Bra andra halvlek enligt "Lundis"

Tränare Peter "Lundis" Lundberg var nöjd med IFKs spel i andra halvleken trots den snöpliga 0-1-förlusten mot Helsingfors IFK.

Första halvleken var jämn med ett litet övertag i vassa målchanser för HIFK. Bland annat var mittbacken Pauli Kuusijärvi i den 27e minuten uppe i det grönvita straffområdet och lyckades med en saxspark träffa ribban. Även i övrigt var HIFK det skapande laget under första halvleken, men Marc Nordqvist i det grönvita målet gjorde en bra match och lyckades hålla tätt.

Ju längre matchens andra halvlek pågick desto mer chanser skapade IFK Mariehamn enligt Peter Lundberg och närmast att göra mål Josef Ibrahim som i den 83e minuten träffade ribban. Strax före hade Brian Span haft ett giftigt skott mot HIFK-målvakten Carljohan "Saku" Erikssons stolpe,men Eriksson lyckades styra ut bollen till hörna.

På övertid kommer sedan kallduschen då blott 17-årige Daniel Rantanen avgör matchen med ett distinkt skott nere i Marcs vänstra hörn.

Som helhet anser tränare Lundberg att under första halvlek fanns en del att förbättra,men andra halvleken var klart godkänd då grönvitt skapade en hel del chanser och visade upp en bra offensiv.

Tränarduon Lundberg/Virtanen gjorde en hel del byten under matchen, i halvtid gick Bobbie Friberg da Cruz och Thomas Mäkinen ut och ersattes av Albin Granlund och Gabriel Petrovic. I den 71a minuten var det sedan igen dags för ett dubbelbyte Diego Assis och Anthony Dafaa byttes ut och in kom istället unge Joel Mattsson och Amos Ekhalie.Sista bytet gjordes i minut 82 då Kristian Kojola gick ut och ersattes av Robin Sid.