FC Inter vann med 3-0

FC Inter – IFK Mariehamn 3-0 (1-0)

FC Inter vann dagens match i Veikkausliiga mot IFK Mariehamn med 3-0 efter hattrick av notoriske måltjuven Benjamin Källman.

Inför matchstart intervjuades FC Inters tränare John Allen som uttryckte förhoppningar att tjugoårige Benjamin Källman som varit borta i typ tre matcher skulle leverera mot IFK och bli den matchvinnare alla lag behöver. Han fick oerhört mycket rätt. Efter bara fem minuter stod Källman centralt inne i det grönvita målområdet och petade in 1-0 på pass från Mika Mäkitalo.

Det var en start som IFK inte behövde men som på inget sätt hejdade Grönvitts framfart. När första halvleken var över kunde vi räkna in tre ribbträffar och klart spelövertag för IFK men 1-0 till FC Inter. Ännu i detta skede höll gästerna bra emot hemmalaget.

Det var också IFK som stod för matchens allra första anfall, minuten före Källmans ledningsmål. Philip Mantilla levererar en frispark som nådde Amin Nazari vars skott stoppades av Interförsvaret.

I den åttonde minuten kom första ribbträffen på en nick från Robin Sid.

Följande ribba stod Aleksei Kangaskolkka för då han gjorde ett försök att från långt håll lobba över Inter-keepern Jere Koponen i den 21:a minuten.
Minuten senare var Robin Sid på nytt nära en kvittering men Intermålvakten var med på noterna och parerade till hörna.

Halvlekens tredje ribbträff stod IFK:s nyförvärv Keaton Isaksson för efter en pass från Aleksei Kangaskolkka: med en minut kvar drog Isaksson bollen stenhårt i ribban från nära håll men närmare än så kom inte grönvitt. Trots fler chanser och bra spel var det FC Inter som ledde matchen vid halvtid.

IFK fortsatte prestera bra spel i andra halvlekens början men det blev FC Inter som gjorde ungefär som i första och sedan hittade ytterligare en växel. Den här gången spelade Timo Furuholm in bollen men liksom i första var det Benjamin Källman som fanns på plats och rätt ostört kunde peta in 2-0 i den 59:e minuten.
Med trettio minuter kvar gjorde IFK-ledningen ett dubbelbyte där Pontus Åsbrink och Gabriel Petrovic kom in istället för Thomas Mäkinen och Keaton Isaksson. I den 78:e minuten gick IFK:s nye back Hamed Coulibaly ut och ersattes av Joel Mattsson.

Inte heller detta hjälpte denna lördagskväll i Åbo där tvärtom Inters Mikko Kuningas var högst en tåspets från att dundra in 3-0 med en kvart kvar att spela. 
I den 86:e minuten slog däremot Benjamin Källman till igen i ytterligare en repris på de tidigare målen. Timo Furuholm slog ett inlägg som Källman tråcklade in till 3-0 bakom IFK:s målvakt Igor Chevchenko.

Detta blev FC Inters och Benjamin Källmans kväll i Åbo och nu gäller för IFK att så snabbt som möjligt lägga detta bakom sig för att ta nya tag mot RoPS i Rovaniemi nästa söndag.

/Jörgen Pettersson