och matchen spelas i Eckeröhallen med avspark kl. 19.00. EIF, som i fjol var nykomlingar i ettan, har inför årets säsong sett över sitt manskap både på spelar- och ledarsidan. Bland annat... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 mars 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På söndag den 6 mars åker A-laget och tränarstaben till Antalya i Turkiet på träningsläger. Under lägret kommer laget att träna 1-2 gånger per dag samt spela match mot superettan-laget Varbergs BoIS på fredagen den 11 mars kl. 15.00. Hela spelartruppen åker med och dessutom kommer vår egna, lovande A-junior Petter Hemming, född 1999, att finnas med på resan och testa på A-lagets träningar och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Craig Wight och Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och Åland United, har undertecknat ett avtal som innebär att Wight fungerar som målvakt i IFK under inkommande Veikkausligasäsong. Att det blir verklighet är en följd av ett bra samarbete mellan Åland United, där Craig Wight är målvakts- och assisterande tränare, samt IFK Mariehamn. Wight kommer således in och förstärker målvaktssidan för IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 februari 2016
Nyhetskategori: Referat
Det blev riktigt trevlig fotbollsunderhållning för de 285 personer som tagit sig till Eckeröhallen för att se IFK Mariehamns sista match i ligacupen för denna vinter. Grönvitt tog hand om kommandot direkt från avspark och redan i den andra minuten nickade Aleksei Kangaskolkka in 1-0 på ett välriktat inlägg från Josef Ibrahim på högerkanten. Strax före matchstart hade Thomas Mäkinen kommit in i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 20 februari 2016
Nyhetskategori: Inför match
Ikväll, lördag, kl 18.00 möter IFK PK-35 i Eckeröhallen i vinterns sista ligacupmatch. Motståndarna PK-35 saknar några av sina viktigare spelare då vänstermittfältaren Lucas Garcia, mittbacken Kosta Manev och nyförvärvet från Ekenäs IF, Lucas Kauffmann saknas p.g.a. skador. PK-35 har fortfarande chans att vinna gruppen och ta sig till final i ligacupen, med en seger ikväll passerar de FC Lahti... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
ÅRETS STORA SUPPORTERRESA REDAN I PREMIÄREN! Dags att boka resan! Lördagen den 2 april inleder IFK årets ligasäsong med bortamatch på Sonerastadion i Helsingfors mot HJK och alltså dags igen för alla grönvita IFK vänner att invadera Helsingfors. Vi har, tillsammans med VIKING LINE BUSS, tagit fram ett supporterreseprogram enligt följande: - Avresa från Mariehamn med Viking Line fredag 1.4 kl.23.... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På lördag spelar IFK sin sista match i årets ligacup. Det är en av årets nykomlingar i ligan, PK-35, som kommer på besök till Eckeröhallen. Matchen har avspark kl. 18.00. TA BUSSEN PÅ MATCH. VIKING LINE BUSS AVGÅR FRÅN BUSSPLAN I MARIEHAMN kl. 17.00 med retur efter att matchen är slut - kostnad 5 € t/r ENTRÉ TILL MATCHEN 0 - 17 år fri entré, studerande 5 €, vuxna 10 € Har Du köpt säsongskort för... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och den egna produkten Joel Mattsson skrev i dagarna på Mattssons första A-lagskontrakt med IFK. Avtalet sträcker sig över de kommande tre säsongerna. Joel Mattsson är inte helt ny i A-lags sammanhang. Redan under fjolårets Veikkausliiga-säsong fick Mattsson göra debut. Och han har regelbundet tränat med A-lagstruppen sedan fjolårssäsongen. - Joel är ett... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 februari 2016
Nyhetskategori: Referat
Matchen mellan IFK och Lahti slutade 2-2 (1-0). Assisterande tränare Daniel Norrmén är nöjd efter matchen. Starkt att hämta upp ett underläge och kul att få göra mål. Amos Ekhalie drar en volley nästan i krysset vid 1-2. Aleksei Kangaskolkka lyfte bollen över försvararen och dundrade in bollen i nättaket på nära håll vid 2-2 målet. 2 riktiga klassmål bjöd matchen på. Grönvitt byggde spelet lite... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 februari 2016
Nyhetskategori: Inför match
Idag klockan 15 möter IFK - Lahtis som är obesegrade i ligacupen (2 vinster och 2 oavgjorda). Matchen spelas i Mukkulahallen.Spelare grönvitt inte har med i laget är Gabriel Petrovic som stannar hemma för han har feber och Marc Nordqvist och Thomas Mäkinen är inte med för de är på studentskrivningar. Laguppställningen hittar du i bilden.
