Elmo Henriksson gör målvaktsbesättningen komplett

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har nu en komplett målvaktsbesättning inför 2022 års ligasäsong.  Det är är klart efter att Elmo Henriksson och Grönvitt kommit överens om ett kontrakt för inkommande säsong där IFK Mariehamn lånar Henriksson från HJK. 

Elmo Henriksson, som fyller 19 år i mars, spelade under 2021 års säsong 25 matcher för Klubi 04 i division 1 och därutöver två cupmatcher. Henriksson har dessutom nyligen under hösten gjort två U19-landskamper i Peter Lundbergs ungdomslandslag. Henriksson mäter nästan två meter i längd och har stor räckvidd. 

-Jag är glad och förväntansfull att få komma till IFK Mariehamn denna säsong. Det känns som ett perfekt steg i min karriär och jag ser mycket fram emot att få spela inför Grönvitts supportrar, säger Elmo.

- Med Elmo har vi nu en komplett målvaktsbesättning där två yngre och lovande målvakter i Elmo Henriksson och Otto Hautamo utmanar den mer erfarne Yann Fillion. Under Johan Sundmans ledning ser vi nu fram emot att utveckla alla tre målvakterna. Vi tror att Elmo har goda förutsättningar att ta nästa steg i sin karriär och utveckling tillsammans med oss, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.