Bortamöte mot sargat SJK

Det är dags för årets första möte med SJK, i Seinäjoki på OmaSP Stadion. IFK åker till match med två knappa men raka 1-2 förluster i bagaget och väskorna fulla av revanschlusta. SJK är ett stukat lag med tre raka förluster, lagets senaste seger kom den 21 april mot FC Honka (2-0). Sedan dess har det blåst rejält och det från början favorittippade laget har bara sju poäng på åtta matcher och ligger tia i ligatabellen.

Senaste veckan blev det också klart att laget bryter med tränaren Tommi Kautonen som man senaste höst skrev ett treårigt avtal med. Det känns nästan logiskt med tanke på att SJK under fjolårssäsongen avverkade tre chefstränare och ett tränarpar...

Istället för Kautonen kommer nu tränarikonen Alexej Eremenko, som ledde Jaro under åren 2009-2016, in i truppen. Eremenko tar med sig en egen assisterande tränare Umar Marhiev och inleder arbetet omedelbart.

– Jag hade andra erbjudanden, men de intresserade mig inte. När detta erbjudande kom blev jag genast intresserad. Detta är en genuin klubb jämfört med andra europeiska lag. Jag är glad över att vara här, sade Eremenko på en presskonferens i tisdags.

Förutom de tidigare långtidsskadade spelarna är IFK ett starkt lag med föresatsen att göra sitt yttersta, att förutspå matchbilden är svårare än vanligt mot bakgrund av tränarbytet i SJK. Alexej Eremenko understryker samma sak, att fokusera på sådana saker man verkligen kan påverka.

– Det är viktigt att nå resultat och framgång men onödigt att tänka på sådant man inte kan göra något åt, som tidigare matcher eller skador och sånt.

Matchen börjar lördag 15.00 och kan ses på den här länken.