FC HONKA BORTA I CUPEN PÅ LÖRDAG

På lördag är det dags för hela Ålands fotbollslag, IFK Mariehamn, att spela sin tredje match i årets gruppspel till Finlands cup 2020. Denna gång är det bortamatch i Esbo på agendan och för motståndet står fjolårets ligatrea FC Honka. Ett Honka som - precis som IFK - förlorat en och spelat en oavgjord match i inledningen av årets cupkval.

FC Honka har gjort ett par ändringar i truppen inför årets säsong där mittbackarna Gideon Baah gått vidare till Shahtar Karaganda i Kazakstan och Juha Hakola bestämt sig för att avsluta karriären, målvakten Rasmus Leislahti lånats ut till VPS samt att mittfältarma Tomi Saarinen anslutit till KPV och Joel Perovuo till Gnistan i division 1.
In i laget har istället kommit 22-årige målvakten Markus Uusitalo från HJK, försvararna Tapio Heikkilä som närmast kommer från Sandes Ulf i Norge, Dani Hatakka från SJK samt två ghaneser vid namn Mohammed Adams och Edmund Arko-Mensah. I anfallsväg har man knutit till sig mittfältarna Jerry Voutilainen från VPS samt 19-årige Otto Ollikainen som man hämtat från Klubi 04 men som senaste höst var utlånad till TPS.
I anfallsväg har man fått behålla fyrklövern bestående av Borjas Martin, Elmo Heinonen, Arlind Sejdiu samt alltid vasse Macoumba Kandji. I truppen hittar vi också två IFK bekantingar i form av Duarte Tammilehto - som var med och spelade hem cupguldet till Grönvitt 2015 - samt Konsta Rasimus som säsongen 2011 gjorde en kort höst sejour i Grönvitt. Laget tränas, som tidigare, av Vesa Vasara.

I tabellen har HJK och FC Inter gjort ett litet ryck efter sina 2 segrar och 6 poäng medan IFK, Honka, HIFK och TPS har varsin förlust och var sin oavgjord match och sålunda ett varsitt poäng i bagaget vilket innebär att segraren i lördagens match tar ett stort kliv mot avancemang till åttondelsfinalerna. Som bekant är det ju fyra lag i gruppen som går vidare till utslagsomgångarna.

I Grönvitt står det klart att både Aristote ”Totti” Mboma och Aapo Mäenpää kommer att missa matchen på grund av skador men däremot har IFK registrerat sydafrikanske mittfältaren Yanga Baliso, som för övrigt var med och tränade med Grönvitt senaste höst.

Matchen, som har avspark redan kl. 13.00, spelas inomhus i Esport Arena och kan ses direkt på Ruutu.fi