Delad pott på Wiklöf Holding Arena.

 

Matchen mot anrika FC Haka som är nykomlingar i ligan i år slutade oavgjort 2-2.

Drabbningen sågs av maximala 1000 personer. Att få logistiken att stämma under dessa koronatider är utmanande och köerna är långa innan matchen börjar. Nu ser man över hur man kan göra det ändå lite smidigare till matchen mot Helsingfors IFK inkommande söndag. För att vara säker på att komma in uppmanas publiken att komma i god tid till arenan. 

Matchrapport

Matchen börjar på bästa tänkbara sätt, precis som i förra matchen mot SJK tar Grönvitt ledningen i den fjärde minuten. Återigen är det Albion Ademi som är framme. Aapo Mäenpää spelar bollen snett bakåt i straffområdet till Albion som tar emot bollen och med ett vackert lobbskott sätter bollen i målvaktens bortre hörn.

I den 19:e minuten sprintar pilsnabbe Albion återigen förbi försvaret men motståndarnas målvakt hinner emellan på inlägget. Minuten senare skapar IFK återigen en kvalificerad chans när Akseli Pelvas nickar strax utanför på Mikko Sumusalos fina inlägg från vänster. Strax därefter petar Akseli in bollen i mål, men han bedöms vara i offside.

I den 27:e minuten är gästerna nära att spräcka nollan, Henri Malundana får avsluta oattackerad och skottet går via ribban och ut.

Med 10 minuter kvar av första halvlek tvingas IFK till sitt första byte då lagkaptenen Robin Buwalda är tvungen att utgå på grund av skada. Robin ersätts av Tarik Hamza.

I den 40:e minuten kvitterar Haka. Efter fint passningsspel avslutar tidigare nämnda Malundama distinkt utan chans för Oskari Forsman i målet.

Halvtidsresultatet skrivs till 1-1. En halvlek där Grönvitt var det spelförande laget under första halvan därefter kom Haka mer och mer in i spelet och skapade fler chanser under den andra halvan.

Andra halvlek

Direkt i inledningen av halvleken tappar Mikko Sumusalo bollen olyckligt, i det efterföljande spelet nickar gästernas Saibaa Keita in 1-2. Bara minuten senare är det nära igen då Haka träffar stolpen och Oskari fångar upp returen.

IFK tappar bollen lite för enkelt i många situationer och har svårt att få riktigt ordnat spel. I den 71:a minuten gör IFK två byten, Maximo Tolonen byter med Yvan Yagan och Joel Karlström kommer in istället för Peter Makrillos.

I den 74:e minuten kommer Albion förbi på kanten och slår ett fint inlägg som Riku Sjöroos möter på volley, avslutet går till hörna via en täckande back.

I den 76:e minuten kvitterar IFK! Albion Ademi utmanar återigen sina motståndare och dribblar förbi ett antal motståndare, bollen letar sig sedan till Riku Sjöroos som mycket kallt lyfter in kvitteringen över motståndarnas målvakt.

Strax efter målet ersätter Richard Ebwelle målskytten Sjöroos.

I slutet av matchen skapar båda lagen lite halvchanser som inte resulterar i mål. Slutresultatet skrivs till 2-2. Sist och slutligen ett rätt så rättvist resultat. 

Albion Ademi var under de perioder som IFK förde matchen mycket pigg och utmanade motståndarna med sin snabbhet. Niilo Mäenpää gör en mycket bra match på mitten och inhoppande Tarik Hamza ersätter Robin Buwalda förtjänstfullt.

Målskyttar: 4’ 1-0 Albion Ademi

Varningar IFK: Mikko Sumusalo

Varningar Haka:Jami Kyöstilä, Mohamed ”Medo” Kamara

Domare: Al-Emara Mohammad

IS-stjärnor: 3 Albion Ademi, 2 Niilo Mäenpää 1. Jacob Bushue

Laget: 

Oskari Forsman

Aapo Mäenpää, Robin Buwalda (C (Tarik Hamza 36’), Kalle Taimi, Mikko Sumusalo

Albion Ademi, Peter Makrillos (Joel Karlström 71’), Niilo Mäenpää, Riku Sjöroos (Richard Ebwelle 80’)

Akseli Pelvas, Yvan Yagan (Maximo Tolonen 71’)

Nästa match spelar IFK hemma mot Helsingfors IFK kl. 18.30 på Wiklöf Holding Arena. Då publikantalet är maximerat till 1000 personer ber vi publiken komma i god tid.