Ademi till Djurgården

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Albion Ademi till Djurgården

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, kan informera om att Albion Ademi lämnar IFK Mariehamn för Djurgården. Det står klart efter att Djurgården köper Ademi från Grönvitt och Albion själv skriver ett fyraårskontrakt med Stockholmsklubben.

Albion Ademi kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2020 och gjorde snabbt succé i Grönvitt. Han blev mycket snabbt en av lagets viktigaste offensiva krafter och slutade på andra plats i Veikkausliigas skytteliga med sina 14 mål på 22 matcher.

Redan under säsongen visade många klubbar utanför Finland intresse för Ademi.

Nu står det klart att Albion tar nästa steg i sin karriär genom att flytta till Stockholm och Djurgården. IFK Mariehamn vill tacka Albion Ademi för hans tid i IFK Mariehamn och gläds åt att han får möjligheten att gå vidare till klubben som så sent som 2019 blev svenska mästare. Sportsligt betyder Ademis försäljning att IFK tappar en stark offensiv kraft men ekonomiskt är det viktigt för klubben att också kunna vara med och förädla fram spelare som under sin tid i IFK Mariehamn kan utvecklas så att de köps upp av klubbar från utlandet. Det är också viktigt för IFK Mariehamns attraktionskraft som klubb att vi kan visa att vi regelbundet kan utveckla spelare så att de kommer vidare i karriären. Det är spelare som bl.a. Paulus Arajuuri, Petteri Forsell, Dever Orgill, Albin Granlund och nu Albion Ademi mycket bra exempel på.

-Jag har nu varit ett år i Mariehamn säger Albion, allt har varit mycket bra och jag har utvecklats mycket som person och fotbollsspelare, vilket jag kommer att ha stor hjälp av i framtiden. Jag vill tack hela personalen inom IFK Mariehamn och min lagkamrater, tack också till alla supportrar som varit ett stort stöd både på och utanför planen samt ett speciellt tack till våra tränare , speciellt Lukas som trodde på mig och tog fram mina bästa sidor på planen. Slutligen ett stort tack till alla supportrar, fortsätt heja fram Grönvitt, ni är ett enormt stöd för spelarna på planen, avslutar Albion Ademi

- Självklart är det sportsligt ett avbräck för oss att Albion nu lämnar Grönvitt framöver men en dag som denna skall vi vara glada och stolta över att vi kunnat vara med och hjälpa honom vidare i karriären och att vi kan få en ekonomisk kompensation för det som gör att vi kan fortsätta utveckla vår egen verksamhet. Det har varit stort intresse kring Albion och det var fantastiskt att han kunde bidra så mycket till laget 2020 och att vi på det sättet fått vara med om att hjälpa honom utvecklas och gå vidare i sin karriär samtidigt som det skapar bättre ekonomiska förutsättningar för IFK Mariehamns framtid, kommenterar Peter Mattsson, klubbdirektör i IFK Mariehamn

IFK Mariehamn och Djurgården har gemensamt kommit överens om att inte kommentera detaljerna i avtalet.