Avgörande match mot HIFK

Fotbollssäsongen är i full gång även om ligan börjar först i april. Finska cupen pågår som bäst och är olidligt spännande inför helgens sista omgång. Av de två ligagruppernas sammanlagt tolv lag går åtta vidare till slutspelet. För IFKs vidkommande vilar allt i egna händer. Här kan man läsa mer om läget just nu.

På söndag kl 18.00 är det sista matchen i gruppspelet i årets upplaga av Finska cupen. IFK tar emot IFK-kollegan från Helsingfors i Eckeröhallen och läget är följande: IFK Mariehamn måste vinna för att hållas kvar i cupen. Alla andra resultat innebär att det är slutspelat. Detta är alltså idrott i dess renaste form, bara seger räknas.

– Enkelt och klart och alla känner till förutsättningarna och vi är redo, lovar tränaren Peter Lundberg.

Det står mycket mer på spel än IFK:s fortsatta cupäventyr. Om FC Honka lyckas ta poäng mot FC Inter på lördag är det fjolårets suverän HJK som faller bort i händelse av grönvit seger på söndag.

I HIFK, som inte vunnit en enda match i år och inte längre kan nå avancemang, får vi också se Joel Mattsson som gjorde mål i senaste matchen som HIFK förlorade med 1-3 mot FC Inter.

IFK har på sina fyra matcher tagit en seger och två oavgjorda samt en förlust. I lördags blev det 0-0 efter en tuff drabbning mot FC Honka där holländska mittbacksparet Robin Buwalda och Rick Ketting tillsammans med målvakten Oskari Forsman såg till att en poäng följde med hem till Åland.

– Honka var det bättre laget och hade kanske förtjänat en seger men fotboll är fotboll och vi lyckades bra i vårt försvarsspel, säger Peter Lundberg.

I matchen mot Honka deltog inte skadedrabbade Daniel Sjölund, Amos Ekhalie, Gustaf Backaliden samt Robin Sid. Dessutom slog en vinterförkylning ut Keaton Isaksson och Simon Silverholt. Under matchen tvingades även Robbie Crawford utgår till följd av en lättare smäll. Inför söndagen räknas ändå i vart fall de tre sistnämnda vara redo för spel medan Daja och Amos missa matchen.

Matchen kan ses på Ruutu men då fotboll ska upplevas live är Eckeröhallen the place to be!

Supporterbussen går från bussplan kl 17.00 med retur efter matchen.

/Jörgen Pettersson