Backjättar mot superanfallare

I morgon söndag är det matchdag igen. Klockan 16.30, observera tiden! Ligaettan HJK kommer till Wiklöf Holding Arena för att ta sig an hemmalaget IFK Mariehamn, tvåa i ligan och med två raka bortasegrar i ryggen (jepp, cupförlusten är redan glömd). Trots att det är bara drygt tre veckor sedan lagen möttes i Helsingfors har mycket hänt i april månad. HJK har spelat fyra matcher och är alltjämt obesegrade och har har sina trumfkort i anfallarna Morelos och Atom som stänkt in fyra mål vardera. Atom gjorde två av sina mål mot IFK i premiärmatchen i Helsingfors. Det blir en rejäl munsbit för IFK:s backlinje med kapten Jani Lyyski i spetsen. Atom har dessutom skrapat i hop sju IS-stjärnor och ligger därmed knappt före vår egen Dever Orgill med sex stjärnor.

Matcherna mellan IFK och HJK brukar vara minnesvärda tillställningar med snabbt och tekniskt spel och många mål. Vem minns inte fjolårets semifinal då IFK vann med 5-1 efter en match som lämnade inget att önska; för hemmasupportrarna. Eller säsongen år 2012 då IFK malde ner ligaledaren HJK med 2-0 efter mål av Saihou Jagne och Aleksei Kangaskolkka. Sällan har vi väl varit stoltare än då.

IFK har utvecklats till ett homogent lag med stabil backlinje, välsmort mittfält och farliga anfall. Det är upplagt för fotbollsfest på Wiklöf Holding Arena!

Kom också ihåg att njut av kamratskapet och vännerna och mat och dryck och chipspåsarna!

/Jörgen Pettersson