Filip Hlupik ansluter till Grönvitt

Efter att ha testat två olika kandidater under tidigare testspel i sommar står det nu klart att hela Ålands lag, IFK Mariehamn, förstärker truppen inför resten av säsongen med Filip Hlupik.

Vi skriver nu i första hand avtal för resten av denna säsong och målsättningen är att få honom spelklar till följande match mot RoPS på bortaplan på torsdag, bekräftar Klubbdirektör Peter Mattsson

Filip Hlupik är född 1991 och är en offensiv mittfältare från Tjeckien. Hlupik var på testspel hos IFK Mariehamn i december 2016 men det ledde inte till avtal då. Hlupik har spelat nästan 100 matcher i den högsta tjeckiska ligan och kommer här närmast från det Bulgariska topplaget Cherno More Varna. Där fick Hlupik begränsat med speltid, bland annat på grund av en tidigare lindrig skada som han nu är helt återställd från.

Som ni kanske vet så var Filip här och testade spel med oss i vintras men då skrev vi inget avtal trots att vi tyckte att han var en klart intressant spelare för oss. Huvudorsaken till det var att vi i samma veva gjorde klart med Robbin Sellin och inte var säkra på om Filips profil var det vi sökte till laget. Och i och med att vi då inte kunde ge ett klart besked snabbt så försvann möjligheten med Filip som istället gick till Bulgarien. Filip var delvis lindrigt skadad under vårsäsongen vilket gjort att han hade svårt att slå sig in i Bulgariska topplaget Cherno More Varna, och därför öppnades nu den här möjligheten för oss. Och efter att sett Filip på träning nu så har vi beslutat att vi vill skriva kontrakt med honom, avslutar Mattsson.