Albin Granlund förlänger med IFK

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och ytterbacken Albin Granlund har i dagarna kommit överens om en förlängning av Granlunds spelarkontrakt. I och med kontraktsförlängningen är Granlund IFK-spelare de två inkommande säsongerna.

Albin Granlund kom till IFK inför säsongen 2014 och gjorde redan under sin premiärsäsong en mycket imponerande insats. Skulle det inte varit för en knäskada i slutet av säsongen så skulle Granlund av allt att döma sannolikt spelat varje minut i Veikkausliiga under 2014 års säsong. Också under senaste säsong var Granlund en given startspelare i IFK:s fyrabackslinje. En lårskada under mitten av säsongen höll Granlund utanför laget under en period av senaste års ligaspel men Granlund avslutade säsongen starkt efter sin rehabilitering och var bland annat på planen i Cupbragden i Valkeakoski.

Det är härligt att vi kunnat förlänga kontraktet med Albin. Han har under sina två säsonger i IFK visat sig vara en av ligans bästa ytterbackar och utvecklats oerhört positivt under tiden hos oss. Han har också utvecklats till att bli en av de ledande karaktärerna – inte bara på planen utan också vid sidan av planen. Han är utan tvekan en viktig nyckelspelare i vårt lagbygge, berömmer klubbdirektören Peter Mattsson