Andreas Vaikla klar som IFK-målvakt

Pressinformation från IFK Mariehamn - Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands Lag, IFK Mariehamn, och estniske målvakten Andreas Vaikla har skrivit på ett avtal som innebär att Vaikla är grönvit spelare de kommande tre säsongerna.

Andreas Vaikla är född 1997, mäter 1,97 cm och kommer närmast från IFK Norrköping där han under 2016 gjorde 13 matcher i Allsvenskan och två matcher i Champions League-kvalet för "Peking".

Vaikla är en målvakt med stor räckvidd och relativt rörlig för sin längd. Hans främsta kvaliteter sitter i räddningsspelet med hög räddningsprocent och har en bra grund i positionsspelet och bra i luftrummet.

- Vaikla är för mig en spelare med tydliga spetskvaliteter och hög potential. Vi har varit noggranna i urvalet av ersättaren för Viitala och därför har det tagit litet tid att göra klart med Vaikla men nu känns det riktigt bra att säkrat upp vår nya målvakt. Han lämnar Norrköping för att han vill ta steget och bli uttalad förstamålvakt hos oss och den målbilden delar vi med honom. Norrköping erbjöd honom en fortsättning och Andreas hade erbjudanden från Europa men valde till slut oss och det känns riktigt bra att han ser sin framtid hos oss, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

I och med kontraktet med Vaikla så är IFK:s trupp preliminärt komplett inför 2017 års säsong förutsatt att inga spelare skadas eller andra förändringar sker som föranleder ytterligare spelarförstärkningar.