Baba Mensah ansluter till Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har gjort klart med en ny mittback, Baba Mensah. Mensah och Grönvitt har kommit överens om ett 1+1 årsavtal med klubboption.

Baba är från Ghana och har representerat Ghanas U20 landslag vid ett tillfälle och också gjort en landskamp för Ghanas A-landslag. 

Den nu 27-årige Mensah har tidigare spelat finsk ligafotboll i Ilves där han gjort 48 matcher och har bland annat varit med och vunnit finalen i Finlands Cup mot IFK Mariehamn 2019 och ett ligabrons 2017. Han kommer senast från HJK-organisationen där han representerat Klubi 04 sedan augusti i år. 

-Det är en ära för mig att få komma till den familjära klubben IFK Mariehamn, jag ser mycket fram emot det och är glad att jag fick den här möjligheten.

Jag ska ge allt för att IFK ska uppnå sina mål och kämpa hårt för laget och alla supportrar, tillsammans kan vi göra något bra.

Jag vill tacka IFK Mariehamn och dess ledning för att ni valde mig. Jag ser framemot att snart träffar alla inom klubben och komma igång med träningar och matcher, kommenterar Baba Mensah.

- Vi är glada över att kunnat knyta Mensah till oss inför 2022 års ligasäsong som central försvarare. Baba är en rutinerad spelare som gjort nästan 50 ligamatcher. Han är en lång, stark och tuff försvarare att spela mot.

Med Mensah i laget börjar så småningom de defensiva pusselbitarna falla på plats, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.