Nyheter 2021

Skrivet: 02 mars 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Bästa fotbollsvänner Tro det eller ej men sommaren är snart här. Mer om detta längre ner… Finlands cup-äventyret är avslutat för vår del och vi får i stället börja se fram emot en tuff seriepremiär mot HJK lördagen den 10 april kl 1700. I väntan på Veikkausliga är det träning och träningsmatcher som gäller. IFK Mariehamn gör i år en större och mera strukturerad satsning på att få fram och... Läs hela nyheten »
Skrivet: 22 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Anders Wiklöf klar som huvudsponsor för IFK Mariehamn! I tider av negativa nyheter och en osäkerhet inom samhället pga. Covid 19 så har Anders Wiklöf gjort klart med Grönvitt att engagemanget som huvudsponsor fortsätter. Detta är mycket positiva nyheter för Grönvitt. - Jag känner att det är viktigt att visa framtidstro och där är IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 februari 2021
Nyhetskategori: Referat
Förutsättningarna var enkla inför matchen, storseger för IFK krävdes för att chans på avancemang till kvartsfinal. Matchen börjar positivt för IFK. Redan i den åttonde minuten gör IFK 1-0 genomMuhamed Tehe Olawale. IFK vinner tillbaka bollen utanför Honkas straffområde och Hambo hittar Tehe som kan rulla in bollen förbi Murray i Honka-målet. Efter IFKs ledningsmål så tar Honka över mer av spelet... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Laguppställning IFK - FC Honka idag 16.00
Skrivet: 20 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Oscar Wiklöf, som nyligen skrev A-lagskontrakt med Grönvitt, är uttagen till U18 landslagets läger i Eerikkilä den 25.2- 27.2. Tränare för U18 landslaget är för oss välbekante Peter ”Lundis” Lundberg och även Kristoffer ”Kricke”  Weckström finns med som fysiktränare och fysioterapeut. Hela truppen ses här https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/u18-pojat-nimetty-helmikuun... Lycka till Oscar...
Skrivet: 19 februari 2021
Nyhetskategori: Inför match
Nu på söndag är det alltså dags för IFK,s tredje och sista match i gruppspelet till Finlands Cup 2021 när Esbo-laget FC Honka kommer på besök till Åland. Matchen har avspark kl. 16.00 men på grund av gällande myndighetsrestriktioner kommer matchen att spelas helt utan publik. Däremot kan man följa den på betalkanalen Ruutu+. Redan nu står det klart att FC Inter kommer att vinna kvalgruppen på... Läs hela nyheten »
Skrivet: 18 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Nu på söndag klockan 16.00 möts Grönvitt och FC Honka i den sista gruppspelsmatchen i Finlands Cup. Matchen kan ses på Ruutu+, www.ruutu.fi.
