Ekhalie klar för sin nionde IFK-säsong

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn och mittfältaren Amos Ekhalie har kommit överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över inkommande Veikkausliigasäsong. Den nu 26-årige Ekhalie har i och med detta gjort klart för sin nionde grönvita säsong.

Jag betraktar Amos som i det närmaste en egen IFK-produkt och därför känns det bra att vi kunnat förlänga avtalet över inkommande säsong. Amos kom till IFK redan som 18-19-åring och har spelat med oss åtta säsonger av nio möjliga sedan dess. Han är en del av stommen i laget med nästan 150 ligamatcher. Han är stabil spelare med en oerhört hög lägstanivå om gör mycket jobb i det tysta och behärskar flera positioner på mittfältet, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

Arbetet med att göra klart nästa års spelartrupp pågår med full kraft och målsättningen är att hålla en så intakt spelartrupp som möjligt med endast ett fåtal kompletterande nyförvärv till den del någon eller några av spelarna från senaste säsong inte återfinns i IFK inför nästa års säsong.