Backaliden förlänger med Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Backaliden förlänger med Grönvitt

Publiken på Wiklöf Holding Arena får se mittfältaren Gustaf Backalidens energiska och uppoffrande spel också nästa säsong i Veikkausliiga. Det står klart efter att hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och Backaliden kommit överens om en förlängning av Backalidens kontrakt också över inkommande säsong.

Gustaf Backaliden kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2019 från spel med IFK Malmö i svenska division 2. Han imponerade under cupspelet på vintern och etablerade sig i IFK:s startelva samt gjorde mål i säsongspremiären mot Honka på bortaplan. Tyvärr skadade Backaliden sig i inledningen av ligasäsongen med ett armbrott och han fick därför ett ofrivilligt skadeuppehåll under en längre period. Han kom dock tillbaka efter sitt skadeuppehåll och totalt blev det 21 matcher och 2 mål för Backaliden under sin debutsäsong i Grönvitt.

- Gustaf är en fortsatt ung, utvecklingsbar och lovande spelare som bara är 22 år gammal men ändå visar prov på väldigt moget och tryggt spel. Han är en så kallad box-till-box-mittfältare. Jag skulle säga att han är bra både offensivt och defensivt, trygg med boll och har ett bra driv. Hans energi och positiva attityd på planen smittar av sig och det är mycket värdefullt med den typen av karaktärer i laget. Vi är därför mycket nöjda med att vi kunnat göra klart med Gustaf också inför kommande säsongen, kommenterar Klubbdirektören Peter Mattsson.