DELAD POÄNG I HAGALUND

Med beröm godkänt, så kan man sammanfatta dagens ligacupmatch mellan FC Honka och IFK Mariehamn som spelades i Esport Arena i Hagalund.

Grönvitt inledde matchen inspirerande och satt hög press på hemmalaget som hade förtvivlat svårt att komma till några längre sammanhängande anfallsförsök, så som man är vana med att se Honka de senaste åren. Första halvlek klart på poäng till Grönvitt.

Lite illa för IFK var att i första halvlekens slutsekunder skadade sig Patrik Raitanen och ersattes av Jean-Christophe Coubronne till den andra akten. Alvarligheten av denna skada får vi säkert höra under veckan. IFK forsatten annars som i första, med hög press och i matchminut 50´ hade Sallinen ett fint avslut som Honkamålvakten Rudakov fick sträcka ut allt han hade för att kunna avvärja.

I den 63´ minuten gör båda lagen ett antal byten (för IFK Sjöroos och N´Gamba ut och in med de två senaste nyförvärven Usman Suleman och Emmanuel Boahen) för att i 73´ fortsätta med att Arvid Lundberg och Daniel Enqvist kommer in på planen istället för Mikko Sumusalo och Leo Andersson.

I och med bytena tappar Grönvitt lite av sin höga press och släpper med det in Honka allt mer i matchen vilket resulterar i ett par farligheter för hemmalaget men ingenting värre än vad Elmo Henriksson klarar av att reda upp.

Alvaro N´Gamba visade kvalitet och mittförsvaret, med Patrik Raitanen och lagkapten Timi Lahti, var säkerheten själva och i offensiven krigade Dé på förtjänstfullt. Stort plus till hela laget med lite extra beröm åt debutanterna Oskari Sallinen och Leo Andersson.

Men 5 minuter kvar av matchtiden ersätter Michael Fonsell Oskari Sallinen.

Nästa match för grönvitt är redan inkommande fredag då man resor till hufvudstaden och då är det HJK står för motståndet

 

Lördag 21.01.23

FC Honka – IFK Mariehamn 0 – 0

Domare: Mohammed Al-Emara

Esport Arena, Hagalund

Ligacupen, gruppspel

 

IFKs startuppställning2)

Henriksson – Nissinen, Lahti, Raitanen (ut 46), Sumusalo (ut 72) – Andersson (ut 72), N´Gamba (ut 63), Sallinen ( ut 85 ) – Sid, Dé, Sjöroos (ut 63)

 

Hautamo, Enqvist (in 72), Coubronne (in 46), Lundberg (in 72), Boahen (in 63), Suleman (in 63), Fonsell (in 85)

 

//Sune Eriksson