Dags för ny seger och tur i lottning

Söndagens hemmamatch på Wiklöf Holding Arena kl 18.30 är mot nykomlingen i ligan, JJK från Jyväskylä. Det är andra gången IFK möter JJK i Mariehamn. Förra gången ska vi sent glömma, det var årets ligapremiär och JJK ledde med 2-0 efter tio minuter men IFK reste sig och vann till slut med sensationella 5-2!

Grönvitt kommer till match med en neslig 3-0 förlust mot PS Kemi i ryggen efter två raka segrar och en begynnande medvind sedan tidigare. Det är inget mot JJK:s resa i ligan. Jyväskylälaget har bara en seger på tolv matcher och ligger just nu sist med sju poäng. Senaste förlusten kom mot HJK senaste torsdag.

Men underskattning bor som bekant granne med nederlag varför det gäller för IFK att dra lärdomar av debaclet i Kemi, rycka upp sig och resa sig på nytt. De goda tecknen har ändå synts allt oftare under den senaste tiden. Mot den bakgrunden tror jag vi ska vara beredda på en fotbollsfest med många hemmamål i dag!

Tar gärna även tillfället i akt att påminna om skönheten i dramatiken och spänningen i fotbollen. Årets liga är extremt jämn även om HJK visar tendenser att rycka ifrån något. Känslan är väldigt tydlig att HJK inte är redo att ännu en gång missa ligaguldet och det har man en kassa som räcker till, de facto är man den klart rikaste klubben i Finland.

Trots att vi ska vara på Wiklöf Holding Arena för att se på match är det nog ofrånkomligt att måndagens lottning av Champions League-kvalet blir det allra största samtalsämnet. Det är faktiskt väldigt fantastiskt att vårt eget IFK, hela Ålands lag, är med i den allra finaste av fotbollssalonger och i morgon är klubbchefen Peter Mattsson  och ordförande Robert Söderdahl på plats i Nyon i Schweiz för den högtidliga ceremonin.

Vi håller alla tummarna vi kan för att motståndet ska bli lämpligast möjliga. Forza IFK och lycka till i Nyon!

// Jörgen Pettersson