Aleksei Kangaskolkka avslutar sin karriär

Idag kom beskedet att en av senaste årens stora IFK-profiler avslutar sin fotbollskarriär efter denna säsong.

Anfallaren Aleksei ”Allu” Kangaskolkka har, i samförstånd med klubben, beslutat att avbryta sitt gällande kontrakt, som även var giltigt för 2019, och detta blir hans sista säsong i den grönvita tröjan, därmed avslutar han sin spelarkarriär.

Här kan ni läsa Allus egna ord kring beslutet:

Hej alla IFK vänner.

Det här har varit en tung säsong, inte enbart för IFK som lag utan också för er supportrar och sponsorer. Men till slut klarade vi det tillsammans!  

Men som i livet gör motgångar oss starkare och mera hungriga för att göra förbättringar. Jag tror att den här säsongen kommer att ha precis en sådan effekt. Nästa år fyller IFK 100 år och även den säsongen spelar vi i Veikkausliiga. Nästa säsong kommer ni dock inte se mig på planen som vanligt, utan istället kommer jag sitta och heja tillsammans med er på läktaren. Dagen har kommit då det är dags att tacka för mig. Motivationen att utvecklas vidare som fotbollsspelare har dalat och jag ser fram emot nya utmaningar och utvecklingsmöjligheter inom näringslivet. Sen är det ju bara att inse att man inte är lika ung som när man först kom till IFK 2011 och det betyder att kroppen kräver mera och mera för att återhämta sig och man har konstant någon slags smärta i kroppen. Men främst är jag nöjd med vad jag har uppnått och åstadkommit i min karriär, alltifrån mästare i Veikkausliiga, vinnare av finska cupen och skyttekung till pojk-&ungdomslandslagmatcher och utlandskontrakt. Jag är stolt över att mycket av detta har jag uppnått tillsammans med IFK!  

Tack alla som har tagit del av min resa, de som har bidragit till denna otroliga erfarenhet och gjort allt möjligt. Familj, medspelare, tränare, hela IFK kansliet, motståndare, domare och varje enskild person som kommit från den ena veckan till den andra för att se oss spela.  

Lycka till alla IFK vänner och vi ses på Wiklöf Holding Arena 2019!

Allu hör till Veikkausliigans mesta målskyttar genom tiderna med sina 76 mål på 246 matcher, bl.a som vinnare av skytteligan 2017 med 16 mål. I Grönvitt spelade han 149 matcher och gjorde 54 mål under säsongerna 2011-12 samt 2015-18. Allu tar därmed plats som en av de stora i IFKs ligahistoria bl.a. som den meste målskytten för Grönvitt.

Vi tackar Allu för allt det han gjort för oss inom IFK Mariehamn och önskar ett stort lycka till i framtiden!