Skrivet: 16 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn och FC Åland. IFK Mariehamn Ab och FC Åland skriver återigen farmaravtal. - Vårt samarbete stärker den åländska fotbollen så att vi alla förhoppningsvis får bättre åländska spelare på sikt, kommenterar FC Ålands Kennet Berndtsson. - Vi är mycket nöjda över att vi kan fortsätta vårt farmaravtalssamarbete. Det här är bra för den åländska fotbollens utveckling,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 15 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Hagström och Kahnberg skrev ungdomsavtal med IFK Två unga IFK-spelare, Elia Hagström och Melvin Kahnberg (båda födda 2003) har skrivit ungdomsavtal med IFK Mariehamn. Det innebär att spelarna är tillgängliga för IFK:s ligalag under kommande säsong. Båda spelarna tillhör IFK Mariehamns P20-lag och ingick förra året i IFK:s P17-lag som... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 februari 2021
Nyhetskategori: Referat
IFK förlorade i Åbo på fredagseftermiddagen mot FC Inter. Grönvitt bjöd på, ett i mitt tyckte, bättre spel jämfört med första matchen i Finlands Cup mot FC Haka. Trots bättre spel var resultatet självfallet en besvikelse för IFK. Inters första mål kom till efter ett misstag och det andra målet var en snygg volley. Inter började starkast och provade relativt omgående Oskari Forsman, först - redan... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Laguppställning FC Inter - IFK idag 14.00
Skrivet: 11 februari 2021
Nyhetskategori: Inför match
Imorgon, fredag, är det dags för IFKs andra match i gruppspelet av Finlands Cup 2021 när man möter FC Inter på bortaplan i Åbo. Matchen har avspark redan kl. 14.00 och spelas inför tomma läktare i Lähi Tapiola Arenan. Matchen kan däremot ses på Ruutu+ eller följas via Twitter. I första gruppspelsmatchen besegrade Inter Esbolaget Honka med 2-0 efter mål av Martti Haukioja och Timo Furuholm medan... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 februari 2021
Nyhetskategori: Referat
Äntligen var det dags för tävlingssäsongen att dra igång och för motståndet stod FC Haka. Det blev tyvärr ingen glädjetillställning sett ur IFKs perspektiv då FC Haka tog en komfortabel 3-0 seger efter att samtliga mål tillkommit i den första halvleken. IFK spelade upp sig till andra halvleken men hotade egentligen aldrig Haka som inkasserade samtliga poäng i första matchen i Finlands Cup. IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 06 februari 2021
Nyhetskategori: Inför match
Laguppställning FC Haka - IFK idag 15.00
Skrivet: 04 februari 2021
Nyhetskategori: Inför match
I övermorgon skriver vi lördagen den 6e februari och det är alltså dags för IFK Mariehamn anno 2021 att inleda årets tävlingssäsong. Detta genom att, precis som 2020 års säsong avslutades, med bortamöte mot ett av Finlands mest meriterade lag genom tiderna, FC Haka från Valkeakoski. Då gällde det 3 poäng i ligan, nu gäller det gruppspelet i Finlands Cup 2021. Ett FC Haka, som efter 7 år i ettan,... Läs hela nyheten »
Skrivet: 03 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Bästa fotbollsvänner Vi har lämnat det i många avseenden tråkiga 2020 bakom oss och ser nu med tillförsikt fram emot fotbollssäsongen 2021. IFK Mariehamns A-lag började träna måndagen den 4 januari, vi har när detta skrivs spelat två träningsmatcher och schemat både för Finlands cup och Veikkausligan är spikade. Veikkausligan inleds med tuffaste tänkbara motstånd, hemmapremiär mot fjolårets... Läs hela nyheten »
Skrivet: 02 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Joel Karlström förlänger med Grönvitt Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och Joel Karlström har i dagarna kommit överens om ett nytt spelaravtal. Karlströms avtal sträcker sig över 2021 och med option för Grönvitt att förlänga också för säsongen 2022. Joel är som känt en egen produkt och debuterade i Veikkausliiga redan 2017 med ett inhopp... Läs hela nyheten »
Skrivet: 01 februari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Målvakt ansluter till IFK Mariehamn Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Onni Sillanpää har kommit överens om ett spelaravtal som gör att Sillanpää tillhör Grönvitt åtminstone över säsongen 2021. Onni Sillanpää är en 23-årig målvakt som senaste säsong spelade i division tre med FC Inters andra lag, i samma serie som FC Åland. Han... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 januari 2021