Skrivet: 12 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har vinnarna i ProGrönvitts Målkortslotteri 2015 dragits. Huvudvinsten, ett presentkort på 500 euro från Viking Line Buss, gick till Ken Lindberg. De tre tröstpriserna gick till Viking Granskog, Diana Sjöblom och Stefan Granskog. Vinsterna finns att hämta på IFK Mariehamns kansli på Wiklöf Holding Arena. Ett stort tack till alla som deltagit!
Skrivet: 09 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
FK Mariehamns förre mittfältare Petteri Forsell har idag skrivit på ett kontrakt med det Polska laget Miedź Legnica. Laget spelar i Polens näst högsta serie och ligger för närvarande på en 11,e plats bland 18 lag. Serien har vinteruppehåll och startar igen den 5 mars. Kontraktet är på 1,5 år  
Skrivet: 08 februari 2016
Nyhetskategori: Referat
Det var en spelmässigt jämn första halvlek. Matchens första mål, 0-1 kom redan efter 3 minuter, målskytt var Guy Gnabouyou. Halvleken präglades av flera hårda närkamper där grönvitt jobbade sig in i matchen vilket resulterade i flera bra chanser där bland annat Josef Ibrahim bröt in från kanten 2 gånger på kort tid men man lyckades inte få hål på målvakt Henrik Moisander. Till den andra halvleken... Läs hela nyheten »
Skrivet: 08 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
På den finlandssvenska idrottsgalan, som hölls under lördagskvällen i Helsingfors, utsågs IFK Mariehamn till Årets Förening. En stolt ordförande Robert Söderdahl fanns på plats för att ta emot priset.
Skrivet: 07 februari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Det blir sannolikt en operation av Deevr Orgills skadade armbåge under nästa vecka. "Dever befann sig under fredagen på NEO-sjukhuset i Åbo för uppföljning. Den nya bedömningen är att armbågsskadan kräver operation. -Specialisterna på sjukhuset har gjort en samlad bedömning där de rekommenderar operation, eftersom risken för en kvarvarande instabilitet är för hög. Därför opereras han sannolikt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 februari 2016
Nyhetskategori: Referat
Tränare Peter "Lundis" Lundberg var nöjd med IFKs spel i andra halvleken trots den snöpliga 0-1-förlusten mot Helsingfors IFK. Första halvleken var jämn med ett litet övertag i vassa målchanser för HIFK. Bland annat var mittbacken Pauli Kuusijärvi i den 27e minuten uppe i det grönvita straffområdet och lyckades med en saxspark träffa ribban. Även i övrigt var HIFK det skapande laget under första... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 februari 2016
Nyhetskategori: Referat
Matchen slut i Helsingfors, HIFK vann mot grönvitt med 1-0. Målet gjordes av Daniel Rantanen på övertid. Vi återkommer under kvällen med  mer info och kommentar från någon av tränarna.
