Åttondelsfinal mot FC Lahti

Det är dags för åttondelsfinal i Finska Cupen och FC Lahti kommer på besök till Wiklöf Holding Arena på torsdag. Det är alltså läge att minnas fjolårets semifinal mot HJK i Mariehamn och bragden i Valkeakoski som ledde till ett historiskt cupguld! Sådana minnen ska man vårda. Torsdagens match som börjar 18.30 blir en tuff drabbning för båda lag. IFK har två raka segrar i ryggen och starkt självförtroende efter utflykten till norra Finland. På skadelistan finns än så länge bara Albin Granlund med ett litet frågetecken för Anthony Dafaa Clement som tvingades lämna planen i matchen mot PS Kemi.

FC Lahti är ett rätt skärrat lag just nu. De två senaste matcherna slutade oavgjort efter att man tappat ledningen i sista minuten. På målvaktssidan har rutinerade Henrik Moisander som slutade i fjol, ersatts av betydligt ojämnare Tomi Maanoja som blandar högt med lågt, för att uttrycka det försiktigt.

På backsidan finns gott om erfarenhet hos FC Lahti. Pyry Kärkkäinen och Mikko Hauhia har tillsammans långt över trehundra ligamatcher i bagaget. Frågan är om de hänger med när Dever Orgill och Diego Assis lägger i överväxeln. Många backar gör inte det.

I FC Lahti har vi också tidigare IFK-spelaren Duarte Tammilehto som antagligen inleder på mittfältet. Får han till det gäller det för IFK-försvaret att stå på tårna.

Överlag har FC Lahti gått in för att föryngra sitt lag inför denna ligasäsong. Det har kanske inte lyckats så bra defensivt men offensivt ser det lovande ut. Jasse Tuominen, 20, har gjort mål i två ligamatcher hittills. Santeri Hostikka, 18, gjorde mål i senaste ligamatchen mot Helsingfors IFK. Dessutom fanns Mikko Kuningas, 18, med från start mot HIFK. Vid sidan har FC Lahti lånat in spelfördelaren Ivan Solovyov, 23, från Zenit i Ryssland. Han tokhyllades efter sin första hela match av Lahti-supportrarna som kallade Solovyov för ”ligans bästa spelare”. Det gäller för IFK att hålla koll på denne killa.

Och eftersom alla undrar; ja, legendaren Rafael är fortfarande igång men får inte spela så mycket som förr.

Wiklöf Holding Arena bjuder på utmärkta förhållanden då man idag tog bort fiberduken för andra gången i vår. Gräsmattan är grön och jämn. Vill du njuta av något före matchen finns vår gräddstuvade pytt i panna på norra altan. Vill du fixa fredagsmys kan du ordna det snabbt och billigt då vi öppnar vårt chipsflak 15 minuter före matchen är slut. Där kan man köpa 3 valfria megapåsar chips och 3 valfria dip för endast 6 euro. Säsongskort gäller naturligtvis till matchen!

Varmt välkomna!