FC Haka från Valkeakoski besöker Wiklöf Holding Arena

IFK möter i lördagens match ett formstarkt FC Haka. Matchen börjar kl. 18.30 på Wiklöf Holding Arena. 

FC Haka ligger på en fjärde plats i Veikkausliiga, serien är jämn och mycket kan hända men klubben har varit nöjda med resultaten och med tränarna. Tränarparet Teemu Tainio och Ossi Virta har följaktligen tecknat nytt avtal med klubben som gäller för 1 + 1 år. Tainio är nöjd med avtalet och säger till Veikkausliiga.com:

Klubben, laget, tränandet allt går åt rätt håll. Vi gör bra saker och har en fin drive i klubben. Personligen tycker jag det finns saker att utveckla och det känns bra att vi kan fortsätta vårt arbete nästa säsong.

Haka stod för en liten skräll i senaste ligaomgången då man lyckades besegra serieledarna KuPS med 2-1 på hemmaplan. Hakas båda mål stod IFK-bekante Elias Mastokangas för då han spelade sin första match efter att han i transferfönstret gått på lån från FC Inter där han endast fått lite speltid. Elias var på lån i Grönvitt under fjolårssäsongen.

Positivt i senaste matchen var att  lagkaptenen Timi Lahti var tillbaka. Till den här matchen ser det ut som att Muhammed Abubakari och Mikko Sumusalo kan vara tillbaka från skada. Därtill är John Owoeri tillbaka från sin avstängning, Patrik Raitanen.och Elmo Henriksson fick inte spela mot HJK varifrån de är utlånade men är åter tillgängliga.

IFKs senaste tillskott Jamie Hopcutt är spelklar och nygamle Olawale Tehe gjorde å sin sida årsdebut i förra omgången då han gjorde ett inhopp på en knapp halvtimme i den hedersamma 1-0 förlusten mot HJK. 

Vi känner honom bra och han var pigg i sitt inhopp, han var aktiv och löpvillig och gjorde många bra saker. Ännu är han kanske inte helt på topp så vi är övertygade om att han har mer att ge, säger huvudtränare Daniel ‘Ahna* Norrmén.

Olawale har tecknat ett avtal som även sträcker sig över resten av den här säsongen och hela nästa år.

IFK har de senaste matcherna haft mycket skott både på och utanför mål. Vi får hoppas att den trenden fortsätter, gärna med några skott som går i mål också.

Matchen spelas lördagen den 6.8 kl. 18.30 på Wiklöf Holding Arena.

Robert Söderdahl