Årest Respectpris till Olle Fonsell

Årets "Respect-match" spelades i onsdags mot KuPS. Varje år utser IFK Mariehamn en pristagare till Respectpriset som, på ett eller annat sätt, gjort stor nytta inom föreningen. Strax före matchstart fick årets pristagare, eldsjälen och entusiasten Olle Fonsell sitt "minnesdiplom" med följande motivering:

"Olle Fonsell är mariehamnaren som sällan eller aldrig missar en match där IFK Mariehamn är inblandat. I dag är han lika självklar på Wiklöf Holding Arena som bollen är på plan. Med outsinlig optimism och framtidstro följer och stöder han sitt lag hemma i Mariehamn och runtom i Finland. Så har det alltid varit men tidigare ännu mer. Olle Fonsell är mannen som satte fart på framgångssagan IFK Mariehamn. Han var klubbens ordförande i början av 1970-talet  då utvecklingen tog fart på allvar. Träningarna blev mer seriösa, publiken strömmade till och med hjälp av bland annat förstärkningar utifrån vann IFK division 3 år 1971. Man föll tillbaka men kom igen och vann i snabb takt division 3 (1975) och divison 2 år 1976. IFK var i ettan och Olle Fonsell var på många sätt den drivande kraften bakom miraklet. Efter detta skrev han också boken ”Med Grönvitt till division ett”."

Till priset hör också att Veikkausligan ger en summa på 500 euro som pristagaren sedan själv får donera till valfri verksamhet. Olle valde att donera beloppet till IFK Mariehamns Ungdoms- och junioverksamhet.

Vi tackar och gratulerar ännu en gång Olle.