Äntligen återvänder han!

Säsongen 2006 blev han älskad av publiken på Wiklöf Holding Arena. Därefter har han varit lika efterlängtad som saknad. De som följt IFK-supportrarnas kommentarer under varje "silly season" sedan 2006 har kunnat se samma önskedröm; "hoppas att han återvänder". Fram till nu har önskedrömmarna varit förgäves.

Men de grönvita supportrarna behöver inte vänta och drömma längre. Idag satte sig klubbdirektören Peter Mattsson sig ned på ena sidan bordet. På andra sidan bordet satte sig Gabriel Petrovic. Mellan dem låg ett tvåårigt spelarkontrakt. Några minuter senare var det klart. Petrovic spelar i IFK åtminstone de kommande två säsongerna.

- Det är fantastiskt roligt att kunna presentera Gabbe som grönvit spelare igen. Sedan han lämnade oss efter säsongen 2006 har vi regelbundet hört av oss till honom för att försöka locka tillbaka honom men tiden har inte varit mogen före nu, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson glatt

Gabriel Petrovic spelade i IFK säsongen 2006. Det blev 23 matcher och ett mål. Petrovic gjorde sig snabbt känd som en oerhört bollsäker passningsspelare med en känslig fot vid fasta situationer som hörnor och frisparkar. Efter säsongen i IFK återvände Petrovic till Stockholm och efter en sejour i Väsby anslöt han till Brommapojkarna. Perioden i Brommapojkarna blev en framgångsrik period i Petrovics karriär. Den innebar närmare 140 matcher i klubben inklusive allsvenskt spel för 31-åringen.

- Med Gabriel får vi nu en spelare som tillför mycket på fasta situationer. Han blir en mycket viktig spelfördelare och passningsspelare på det centrala mittfältet. Under åren i BP har han också samlat på sig oerhört mycket rutin från spel på högsta nordiska nivå i Allsvenskan så vi ser också att han tillför värdefull rutin och starkt ledarskap till laget, avslutar Mattsson.