Brian Span förväntas underhålla på Wiklöf Holding Arena i sommar

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn har gjort klart med en ersättare för långtidsskadade Aleksei Kangaskolkka. Det blir amerikanen Brian Span som under en tid varit hos IFK på testspel. Avtalet mellan Grönvitt och Span är ettårigt.

Brian Span är född 1992 och har en bakgrund där han tillhört allsvenska Djurgårdens IF under två säsonger. Bland annat var han samtidigt i Djurgårdstruppen som Louis Solignac. Han fick ihop totalt 14 allsvenska matcher under vilka han också gjorde ett allsvenskt mål. Samma facit som för övrigt Solignac hade när han anslöt till IFK Mariehamn. I Djurgårdens färger användes Span mest som yttermittfältare medan han under sin tid i USA främst fungerat i en anfallsroll. Nu senast har han tillhört FC Dallas i MLS men spelat på lån för Orlando där han spelade 19 matcher senaste säsong.

- Brian har sett bra ut på träningarna och vi gillade vad vi såg av honom i matchen mot Inter. Jag tror att vi kommer få bra underhållning på Wiklöf Holding Arena i sommar med Span i truppen. Han är fysiskt stark med ett bra bolltillslag och vi har förhoppningar att han kan få blomma ut och få sitt genombrott som A-lagsspelare här hos oss. Han är bara 23 år gammal och har stor potential. Vi kan använda honom både som anfallare eller yttermittfältare litet beroende på tillgängliga spelar och spelsätt, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

I och med avtalet med Span så har nu IFK gjort klart med den planerade truppen. Inga övriga förändringar eller kompletteringar är inplanerade.