Nyhetskategori: Referat
Kallt, lite snöfall och blåsigt. Perfekt väder för fotboll! En stabil 3-0 seger mot Ekenäs IF i säsongens andra träningsmatch. Första halvleken var chansfattig men stabil och andra halvlek var ännu mer stabil och flertalet chanser samt mål. Låt oss gå igenom matchens händelser. I första halvleken fanns det inte mycket chanser att skriva om. Första halvlekens bästa chans kom redan i inledningen av... Läs hela nyheten »
Skrivet: 30 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Laguppställning IFK - Ekenäs IF idag 18.00 Matchen mot Ekenäs spelas utan publik men kan ses via Ålandstidningens hemsida www.alandstidningen.ax  
Skrivet: 29 januari 2021
Nyhetskategori: Inför match
I morgon, lördag, är det dags för säsongens andra träningsmatch när division 1 laget Ekenäs IF välkomnas till Åland. Tillika är denna match genrepet inför tävlingssäsongen som drar igång nästa helg när gruppspelet till Finlands Cup inleds och som för Grönvitts del innebär bortamatch mot FC Haka. En match som kommer att spelas på Eerikkilä Sportcenter lördagen den 6 februari med avspark kl. 15.00... Läs hela nyheten »
Skrivet: 28 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Angelis Angeli Så heter IFKs testspelare som nu suttit av sin karantän och som även var med och tränade med laget för första gången idag, torsdag. Angelis, som är en 31-årig cypriotiskt medborgare är 189 cm lång och hans position på planen är i försvaret. Han är född i Larnaca på Cypern, och han har representerat det cypriotiska A-landslaget vid 11 tillfällen. Senast representerade han EN... Läs hela nyheten »
Skrivet: 27 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Ligaprogrammet för 2021 är nu offentligt! En bild med alla Grönvitts hemmamatcher får du här att skriva ut och sätta upp på kylskåpet, varsågod. Ligapremiären är lördagen den 10 april på Wiklöf Holding Arena mot HJK klockan 17.00. Här under länken hittar ni hela nyheten och ligaprogrammet på Veikkausligans hemsida http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2021/01/27/veikkausliigan-otteluohj...  
Skrivet: 27 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
På lördag är det dags igen för träningsmatch då IFK möter Ekenäs IF klockan 18.00! Vi sänder matchen gratis via Ålandstidningen. Köp gärna en fiktiv biljett till matchen så stöder du Grönvitt!  
Skrivet: 25 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Idag seglar Albion Ademi iväg mot nya äventyr i Stockholm och Djurgården. Vi bad Albion signera sin speltröja och säga några ord i en video. Lycka till Albion och tack för denna gång ! Videolänk https://youtu.be/c8RrkFdMXbU  
Skrivet: 24 januari 2021
Nyhetskategori: Referat
På söndagskvällen spelade Grönvitt säsongens första match när man i en träningsmatch mötte div. 2 laget Pargas IF på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn.   Grönvitt dominerade från start och redan i 4e minuten nickade Frankline Okoye in 1-0 efter en hörna slagen av Elias Mastokangas vilket också blev halvtidsresultat. I halvlek gjorde Grönvitt fem byten men dominansen fortsatte och i den 50e minuten... Läs hela nyheten »
Skrivet: 24 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Laguppställning IFK - Pargas IF idag 18.00 Matchen streamas gratis: https://www.alandstidningen.ax/sport/fotboll/ifk-mariehamn-pargas-if  
Skrivet: 22 januari 2021
Nyhetskategori: Inför match
Knappt hann bläcket torka efter att den sista ligatabellen publicerats före det var dags att inleda förberedelserna inför kommande säsong som för Grönvitts del drar igång på allvar redan den 6 februari när gruppspelet till Finlands cup inleds. För IFK står då bortamöte mot FC Haka på programmet. Under de knappa 2 månader som gått sedan Albion Ademi satte straffen mot just Haka och som betydde en... Läs hela nyheten »
Skrivet: 21 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Albion Ademi till Djurgården Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, kan informera om att Albion Ademi lämnar IFK Mariehamn för Djurgården. Det står klart efter att Djurgården köper Ademi från Grönvitt och Albion själv skriver ett fyraårskontrakt med Stockholmsklubben. Albion Ademi kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2020 och gjorde snabbt... Läs hela nyheten »
Skrivet: 19 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
På söndag klockan 18.00 är det äntligen dags för årets första match! Se matchen gratis på www.alandstidningen.ax.
