Anders Wiklöf klar som huvudsponsor för IFK Mariehamn!

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag.

Nu står det klart att Anders Wiklöf och Hotell Arkipelag även inkommande säsong blir huvudsponsor för IFK Mariehamn, nu för femtonde året på raken.

I dessa tider av osäkerhet i samhället känns det otroligt bra för Grönvitt att så här tidigt i början av säsongen få en så viktig grundpelare på plats inför 2022.

- Jag känner att det är viktigt att visa framtidstro och där är IFK Mariehamns fotbollslag en viktig symbol för Mariehamn och hela Åland. Det känns riktigt för mig och Hotell Arkipelag att göra klart med huvudsponsorskapet för femtonde året i rad och även i år är det jag själv privat som sponsorerar. Jag tror på Grönvitt och tror även på en bra säsong för IFK, säger kommerserådet Anders Wiklöf.

Grönvitt får in en hel del nya namn i spelartruppen denna säsong. En utmaning som IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson tror att klubben kommer att klara bra.

- Jag arbetar just nu för fullt med att få in de s.k. ”homegrown-spelarna” (fostrade i Finland) till laget vilket ser lovande ut. Därefter börjar jag titta på den utländska marknaden för att komplettera truppen med ytterligare spetskompetens. Jag hoppas och tror att jag, tillsammans med vår tränarstab med huvudtränarna Daniel Norrmén och Jari Pyykölä samt Johan Sundman, kan sätta ihop en spelartrupp som kommer att vara riktig vass när ligaspelet väl kommer i gång. Mycket glädjande är också att det börjar komma fram ett flertal egna ungdomsspelare som snart knackar på porten till seniorlaget, säger Peter Mattsson.

- Utan sponsringen skulle vi inte ha förutsättningar att spela i ligan och att Anders Wiklöf är med oss framåt är jätteviktigt precis som det är viktigt att vi också får med alla våra andra trogna sponsorer. Särskilt nu i dessa Corona-tider är vi tacksamma över att sponsorer som varit med oss i många år fortsättningsvis sponsorerar oss även i år då sponsorintäkter ju är en av våra viktigaste inkomstkällor. Då förstår man också att huvudsponsorn är väldigt viktig. Det känns tryggt för mig att vi har Anders Wiklöf i ryggen, fortsätter Peter Mattsson.

På bilden ser du kommerserådet Anders Wiklöf och IFK Mariehamn Ab:s VD Peter Mattsson.
( Arkivfoto: Ålandstidningen )