DELAD POTT I KOTKA TROTS SPELÖVERTAG

I ett kyligt men soligt Kotka var det dags för träningsmatch då IFK gästade KTP på Arto Tolsa Areena.

IFK tog relativt omgående tag i taktpinnen och hade mer boll än hemmalaget KTP. Till en början uteblev dock målchanserna för båda lagen och vi fick vänta till den 13:e minuten då Oskari Forsman visade prov på lite reflexer med en snygg räddning från relativt nära håll. Nästa farliga chans var KTP:s och den skulle även resultera i ett ledningsmål för hemmalaget. Det var en hörna som dessvärre inte kunde rensas och vips så trillade bollen ned framför Anton Eerolas fötter som enkelt kunde trycka in ledningsmålet för de gulgröna KTP.

Efter målet var det som att KTP tagit över taktpinnen och försökte sig på att ytterligare utöka sin ledning, närmast var IFK-bekante David Ramadingaye som nästan blev frispelad men som inte lyckades få till avslutet och därmed kunde Oskari Forsman enkelt ta hand om bollen.

Precis innan paus hade IFK en hörna och det var nästintill en kopia på KTP:s mål. Hörnan slås och det blir lite tumult och flipperspel innan bollen landar vid Emlie Tendengs fötter och då gör Emile inga misstag! Kvitterat innan paus, tack för det Tendeng och IFK! Vi hade även chansen att ta ledningen i den sista minuten i första halvleken då Joel Mattsson fälldes precis utanför straffområdet och fick frispark. Joel tog hand om frisparken själv och försökte sig på en luring genom att skjuta lågt under muren men bollen gick tyvärr tätt utanför.

Till andra halvlek bytte vi målvakt då Marc Nordqvist tog plats mellan stolparna istället för Oskari Forsman. Andra halvlek skulle för övrigt innebära ett stort spelövertag från IFKs sida.

Först ut var pigge Tehe Olawale med en dubbelmöjlighet då första skottet täcktes av KTP-försvaret och han tog hand om returen, tyvärr var målvakten med på noterna och resultatet blev hörna.

När en timme var spelat gjorde IFK sina första två byten. Det var Elias Mastokangas och Vahid Hambo som gjorde entre till förmån för målskytten Emile Tendeng och Joel Mattsson. Bara kort därefter så tog David Ramadingaye sitt andra gula kort då han fällde Niilo Mäenpää och IFK fick därmed ett numerärt övertag i form av spelare resterande del av matchen.

Ramadingayes utvisning gjorde att IFK tog över allt mer och KTP valde att rikta in sig på kontringar. När det återstår cirka 15 minuter av matchen kommer KTP till en kontring och prövar Nordqvist i IFK-målet. Marc tar hand om skottet och räddar ut den till hörna.

I den 77:e minuten gör IFK ytterligare tre byten då Eero Tamminen, Oscar Wiklöf och Aapo Mäenpää kommer in. Trion Olawale, Sumusalo och Karlström hade då spelat färdigt för denna gång. .

IFK fortsätter att trycka på för ett ledningsmål med ett massivt spelövertag. Närmast är vi i den 87:e minuten på en hörna då Aapo Mäenpää ser ut att nicka in ledningsmålet men KTP-målvakten gör en fenomenal räddning och matchen slutar 1-1.

Det sista grönvita bytet kom i den 88:e minuten då Frankline Okoye lämnade plats för Moussa Kone

Nästa match för Grönvitt är redan på söndag den 14:e mars då IFK möter SJK i Seinäjoki.

/Lasse Danielsson

Målskyttar:  26’ - 1-0 Eerola, 42’ - 1-1 Tendeng

Varningar IFK: 67’ Mikko Sumusalo

Varningar FC KTP: 31’ Ogungbaro, 54’ Ramadingaye, 58’ Paavola, 63’ Ramadingaye (andra gula)

Domare: Antti Munukka

Laget:

Oskari Forsman (46’ Marc Nordqvist)

Robin Buwalda “K”, Calle Svensson, Frankline Okoye (88’ Moussa Kone)

Riku Sjöroos, Joel Karlström (77’ Oscar Wiklöf), Niilo Mäenpää, Mikko Sumusalo (77’ Aapo Mäenpää)

Tehe Olawale (77’ Eero Tamminen), Emlie Tendeng (60’ Vahid Hambo), Joel Mattsson (60’ Elias Mastokangas)

Avbytare: Marc Nordqvist, Moussa Kone, Vahid Hambo, Elias Mastokangas, Eero Tamminen, Aapo Mäenpää, Oscar Wiklöf