Aapo klar för ytterligare en säsong med IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Aapo Mäenpää är klar för ytterligare en säsong med IFK Mariehamn

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har kommit överens om en kontraktsförlängning med Aapo Mäenpää som innebär att Mäenpää är grönvit spelare också säsongen 2021. Kontraktet är ettårigt.

Aapo Mäenpää kom till Grönvitt inför säsongen 2017 och har trots sin unga ålder redan spelat 73 Veikkausliigamatcher för IFK Mariehamn. Senaste säsong spelade han 18 av lagets 22 ligamatcher. Den nu 22 årige Mäenpää har under tiden i IFK Mariehamn också varit återkommande uttagen till U21-landslaget och etablerat sig som ett välbekant namn i Grönvitts startelva.

- Aapo har gjort det riktigt bra under varje säsong i laget och bortsett från vissa mindre skadebekymmer så har ju hans utveckling hos oss varit spikrakt uppåt till att idag vara en given spelare i startelvan och har dessutom visat att han kan spela på olika platser i backlinjen då han också vikarierat som mittback vid något tillfälle. Vi är mycket nöjda med att vi kan behålla Aapo i laget inför kommande säsong då han är en viktig del i vårt lagbygge. Aapo börjar sin femte säsong och står därmed också för kontinuitet i laget trots sin ungdom, kommenterar klubbdirektören Petter Mattsson

I och med kontraktsförlängningen med Aapo Mäenpää så har IFK Mariehamn nu klart med 11 spelare inför nästa säsong.