Skrivet: 15 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Söndagen den 24 Januari är det dags för årets första match klockan 18.00. Grönvitt möter Pargas IF i en träningsmatch. Ingen publik tillåts men matchen streamas gratis på alandstidningen.ax  
Skrivet: 14 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Nu har Grönvitt genomfört årets första Yo-Yo test. Bland annat vad testet innebär och vad det visade ser du här i videon med fys- och assisterande tränare Nils Lindgren. Videolänk https://youtu.be/2qYraC7J_p0  
Skrivet: 12 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
IFK Mariehamn har gjort klart med två träningsmatcher i januari som båda kommer att spelas på hemmaplan. Söndagen den 24 januari kommer div II laget Pargas IF på besök och veckan efter, lördagen den 30 januari, är det div I laget Ekenäs IF som besöker Åland. Båda matcherna har avspark kl. 18.00. Pargas IF tränas av IFK bekantingen Stefan Strömborg där också fjolårets IFK spelare Frans Grönlund... Läs hela nyheten »
Skrivet: 12 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
I lördags hade Grönvitt en lagaktivitet som gick ut på att spelarna indelades i lag. De fick 50€/lag att handla ingredienser för vilka de skulle skapa och tillaga en meny som imponerade på en jury (bestående av tränarnarteamet). Här är några bilder från kvällen. Det tillagades allt från pasta och lax i ugnen till bananplättar och toast skagen. Vinnare blev Team Mikko bestående av: Mikko Sumusalo... Läs hela nyheten »
Skrivet: 11 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Buwalda klar för sin tredje säsong i Grönvitt Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med en mycket välkommen kontraktsförlängning i och med att det nu står klart att lagkaptenen Robin Buwalda fortsätter i Grönvitt också ligasäsongen 2021.  Robin Buwalda kom till IFK Mariehamn säsongen 2019 och blev direkt en viktig kugge i... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
IFK TACKAR IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson bekräftar idag att Gustaf Backaliden kommer att lämna IFK för en annan klubb. Dan Sjöblom, som får svårt att kombinera ligaträningar med sitt civila jobb lämnar också Grömvitt liksom Akseli Pelvas och Peter Makrillos. Vi är tacksamma för att Dan Sjöblom även inkommande säsong kommer att fortsätta som speaker under Grönvitts hemmamatcher. IFK... Läs hela nyheten »
Skrivet: 07 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Unga intressanta Parma-spelare ansluter till IFK Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna gjort klart med två unga och intressanta spelare som Grönvitt får låna under inkommande ligasäsong. Det rör sig om 20-årige Moussa Kone och 21-årige Muhamed Tehe Olawale som båda kommer från Elfenbenskusten. Spelarna tillhör italienska Serie... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Joel Mattsson återvänder till Grönvitt Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, kan nu meddela den glädjande nyheten att Joel Mattsson återvänder till sin moderklubb Grönvitt under 2021 års Veikkausliiga. Det står klart efter att IFK Mariehamn, Joel Mattsson och hans danska klubb Vejle BK gjort klart med en utlåning av Joel till Grönvitt under... Läs hela nyheten »
Skrivet: 04 januari 2021
Nyhetskategori:
Nu presenterar Grönvitt en rolig nyhet. Videolänk https://youtu.be/XEHiCv9k91E  
Skrivet: 03 januari 2021
Nyhetskategori: Allmänt
Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag Daniel ”Ahna” Norrmén fortsätter som assisterande - får även roll på ungdomssidan Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och Daniel Norrmén har kommit överens om en förlängning av uppdraget som assisterande tränare för IFK under säsongen 2021. Det blir sjätte säsongen som ”Ahna” innehar den rollen i IFK. Före det hade ”Ahna” en framgångsrik... Läs hela nyheten »