Dags för poängjakt i Åbo

På söndag reser IFK Mariehamn till Åbo för bortamatch mot FC Inter. Förutom viktig poänghunger har man med sig ett 70-tal supportrar som tagit sig till Åbo via skärgårdsvägen.

Det blir ingen enkel match för IFK mot FC Inter som i skrivande stund parkerar på en andra plats i ligatabellen efter Ilves och som framförallt har visat offensiva takter under säsongen med 32 gjorda mål framåt på 17 matcher. Offensivt ska IFK se upp med målspottaren Filip Valencic som IFK ryckte i för några säsonger sedan och som i fredags utsågs till månadens spelare för tredje gången denna säsong. Slovenen stod för fem mål och en assist under den senaste månaden.

Filip Valencic, som är utlånad till Inter från norska Stabaek, leder skytteligan i överlägsen stil med sina 14 mål. Samtidigt har den andra offensiva kraften Timo Furuholm fått en nystart i åbolaget och producerat många poäng offensivt. Alla vi grönvita supportrar som tar oss till Åbo på söndag kommer troligen att se en väldigt händelserik match mellan två offensiva lag. Efter avstängningen senast är Robert Crawford tillbaka i startelvan och IFK verkar i övrigt ha en frisk trupp som nu på allvar ska strida om en topp sex-placering i Veikkausliiga.

I senaste matchen mot Helsingfors IFK hade Grönvitt svårt att skapa målchanser och det blev då en förlust med 3-1 så vi kan vänta oss ett revanschlystet IFK. Återigen var det offensiva spelet bra i inledningen av matchen men IFK lyckades inte ta vara på sina chanser. Nu är det på allvar dags att ta vara på varje poäng och strida om topplaceringarna i ligan. Med detta sagt önskar jag killarna i laget framgång på söndag och tre poäng påhejade av alla engagerade supportrar i Åbo.

/Anton Strandvik