Dever till Copa America Centenario

Dever Orgill finns med i Jamaicas slutliga 23-mannatrupp till Copa Americas 100-års jubileumsturnering i USA, Copa America Centenario.

Devers framfart i finska Tipsligan har inte gått obemärkt för Jamiacas tyske huvudtränare Winfried Schäfer. Schäfer uttalade sig nyligen att vår grönvite anfallare är den anfallare han siktar på att bygga sin offensiv kring då Darren Mattocks skadat sig.

Det är en stor ära för Dever att dra på sig sitt hemlands landslagsdräkt i en så stor turnering, samtidigt betyder det naturligtvis att han kommer att saknas i IFKs anfall i ca 3 veckor. Förutsatt att inte Jamaica storskräller och tar sig vidare från gruppspelet i Copa America...

Dever åker iväg till landslagssamlingen i början av inkommande vecka och matchandet börjar på fredag den 27 maj då Jamaica möter Chile på bortaplan i ett genrep inför Copa America. Jamaica har där lottats till grupp C och inleder med match i Chicago mot Venezuela den 5 juni, de möter sedan Mexico i Pasadena den 9 juni och Uruguay i avslutande gruppspelsmatchen i Santa Clara den 13 juni.

Efter det hinner han hem i god tid till hemmamatchen mot PS Kemi den 19 juni förutsatt att Jamaica inte överraskar och tar sig vidare från gruppspelet. Turneringen pågår till den 27 juni då finalen spelas.

Vi är mycket stolta att ha en grönvit spelare med i så stora sammanhang och önskar Dever ett stort lycka till på fotbollsäventyret !