Anfallaren Yvan Yagan klar för IFK Mariehamn

Yvan Yagan klar för IFK Mariehamn

Anfallaren Yvan Yagan och hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har kommit överens om ett spelaravtal som gör att Yagan ansluter till Grönvitt inför kommande säsong. Yvan Yagan testspelade med IFK Mariehamn i cupmatchen mot TPS och övertygade IFK-ledningen vid matchen och vid anslutande träningar att han är en spelare som tillför offensiv styrka i spelartruppen.

Yvan Yagan är en 30-årig anfallare som innehar både belgiskt och armeniskt medborgarskap och är född i Bryssel med armeniska föräldrar. Han har spelat på högsta nivå i Belgien under en stor del av sin professionella karriär och  gjort över 200 matcher totalt och 50-talet mål. Han har också gjort 3 stycken A-landskamper och ett mål för Armeniens landslag. Han kommer närmast från belgiska KAS Eupen.

- Vi gillade vad vi såg i Yvan när han var här på testspel. Han är inte i full matchform ännu men han har stor potential och det syntes direkt att han spelat proffsfotboll på hög europeisk nivå. Han är en bollskicklig spelare som kompletterar den offensiva spelartruppen vi har på ett bra sätt. Vi sökte också efter en erfaren spelare som kompletterar vår i övrigt ganska unga trupp och i Yvan så får vi en gediget erfaren spelare, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson

Yvan Yagan flyttar till Mariehamn inkommande vecka och finns med i laget från den 13 februari.