FC INTER BORTA I CUPEN

Imorgon, fredag, är det dags för IFKs andra match i gruppspelet av Finlands Cup 2021 när man möter FC Inter på bortaplan i Åbo. Matchen har avspark redan kl. 14.00 och spelas inför tomma läktare i Lähi Tapiola Arenan. Matchen kan däremot ses på Ruutu+ eller följas via Twitter.

I första gruppspelsmatchen besegrade Inter Esbolaget Honka med 2-0 efter mål av Martti Haukioja och Timo Furuholm medan Grönvitt som bekant föll mot FC Haka med 0-3. Två resultat som gör att IFK nu har ”kniven mot strupen” och behöver minst en poäng för att vara med i racet om segern i gruppen.

FC Inter, som ifjol kom på en andra plats i ligan och dessutom förlorade finalen i Finlands Cup 2020 mot HJK (0-2) är denna säsong revanschsugna och inget lätt lag att möta. Man har systematiskt byggt laget och stommen har flera år varit den samma. Laget har hittills fyra nya spelare i truppen detta år där Lassi Järvenpää är välkänd för alla Grönvita supporters efter sina två år i just IFK Mariehamn. Från RoPS har man hämtat Juho Hyvärinen samt Matias Tamminen och dessutom har spanskargentinska offensive mittfältaren Agustín Pastoriza Cacabelos kritat på ett ettårskontrakt med laget. I truppen finns också före detta IFK försvaren Rick Ketting men som tillsammans med Lassi Järvenpää kommer att missa morgondagens match meddelar FC Inter på sin hemsida.

I Grönvitt är hela truppen tillgänglig för spel förutom Elias Mastokangas som IFK lånat från just FC Inter denna säsong. Reglerna säger nämligen att utlånade spelare inte får möta sitt eget lag i tävlingssammanhang.

Hur det går? Jag tror på en tillknäppt föreställning där ett oavgjort resultat får ses som någorlunda okej för båda lagen och att poängen därför kommer att delas lika.

Avspark i morgon, fredag, kl. 14.00 och matchen kan som tidigare nämnts ses på Ruutu+ eller följas på Twitter.

 

 

//Sune Eriksson