Anders Wiklöf klar som huvudsponsor för IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Anders Wiklöf klar som huvudsponsor för IFK Mariehamn!

IFK Mariehamn får ännu vänta på slutligt besked när årets Veikkausliiga startar, på grund av undantagstillståndet som råder i Finland som en följd av covid-19 viruset.

I tider av många negativa nyheter och en osäkerhet inom näringsliv och samhälle så har Anders Wiklöf gjort klart med Grönvitt att engagemanget som huvudsponsor fortsätter. Det är mycket positiva nyheter.

- Det är ju förstås mycket oro i alla samhällen nu och verkligen en speciell situation med undantagstillståndet. Samtidigt känner jag att det är viktigt att visa framtidstro och där är IFK Mariehamns fotbollslag en viktig symbol för Åland. Därför känner jag att det är rätt tidpunkt att nu göra klart med huvudsponsorskapet för trettonde året i rad och i år är det jag själv som sponsorerar. Hotell Arkipelag har varit sponsor i 12 år, men eftersom verksamheten på hotellet mer eller mindre ligger nere just nu så tyckte vi i år att det här var en bättre lösning. När fotbollen kommer igång igen så tror jag IFK kan göra en bra säsong med sitt nya lag och med sin nya tränare, säger kommerserådet Anders Wiklöf.

Grönvitt står inför en säsong med många nya namn i spelatruppen inklusive en ny huvudtränare, Lukas Syberyjski. En utmaning som IFK:s VD Peter Mattsson tror att klubben kommer att klara bra. 

- Jag tycker vi fått ihop en bra mix av rutin och ungdomlig potential och vi har många spännande spelartyper i laget, både bland de som var med oss i fjol och som i år kommer att vara ännu bättre och nya spelare som ser riktigt vassa ut, säger Peter Mattsson.

IFK Mariehamn Ab:s ordförande Dan Mikkola är glad och tacksam över huvudsponsorskapet.

- Utan sponsringen skulle vi inte ha förutsättningar att spela i ligan och att Anders Wiklöf är med oss framåt är jätteviktigt precis som det är viktigt att vi också får med alla våra andra sponsorer. Särskilt nu i dessa Corona-tider är vi tacksamma över att vi kan fortsätta ha sponsorintäkter som ju är en av våra viktigaste inkomstkällor. Då förstår man också att huvudsponsorn är väldigt viktig. Det känns tryggt för mig att vi har Anders Wiklöf i ryggen, säger Dan. 

På bilden ser du kommerserådet Anders Wiklöf och IFK Mariehamn Ab:s VD Peter Mattsson.

( Arkivfoto: Ålandstidningen )