BORTAMATCH MOT ÖREBRO SK NU PÅ LÖRDAG

BORTAMATCH MOT ÖREBRO SK NU PÅ LÖRDAG

På lördag morgon är det tidig väckning för IFK spelarna och ledarna för att hinna med båten över Ålands hav för att sikta in sig på mötet mot den klassiska allsvenska klubben Örebro SK.

Ett Örebro, som i år inleder sin 50,e säsong i Sveriges högsta fotbollsliga, och som ifjol slutade på en 9,e plats i Allsvenskan men som trots sina många år i högsta serien ”bara” har en andra plats (1994) som sin bästa merit.

För oss ålänningar är Örebro SK kanske mest känt för att IFK ikonen Tommy Wirtanen under åren 2009 – 2012 gjorde 59 matcher - och 2 mål - för laget. Och för oss som minns ännu längre tillbaks kommer säkert också ihåg att IFK, s Thomas ”Töppe” Nordström gjorde en match för laget på 90-talet. Dessutom var det just Örebro SK som IFK, s tidigare målvakt Simon Nurme kom ifrån före sina tre säsonger i Grönvitt 2012 - 2014. Och på det valde ju en av IFK, s ”guldhjältar” från 2016, och tillika finska landslagsspelaren, Albin Granlund att fortsätta sin karriär i just Örebro SK där han fortsättningsvis spelar. Albin missar dock matchen eftersom han är upptagen med matcher i EM kvalet med det finska landslaget.

Örebro SK är inne i slutförberedelserna inför årets ligasäsong, som sker på bortaplan mot nykomlingarna Falkenberg FF söndagen den 31.3.

IFK, som på sina fem senaste matcher endast släppt in ett mål, och har tre vinster och två oavgjorda som facit kommer till match med full trupp - förutom Daniel Sjölund, som är skadad, och Aapo Mäenpää som är uttagen i det finska U21 landslaget.

På frågan om vad han vet om motståndarna svarar IFK, s tränare Peter Lundberg såhär:
- ÖSK känner vi bra, och är nog det allsvenska lag som vi har mest kontakt med. Det blir kul att mäta sig med toppnivån i Sverige. Det skall också bli roligt att spela utomhus för första gången i år, dessutom på en väldigt fin arena.

Och vad han förväntar sig av matchen svarar han:
- Jag förväntar mig ett ÖSK som vill styra matchen, men jag hoppas att vi står upp och är modiga både i vårt försvars - och anfallsspel.

Matchen spelas på Örebro SK, s hemmaarena, Behrn Arena, s konstgräsbeklädda plan, med en publikkapacitet på upp till 12 000 personer. Avspark nu på lördag kl. 15.00, finsk tid.

Sune Eriksson