Albion Ademi förstärker IFK:s offensiv

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Albion Ademi förstärker IFK:s offensiv

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med ytterligare en lovande inhemsk spelare. Under mellandagarna har Grönvitt och den snart 21-årige Albion Ademi kommit överens om ett 1+1 årskontrakt.

Ademi som är både finsk och albansk medborgare har gjort 55 matcher i Veikkausliiga trots hans unga ålder.. Han har representerat de finska U-17, U-18 och U-19 landslagen och gjort knappt 20 U-landskamper totalt för Finland. Som U-21 landslagsman bytte Ademi land och representerar nu Albanien för vilka han gjort en U-21 landskamp hittills.

Högerfotade Albion Ademi som föredrar att spela på vänsterkanten kommer närmast från FC Inter där han de senaste två säsongerna spelat 36 ligamatcher. Före det har han också representerat PS Kemi i Veikkausliiga. Ademis moderklubb är TPS.

- Jag är mycket nöjd med att vi kunnat skriva kontrakt med Albion. Flera andra namnstarka ligaklubbar erbjöd honom spelarkontrakt men efter diskussioner med oss så väljer han att bygga vidare på sin karriär i IFK. Det visar att vi tror mycket på varandra. Vi på honom och han på IFK och vår fortsatta satsning. Jag tror att Albion har alla chanser att riktigt blomma ut i vår omgivning och bli en stark offensiv kraft hos oss.

Nu har vårt minimi krav av ”Home Grown” spelare fyllts. Nu kan jag jobba vidare med att bygga truppen med spelare oberoende om de är inhemska eller utländska! kommentarer Klubbdirektör Peter Mattsson.