Dags att besegra HJK igen

Semifinal i Finska Cupen, lördag 15 augusti kl 15.00

På lördag är det dags för årets hittills viktigaste match då finländska mästarna HJK kommer till Wiklöf Holding Arena för semifinal i Finska Cupen mot Hela Ålands lag IFK Mariehamn. Det är naturligtvis en Davids kamp mot jätten Goliat men den vet vi alla hur slutade. David vann på knockout! Det är också, mer bildligt talat, den finländska huvudstaden Helsingfors mot vår egen huvudstad Mariehamn. Det är mycket pengar mot mindre pengar och så vidare. Men även små hundar bits hårt och är framför allt snabbare än stora!

”Detta passar oss perfekt. Vi går in som livsfarliga underdogs och vi är hundraprocentigt förberedda och klara för match”, lovar IFK-kaptenen Jani Lyyski. 

De grönvita hjältarna är redo. På lördag är all fokus på att kämpa tills matchen är slut. Eller för att säga som ur-IFK:aren Olle Fonsell brukar uttrycka det: ”Inte ett grässtrå får stå orört när slutsignalen ljuder.”

Det är IFK redo för och Jani Lyyski är segerviss:

”HJK har allt att förlora och vi har allt att vinna. Vi känner vår plan bättre än alla andra och vi vet hur vi ska hantera HJK:arna. Vi är redo och vi är segersugna och vill spela i cupfinalen!”, säger Jani Lyyski och fortsätter:

”Det är dags att visa helsingforsarna vem som bestämmer på Åland! Igen.”

Senaste segern mot HJK kom år 2012 då IFK i en närmast perfekt genomförd match besegrade mästarlaget med 2-0.

Matchen startar kl 15.00. Det är nu det gäller och alla händer behövs på läktaren!

/Jörgen Pettersson, som efter segermatchen 2012 skrev bland annat: ”Som en gigant malde IFK ner motståndarna tills mästarna mot slutet helt enkelt gav upp.” Hela texten finns här.