DERBY PÅ WIKLÖF HOLDING ARENA

Imorgon, torsdag, med avspark kl. 19.00 är det dags för träningsmatch mellan Hela Ålands Fotbollslag, IFK Mariehamn och FC Åland när lagen drabbar samman på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. För Grönvitts del är det näst sista möjligheten att spela ihop laget inför ligastarten som är den första juli då man möter FC Ilves på bortaplan i Tammerfors. (Genrep är det onsdagen den 24 juni när man möter HIFK i Helsingfors)

FC Åland, som bildades 1992, är en samarbetsförening mellan de tre åländska föreningarna IF Fram, Sunds IF och IF Finströmskamraterna. Syftet med samarbetet är att erbjuda möjlighet till ett naturligt samarbete över föreningsgränserna så att så många som möjligt får spela fotboll så länge som möjligt. FC Ålands moderföreningar bedriver i första hand fotbollsverksamhet för de yngre, från 6-7 år upp till 12 år. Vid 13 års ålder flyttas grupperna ihop till FC Åland. Resurstränare är Alexandre Semenov - som även är sportchef - och nyligen anställde man också Rezgar Amani som verksamhetsutvecklare. 
Föreningen huserar i den finska tredjedivisionen och har som målsättning att vara med och kriga om platserna för avancemang till ”tvåan”.

Nyligen tecknades ett farmarklubbsavtal mellan IFK Mariehamn och FC Åland vilket möjliggör att spelare från FC Åland har möjligheten att spela ligafotboll och att IFK spelare utan några större ”övergångsproblem” kan delta i FC Ålands division tre matcher. Ett bra bevis på detta samarbete är att Grönvitt kommer att låna ut båda målvakterna, Marc Nordqvist och Dan Sjöblom till FC Åland under matchen i morgon.

I Grönvitt saknas Yvan Yagan som ännu har några dagar kvar före han är i matchform samt nyförvärvet Akseli Pelvas vars flyttlass anländer till Åland på måndag.

Som bekant spelas matchen inför MAX 500 personer på läktarna pga de rådande coronarestriktionerna där IFKs VIP- guld- säsongs- och klackortsinnehavare har förtur fram till kl. 18.45 och efter det säljs resterande biljetter från entrén på den södra sidan av arenan.

//Sune Eriksson

 

Med hänvisning till myndigheternas coronarestriktioner gäller följande för matchen:
• Max. 500 personer får finnas på arenan. Spelare, ledare, domare och funktionärer på/vid fotbollsplanen räknas inte in bland dem.
• OBS! VIP- och guldkortsinnehavare har reserverad och märkt plats på läktaren dock inte alltid på den förhandsbokade platsen. Detta för att hålla säkerhetsavståndet.
• Arenan öppnar 90 minuter före matchstart, kom i tid, undvik köbildning.
• Entré till arenan sker endast genom den södra ingången.
• Södra altanen och den södra, gröna kiosken är öppna.
• Cafeterian är stängd. Alla toaletter på arenan är öppna som vanligt.
OBS! Respektera avståndet vid köer och besök.
I övrigt gäller de allmänna coronadirektiven:
• Stanna hemma om du känner dig sjuk.
• Håll tillräckligt avstånd på läktaren (gäller inte personer i samma hushåll),
vid kiosk, altan och i övrigt på arenan.
• Tvätta händerna, handsprit finns utplacerad på många platser på arenan.
• Hosta och nys i armvecket.
• Besök på arenan sker på eget ansvar