FINLANDS CUP 2021

Finlands Bollförbund har bestämt om en något bantad version av Finlands Cup 2021. Veikkausligalagen kommer att delas in i tre grupper med fyra lag i varje grupp. Ettan i respektive grupp går direkt till kvartsfinal och tvåorna går till 8-delsfinal. Trean och fyran i gruppen har spelat färdigt. Gruppspelet skall spelas under februari månad och programmet kommer att presenteras under december månad.
.
Ettans lag delas också in i tre grupper där segrarna samt de två bästa tvåorna går vidare till utslagstävlingens 8-dels tillsammans med de två bästa lagen från ”Tvåans cup”. Sammanlagt är det alltså tio lag som kommer att spela 8-delsfinal där de fem segrarna avancerar till kvartsfinalerna.
.
I 8-delsfinalerna – som lottas 22.2 - kommer lagen från den lägre divisionen att ha fördel av hemmaplan. Från kvartsfinalerna och framåt kommer fri lottning att tillämpas.
.
Cupfinalen 2021 skall enligt planerna spelas lördagen den 8 maj på Olympiastadion i Helsingfors eller på en annan arena som speciellt utsetts av Bollförbundet.