FC Honka - IFK Mariehamn 2-2 (1-0)

IFK kryssade borta mot FC Honka i Esbo. Efter att ha legat under två gånger, så hämtade man upp försprånget och kunde få med sig en poäng hem. Trots att IFK startade bra var det Honka som tog ledningen efter en situation som såg ganska ofarlig ut tills Ilari Äjälä tilläts vända runt i straffområdet med bollen, och utan ansats så placerade han bollen i bortre gaveln utom räckhåll för IFK keepern Otso Virtanen, som för dagen vaktade IFK buren. 1-0 stod sig halvleken ut.

I den andra kom IFK ut väl samlad och spelade riktigt bra. Kvitteringen kommer redan i den 48:e minuten efter ett riktigt fint anfall som börjar med att Duarte Tammilehto hämtar bollen långt ner på IFK:s planhalva och slår en passning till Diego Assis vid mittlinjen, Diego vänder om med bollen slår den i djupled till Luis Solignac som i sin tur passar bollen bakåt till Petteri Forsell som med en beröring spelar bollen till Diego som passar vidare till Luis som vänder och lägger ut pollen till Tommy Wirtanen på höger kant som med en beröring slår ett inlägg längs marken och på bortre stolpen dyker Diego upp och dunkar in bollen i mål. Ett riktigt mönsteranfall med snabb förflyttning och en beröring och väggspel.

I den 81:a minuten så tar åter Honka ledning efter en hörna som IFK:arna inte får bort, och som måltjuven Porokara stöter in framför näsan på Virtanen. Men bara ett par minuter senare, så kvitterar IFK, i en situation som uppstår efter en stenhård frispark som Honka målvakten inte vågar försöka klistra, utan istället boxar han ut bollen, som till slut åter hamnar hos Petteri som vackert breddar ut till höger, till assistkungen för dagen, Tommy Virtanen som lyfter bollen på bortre stolpen och där står IFK:s Luis Solignac som kallt slår in bollen i mål.

IFK Mariehamn: Otso Virtanen – Albin Granlund, Roger Thompson, Bobbie Friberg Da Cruz, Tommy Wirtanen – Petteri Forsell, Duarte Tammilehto, Patrik Byskata (Tomas Hradecky 78), Robin Östlind (Amos Ekhalie 24) Diego Assis och Luis Solignac.

Mål: Diego Assis och Luis Solignac, assist till båda målen, Tommy Wirtanen

2 IL stjärnor: Petteri Forsell

Varningar: Petteri Forsell

Ni kan titta på målen och övriga situationer som registrerades under matchen på http://www.veikkausliiga.com/ottelukeskus/ Uppe till höger på sidan väljer ni språk, sen väljer ni matchen ni vill se händelser från. Sen finns det en flik där det står matchhändelser, där kan man genom att klicka på de olika händelserna, se dem på video.