Bortamatch i Kuopio i morgon fredag

IFK Mariehamn åker till Kuopio för att på fredag möta ligafyran KuPS på deras hemmaplan. Enligt Veikkaus är KuPS favoriter men IFK är redo och sugna på fler poäng. Alla grönvita spelare är intakta och Dever Orgill kommer direkt från landslagsspel liksom Albin Granlund som var med i den finländska truppen mot Kosovo. Granlund är även uttagen till Månadens lag i augusti.

IFK kommer till match som ligatvåa med en match mindre spelad än ledande HJK. KuPS ligger fyra men har haft bra flyt de senaste matcherna med piken som kom i Helsingfors mot HJK då KuPS vände och vann med 3-2 efter mål på övertid.

Bland de farligaste spelarna i KuPS har vi till exempel mittbacken Babacar Diallo som samlat ihop flest IS-stjärnor, 22 stycken, av alla spelare i Veikkausliiga. Framåt bildar duon Gbolahan Salami, 8 ligamål,  och Sasa Jovovic ett giftigt anfallspar. På mittfältet står ungdomarna Saku Savolainen och Ilmari Niskanen för fart och kreativitet.

Grönvitt åker, som tidigare nämnts, till Kuopio med komplett trupp då Anthony Dafaa Clement nu åter är i spelskick efter sin långvariga skada.

Matchen spelas på Savon Sanomat Arena i morgon fredag med avspark kl 18:30 och kan som vanligt ses på ISTV Extra.