3 SKÖNA GRÖNA POÄNG MOT HJK

Sol, snart midsommar och Alandia-cup! Det betydde att publikrekordet för säsongen krossades med råge - hela 2122 åskådare på Wiklöf Holding Arena fick se IFK ta sin andra vinst för säsongen. Resultattavlan visade 2-1 till IFKs favör när domare Peiman Simani blåste av matchen mot HJK. Jublet visste inga gränser, det var en otrolig lättnad och glädje.

Matchen inleddes som en klassisk boxningsmatch då de två kombattanterna kände på varandra utan egentligen hota något desto mer. Matchens första riktiga målchans kom i den 14:e minuten och det var bortalaget HJK och då smällde det till direkt. Santeri Hostikka blev onödigt fri i straffområdet och kunde trycka in ledningsmålet för HJK. Kort därefter hade HJK en ytterst farlig frispark som dock Yann Fillion kunde styra ut till hörna.

IFK hade en kämpaglöd som inte slocknade bara för att HJK gjorde första målet. När dryga halvtimmen var spelad så bröt Yanga Baliso ett HJK-uppspel och Mohammed Abubakari hittade John Owoeri som drev fram och placerade in kvitteringsmålet. Lagen bytte några chanser efter detta men inget som renderade i mål och således slutade första halvleken 1-1. Med grönvita ögon kändes det som en bra genomförd halvlek av IFK.

Kämpaglöden som fanns i första halvleken togs med till andra halvlek när våra grönvita hjältar kom ut från omklädningsrummet. Daniel “Ahna” Norrmén valde att fortsätta med samma manskap som innan halvtidsvilan. När knappa timmen var spelad fick Mohammed Abubakari tacka för sig då han byttes ut till förmån för hemmasonen Oscar Wiklöf (som snart flyttar till Freiburg). HJK var inte nöjda med sitt spel och tränare Toni Koskela valde i den 67:e minuten att göra ett trippelbyte då Casper Terho, Matti Peltola och Jukka Raitala kom in istället för Joona Toivo, Murilo och Manuel Martic.

Matchen såg länge ut att bli en oavgjord historia men vår brasilianske vän Dé ville annat. I den 77:e minuten kom det så sköna 2-1 målet när John Owoeri agerade target och petade fram bollen till en rusande Dé som klippte till och Conor Hazard i HJK-målet fick kapitulera. Det var Dé’s första mål i Veikkausliiga i sin 23:e match och vilket tillfälle han gör det! Jublet och glädjen på Wiklöf Holding Arena efter det målet var oslagbar. HJK flyttade upp sina spelare samt bytte in ytterligare offensiva krafter men denna gång gick det inte att ro på IFK Mariehamn som bärgade alla 3 poäng.

Nästa match för IFK är den 2.7 då grönvitt åker till Esbo för att FC Honka, matchen börjar 15:00. Men först gott folk ska vi njuta ordentligt av denna otroligt sköna seger!

/Lasse Danielsson

 

Målskyttar: 0-1 Santeri Hostikka (14’), 1-1 John Owoeri (32’), 2-1 Dé (77’)

Varningar IFK: 25’ Jean-Christophe Coubronne, 46’ Jiri Nissinen, 73’ Yanga Baliso, 84’ Joakim Latonen, 90+2’ John Owoeri

Varningar HJK: 21’ Johannes Yli-Kokko, 35’ Miro Tenho, 79’ Santeri Hostikka

Domare: Simani Peiman

Laget:

Yann Fillion

Riku Sjöroos, Baba Mensah, Jean-Christophe Coubronne, Jiri Nissinen

Yanga Baliso, Mohammed Abubakari (60’ Oscar Wiklöf), Robin Sid (75’ Joakim Latonen)

Dé (82’ Vahid Hambo), John Owoeri, Eero Tamminen

Avbytare: Otto Hautamo, Felipe, Vahid Hambo, Melvin Kahnberg, Arvid Lundberg, Oscar Wiklöf