BRA VÄRDEMÄTARE FÖR IFK I MORGON

Efter att karantäntiden nu är överstökad samlades hela laget igen på onsdagen för gemensam träning inför ligapremiären som kryper allt närmare och som för IFKs del innebär premiär borta mot Honka den tredje maj. För att ta igen lite av det man missat i förberedelserna har man kört dubbla träningar både onsdag och torsdag medan man, idag fredag, återgår till normala rutiner som innebär morgonträning, gemensam lunch och därefter taktisk genomgång inför lördagens match. Dagen innebär också resdag då man tar Viking Line till Åbo för att därefter övernatta på hotell, allt för att komma utvilade och väl förberedda till matchen som har avspark kl. 17.00 på lördagen.

För IFK är Inter en riktigt bra värdemätare på hur årets lagbygge gestaltar sig. Dels har laget en silverplats att försvara i ligan och dels var Inter i semifinal i årets Finlands Cup där det dock tog tvärstopp mot HJK som vann matchen med övertygande 4–0.

En titt på motståndarna trupp ger till känna att vi hittar två ex. - IFK,are i laget. Dels Rick Ketting, som gör sin andra säsong i Inter, och dels Lassi Järvenpää som anslutit till laget under vintern. Noterbart också, från fjolårets trupp, är att Elias Mastokangas lånats ut och som alla vet, återfinns i Grönvitt denna säsong.

IFK har alltså tränat intensivt i två dagar och hela truppen – inklusive lånet från KuPS, Jiri Nissinen, har varit med (förutom Aapo Mäenpää) men hur truppen till lördagens match ser ut bestäms senare idag efter morgonens träning.

Om matchen säger IFKs biträdande tränare Daniel Norrmén följande: - ”det är klart att det inte är optimalt med match när vi bara fått träna tre dagar efter karantänen men vi är glada att komma igång igen. Att vi kommer att få se ett antal byten med tanke på belastningsgraden på spelarna är klart redan nu”.

Matchen har alltså avspark i morgon, lördag, kl. 17.00 och spelas utomhus på en av Kuppis konstgräsplaner, utan publik. Däremot sänder Turun Sanomat matchen och för att se den måste man registrera sig. Att registrera sig för en månads test är kostnadsfritt.   

Länk till streamen av matchen:

https://www.ts.fi/urheilu/jalkapallo/liiga/5280389/redirect

 

//Sune Eriksson