Dafaas drömmål gav IFK ligaledning

IFK:s och matchens bäste spelare Anthony Dafaas volleymål var kanske årets mål och tack vare 1-0-segern leder IFK ligan. Därmed åker Ilves på sin första förlust i ligan.
IFK Mariehamn hade stora bekymmer med att få något eget spel under hela matchen. Ilves hade två raka segrar i rad med målskillnad 3-0 och med facit i hand finns det förståelse för deras framgång. Det var Ilves som hade hand om spelet, deras passningsspel var imponerande med tanke på Tammela stadions skick. Samtidigt som IFK:s var under isen, framför allt i första halvlek.
Trots visst Ilves-övertag tog Grönvitt, för dagen i Real Madrid-helvitt, ledningen med 1-0 i Tammerfors. Efter en hörna kom bollen högt studsande till en helt fristånde Dafaa. Han tog det lugnt, lät bollen komma i rätt höjd och dundrade en helvolley från 25 meter och rakt upp i krysset - troligen årets mål, hittills i alla fall.
Resten av första halvlek var det hemmalaget Ilves som höll i bollen, skapade en del halvchanser men Walter Viitala och hans mittbackar Kristian Kojola och Jani Lyyski var tajta och gav inte Ilves några solklara chanser. Samtidigt som Dafaa och Gabriel Petrovic var kungarna matchen igenom med sitt uppoffrande försvarsspel.
I andra halvlek fick IFK mer och mer att säga till om. Duon Dever Orgill och Diego Assis skapade oreda i Ilves försvar och hemmalagets passningsspel gick i stå.
Försvarsmässigt är IFK inne inne grym period. Fortsätter försvarsspelet i samma stil - då slåss IFK om medaljerna.
Segern mot Ilves innebär att IFK Mariehamn är ligaledare. PK-35 spelade oavgjort mot SJK (0-0) och nykomlingen PS Kemi besegrade HJK med 1-0.
IFK Mariehamns nästa match är hemma mot PK-35 på onsdag kl 18.30.
Krille Mattsson