Skrivet: 03 februari 2016
Nyhetskategori: Inför match
Om drygt en timme, kl 15.30, är det avspark i Talihallen i Helsingfors för ligacupmatchen mellan IFK-klubbarna från Helsingfors och Mariehamn. Grönvitt startar med följande elva: Marc Nordqvist- Thomas Mäkinen, Kristian Kojola, Jani Lyyski, Bobbie Friberg da Cruz- Josef Ibrahim, Anthony Dafaa Clement, Philip Mantilla, Diego Assis- Aleksei Kangaskolkka, Brian Span Avbytare: Walter Viitala, Albin... Läs hela nyheten »
Skrivet: 31 januari 2016
Nyhetskategori: Referat
Matchen mellan HJK och IFK är slut. Matchen slutade 1-0. IFK hade flera bra chanser men kunde inte sätta bollen i mål även fast man spelade med en man mera i 35 minuter då HJKs Lum Rexhepi drog på sig sitt anda gula kort (43e och 59e minuten). HJKs mål kom på straff i den 68e minuten och sattes säkert av Taye Taiwo i målvakt Marc Nordqvist högra hörn. Tränare Peter Lundberg säger efter matchen... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Ny tidpunkt är redan fastställd för ligacupmatchen som skulle ha spelats idag. Matchen spelas istället i morgon, söndag 31 januari, kl 12.15 i Talihallen. Matchen sänds som tidigare planerat på HJK-TV live http://www.hjk.fi/live
Skrivet: 30 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Laget kom inte iväg med båten från Mariehamn sent på lördag kvällen pga blåsten och med andra ord ställs ligacupmatchen mot HJK - som skulle ha spelats i Talihallen i Helsingfors idag - in Nytt datum för matchen är annu inte bestämt och vi återkommer med det
Skrivet: 29 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Imorgon, lördag,  klockan 14 möter IFK - HJK i Tali-hallen i ligacupen. Matchen sänds, och du hittar matchen på HJK TV för en kostnad på 8 euro, länken nedan. Du är säkert nyfiken hur IFK ställer upp laget, det får du här: Walter Viitala- Albin Granlund, Jani Lyyski, Kristian Kojola, Tommy Wirtanen- Amos Ekhalie, Gabriel Petrovic, Philip Mantilla, Robin Sid- Diego Assis, Brian Span På bänken:... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
HJK TV visar lördagens match live mellan HJK och IFK klockan 14.00. Matchen kostar 8€ och finns på länken:  http://www.hjk.fi/live
Skrivet: 27 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Dever ådrog sig en urledvridning av armbågen i matchen mot Gefle i söndags. Vid undersökningar på NEO Sairaala i Åbo konstaterades att Devers inre ledband i armbågen gått av. Huruvida skadan kräver operation eller inte beror på hur ledbandet läker, vilket kommer visa sig vid uppföljningsträffar på sjukhuset under nästa vecka. Dever förväntas bli borta från spel i omkring 6-8 veckor.
Skrivet: 25 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Ifjol deltog Brian Span, Dever Orgill, Diego Assis och Anthony Dafaa Clement i en kurs i svenska som ordnades i Medis och LRs regi. Kursen var mycket omtyckt av spelarna, alla fyra spelare finns kvar hos oss och kommer nu fortsätta lära sig svenska två kvällar i veckan, måndagar och onsdagar.        
Skrivet: 25 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Efter kontroll på ÅHS konstaterades att skadan inte orsakat något benbrott i armbågen. Dever kommer under tisdagen att åka till NEO Sairaala i Åbo på ortoped- och magnetkameraundersökning för att närmare studera skadans omfattning.
