DAGS FÖR MATCH IGEN – PARGAS IF STÅR FÖR MOTSTÅNDET

Knappt hann bläcket torka efter att den sista ligatabellen publicerats före det var dags att inleda förberedelserna inför kommande säsong som för Grönvitts del drar igång på allvar redan den 6 februari när gruppspelet till Finlands cup inleds. För IFK står då bortamöte mot FC Haka på programmet.

Under de knappa 2 månader som gått sedan Albion Ademi satte straffen mot just Haka och som betydde en Grönvit 1-0 seger och tillika med det nytt kontrakt i Veikkausligan har det hänt mycket saker inom truppen. Flera spelare har lämnat och hela nio nya har anslutit.

I mål återfinns även detta år Oskari Forsman och Marc Nordqvist.

I Försvaret har Calle Svensson, från Superettanklubben Västerås SK, anslutit och kvar från fjolårets trupp finns Mikko Sumusalo, Frankline Okoye, Robin Buwalda och Aapo Mäenpää.

På mittfältet finns Riku Sjöroos, Yanga Baliso och Niilo Mäenpää kvar och som nu kompletterats med egna produkten Oscar Wiklöf, IFK fostrade Joel Mattsson (HIFK), Emile Paul Tendeng (Ilves) samt Moussa Kone (Parma, Italien).

I anfallsväg har Eero Tamminen (Ilves), Muhamed Tehe (Parma, Italien), Vahid Hambo (Lahti) och Elias Mastokangas (Inter) anslutit.

Till detta har klubbdirektör Peter Mattsson flaggat för att det nog kan komma ett eller annat nyförvärv till före truppen för 2021 är komplett.

Och nu på söndag är det alltså dags för årets första match när div 2 laget Pargas IF, med IFK bekantingen Stefan Strömborg som tränare och fjolårets IFK spelare Frans Grönlund i truppen, besöker Åland för en träningsmatch som på grund av de rådande coronarestriktionerna kommer att spelas utan publik. Matchen har avspark kl. 18.00 och kan streamas gratis via ålandstidningen.ax.

 

//Sune Eriksson