Årets Respect-pris

Före matchen mot SJK i måndags delades årets Respect-pris ut till före detta IFK ordförande Robert Söderdahl. Han fick priset med följande motivering:

Robert Söderdahl är på många sätt sinnebilden av en ålänning och IFK-are. Han är uppvuxen och till vissa delar fotbollsfostrad i Jomala, han har sommarviste på landet och bor i Mariehamn. Att jobba för hela Åland faller sig därför naturligt för allas vår Robba. På fotbollsplan var unge Söderdahl en ettrig, orädd och kreativ anfallare som gjort livet trist för många försvarare och målvakter. Som äldre har Robert tagit ett allt större ansvar och ställt sina krafter till förfogande som ledare och inspiratör. Under åren 2012-2018 var Robert Söderdahl ordförande för IFK Mariehamn Ab och lyckades under den tiden driva laget mot historiska framgångar på såväl det nationella som det internationella planet. Robba är IFK-andan personifierad. Han är omtänksam, underhållande och sviker aldrig sina grönvita kamrater.

Respect-priset innebär också att Robert Söderdahl erhåller 500€ att ge vidare till något han brinner för. Han donerade sina 500€ till IFK Mariehamns ungdomsfotboll.