Skrivet: 24 januari 2016
Nyhetskategori: Referat
En match båda lag ville vinna! Så kan man summera matchen mellan Grönvitt och Gefle IF. Matchen i Eckeröhallen bjöd på stor underhållning i en match som höll högt tempo. Redan i den 2a minuten presenterade sig gästernas nr 8, Simon skrabb då han sköt ett skott tätt, tätt utanför IFK målet. Båda lagen spelade bra och kontringarna var många i matchen. I matchens 26e minut sätter Diego Assis ett bra... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 januari 2016
Nyhetskategori: Inför match
Här kommer laguppställningen för dagens match mot Gefle IF: Walter Viitala -Tommy Wirtanen, Bobbie Friberg Da Cruz, Jani Lyyski, Philip Mantilla -Diego Assis, Thomas Mäkinen, Gabriel Petrovic, Josef Ibrahim -Aleksei Kangalskolkka, Dever Orgill På bänken finns: Craig Wight (målvakt) Albin Granlund Anthony Dafaa Clement Robin Sid Brian Span Amos Ekhalie Joel Mattsson  
Skrivet: 24 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Det är med glädje och stolthet vi kan meddela att Otso Virtanen skrivit ett 3,5 års kontrakt med den skotska klubben Hibernian FC från Edinburgh, http://www.hibernianfc.co.uk/ Hibernian är ett av de "klassiska" lagen i skotsk fotboll, som dock förra säsongen ramlade ur skotska Premiership och denna säsong spelar i näst högsta serien, Championship. Där ligger de för tillfället på andra plats och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Vi kan glädjande nog berätta att vår nye tränare Kari Virtanen nu är i Mariehamn första gången efter sin höftoperation i början av december. Kari kommer att medverka under fredagens och lördagens träningar samt träningsmatchen mot Gefle If på söndag kl 15.00 i Eckeröhallen
Skrivet: 18 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Till söndagens träningsmatch mellan IFK och allsvenska Gefle IF i Eckeröhallen kan nu den som vill - i  samarbete med VIKING LINE BUSS - ta bussen från Mariehamn med retur efter matchens slut. Kostnaden är 5 € (kontant betalning på bussen) och inkluderar tur och returresa. AVRESA FRÅN BUSSPLAN kl 14.00 - retur efter matchens slut  
Skrivet: 16 januari 2016
Nyhetskategori: Referat
Det blev en 3-0 seger för grönvitt i träningsmatchen mot FC Åland. Diego Assis gjorde 2 mål, i den 24e minuten och 36e minuten. Robin Sid gjorde mål i den 66e minuten.
Skrivet: 14 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Snart drar säsongen igång med träningsmatcher och ligacup, passa på att boka era förmånliga säsongskort nu. Gå in och beställ dem via IFK Shopen på hemsidan, http://www.ifkfotboll.ax/om-klubben/sasongskort, eller kontakta oss på IFK-kansliet på WHA, tel 16345 eller maila fotboll@ifkmariehamn.com.  
Skrivet: 13 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Idag har Veikkausliiga släppt matchprogrammet för ligasäsongen 2016. Hela programmet finns på Veikkausligans hemsida http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2016/01/13/veikkausliigan-otteluohj... IFK Mariehamn spelar årets ligamatcher enligt följande: Lör                 2.4                14.00          HJK- IFK Mariehamn Lör                 9.4                16.00          IFK Mariehamn- RoPS Tor... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 januari 2016
Nyhetskategori: Inför match
Nu på lördag spelar IFK träningsmatch mot FC Åland i Eckeröhallen klockan 12.30. Kom och se grönvitt prova formen mot nybakade division 2 laget FC Åland. Fri entré och bra fotbollsunderhållning bjuds det på i Eckeröhallen nu på lördag klockan 12.30! Välkommen!
Skrivet: 04 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn Ab satsar nu på att bredda sin verksamhet genom att anställa Donny Isaksson som affärsutvecklare. Isaksson kommer närmast från en position som stationschef och försäljningsansvarig hos Steel FM. Donny Isaksson har arbetat med radio ända sedan 1994 och har genom sitt arbete skaffat ett brett kontaktnät till åländska företag och annonsörer. Klubbdirektör Peter Mattsson säger så här om... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 januari 2016
Nyhetskategori: Allmänt
Snart drar säsongen igång igen och nu är det dags att anmäla sig till årets KICKOFF party som arrangeras på Alandica lördagen den 13 februari. Ta tillfället i akt och träffa spelarna, ledarna och andra IFK supporters! INBJUDAN TILL DEN 6;te UPPLAGAN AV IFK MARIEHAMN SUPPORTERS KICK OFF PARTY 2016 Lördagen den 13 februari 2016 klockan 18.00  på Alandica Kultur & Konferens   HÄRMED INBJUDES... Läs hela nyheten »