Diego Assis och IFK överens om ett nytt tvåårsavtal

~~Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och mittfältsdirigenten Diego Assis har kommit överens om ett nytt tvåårsavtal som innebär att Assis spelar i grönvitt åtminstone till och med säsongen 2016.

- Otroligt skönt att få kontraktsförlängningen med Assis på plats. Han har fått många samtal från andra klubbar så vi hade hård konkurrens om att få honom att stanna hos oss, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Brasilianska Diego Assis kom till IFK inför förra årets säsong och gjorde en succéartad inledning på ligasäsongen. I Europa League-kvalet skadades han svårt med en korsbandsskada och jobbade under resten av fjolårssäsongen och årets försäsong med att rehabilitera sig. Efter en liten avvaktande inledning av årets säsong som också innehöll en kortare frånvaro på grund av en fotskada har Diego Assis igen visat stor matchform. Han har hittills gjort åtta mål i ligaspelet och med det är det bara Petteri Forsell och Luis Solignac som har gjort fler mål i laget - men Assis har bättre målsnitt eftersom han spelat färre matcher.

- Assis är en mycket viktig pusselbit i vårt bygge av ett fortsatt starkt lagt. Det känns bra att vi nu har Assis och Dever Orgill kontrakterade på flera år framåt. Det visar att vi fortsätter bygga ett bra lag och det underlättar diskussioner med flera andra spelarna som är intresserade av IFK Mariehamn, fortsätter Mattsson.